Reklama

Seniorky na netu

Grešlička (Ne, 28. 11. 2010 - 10:11)

Zdravím všechny z krásného, jiskřivě bílého a prosluněného východu Čech. Zavěsili jsme věnec a první adventní neděle jak vystřižená !! Rozhodně to nevypadá, že by mělo sněžit, jak předpovídají, ale do večera času dost a klidně to může přijít. Snesla jsem zimní boty z půdy a k večeru se možná vydám na slavnostní rozsvícení vánočního stromu na náměstí, ale to až podle situace, bolí mě totiž pořád koleno a nehodlám sebou někde praštit.

Tak vám přeji krásný den !!!!

Iva (So, 27. 11. 2010 - 22:11)

Všechny zdravím, prve jsem jedním okem dokoukala Zlatého slavíka, jen jsem byla zvědavá, zda Kája řekne, že to tentokrát nečekal...:-) Ale ne, letos měl jinou řeč.
Je u nás asi -6 mrazu, ale opravdu straší sněhovou kalamitou a ty stupně že budou taky klesat.
Květo, snad se manžel vrátil v pořádku, to víš někdy se vzájemně postřílejí český myslivci, natož když dáš flintu do ruky nějakému Indovi. To bych měla možná o manžela fakt strach!
Moje známá už taky pekla nějaké cukroví, hlásila mi to do telefonu. Nějaké nové recepty ze sešitku Pošli recept, za pár korun to taky kupuju na poště nebo v Kauf., je tam vaření i pečení. Vychází to každý měsíc, teď bylo i nějaké extra číslo jen kolem vánočních receptů.
Děvčata, zdravím všechny, dvojnásobně Magdu a Nelly, a přeju, aby bylo líp. U Ály, tam už je určitě všechno ok a brzo nám napíše, jak ji opečovávali.

výklad karet (So, 27. 11. 2010 - 15:11)

Proč by mělo být téma jen...http://www.vykladkaretonline.estranky.cz/

Magda (So, 27. 11. 2010 - 15:11)

Zdravím,,, jsem ok jsem doma až bude dobře zastavím se díky děvčatka.

Janča (So, 27. 11. 2010 - 10:11)

Johanko, u našich prcků jakoby to spála ani nebyla. Péťa měl taky zvýšenou teplotu asi 3 dny, pár pupínků a flíčků v obličeji, ale červený jazyk. Pospával přes den, což u něj není zvykem. ATB měl hned od druhého dne. Lucka to od něj dostala během pár dnů, ale neměla žádné fleky, jen kašlala a ten jazyk měla taky začervenalý. Když jsme u nich teď v úterý byli, tak po nějaké nemoci ani památka. Lítali, vřeštěli, ale léky musejí dobrat. Včera s nimi dcera už šla na chvíli ven, není to k vydržení. Já jsem kdysi spálu měla jako 11ti letá, byla jsem týden v nemocnici pod Pendeponem, pak ještě 3 týdny doma. To bylo horší, byly horečky, osypaná jsem byla od hlavy k patě, bolest v krku, pak k nám přišli hygienici a všechno dezinfikovali. Dnes asi jsou účinnější léky, že to má lepší průběh.
Taky moc myslím na naše marodné holky. Snad se Magda nějak ozve nebo někdo za ni.
Jinak u nás jasno, pocukrováno, ráno asi -4 nebo tak nějak. Zatím se mějte, musím k plotně.

Johanka (So, 27. 11. 2010 - 09:11)

Zdravím všechny milé kamarádky, jsem tu jen naskok, jak jsem psala, spála se u našeho malého potvrdila, takže střídání s druhou babičkou pokračuje. To, co jsem si v klidu a v pomalém tempu naplánovala dělat, padlo, protože ATB se berou asi 10 dnů a mezi děti nesmí. Jančo, jestli ti vybude chvilka, napiš, jaký měla spála průběh u vás, náš mladý totiž měl teplotu nejvýš 37,5 a asi jen dva dny, v krku ho bolelo taky asi dva dny akorát měl tu vyrážku, ale ta už taky mizí a protože se výsledky z laboratoře samozřejmě opozdily, nasadila mu doktorka ATB vlastně až skoro po týdnu. Ach jo. To bude oumor ho udržet doma. Takže teď o víkendu budu taky péct - díky děvčata za receptíky - je tady od noci bílo,slunečno, ale asi to dlouho nevydrží. Protože jsem tady nemohla psát, přeposlala jsem jen SMS od Ály děvčatům, na které mám č.mobilu, ale nikde jsem se tu zprávu tady nedočetla, tak jen, že je v pořádku, všechny pozdravuje a nechává se opečovávat. Škoda,že nevíme nic o Magdě. Snad už je to lepší. Mějte se moc hezky!

Květa (So, 27. 11. 2010 - 09:11)

Zdravím, milé kamarádky u nás dnes ráno je také pěkně bílo a pořád padá. Silnic je sice mokrá, ale já jsem ještě nevystrčila ani nos a Fešák také né. Manžel odjel na hon, ne jako lovec, ale naháněč. Nějací pánové Indové si přijeli zastřílet.
Teď poslouchám zprávy a říká pán meteorolog, že by tu u nás mělo zítra nasněžit až 40 cm sněhu, že jih by měl být zassněžený. Doufám, že se spletl a nebo já jsem španě slyšela.
Jdu teprve na čaj, ale na oběd už jsem si nachystala, bude zapečený květák a zelninová polévka. Nebude to dietka, něco k tomu zapečení přišoupnu, jinak bych to musela sníst sama.
Mějte se hezky K.

astra (So, 27. 11. 2010 - 08:11)

Ahoj člověci, jsme zachumelení a pořád padá, včera jsem chtěla jít na větvičky a nahoře, kam se dosáhne na smrky, bylo bílo jak v zimní pohádce, ale větvičky se nedaly leda že bych s sebou přibrala i malou lavinu.Ivo, viděla jsem už několik pejsků, těch malých, s blikačkou nebo světýlkem na obojku. Včera nebýt toho světýlka, tak na jednoho malého černého u dvěří šlápnu.
Taxe mějte, u nás už mají připravené sjezdovky, tak dnes, až půjdu dosypat krmítko na zahradu se určitě už bude jezdit.
A nepřežeňte to s vánočními přípravami. aa
Mardagmo, v potu tváře tvořím kalendář . Že já jsem si na něj nenechala ještě starý program.

Mardagma (Pá, 26. 11. 2010 - 22:11)

Ještě naskok, teď jdu k oknu a koukám, ono bílo !!!!Chumelí, ale drží to jen na hřišti, na ulici ne.Tak to na chatě bude určitě sníh.

Iva (Pá, 26. 11. 2010 - 22:11)

Taky jsem nakoukla kolikrát, nikde nikdo, taxi říkám - ono asi není o čem psát. Je to tak, nic se neděje, dny jsou takové šedivé, nepěkné...
Je vlastně ještě listopad, nějaký velký úklid mě zatím "nebere", pečení taky ne, je ještě brzo. To stihnu ještě napéct, pak slepuju a zdobím až ten poslední týden. Trošku mi dělá starost co a jak s dárečky, aneb co "naježíme", jak říká náš známý. Musíme se nějak domluvit.
Dnes jsme byli na naši chaloupce, musela jsem tam uklidit, to si vždycky oddechnu, když je to hotové. Kdo si to umíte představit - studeno, vymrzlo, i když jsme hned zatopili, znát to moc nebylo, až za delší dobu. Ale vzali jsme s sebou našeho pejska, aby se proběhl i jinde než doma, ovšem nepočítali jsme s tím, že se brzo stmívá a on je celý černý. Nevím, jestli jsme se více báli my, aby se nám neztratil, ale spíše on si hlídal kde my jsme. Vedle naší zahrady je taková cesta, je to trochu "utopené", protože my jsme na břehu. Pejsánek seděl na okraji, pak ale kolem jel na kole soused na pravidelné pivko do hospody, tak na něj udělal 3x baf...:-) No, báli jsme se, že spadne s kola, protože mu to štěklo na úrovni jeho hlavy, a hlavně - tam psa ani jiné žádné zvíře nečekal, taxe opravdu lekl.
Mardagmo - tak to pak budete mít pěkný dáreček - nové postele, to ti až závidím. Jen ti přeju, abyste na chatě roztopili brzo kamna a měli teplíčko, to víš, že bude zima. A za druhé ti přeju tyhle výlety na chatku, vždyť všechny víme, jak ti to dříve bylo vzácné.
Mějte se moc pěkně, zdravím na všechny strany!

Mardagma (Pá, 26. 11. 2010 - 19:11)

Taky zatím nepeču, chtěla jsem i víkendu, ale máme to tu jak po výbuchu. Máminu postel jsme zlikvidovali a jak jsme byli v ráži. tak jsme nakonec rozřezali i manželské postele a objednali si postele nové, s roštem, co se dá všelijak nastavit.Musím se smát - postele už jsou, ale doprava nějak vázne a tak táta spí na molitanu na zemi a já na gauči a oba se koukáme na hromádku dříví, která zbyla po našem 42letém soužití :-)). Zítra jedeme na chatu, tak doufám, že nebude velký mráz. Přeji hezkou sobotu.

bosorka (Pá, 26. 11. 2010 - 18:11)

Dnes jsem asi dvakrát nakoukla, nikde nikdo, raději jsem vždy utekla. Myslela jsem, že vás hory těsta zavalily. Teď jsem zrovna bábince říkala, že když se na sebe kouknu, asi raději opravdu nic péct nebudu a nakoupím hodně zeleniny na saláty, ale ono mi to odhodlání -nežrat!- stejně dlouho vevydrží, kde jsou ty časy, kdy jsem si řekla a udělala, ach jo.
Dnes jsem konečně to krmítko dala ven, nasypala slunečnici a během chvilky si to ti uličníci našli, boj o koryto byl zatím mírný, v zimě to bude horší.
Jančo, já jsem taky kameník, věčně nosím něco v ranci na zádech.
Teď jsem si zadělala na štrůdl (nebo dnad závin, čert se v tom vyznej na zítřek, máme ještě dost jablek, tak ať se zužitkují.
ťve mě, jak jsou krátké dny a ještě většinou šedivé, nedá se ani moc být venku.
Lucie, noci upije a v lednu už to bude zase veselejší, pokud nás nezasype sníh.
Tak se děvušky mějte a pište Bosorka.

Janča - pokr. (Pá, 26. 11. 2010 - 15:11)

Pardon, už vidím i Květu - prima!

Janča (Pá, 26. 11. 2010 - 15:11)

Holky, abych si nepsala sama se sebou! Je tu nějak pusto, jen Zuza a Grešlička. Vyhrožovala jsem výpravou do lesa, taxem si přinesla pár borových a smrkových větví, šišky a nějaké šutry (na to já jsem trhlá, ze zahrady odnáším kýble kamenů do rokle, ale zpátky nosím zase jiné hezké a vysypávám jimi cestičky na zahradě nebo obkládám kytky v květináčích).Taky jsem dělávala celé adventní věnce domů, ale nějak mi chybí svíčky, asi až po neděli. Teď jdu mlít ořechy na pracny. Myslím moc na naše holky v nemocnici. A ještě na konec - příští víkend se chystáme na sraz karavanistů (té naší party, teď už bez zazimovaných karavanů) jen tak v jednom penzionu. Bude to o Mikuláši, čerticích, andělech atd., s muzikou naživo, taky s poslechem zpívání na kůru v kostele. Tam zpívá jeden náš výborný muzikant a čeká nás Rybova mše. Těším se. Děvčata, mějte se, ať vám jde všechno pěkně od ruky a buďte plné elánu, dobré nálady.

Květa (Pá, 26. 11. 2010 - 15:11)

Také nepeču, je ještě dost času, ale vybrané už něco mám, jenom se dáme příští týden do perníčků. Grešličko, tak u nás už půl hodiny je připravené krmítko i s chvojím, zatím to obhlíží jenom Fešák. Po zkušenostech z loňska, kdy jsme kupovali semínka po kile, už jsem viděla, že je plný kýbl slunečnic nachystaný. Dnes už tu byli na návštěvě oba dospěláci a košíky jely do města. Takže vytahuje vyšívání a nic nebudu dělat. Venku je klid a tmavé mraky, asi už přijde dnes na nás. Ráno byly -3 st., docela by to stačilo přes celou zimu. Dnes ještě půjdu nachystat věnec na dveře, mám hezký od loňska, včera jsem si koupila moc pěkné vánoční prostírání na bílý ubrus, měla jsem radost jako z výhry.
Paní i s pánem už odletěli do Panamy a pobudou si tam až do půli května, psala, že se musí na balkoně trošku opálit, neboť je moc bílá, brzy už tam nastoupí deštivo a to je jejich zima.
Děvčata a tak mi teď napadlo říct i Karle, ale ten už opravdu někam emigroval, hezký adventní víkend přeju Vám všem K.

Grešlička (Pá, 26. 11. 2010 - 14:11)

Zuzanko já nepeču, ani ty nákupy mi nehrozí !! Ještě je čas, čím dřív se napeče, tím dřív se to sní.Koukám, že už tam máte opravdu zimu, tady je sice chladno a vlezlo, ale drží se to těsně pod nulou, ráno byl jen takový decentní bílý poprašek.
Bosorko, krmítko ještě instalované nemám, ale zato jsem si byla pro zásobu slunečnicových semínek, ať to nemusím tahat jako loni po kile, taky byly pak dost drahé. Krmítko bude zítra a už to může vypuknout.
Jančo taky musím udělat venkovní adventní věnec, ten bude jen z chvojí s mašlemi, když je to na dešti, tak se na to chystám zítra, chvojí tu už mám od dušiček.
A v neděli je první adventní !! Ještě před vánoci dostaneme pozdrav od plynařů a elekřiny v podobě úhledné složenky - docela se děsím té sumy. Doby, kdy jsem si to spočítala a byla připravená jsou pryč, dnes je ten výpočet tak zmatečný a složitý, že se mi do toho ani nechce a musím se nechat překvapit.
V duchu zdravím ty naše dvě v nemocnici a Nellinku, vám ostatním pozdrav písemný a
přeji hezký víkend.

9niki (Pá, 26. 11. 2010 - 14:11)

Proč by mělo být téma jen...www.azhubni.cz

zuzana (Pá, 26. 11. 2010 - 13:11)

Co je,co ce,co sa dejeeee????
Nebodaj uz vsetky peciete????Alebo ste vsetky na predvianocnych nakupoch,chichichi.
Aj tak prajem prijemny den,u nas pekne slnecno/zatial/,v noci bolo -8,dnes to vyzera podobne!!!
Posielam pozdrav do vsetkych stran!!!!

zuzana (Čt, 25. 11. 2010 - 11:11)

Janca,ja som to pochopila,prave preto to bolo take usmevne,chichi.Ja obycajne len vybodkujem,toto ma nenapadlo.
U nas krasne na bielo,pretrha sa oblacnost,ale je mrazivo,prava zimna idylka,horsie su tie metelice,ked je problem najst aj lopatu,chichi.
K tym kolacikom-u nas sa robia vinove venceky,je to podobne ako napisala Janca,len miesto masla sa dava dom.br.mast.
Vykrajuju sa venceky.Ja ale dnes skusim tie s Ivou-aj som si ich odpisala,aby som to nemusela hladat!!!
Prajem vsetuckym pekny,vesely a pohodovy den!!!

Janča (Čt, 25. 11. 2010 - 08:11)

Dobré ránko všem!
Jo, že se poeala myš ..., to jsem napsala schválně, chtělo se mi použít jiné slovo. Tak ten recept na šlehačkové pečivo zkusím a na oplátku vám dám taky jeden:
25 dkg hladké mouky
25 dkg másla
1 žloutek
5 lžic bílého vína
Vyválet, vykrajovat různé tvary. Po upečení hned obalit v moučkovém cukru. Ono během pečení se to nafoukne jako klasické "podvodnice", jen je s tím méně práce a je to fakt křehoučké a moooc dobré.Mějte se děvčata dnes fajn, u nás je jasno a -1. Taky půjdu do lesa na nějaké roští - udělat předvánoční dekorace aspoň za okna ven.

Reklama

Přidat komentář