Reklama

Seniorky na netu

mimi (St, 1. 12. 2010 - 19:12)

U nás taky padalo, teď už jen trochu, ale vítr naštěstí moc nefučel.
Opožděně přeji Ivám vše nej.... k svátku (i když ty naše holky nejsou Ivy, třeba nás některé čtou)!Ivo, dík za recepty! jen malý dotaz: u masarykova cukroví se ty oříšky praží? koukla jsem do Googlu a tam je odkazů několik a v žádném receptu oříšky nepraží, jen se namáčí do vody. Vloni jsem je pekla, byly vynikající, ale zaboha si nevzpomenu, jestli jsem pražila...:-))
Bosorko, taky ti rozumím, domov je hlavně tam, kde jsi ráda a můžeš si vše vytvořit a udělat podle svého...
To vlastně po letech dělá Mardagma s mužem, moc jim to přeji, že si konečně můžou domoc zařídit podle svých představ...
Beruško, včera jsi byla mooooc roztomilá,to jsi vlastně pořád, ale včera to jen jiskřilo:-)))a tvoje prima nálada se přenesla i na nás!:-)
Nelly, dobře děláš, že ty zuby reklamuješ! takových peněz, že se nestydí za odbytou práci! A dík za recpty a ostatní přílohy, vám všem!

Iva (St, 1. 12. 2010 - 16:12)

Holkyyyy, nás to asi odvěje :-((( Míšo, to posíláš ty od Krakonoše nebo odkud to je? Jaxem psala, strašný vichr byl už v noci a je stále, hukot venku úděsný, co není připevněné, abysme hledali u sousedů. Ale nepadá, to je jediný štěstí, to by jinak byly závěje jako prase, u nás je stále tak 2 cm už kolik dní.
Dopoledne jsme byli vyřizovat ty dotace "zelená úsporám". Jaxem správně předpokládala, bankovní úředníci/ce o tom moc nevědí, taxem je musela trochu poučit, nakonec jsme se domluvili. Co nevěděli, tak se telefonicky zeptali vrchní manažerky, a společně to dali do kupy. Možná, že jsem byla ze začátku trošku nepříjemná, ale člověk se musí bránit - viď, Nelly...To když mi hned ze začátku tvrdila, že příjem je pozastaven a více se bavit nechtěla. Ano, příjem je pozastaven, ale na tom St.fondu až do února nechtějí nové žádosti, nikoli ale už vyřízené věci kdy s tím člověk pak musí jít do nějakého peněžního ústavu. Tak jestli to na jaře vypukne - okna, fasáda, střecha, to bude celý barák vzhůru nohama, na to se snad ani netěším. Jestli to ve zdraví přežiju, tak si pak oddechneme...
Teď na víkend přijedou mladí, je tady ve vsi i nějaké Mikulášovsko-čertovské odpoledne pro děti, ale Baruš je na to ještě malá, aby se nějak nepoděsila. Tak to už s nějakým cukrovím nebudu začínat, nechám to až v klidu na příští týden.
Taxe mějte všechny pěkně, zatím páááá...

Nelly (St, 1. 12. 2010 - 16:12)

Tak tady se taky sype sníh ostošest.Venku jsem byla dopoledne a to ještě nic nepadalo.Chumelenice vypukla kolem druhé hodiny a to jsem vyslala mužského pro slunečnicová semínka a hlínu pro kytky.Semínek mám kolem sedmi kg a jako správná Holena jsem ho chvíli po příjezdu domů vyhnala s Korou na procházku.Tak snad nikde nezapadnou.
Beruško, Jančo a ostatní pečící pilníci,poslala jsem vám snad sto receptů na cukroví i s vyobrazením.Snad si z toho něco vyberete.
Ivuš,jestli to není ten sýr co se vyrábí z oleje.Když ho ochutnáš, tak je téměř bez chuti.Jednou jsem o tom poslouchala v TV v Černých ovcích.
Ti dva se právě vrací domů.Jdu dát Koře dietní večeři.

ivana (St, 1. 12. 2010 - 15:12)

Tady také hustě padá a hodně rychle přibývá.Manžel kňučí,že by chtěl být na chalupě.Koupil si nové lyže,že bude lyžovat,protože jsme tam byli každý víkend.Ale za rok tchán zemřel a jezdíme tam jen za tepla.Však víte.A teď jak padá sníh tak běduje.V sobotu tam pojede odházet sníh,ale na lyžování nedojde.On je hrozně opatrný a nezatopí v kamnech když odjíždí.Dneska jsem si smažila sýr a můžu vám říct,že co se dnes vyrábí je na pobl..í.Rozteklo se to na nevzhlednou placku.Manžel se ptal co to mám.On sýr nejí v žádné podobě tak měl něco jiného.A to stojí kilo 138 Kč.To je lepší koupit maso na řízky.Dlouho to zas dělat nebudu.Asi nikdy.Nelly já nastupuji na zuby 13.tak jsem zvědavá jak dopadnu.Na horní jsem si nezvykla od května.A to jich mám jen pár cizích.Je dobře se ozvat.Já to taky moc nedokážu.Jak píše Zuzka.Spíš se deru za druhé.Ale potom mám na sebe zlost,že jsem se nedokázala bránit.Děkujeme za přáníčka ,zdraví není nikdy dost.Teda to chumelí.Není vidět na krok.Nelly, ozvi se jestli si s Korou někde nezapadla.Mě by bavilo jen přejít dvůr a nasypat ptáčkům a zase hup do tepla.

Janča (St, 1. 12. 2010 - 15:12)

Zdravím z bílé tmy, u nás taky chumelí. Ivám přeji k dnešnímu svátku vše NEJ,ať se vám děvčata vše daří dle vašich přání, ať nemáte žádné problémy!
Nelly, dobře, že ses ozvala. Já mám v puse něco podobného jako ty, ale vůbec není k poznání, že je to náhrada. Tvar zubů, barva - prostě OK.
Dnes jsem pekla išlské dortíčky - zatím jen kolečka, ale zuřila jsem u toho. Těsto nešlo rozválet, trhalo se. Snad je to moukou. Až budu dělat rohlíčky, dojdu si pro jinou, kdyby nešly pěkně ohnout a praskaly, měla bych chuť hodit těsto do popelnice.
Tak, zatím se mějte, jdu zase něco tvořit.

zuzana (St, 1. 12. 2010 - 13:12)

Padaaaa,fuuuuka,no prava zimna metelica,chichi,pri takomto pocasi som rada,ze nemusim do prace,vlastne nikde!!!
Dievcatam na cestach prajem bez nehod,lebo tu nie su snehove jazyky,ale snehove zaveje!
Jojoj nelly,teraz si ma zasa rozosmiala ty,chichi.NADSTANDARD,chichi,pevne verim,ze mail dorazi aj za hranice,ak nie,prosim niektoru preposlat!!!!!
Dobre,ze si nabrala sil sa ozvat,ja som tiez take zakriknute kuriatko,ked sa to tyka mna,skor sa ozvem za druheho.Tak zajtra drzim palce,hlavne aby to bolo k tvojej spokojnosti,ked to tolko stoji!!!
Taxa majte pohodove,pecte cukrlatka,ja asi zas odskusam to Masarykovo.Minule s tou Cerou sa vydarilo,vyzasobila som aj susedy,ja som dnes dopapkala posledne 3 kusky,chichi,malo by sa skazit-urcite!!!

Beruška (St, 1. 12. 2010 - 12:12)

Nelly,já se picnu.Takových prachů a taková špatně odvedená práce.Že jim není hanba,asi si myslí,že jsme úplně blbý.No nic holka,taky bych se rozčílila.Květko,u nás nepadá,vykukuje Oskar,holt tak to má být,příroda odpočívá.Včera jsem vrchovatě nasypala ptáčkům.Pa

Květa (St, 1. 12. 2010 - 11:12)

Padá a hustě padá .......

Nelly (St, 1. 12. 2010 - 11:12)

Ivy obě naše milé,pro mne máte dnes svátek netový a tak přeji vše nej,nej,nejlepší.
Právě se přemlouvám k pravidelné procházce.Nějak se mi nechce ven,stejně musím, tak co nadělám.
Děvčata, nechala jsem si udělat na dolních zubech můstek.Šlo o to, vyplnit mezeru po vytrženém zubu.Neumíte si představit,co laborantka vyrobila!!!Jsou to celkem tři zuby za 5000,-kč.Doktorka mi můstek provizorně nasadila a prý si mám na něj asi týden zvykat..Ani mi nedala zrcátko, abych se podívala, jak to vypadá.Proč mi to zrcátko nenabídla, to jsem vzápětí pochopila v čekárně, když jsem nahlédla do zrcadla.Vyrobený špičák v laboratoři přečnívá nad ostatní zuby, nahrazený chybějící zub je o polovinu kratší než ostatní zuby, takže vypadá, že je ulomený a další zub se kryje s tím jako ulomeným.Když se zasměju, tak oproti pravě straně mám pusu šejdrem vlevo.Když zkousnu,tak musím hodit panty vpravo a mám bradu šejdrem doprava.No, myslela jsem, že mě na místě klepne! Hned jsem to reklamovala a byla jsem ujišťována, že to je tak dobře. Trvala jsem na reklamaci a tak mi bylo doporučeno, abych jela do okresní laboratoře a tam vše dohodla s laborantkou.Ta na mne spustila příval slov zvýšeným hlasem, takže jsem ji musela usměrnit a mimo jiné jsem ji upozornila, že mám v ústech nadstandart za celkem 22000,-kč/a tak bych uvítala, kdyby to tomu odpovídalo.Nemám to ve zvyku, ale byla jsem hodně nepříjemná.A právem.Dopadlo to tak, že se vyrábí můstek nový.Ted před chvílí mi laborantka volala, že se mám zítra zastavit na vyzkoušení můstku.Řeknu vám, když jsem odcházela z té laboratoře,rozpálená do běla, uvědomila jsem si,jak tvrdá a nesmlouvavá jsem byla donucena být.Večer vám pošlu fotku s tím reklamovaným můstkem, abyste viděly, jak vypadá nadstandart za 5000,-kč. Jo a taky jsem si tu zubní nádheru nechala ohodnotit odborníkem z Hradce.Faktem je, že jsem tam tímto výrobkem vnesla veselou náladu.Zítra vás budu informovat, tedy pokud mě v té laboratoři neskolí infarkt.
Nedá se nic dělat,jdu ven.Tak pa.

Květa (St, 1. 12. 2010 - 09:12)

Ať je to tak, nebo tak, přeju oběma i když vím, že to správné datum je v dubnu. Br, dnes je tu přituhnuto a v noci padal, teď je klid, sněžení jde opět z jihu, možná že i kolem Jičína se dočkají, já to tam nasměruju.
Včera jsem se tak z chutí nasmála, příspěvky byly od všech na jedničku s * a tak to má být a ještě podotknu, pravdivé.
Teď přišel nahlédnout za mnou spolubydlící a oznamuje, že sněží.
Zvu na kafčo a jdu se připravit na vaření a na včerejší žehlení, protože se to bude zítra potřebovat, tak mi nic jiného nezbývá. Já zítra chcu navštívit toho pana dr. co tam byla Janča a vezmu to s i úpravou hlavy, pokud bude volno.
Také vítám naši novou pisatelku a přeju jí, aby se jí tu mezi námi, líbilo.
Hezký den všem K.

Grešlička (St, 1. 12. 2010 - 08:12)

No bezva, tak já jednou to neprošvihnu a stejně je to jinak !! Ale neva, platí to i tak, žejo ??? Iva nebo Ivana, všem jen to dobré.

Grešlička (St, 1. 12. 2010 - 08:12)

Tak já zcela výjimečně nejsem tentokrát pozadu a Ivo přeji k svátku vše nejlepší !!! A díky za recepty.
Beruško, já to říkám pořád, že je hanba vystřízlivět !!!
Zuzanko, ani nevíš jak mě tvoje příspěvky vždycky potěší, je z nich vidět, že je ti tady s námi opravdu dobře.
Bosorečko, nejsi sama bezdomovec, jsem na tom obdobně, i když trošku jinak. Taky tu bydlím a jen tak v koutečku dušičky si říkám, jestli se někdy vrátím do svého. Jen vydržať !!
Holky, jinak je tu pěkná fujavice, ráno mi utekl ten černý zbojník - hanebně využil situace, že ho v tom sněhu a pantoflích nedoženu - a za chvilečku byl zpátky, uši jak rampouchy a rval se domů jak zběsilý, ani se před brankou neptal, jestli dostane na zadek !!!

Tak ještě vítám všechny nové pisatelky, ať už stálé nebo občasné, a posílám pozdrav marodům, ať je líp.

Iva (St, 1. 12. 2010 - 08:12)

Ahoj všechny, děkuju za přáníčka - potěší to, možná i pomůže k lepšímu zdraví. Ale jsem Ivana, zrovna tak jak "naše" Ivana, ale abych to odlišila, taxem Iva. Ale stejně mi celý život tak říkají...
Nad ránem mě budil silný vítr, úplně jsem si myslela, že je nějaká bouřka. Ale sníh u nás není, tak to jsem ráda!
Mějte se všechny pěkně, za chvilku pojedeme do města + po úřadech, to jsem nadšená :-((

Beruška (St, 1. 12. 2010 - 08:12)

Ahoj holky,
Ivo naše milená,přeji ti všechno nejlepší k svátku,pevné zdraví a pohodu.Jako dárek ti posílám přátelství nás všech děvčat tady na doktorce.Holky,já jsem se včera pěkně lízla-lízlá jsem kvůli migréně nebyla snad 5 let.No a pic kozu do vazu,já v noci nežrala,z toho plyne,že musím začít nasávat,protože pak nebudu plundrovat lednici.Holky je zima jako prase,šéf mi přinesl hafo práce a já s úsměvem na tváři a zbytkovým alkoholem na to dnes kašlu.Zatím pa jdu si uvařit kávu a pak se třeba vybičuju šáhnout na práci,ale o tom dnes silně pochybuju.

Magda (St, 1. 12. 2010 - 07:12)

Vše nejlepší hodně zdraví k svátku Ivo, přeji,letím k dok, jinak tady je hodně sněhu Nelly je dobře že jsi tady ,vítam novou,at se ji tady líbí jako nám, ozvu se pá

Hadul (St, 1. 12. 2010 - 07:12)

Mažu do práce,ale ještě jsem si vás přečetla,je tu bezva úroda.
Hlavně ale chci popřát Ivě k dnešnímu svátku.Všechno nej!!!ti přeje Hadul.

ivana (St, 1. 12. 2010 - 07:12)

Včera jsem šla spát nezvykle brzy (22 h.) a dnes už koukám od 5 hod.Tak přemýšlím,že je lepší jít spát v jednu a být v posteli do 8.Bloudím po bytě jak bezdomovec,do žádné práce se mi nechce.Asi 15.min. jsem koukala z okna a přemýšlela,kde jsou ty doby,když nám kolem baráku proudily davy lidí do podniku.Teď šlo za celou dobu celých pět človíčků.Ivo, loni jsem tvoje Masarykovo dělala třikrát jak šlo na odbyt.Letos ho udělám stopro alespoň ze dvou dávek.Jen ta utěrka vypadala.Tak letos budu svlékat oříšky mezi dlaněmi.Bosorečko, ty jsi tak šikovná.V létě se určitě pustím do natírání dveří na chalupě.Když to zkazím tak to někdo opraví.Ale když vás čtu jak jste všechny činorodé, tak se taky musím do něčeho dát.Já začnu péct až 15.To jdu na cukr a kdo by ty úlomky snědl.I když muž je taky mlsný.Z úklidem si hlavu nedělám,vždyť se uklízí pořád.(říká manžel).Teď nám ohlásili,že bude zdražené teplo a teplá voda,protože mlékárna je definitivně zavřená a byl to velký odběratel tak to holt rozdělí mezi lid.Tak je to se vším.Když lidi začnou šetřit tak to zdraží,aby byli na svým.Tak pište děvčátka, dneska byla úroda, a bylo to fajn.

Medové perníčky (Út, 30. 11. 2010 - 23:11)

80 dkg hladké mouky /dávám asi 60-70 a zbytek postupně zapracovávám/
30 dkg cukru pudru
2 lžičky sody
3-4 vejce /podle velikosti/
4-5 PL tekutého, vlažného medu /dám do mikrovlnky rozehřát, pak aby nebyl horký/
12 dkg tuku
sáček perníkového koření nebo si umlet svoje
prášek do perníku

*******
vykrajovat tvary, péct v mírné troubě na 150 - naskočí, nabydou, pak troubu dát asi na 170.
Po upečení pomazat žloutek + voda.
*******

Ale víte, že každá trouba peče jinak, tak to musíte pak podle svých zkušeností. Vím, že loni jste některá psala, že to bylo tvrdé, že by s tím psa zabil :-))
Jo, někdo přidává kakao, pak, když se to zdobí bílou polevou možná je to hezčí, já je mám takové zlatohnědé. Když je dávám do krabice, tak asi 2 minuty jsou k ochutnání, pak pár dní jako cement, ale pak už jsou k jídlu...Tak ať se to povede!

evakrk (Út, 30. 11. 2010 - 23:11)

Ahoj seniorky, právě jsem opsala jedno Masarykovo a házím do placu Pracinky, které se stopro nepřilepí. Formy nevymazávám. Takže:
28 dk másla
70 dk hladké mouky
14 dk ořechů
21 dk cukr. moučka
10 dk nastrouhané čokolády
1 vejce
1/2 lžičky skořice.

Dělám je léta, nikdy žádnej problém. Mějte se tady krásně, jste fajn ženský. Já si jen odskočila z Panikářek. :-)

Iva (Út, 30. 11. 2010 - 23:11)

Bosorko, to je problém všech starších či starých lidí, nesmí se nic vyhodit, přemístit, opravit, udělat si to po svém.
Až umřu, dělejte si s tím co chcete, ale teď ne - to jsme slýchali taky...:-(
Rozumím ti, připadáš si pořád jako na návštěvě, co?

Reklama

Přidat komentář