Reklama

Seniorky na netu

Ahojky (Čt, 9. 12. 2010 - 11:12)

v předvánočním kvaltui si můžete dát maličký testík: Kdy umřete? http://start.testinn.com

Marie (Čt, 9. 12. 2010 - 10:12)

ahoj seniorky. Loni jsem udělala takový pokus v cukroví a protože to bylo dobré a nikde jsem takový recept nenašla, tak vám ho sem dám.
Těsto takové, jaké máte na vanilkové rohlíčky, ale místo dkg oříšků nebo mandlí přidáte do těsta mletý mák, stejnou váhu. Vykrájet tvary a slepovat marmeládou, nejlíp jahodovou. Kdo má rád mák, bude mile překvapen.
Mějte se hezky předvánočně a pozor na úrazy, kde to klouže, radši nevylézat z domu. Nelly, držím ti všechny palce.

Beruška (Čt, 9. 12. 2010 - 09:12)

Alo,teď jsi mi svým psaním připomněla mojí maminku.Děkuju ti a ty halušky ti tak trošku závidím,je to žravé a krásně to padá do krčku,pak si dej loček pivka a 20 minut na kanapi-tomu já říkám nádhernej den-má sestra by řekla,jsi přízemní,myslíš furt jen na to žrádlo.

Ala (Čt, 9. 12. 2010 - 09:12)

Beruško, ty naše slunéčko sedmitečné! Na dálku hladím krovky a dávám pusu na čelíčko.
Lído, to je dobře že jsi zase tady. Jsem moc ráda, že jste s Adélkou v pořádku.
Děkuji za pohlazení. Naštěstí mě nic po čtyřech letech trápení s Artrozou nic nebolí, jsem jen slabá. Přesto jako vymněněná. Od soboty jsem uvařila 4 jídla a to je tedy něco! Dnes jede můj klenot na nákup, přiveze hotové halušky se zelím a nějakým masem. Mají to u nás v Tescu, přiveze je teplé. Už se moc těším. Na snídani jsem si dala 3 sušené švestky a hrníček syrovátky. Přiveze dobré kilo, tak to si dáme! Celé odpoledne a večer se budu muset moc krotit a jíst jen malilinko, protože halušky jsou mastné a mají dost velkou kalorickou hodnotu.

Beruška (Čt, 9. 12. 2010 - 09:12)

Lidko,jsem ráda,že jsem tě rozesmála.Mám radost,když jste spokojené.Já se ráda směju,všichni v práci si myslí,že nemám žádné starosti.Jistěže mám,ale s úsměvem na tváři,proč kazit ostatním den ptotivným ksichtem.Manžel říká,že ty vrásky kolem huby mám od smíchu.Přitom jsem vlastně uzavřený člověk a větší shluk lidí mě děsí.Jsem spokojená,nechci mít miliony,vily a drahá auta.Miluju mého muže,miluju naše kluky.Mám vás,jsem relativně zdravá-co více si přát.Nic-jen pohodu a rozdávat úsměvy hodným lidem.

Lída (Čt, 9. 12. 2010 - 08:12)

Tož děvčata, dobré ráno /pochopitelně podle toho, kdy to budete číst/. Já na sebe prozradím, že jsem nemožná stará baba. Ty letošní vánoce asi úplně odpískám. Prozatím jsem upekla pouze takový chlebíček, co peču pro sestru i dceru. Mám v tom grif a jde to rychle, takže ze tří dávek, co tří, čtyř dávek, celkem 24 roliček. Ale to nechci tady rozebírat, rozhodla jsem se, že musím poděkovat Berušce, za ten poslední příspěvek. Ráno osm hodin a já se musím s chutí zasmát. To se tak zase nikomu se mnou nepodaří. Jsi kouzelná Beruško, jen houšť. Já bych takových kapek potřebovala denně aspoň dvě.
Nečetla jsem prozatím dozadu, jen tu poslední stránku, proto posílám aspoň Nelly a Ali, trochu síly a pohlazení,aby bolístky je netrápily.
Ještě vám závidím krmítka pro ptáčky. Jednak je nemám kde umístit a jednak mám dojem, že všichni ptáčci jsou kolem dokola pryč, jistě díky mojí Adéle. Ta jak slyši byť jen zacvrlikání v křoví, je nemožná. Zhusta si najde nějakou skulinku jak vystřelit ven. A pak už je jen slyšet varovný pokřik vrabců. Kdysi jsme měli na zahradě krmítka, ty se postupně při kácení stromů zlikvidovala a už je nikdo nikde neusadil. Tak je mi to líto. proto přisypte i za mě. Dík a ahoj všem. L.

Beruška (Čt, 9. 12. 2010 - 08:12)

Alo moje milá,
já mám fakt dobré spalování.Je fakt,že během přechodu jsem se zakulatila.Jenže já byla vždycky až vyzáblá a všichni si mysleli,že jsem anorektička.Teď mám asi 55 kilo a je mi fajn.Víš,my jsme všichni štíhlí,jsou to rodinné dizpozice a já se tudíž nemusím omezovat.Alčo,máš 8 na začátku,no to je přece fajn.Nám se líbíš a máme tě moc rádi.Jsi naše milá kamarádka.Jinak já nejsem prasátko,já jsem prase.Nenechávám zbytky a po klukách dojíždím-i křupky z kuřete,miluju tlusté hovězí,teplý pečený bůček.Jo a když jsem tuhle pekla kachnu,snědla jsem i teplý kachní výpek.Jak říkám,ženská čuně.Pa a pozdrav všem kamarádkám.

Ala (Čt, 9. 12. 2010 - 07:12)

Beruško, Beruško, ta se máš! Kdybych snědla jen plátek bábovky budu mít určitě kilo nahoře. Kdybys věděla, jak já musím krotit svoji žravost! Máš určitě dobré spalování, jinak si to neumím vysvětlit tu nespravedlnost, že někdo se cpe a netloustne a já chudáček si dám o soustíčko víc a váha letí nahoru. Když jsem se v 17 letech vdávala měla jsem něco málo přes šedesát, pořád jsem držela nějaké diety /o těch bych mohla přednášet někde na univerzitě/. Do roku 2004 pomocí "zázračných" diet jsem přibrala 45 kg. Dnes už mám hodně kil dole, s osmičkou na začátku. Nezhubla jsem pomocí diet, omezila jsem výrazně kalorické bomby a přestala se přežírat. Myslím, že i prasátko, když má dost, odejde od korýtka a nechá nějaký ten zbytek. To se mě nikdy nestalo, dojídala jsem i po manželovi a dětech, prostě nebyla tam klapka, která by mně upozornila, že už nemůžu. A mám to tak i s alkoholem, proto už možná 30 let nepiju. Ne že bych byla opilec, ale neznala jsem hranici a párkrát mně musel mužíček opatrovat, když jsem byla na šrot.
Tak taková jsem já!

Beruška (Čt, 9. 12. 2010 - 07:12)

Ahoj holky moje,Nellynko,co tvé očičko,myslela jsem na tebe.Alo,dnes cítím v tvém psaní jiskřičku,snad je ti dobře.Holky,musím vám něco říct,včera jsem přišla domů a už na schodech se linula libá vůně vanilky.Martínek-je nyní bez práce-upekl bábovku s ořechy,sekanou čokoládou a zalitou jahodovou polevou.No byla nádherná,tak jsem se zmocnila kudly a šla na věc.Mates zkoprněl a povídá-mamko,ještě nekrájej,musí jí vidět ještě taťka.No čekali jsme na manžela,ten se z práce stavil na pivko a dorazil až večer a pak se shodli na tom,že takovou krásu nenakrojí.Oho,na mě si nepřijdou.V noci všichni chrupkali a mamka s kudlou šla na lup bábovky-no znáte mě,sežrala jsem půlku,ale na 3x a ráno když všichni spali jsem utekla do práce.Jsem z obliga,at si to ráno vyřeší-oni stejně ví,že mají rozežranou mamku.Tak pa a já se jdu kát k fakturám.

Ala (Čt, 9. 12. 2010 - 07:12)

Hezké dobré ráno! Vůbec nesmutním, že nemůžu ven. U nás je hnusně sychravo. Otevřu dveře od balkonu, otřepu se a zavírám.
Nelly držím pěstičky, aby to nebylo nic vážného a nemusela jsi zůstat v nemocnici.
Včera jsem byla unavená, přišla návštěva, sice potěší, ale já na to ještě nemám.
Mějte se všechny hezky a bezbolestně.

Nelly (Čt, 9. 12. 2010 - 03:12)

Přeji všem pěkné dobré ráno.Já ještě neusnula a tak jdu k vám.
Děkuji všem za slova útěchy.Dnes ráno frčím na oční, tak nevím, jestli se vrátím domů.
Míšo, konečně jsem poznala vaši Barušku. Je moc pěkná a syn je ti hodně podobný, ale to víš taky ,viď?
Mardagmo a Jančo, díky za fotky.
Beruško, ty jsi prostě SKVĚLÁ!!!!!
Zuzko, tak ráda bych ti něco poslala, ale kromě dopisu se mi vše vrací.
Venku poprchává a je 0°C.Jdu se naložit do vany a potom si dám kafe,Spát už nepůjdu.
Myslím na vás všechny, vy, co jezdíte autem, buďte opatrné a vy ostatní dejte pozor, ať neuklouznete.
Mějte se !!!!!!!!!!!

Janča (St, 8. 12. 2010 - 20:12)

Holky, já musím zase. K nám lítají na okno i sojky, velcí ptáci, ale stejně jim nasypu housku, krájené ořechy atd. Ale teď je tu asi +3. Odpo jsme navštívili vnoučata, děsná klouzačka , co mladí bydlejí. Tak zítra se pokloužu ke kadeřnici, právě začalo pršet a teplota jde dolů. Zítra paaa.

mimi (St, 8. 12. 2010 - 19:12)

ještě k pečení: já to vážně letos nepřeháním, zítra peču vanilkové rohlíčky a linecké, ořechy budu plnit před vánoci a koupila jsem dneska pečené košíčky, tak je jen naplním a konec... Jo a jak píše Zuzka, ten medovník je super, taky už jsem ho pekla, já medovníky a marlenky miluju a všechny mé návštěvy též!, takže bohužel dlouho nevydrží.
Taky krmím ptáčky, ale naučili se ke krmítku holubi, které ty malé zobáčky plaší. No ale co nadělám... mají taky chudáci hlad.A ještě ke všemu je Sárinka strašně ráda pozoruje, vysadím ji na opěradlo křesla a ona jen koulí očičkama, ani se nehne:-)
Tak mějte pěkný zbytek večera, přeju marodům, ať se brzy uzdraví a klidné předvánoční období všem!

mimi (St, 8. 12. 2010 - 19:12)

Zdravím vás všechny, kamarádky milé! u nás asi jako všude, nevlídno, mlhavo, ze sněhu břečka a hlavně ta brzká tma je fuj...., dneska jsem dokonce musela odpol. zalehnout a na hoďku jsem usnula, což není mým zvykem:-)- ale Sárinka mi dělala parťačku a docela ráda:-). Venku v tom marastu nerada chodí- kde je nasolíno ji raději nosím, aby jí nepopraskaly tlapky.
Nelly, děvče zlaté, copak tě to oko zase zlobí? jak psala děvčata, šetři se! ale ono na tom má asi podíl i dušička, viď..-myslím na tebe!
Jančo, jste s mužem správná dvojka, dík za foto a ten sraz mě moc zaujal - vždyť jsi musela projíždět mým bydlištěm!!!ten penzion neznám, ale podblanicko je krásné!!!
Mardagmo, dík za foto z Phy, zasněžená P má své kouzlo, ale až na ty chodníky, co,asi jako všude..., jo a Míšo tobě též díky! krásné foto, jo a Baruška je moc hezká a sympatická!
Alo, je super, že jsi doma, v pohodě a hlavně i tady s námi! je vážně pomalu zázrak, dostat se do takové péče lékařské...zvláště v dnešní době! moc ti to přeji, na jaře budeš běhat líp než my!
Květo!!! i tobě přeji, aby bylo lépe a asi jako poslední přeji vše nejlepší, hlavně mooooc zdraví k svátku a to samé případným oslavenkyním MaruškáM (Grešličce...).
Zuzanko, tobě díky moc, napíši mailík!
Beruško, ty naše sluníčko sedmitečné:-), dík za to, že nám rozjasňuješ chmury a starosti, dík!:-)
Johanko a Ivo, už budete mít klidněji, však hlídání vnoučátek dá pěkně zabrat, i když to děláme rády a s láskou!

zuzana (St, 8. 12. 2010 - 18:12)

Ach jaaaj,neviem ci pekny vecer,ci podvecer,tma od poobede,chichi.Skarede pocasie,hmlisto,este ze to Beruska tak pekne spestri svojim rozpravanim,chichichi.Beruska,len tak potrosku pridavajnaraz by som ten smiech nezvladla,chichi.
Tak mi treba,skoro mi zhorel karamel...
Zacinam sa spravat predvianocne,idem zamiesit na medovniky,zajtra upeciem a pekne rozdelim so susedami.Joo,ktora mate mailik od Mimi-medovec,je to super kolac,ja ale cesto rozdelim na 3 platy,vyskusajte!!!
Dakujem za mailiky,a hlavne za fotky-SUPERobrazky!!!!Praha sa snehom uplne vyrovnala Orave,chichichi.
Tooolko by som vam narozpravala,ale toto moje tuk-tuk-tuk,prestane ma to bavit,chichi.
Poprajem vam pekny vecer!!!Obdivujem vas,nocniatka,ja prosim pekne spat a spat,
ale dobre sa to rano cita,chichi.

ivana (St, 8. 12. 2010 - 17:12)

Já občas nějakou hezkou fotku ukáži manželovi.Dneska víno Míši,barák Květy atd.už nevím.A manžel pravil.Koukám,že si píšeš se samýma milionářkama.Ať to zase někomu nenahraje bože.Margamo, já žádnou fotku nedostala a také jsem zvědavá a ráda kouknu.

Iva (St, 8. 12. 2010 - 14:12)

U nás je taky jako asi všude, zamračeno, mlhavo, mokro...:-( byla jsem dnes opět na těch ozářkách. No, já bych hnedle věděla, např. v tom zdravotnictví - jak ušetřit a nemuseli by všichni ani stávkovat. Tam jak chodím, tak vždy tam dovnitř vleze jeden pacient a jde na ozař., jde s ním sestra, zapojí přístoj a hned odejde. Zapojí se do tlupy svých kolegyň a dnes probíraly - zda je lepší poleva na cukroví tmavá, či bílá, kam si odskočit pro levné banány atd. Je jich tam pět /slovy : pět/, nejsou to že by se tam zrovna někdo stavil odjinud, je jich tam pět jmen napsáno na dveřích. A není to jen dnes, bylo to tak vždy, co jsem tam chodila. Děs a hrůza a nikdo s tím nic nedělá, asi to nikomu ani nevadí...No, raději se nerozčilovat.
Nelly, to máš ale trápení s okem. Já jsem myslela, že po těch všech operacích a léčeních to máš tak nějak v klidu. Musíš se trošku šetřit, ale jak, to ti poradit nedovedu.
Mardagmo, já myslím, že ve městě a v bytě nikdo nemůže být větší kramář než na vesnici, konkrétně u nás...:-))) Už když jsme likvidovali věci po tchyni- nic se nedalo unosit, upotřebit, ale např. prostěradla, povlečení /ono se to bude hodit, např. kdyby se bílilo, přikrýt tím kusy nábytku.../a takhle se to udělalo skoro s každou věcí a navíc co jsme nasyslili my v manželství, takže celkově je to hrůza. Počítám, kdybych se koukla do všech skříní a jarmárek, že tak čtvrtinu upotřebíme, ostatní jsou zbytečnosti :-))
Beruško, tebe musím pochválit za zpestření naší diskuze ! Občas, když je manžel přítomen, tak mu přečtu nějaké úryvky od vás, např. "hele, muž od Květy už loupe ořechy, taky bys už mohl začít", příp. "a že nevíš, kam si Beruška ukládala mlsotky, aby jí to kluci nesnědli?" Opravdu nevěděl :-))))
Taxe mějte, už konec stávkování, jdu něco dělat, tak páááá

Květa (St, 8. 12. 2010 - 12:12)

Za přání k svátku Vám všem,moc děkuju. Také si pamatuju, že bývalo Marie, pak to kdosi kdysi změnil a je to tak. Mám tu kámošku Marii, která si svůj svátek zachovala na Květoslavu. Mamce zapálím svíčku, také byla tohoto jména a uvařím si a nebo si nechám uvařit kafé a bude po svátku. Máme už po obědě a chceme vyjet do Billy, ale u más je příšerná mlha, nevím jak to dopadne.
Nelly, také na tebe musím myslet, s očima se musí jít hned. Ještě, že tě Beruško máme, musí být radost s tebou žít a dokážeš všechno přenest mezi nás.
Jinak práce s počítačem, když se ....... volám omladinu a to slyším-cc prosím tě, zmáčkni to a tam to, já to pomačkám, ale proč, to nevím.
Mardagmo, trochu ti i závidím kramáření, aspoň se vyženou pavoucí a toto já dělám nejraději sama a zrovna s tím co nepotřebuju tak pryč. Jinak můj spolubydlící nevyhodí vůbec nic a když, tak s komentářem. Také naše první obyvací stěna byla ze sestavy U 100 a to jsme na ni v 68 roce v Kadani stáli ve frontě, ale vystáli jsme ji.
Momentálně nevidím ani na protější barák asi výlet vzdáme, jdu oznámit do podsklepí, že si dám kafé a nikam asi nepojedeme, manžel tam tluče ořechy a ven nevidí.
Všem Vám ještě jednou ze srdce děkuju K.

Grešlička (St, 8. 12. 2010 - 10:12)

Květo, i já přeji vše nejlepší, slavila jsem kdysi svátek s tebou, ale spíš neslavila, nepotrpíme si na to. A těžko jsem každému taky vysvětlovala, proč já Marie slavím na Květoslavu, že. A tak teď slavím-neslavím s dcerou v září.
Nelly, taky na tebe myslím, s těma očima je potíž, to člověk snad ani nijak nemůže ovlivnit, ulevit si, jedině se šetřit. Tak ať je to dobré !!
Jdu klohnit něco k obědu, tak se opatrujte, vařte pečte a pište. Hezký den.

Mardagma (St, 8. 12. 2010 - 09:12)

Zdravím po ránu, než se dám do práce. Jen tak stručně, ten sníh už mne štve, jsem zcědavá,jak to odpoledne bude jezdit, jedu za mámou a to je autobusem do velkého kopce, tak snad nebude náledí.Nelyynko, to je mi líto, že tě ty oči nějak zlobí, vzpomínám na Malou Skálu, jak jsi se radovala, že máš po operaci a že je to dobré. No snad se to zase uklidní.Astro, to jsi dobrá s tím kalendářem, já ještě nezačala a začínám mít obavy, že to do konce roku nestihnu. A potěším tě, i já bojuji s počítačem, možná trochu jinde než ty, ale pořád musím hledat pomoc v chytrých knihách. Jinak stále budujeme, máme tolik krámů, že nevím, kde se to tu vzalo. A to při každém stěhování toho spoustu vyhodíme a to jsme v pátem bytě od svatby :)). No asi jsme největší kramáři na světě, to vy určitě nemáte :((. No nic mějte se fajn.

Reklama

Přidat komentář