Reklama

Seniorky na netu

Nelly (So, 11. 12. 2010 - 20:12)

Míšo moje zlatá!!!! Neumím francouzsky ani anglicky, ale jela bys, kdyby se k nám přidala některá z děvčat, která tyto řeči ovládá?? No a ke konci května nás bude čekat Orava a Zuzka.Děvčata, která umíte anglicky nebo francouzsky?

Grešlička (So, 11. 12. 2010 - 20:12)

Květo, já měla nějak v hlavě 9.12. tak jsem myslela, že to máš za sebou, tak vidíš co jsem za trdlo, ale klidně budu držet palce i v pondělí.
Viano, to víš že jsme nezapomněly !!

Viana (So, 11. 12. 2010 - 20:12)

Zdravím vás holky a zase mito nedalo,abych se mezi vás nevetřela. Nevím jestli si na mě ještě vzpomenete,ale musím vám říct,že jste mě zase pohladily po dušičce.Když vás čtu,tak s vámi prožívám normální běžné trable i radosti každé vaší rodiny. Moc pěkně píšete a já se mezi vás necpu,jelikož si vás ještě pletu a jste tu fakt děsně bezva parta ženských.Tak se mějte a já se zase někdy ozvu.))

Johanka (So, 11. 12. 2010 - 19:12)

Taky jsem se dneska nezastavila, pračka se na mně kouká udiveně, že jsem se snad zbláznila, dnes 4 pračky, ale prala jsem i povlečení z postelí, příští víkend tu budou spát mrňousci, tak abych už to měla všechno povlečené do čistého. Dozdobovala jsem cukroví, vařila, douklízela linku v kuchyni a ten můj protějšek, když viděl, že dnes tu prostě klid už nebude, se sebral a hned po obídku odešel "na procházku". Vrátil se před chvílí.Míšo, taky se mi nepodařilo otevřít ten úklid (naštěstí!! třeba bych měla výčitky). Květuš, bude všechno dobré, neboj, však ti všechny kryjeme záda, držíme palce už od teď a hlavně se rychle ozvi, až bude po všem! Míšo, loni jsem byla v kostele na Rybovce a pak jsem se skoro půl rok lízala z nemocného močáku. Vlastně to už bylo předloni!! Tak se pořádně nabal a vezmi si kalhotky s dlouhým rukávem... Tak se mějte hezky, jen jsem vás tu chtěla pozdravit, myslím na vás na všechny, hlavně na naše marody (Magdi, jak je??). Tak ahoj.

Nelly (So, 11. 12. 2010 - 19:12)

Květo, zatím jsem si ten můstek jen nasadila. Protože je dole, tak drží.V pondělí jdu k doktorce a nechám si ho přidělat už napevno.Vypadá to pěkně, ale stálo mě to spoustu nervů a kdybych dopředu věděla,co mě čeká za mrzutosti, asi bych se na to vybodla.Drzá, arogantní laborantka zapomíná, že naše město je malé a já v něm mám díky svému povolání hodně známých, kterým ráda onu laboratoř nedoporučím a oni ji zas nedoporučí svým známým.
Květo budu v myšlenkách s tebou.Uvidíš, že to dobře dopadne.
Ach jo. Taky bych si dala Paříž.Jestli mi všechno dobře dopadne, vyzvala bych některou z vás na březen nebo duben na takový mini výlet do Paříže nebo i do Londýna.Co vy na to ?

Květa (So, 11. 12. 2010 - 18:12)

Zdravím všechny a už si hledám a připravuju tašku, myšlenkama už jsem pryč.
Večer a dnes ráno docela hezky sněžilo, ale pak se přidal déšť a je tam nevlídno, snad to nezmrzne. Měli jsme tu malou, rozdivočelá už jela domů a tak máme chvílu klídek. Ještě jsem upekla ml. buchtu protože už pojede zítra a tak tu bylo s ní a pečením trošku vzrůšo. Nejraději by míchala ona a já se na ní dívat.
Grešličko, nemáš tam někde poblíž nějakého dravce? U nás tu někdy šmejdí poštolka a to jsou všichni ptáčci schovaní, jinak je u krmítka pro nás, denní televizní program.
Nelly a co tvůj chrup? Tak jsem nad tím vším uvažovala, nevím, nevím, jak bych se u laborantky zachovala a pak, jak si to nasadíš/promiň/, to snad tam musí přidělat zubařka, nebo už i to je jenom na nastrčení?
Mějte se hezky, zítra už je třetí adventní koncert, těším se na něj a Vám přeju hezký víkend K.

Nelly (So, 11. 12. 2010 - 13:12)

Přeji všem pěknou sobotu a kde jste?
Tady chumelí - sem tam spadne vločka.
Mardagmo, přeji ti vše jen to nejlepší k tvému svátku.Hlavně zdraví a zase zdraví.Doufám, že ten svátek opravdu máš a jestli ne tak to přání stejně platí.
Můj mužský se včera vrátil od doktora s tím, že je zdravý až moc nebezpečně.Dokonce mu doktor řekl, že takové výsledky už hodně dlouho neviděl.Faktem je, že ty obtíže co má, mu doktoři nedokáží vysvětlit.Má tedy v nejbližší době absolvovat další vyšetření.
Míšo, pan zahradník není mladý, vypadá, že je se mnou asi ve stejném stáří, ale hodně cestoval a umí o tom moc hezky vyprávět.
Jinak ten předvánoční úklid co jsi mi poslala mailem, je opravdu šílenství.Takhle snad musí uklízet někdo, kdo má doma celoroční Augiášův chlív.A i ten by se na to měl vybodnout, protože je vidět, že si neumí pořádek udržet a tudiž všechno v brzké době zase rozhází a zasv....
Grešličko,mně ke krmítku lítala spousta ptáků a najednou dva dny ani jeden.Mrzelo mě to na ně, ale už sem zase lítají a je jich plno.Neboj, oni určitě přiletí.
Děvčata, dnes mě zase to oko štve a zlobí a tak tady budu mít určitě překlepy.
Taxe mějte a zatím........

Grešlička (So, 11. 12. 2010 - 11:12)

Zdravím z krásné zimní krajiny, mínus asi 2 stupně, chumelí a z tepla domova to vypadá moc hezky. Co mi nejde do hlavy, vůbec mi sem nelétají ptáčci, krmítka mám tři, plné slunečnic, a ptactvo nikde. Byl tu kosák, ten má na zahradě rohlík, pár drobných zpěváčků a jinak nic, pusto prázdno. Co v tom může být za zradu ?
Alo, potěšilas mě, že se ti po operacích tak ulevilo. Mám obavy, že časem se k tomu taky dopracuju a když slyším, jak je ti dobře, přestávám se toho tolik bát.
Neozvala se nám pokud vím Květa, tak snad je jí dobře, holce naší, a ozve se co nejdřív taky s dobrou zprávou. Nelly, jak u vás ??
Konec roku se blíží, tak to musíme už všechno zkrámovat a do toho nového se vrhnout líp, bez těch trampot, co nás pronásledují letos. Kéž by to vyšlo !!!
Tak se opatrujte, pozdrav všem, marodům dvakrát.

Mardagma (Pá, 10. 12. 2010 - 19:12)

Zdravím. Chechtám se tady , jak všichni uklízíte - my ne. Nelze totiž, nový nábytek už sice stojí, krámy v něm jakž takž nacpané, ale bohužel, kontejner v nedohlednu, takže máme pečlivě složený starý nábytek rozřezaný na desky kamkoli se podíváte.Ale nevadí nám tom, naopak podařilo se mi v pokoji vytvořit pro sebe koutek na čtení, mám tam i gramofon a malou věž, takže i koutek hudební a jsem tím nadšená. Já televizi moc nemusím, tak už se vidím, jak vždycky zmiznu a budu se věnovat svým koníčkům. Míšo, letos jsem také poprvé nepekla, nakoupila v Bille, různé druhy, vypadá to pěkně. A nejvíc jsem se nasmála mužovi, nejdřív nepeč, nejsou na to podmínky,jak by se to tu dělalo a pak, když to tedy koupil, tak zase koukal, kolik to stálo .Prostě chlapi žijí snad v minulém století a myslí si, že je všechno za pětikorunu.
Děvčata, pošlete mi někdo recept na ten medovník, někdo to tu chválil a myslím, že je to rychlé.A zítra na mne vzpomínejte, jedeme na chatu pro brambory na svátky, tak snad nezapadnem.Mějte se fajn, marodi i nemarodi, posílám i pozdrav na Oravu. A svátek nemám, jak mi tu někdo přál. Já to slavím na Milana, tedy v červnu, asi chtěli rodiče Milana a byla jsem to já. :))

Iva (Pá, 10. 12. 2010 - 14:12)

Pozdravuju taky na všechny světové strany, i za hranice! Hned po ránu jsme opět frčeli do města k doktorům. No, "frčeli" - v místech, kde loni cestáři vykáceli staré stromy kolem cest, to bylo krušné. Nevím, jestli tak nutně někdo potřeboval dřevo na topení, ale přece jen ty stromy trošku by dávaly tušit, kudy vede silnice. Nasněžilo hodně, hlavně byl velký vítr, čili v určitých místech prostě nebylo vidět kde je pole, kde bychom se mohli propadnout do příkopa a kde je silnice. Ale že to známe, taxme dojeli dobře. Na ozařování normálka, tam už jsem skoro jako doma, u revmatologa trocha čekání, ale taky snad vše úměrné k věku a potížím. Trošku vyletěl cukr, z minulých 5,5 na 7,1 taxi na to musím dát pozor. Problémy s ostruhou mi paní dr. věří a soucitně na mě koukala, ale pomoct taky nedokáže, jen věřit, že ozařování tentokrát už pomůže...
Zuzi, jak píšeš o očaři - to si ale jakoby řekli o úplatek, ne? Připlať si a půjdeš na řadu dříve... ale pro tebe asi lepší, než čekat tolik měsíců.
Nelly, držím palce, ať ti mužíčka proklepnou a hlavně, ať je všechno v pořádku. Myslím, že máš už tak starostí dost, tohle by bylo ještě navíc, co?
Na víkend budeme sami, ale naši synkové budou mít teprve seznamovací sobotu. Ten starší s rodinkou se přijedou kouknout na byteček mladšího a uvidí se poprvé s jeho slečnou, doteď o sobě věděli jen na fotkách. Já budu pokračovat v pečení, zatím mám jen medové perníčky no a takové práce kolem domácnosti. Na nějaký úklid jsem ještě nepomyslela, právě naopak - tady vál, válek, mouky, krabice s formičkami...teď mám větší binec než kdykoli předtím. Upečené mám v krabicích, pak až poslední týden před vánoci vše začnu slepovat a zdobit. I když linecká se marmeládou můžou slepovat dřív, ale nějaké krémy - to dělám až na poslední chvíli.
Po vzoru Míši si teď dám taky sudoku, a pak už jdu tvořit hodnoty, tak zatím pááá

Ala (Pá, 10. 12. 2010 - 14:12)

Hezké páteční odpoledne! Popíjím kávičku, čtu co jste napsaly. Ráno u nás vypadalo jinak. Můj zlý chlap, mě zase dostal!
V koupelně jsem ofňukávala, nad vypadanýma vlasama, volám na toho mého chotě, ukazuji kolik vlasů při česání vypadlo a brečela jsem že už se mně dělá na temeni pleš. Víte co mně řekl?: /brněnštinou/"Nic si z toho nedělé, budeš néhezčí děda v Česku"
Nezabily byste ho?
Potom jsme jeli nakoupit, zastavoval se u hader a pořád mně lákal na čepice, že bych měla začít s jejich nákupem. To kvůli té pleši.
Dnes jsem po týdnu domácího válení sešla 48 schodů, auto před domem. No bylo to příjemné zpestření dnešního dne. Manžel sice nakupuje na jedničku, ale co nemá napsané na papírku, nekoupí.
Konečně lezu do auta jako člověk, zvedám nohy a nervu jakýsi plast na prahu auta u spolujezdce. To bylo pořád napomínání: "Nemůžeš ty nohy víc zvednout?"
Jo jo ono to fakt nešlo.
Mějte se moc hezky, nepřehánějte to s úklidem. Míšo, přečetla jsem si o tom úklidu a vždycky si říkám, že toto je pro lidi čuňata, kteří svůj domov neudržují. My šůrujeme po bytě pořád, aby bylo čisto a voňavo. Proto ani nerada vařím, ty kuchyňské smrady mně vadí. Dnes bude zase výjimka, koupila jsem plecko, bůček a budu péct. Snad to do večera vyvětrám.
Mějte se hezky a bezbolestně.

Nelly (Pá, 10. 12. 2010 - 13:12)

Všechny zdravím a mějte pěkný den.U nás je zataženo, když se podívám z okna, tak bych nejraději zůstala doma a nevystrčila nos.Než jsem odešla s Korou, nasypala jsem ptáčkům a došlo na výměnu bot, protože ty první na sněhu ujížděly.A opět se potvrdilo to, co už dávno vím, že v přírodě je vždycky krásně a za jakéhokoli počasí.Konečně do terénu vyrazili i běžkaři.Jinak cesta, kterou jsme s Korou šly, byla celá zasněžená a nikdo před námi tudy nešel.Zjistila jsem, že můj mobil zůstal tradičně zapomenutý doma a hned moje chůze znejistěla.V duchu jsem si vynadala do debilů, co kdybych uklouzla a zlomila si nohu?Kdo by mi tady v té pustině asi pomohl?A tak jsem to otočila k domovu.Kora řádila ve sněhu jako divá.Z pečlivě vyrovnané hranice větví určených na spálení,vydolovala další větev a namířila si to k blížícímu se běžkaři, ze kterého se vyklubal zámecký zahradník.Dojel ke mně a pravil, že mi chtěl už z dálky pohrozit holí, ale obával se, aby si to ten vlčák špatně nevyložil. Já na to namítla, že hrozit měl, ale tomu vlčákovi, protože já tedy dříví z kupy netahám.Pan zahradník usoudil, že jsem oproti jindy nějaká přešlá a pozval mě na sklenici punče.Ze staré známosti jsem pozvání přijala.Punč byl vynikající, hádám, že poměr alkoholu a vody byl pět ku jedné.Hlavně se to projevilo při zpáteční cestě domů.
Můj mužský je dnes na zdr.vyšetření v našem okresním městě.Tak čekám, jak mu to dopadne.Před pár dny z něj vylezlo, že ty potíže má už od února.
Sakriš,ten punč na mne začíná nějak moc působit.
Mějte se,jdu si udělat kafe a ještě nahlédnu.

Johanka (Pá, 10. 12. 2010 - 09:12)

Zdravím na všechny strany! Je vidět, že už se ty vánoce fakt blíží, skoro v každém příspěvku je pečení nebo úklid. Já už se docela těším, až bude po vánocích. Ze všech stran na nás vyřvávají reklamy na dárky, hustí to tu do nás zepředu,zezadu, hrůza. Nelly, jsem moc ráda, žes nemusela zůstat v nemoc., myslím na tebe a moc ti přeju, aby se oko zlepšilo. Určitě je to i nervové.Když si vzpomenu, že mně jednou čekají takové patálie se zubama, které zatím mám všechny svoje, jde na mne hrůza. Dnes je tu u nás sluníčko a ráno bylo -3, tak to by šlo. Hlavně kdyby nebyly ty klouzačky, z toho mám vítr.Mám tu košík prádla, tak jdu na to, mějte všechny krásný den a opatrujte se!! Mardagmo, nejsem si jistá, ale jestli máš svátek, přeji všechno nejlepší!

zuzana (Pá, 10. 12. 2010 - 09:12)

Pozdravujem z krasne zasnezenej Oravy do vsetkych sv.stran,hlavne na zapad,chichichi!!!
Tak teraz to uz naozaj vypada tak pekne-vianocno,cez noc napadol sneh a teraz tak jemne padaju vlocky,tak by to mohlo zostat do jari/ked by som si mohla vyberat,chichi/
Vcerajsie medovnicky na jednotku/musim sa sama pochvalit,chichi/,bolo toho 9 plechov,tak som to pekne rozdelila na 3 diely a rozdala.Ja nezdobim,supnem na vrch vlassky orech a hotovo!
Vcera som sa chcela objenat k ocnemu,tak vraj v maji,ale ze ak si priplatim,tak do 5dni.Vzala som to s tym priplatkom,tak uz v pondelok,nooo parada,nie???
Nie je to nejaky velky problem,obcas sa mi urobi akoby taka hmla,obraz sa mi rozplynie.Tak preto sa mi zdalo do maja dlho cakat,aby z toho nevznikol problem vacsi.
Vyzera to tak,ze darcekom pre seba budu nove okuliare,chichichi.
Prajem pekny den,na cestach opatrnost,v pelesikoch zdravicko!!!!!!!!!

Iva (Čt, 9. 12. 2010 - 21:12)

Tak já jsem dneska upekla první cukroví - medové perníčky, hned byly tvrdé jako kost, ale teď večer už to trošku změklo a už se to dá jíst :-)
Holky, u nás se odpoledne rozchumelilo, napadlo toho dost a padá stále. To se mi nelíbí, zítra hned po ránu mám opět ve městě doktora. Byli jsme taky na naší chaloupce, a ejhle, skoro jsme to nevyjeli, protože to je trošku ke kopečku. Že by to bylo prohrnuto či posypáno, to ani náhodou. Když s tím počítáme, taxi vozíme kbelík popela s sebou, já klušu před autem a lopátkou to posypávám. Ne celou cestu, jen kousek ten kopec, no ale dnes jsme s tím ještě nepočítali :-(
Takže Míšo, už ty sněhy a ledovatky dolehly i k nám, taxe měj na pozoru a opatrně ! Doteď nás to docela minulo, ale už to bude asi horší.
Nelly, tak aspoň, že ty zuby jsou snad v pořádku. Mít bolavé očko a ještě zuby, to by toho bylo už trošku moc, co?
Beruško, taky tě musím pohladit po krovkách, ty jsi tady super oživení, my už jen samé doktory, kolena, pata, zuby, kila navíc :-(((

P:S (Čt, 9. 12. 2010 - 20:12)

Teda Grešličko já ještě nezačala.i

ivana (Čt, 9. 12. 2010 - 20:12)

Nelinko, to jsme mohli ponocovat spolu.Trápila jsem se do půlnoci v posteli, a pak vstala a šla spát po třetí.Pak jsem usnula a vzbudila o 9.Fofrovala jsem pak s vařením ,měla jsem strávníky.Také se ráda zasměji příspěvkům Berušky.Álo jsi velká,tak 8 na začátku není hrůza.To já bych byla jak koule-koulovatá.Já do 53 let měla 55 kg.Moje mamka mně neustále říkala"NEŽER TO SLADKÉ"(opravdu tak),budeš tlustá.Nevěřila jsem jí.A najednou se to začalo lepit a je to.Vymlouvám se,že to bylo sedavou prací.Ale jídlem taky ,to víme každá co?

Grešlička (Čt, 9. 12. 2010 - 20:12)

No tak trochu dobré zprávy, to potěší, teď ještě aby byla Květa v pohodě a zas bude o něco líp.
Venku je krásná zima, a prý budou bílé vánoce. Pořídila jsem dopoledne nákup, když ještě byly cesty slušné, takže teď hodně dlouho nevystrčím nos a budu šetřit kolínko. Jo k tomu kolenu - pořád jsem si ho nahřívala, dělalo mi to dobře, ale bolelo to pořád, v noci jsem už ani nemohla spát. Naši mě postrašili, že to může být meniskus, tak jsem popátrala na netu, a ejhle, na to v žádném případě ne teplé !!! I nasadila jsem chlazení a je mi o 70 % líp. Tak já nevím, jestli by mi neměl být nařízen nějaký zodpovědný dozor.

Marii dík za nový recept, můj syn je makový tak to někdy zkusím, ale letos už to nepořídím, mám hotovo a už žádná těsta nebudou.

Tak dobrou noc, opatrujte se.

Nelly (Čt, 9. 12. 2010 - 15:12)

Ahoj děvčata, tak jsem zpátky doma.Děkuji všem za palečky, opět se prokázalo, jak moc to funguje.Oko zlobí, ale rejekce transplantované rohovky to zatím není.Na další kontrolu jdu zase v úterý a kdyby se to zhoršilo, tak mám jet rovnou do FN i s věcmi na příjem.
Dojela jsem si také pro ten můstek.Laborantka mi předpověděla, že s tím novým můstkem, který je podle mých představ, nic neukoušu. Druhá mi navrhovala nechat si sundat ten vrchní můstek a předělat ho/ to kvůli tomu spodnímu /.Ta moje protivná hned ječela, že ona už nic předělávat nebude a já , nevyspalá, vystresovaná z oka,jsem je nechala/ pomyslela jsem si, že od nich si už nikdy nic dělat nenechám / a vzala si ten nový můstek. Vypadá dobře,ale nemám úplně perfektní skus.Nasadila jsem si ho a ani jsem nešla k doktorce, aby mi ho provizorně přidělala.Nechám to na příští týden. Cestou na autobus mi hlavou táhly chmurné myšlenky, že se už asi nikdy normálně nenajím a propočítávala jsem svůj vedlejší příjem , kdy mi dá na další můstek, který bych si nechala udělat v HK.
Po příjezdu do našeho města jsem zakoupila rybí závitky,celozrnnou bagetu,všimné pro Koru a loudala jsem se domů.S obavami jsem se pustila do závitku... a vida, šlo to jako jindy! I bageta a mandarinka.... koušu naprosto stejně jako dříve, nic se nezměnilo a mně ae strašně ulevilo.Jenom mě přemohla veliká únava a půjdu si na chvíli lehnout.
Jsem strašně moc ráda, že vás mám. Jestli se probudím, tak určitě ještě přijdu.

Hadul (Čt, 9. 12. 2010 - 13:12)

Děkuji,nechci to vědět.

Beruško,tvůj příspěvek v 9.02 tesat do kamene.Už kvůli tomu žádný umírání!Nikdo a nikdy:-) !!!

Reklama

Přidat komentář