Reklama

Seniorky na netu

Beruška (Út, 14. 12. 2010 - 09:12)

Ahoj holčičky kočičky,
také moc myslím na naší Květu a Nelču.Držím jim palečky.Holky moje,buďte rádi,že nikam nemusíte.U nás je vítr a mráz,MHD jezdí nepravidelně,cesta do práce s přestupy trvala téměř hodinu.Teď mám kafe,cigárko a myslím na vás.Pa

Ala (Po, 13. 12. 2010 - 22:12)

Kdepak všechny jste? Vaše cukroví tolik voní, voní to i u nás na schodišti, jen u nás NIC! Dnes jsem byla podruhé na obědě a nákupu. Je to příjemná změna. Francky položím do vozíku, lokty položím na madlo a šourám nohama, jako když jedu na běžkách. Ukazuji na zboží a můj klenot snáší do vozíku.
Tak aspoň vidím, že se blíží vánoce, lidé nakupují jak steklí, všude vánoční výzdoba.
Jen u nás doma nic a nic nebude. Na štědrý den udělám br. salát a usmažím kuřecí řízky. Kapra nejíme.
Nelly, zítra budu držet pěstičky, aby ses vrátila domů a nezůstala v nemocnici.
Mějte se všechny pohodově a bezbolestně.

Mardagma (Po, 13. 12. 2010 - 22:12)

Zdravím. Tady zatím taková zima není, jen minus 5 a hvězdičky tedy nesvítí :-((
V chatě bylo slušně, ale jak byla trochu obleva, tak sníh byl mokrý a tak jsem brzo měla mokré nohy, i když jsem měla zimní boty.Nic jsme nedělali, jen shrábli sníh z betonového terásku před chatou, pochodili po lese - nabrali brambory na svátky a jablka a hurá domů. Ještě vám musím napsat, že na cestě mezi chatami byla zlomená velká silná větev z borovice,nejdřív jsme mysleli, že se zlomíl celý strom, naštěstí spadla šikovně, jen se trochu otřela sousedovi o plot, ale nezbořila ho,cestu ale dočista zatarasila, tak protože jsme lenoši a nechtělo se nám to celé obcházet, tak jsem pěkně v podřepu podlézala.A musím říct, že už to není jako za mlada, šlo to opravdu ztuha a nebýt ten sníh mokrý, tak jsem to podlezla po čtyřech.
Míšo, tedy to tvé okno, to jsi mne vyděsila - ještě že se to vysvětlilo.A k zájezdu do ciziny, já nepojedu. Mějte se fajn, přeji hezkou dobrou noc.

Hadul (Po, 13. 12. 2010 - 22:12)

Ahoj děvčata.Tak jsem se vykurýrovala po svým(t.j.prací:-))Takž Grešličko,ani na žádný pocení nedošlo.Ale vypadalo to ten jeden den bledě.Sice jsem ještě nakřápnutá,ale tepl.nemám.Měla jsem tu na víkend kluky,st.dcera odevzdávala diplomku(už byla chudák celá zlomená)a v sobotu jela s ml.dcerou a kámoškama do Vídně a říkaly,že tam bylo boží dopuštění.
Ivo,s úřady máme taky svý zkušenosti(taky jsme platili),ale ať si zkusí zažádat o prominutí.Nám odpustili aspoň část.
Nelly,ty se drž,myslím na tebe a dnes i na Květu.S tím cestováním to zvážím.Ale nechval mě,vždyť já nemám žádný orient.smysl,snad jen pud sebezáchovy:-)
Dneska jsem slepovala a zdobila,mám jen 6 druhů.Musím se smát.U nás doma se dělalo nějaký us....tři druhy a bylo vymalováno.Byly jsme čtyři haranti,mamka chodila do práce na směny,tak my byly otrávený,když udělala tu největší mísu na tlapky.To nemělo konce.My jsme to chtěly mít co nejrycheji za sebou,tak jsem to cpaly do těch formiček co to dalo,mamka nám to zase házela zpátky...Když bylo hotovo,tak to uložila na chodbu,kde jsme měli vysokou špajz.Ale co to bylo na našeho taťku.Na štědrý den šla mamka pro cukroví a v každý míse byla vyžraná díra,jak po granátu:-)
Přestal kouřit,když mu bylo 50 a vrhnul se na sladký.No a já to mám po něm.Jsem v tomhle tak trochu,jako Beruška.Pro kousek čokolády,bych byla schopna okrást i vlastní babičku(i když jsem žádnou neměla:-)
Péct pořádný cukroví jsem se naučila až tady na Moravě.Jé,to by byla ostuda,kdybych neměla napečeno:-( Ale až vyhraju ve sportce,tak se jednou seberu a pojedu na vánoce do Karibiku:-)))a sebou si vezmu jen plavky(a možná ani ty ne)a přijedu,až bude po všem.
Ale teď ještě,vosí hnízda,kokosovou roládu,čokoládový kuličky,brambory,košíčky s marcipán.krémem....No,tak to je realita.
Beruško,takhle dojde na tvý slova,že tam pod tím stromkem budu ležet,jak ta švestka:-)A to ještě nemám všechny dárky.Klidný večer přeje Hadul:-)

Grešlička (Po, 13. 12. 2010 - 19:12)

Beruško, já to rozhodně nepřeháním, a fakt se to nezbláznilo, tedy zatím, takže určitě to jde. Dnes jsme doprovodili na poslední cestě souseda, tak žádná velká nálada. Venku mrzne, jen to praští, už je asi 14 a hvězdy svítí, takže do rána to bude pěkný samec. Ale je Lucie, sice dne nepřidá, ale noci upije, jak už psala Iva.

Děkuji všem za maily i fotečky, je toho požehnaně a je to moc pěkné a vtipné.
A velké poděkování na Oravu Zuzance !!!!

Člověci,jsem ráda že nejsou žádné jobovky, ale samé slušné zprávy, držím palce Květě, Hadul ty se pořádně vypoť, a dejte na sebe všichni pozor.

Beruška (Po, 13. 12. 2010 - 19:12)

Ahoj holky moje,
jsem urvaná jako prase.V práci začíná být kolotoč ročních uzávěrek a nadcházející audit.Holky,mám napečeno,nazdobeno,schováno-aby se nesžralo-znáte mě,která jednou zkusí nechce jinak.Dnes jsem dokoupila zbytek dárků a už na to píp,píp.Manžel leží,bolí ho hřbet.takže nosím večeři,pak čajíček a mamko nebylo by tam něco na zub?Z legrace jsem mu přinesla kartáček na zuby-díval se všelijak a dožadoval se vánočního cukroví-nedám,sama mám málo.Kluci odjeli za holkama,hurá,hodím sprchu a hurá do pelechu.Holky nepřehánějte to s úklidem,pečením,ať nejsme pod smrkem ztrhané jak švestky.Zatím pa a hudlana na dobrou noc posílá Beruna,co tahá krovky po nové podlaze.

Iva (Po, 13. 12. 2010 - 15:12)

Pozdrav pro všechny...Uf, včera byl den, stále na nohách, dopoledne jedno cukroví, pak uvařit oběd, odpoledne pak cukroví další. Ta noha - pata bolela jako čert, ale ještě do noci jsem to tady musela trošku pouklidit /zamoučený vál, mouky, váhy.../, i když budu v pečení pokračovat, ale měl se dnes stavit ml. synek se slečnou, tak aby to vypadalo trošku k světu.
A od rána jsem vzpomínala na Květu, a pak právě taky na synka, protože se měl dostavit tady na úřad /jaxem vám psala ty peripetie kolem toho/ na nějaký konečný rozsudek. Tak přestože si stojí za svým, že se ničím neprovinil a je chyba v zákoně o podnikání, což mu potvrdila sama paní na ministerstvu, tak paní zde na úřadě si stála za svým a je vyměřena pokuta. Nojo, to víte, maloměsto a státní úředník má svou pravdu, a než se s nimi hádat, ztrácet čas a nervy, tak prostě se nedá nic dělat.
Přes víkend tady ten sníh tál, na dnešek to zmrzlo a je stále tak -5 stupňů. Přes poledne do toho svítilo sluníčko, tak to byla taková krásná zima, teď už to je zase pozatažené. Dnes je Lucie - noci upije /ale dne nepřidá/, to nevadí, ale už je taková trošku naděje, že nebude taková tma tmoucí už někdy v půl čtvrté odpoledne :-)
Jdu tedy pokračovat v pečení, asi to budou dvě dávky lineckých, a z toho různými tvary a zdobením utvořím další druhy, nejenom klasické linecké slepované marmeládou.
Taxe mějte pěkně předvánočně, zdravím a hlavně nemoci pryč - nepsal tu někdo o chřipce -:( ?

Nelly (Po, 13. 12. 2010 - 14:12)

Všechny zdravím a hlásím, že jsem doma a zítra jdu nanovo.Přišla jsem jenom na chvíli, půjdu si zase lehnout.
Mějte pěkné pohodové odpoledne a ještě se k vám vrátím.

bosorka (Po, 13. 12. 2010 - 00:12)

Zdravím, teď jsem dočetla příspěvky od 8.12 a že jich bylo.
Nejdřív zamávání Květě a hlásím, palce v pohotovosti.
Včera jsme tu měli už dvcátý vánoční koncert, taková dědinka a ta tradice se tu drží a jezdí nám sem smíšený sbor Slavoš z Berouna a jezdí sem velice rádi, prý sál tady má nejlepší akustiku na okrese. Dokonce se domlouvali s majitelem na pronájmu na nahrávání jejich CD. Je to vše zrekonstruované, voní to novotou, takže to letos bylo v důstojném prostředí a sešlo se i dost lidiček.
Dnes se tady rozsvěcel vánoční stromek, na obě akce se mnou šla i bábinka, dnes jsme si daly svařáček a asi za hodinku šly domů.
Letos jsem chtěla vánoce úplně bojkotovat, odhlasovala jsem si samé všední dny, ale bábi stále dolovala co budu péct, tak udělej jenom... Začala na třech druzích, ale už to vypadá, že jich budu muset péct víc, nároky se stupňují, ach jo, ale co by jí člověk neudělal pro radost, jenom mě to ale bude svádět k ochutnávání. A nevím jakým číslem bude začínat moje váha, fůj...
No zatím jsem docentka.....
Beruška, ta to má alespoň v tomhle ohledu jednodušší, jak já bych se někdy nažrala k prasknutí...
Tady už zase chumelí, ráno jedu do Berouna, myslela jsem, že vytáhnu Hapinu, ale asi to nbudu riskovat, ten vršek tady už vyplatil i jiné machry.
Tak se mějte všechny pohodově Bosorka.

Nelly (Ne, 12. 12. 2010 - 22:12)

Květo, držím palečky, brzy se vrať a až se vrátíš. napiš třeba jen jednu větu, že jsi zpátky.

astra (Ne, 12. 12. 2010 - 22:12)

Ahoj člověci, zabvírají se mně oči / a to, prosím, bez pomoci bublinek/, jen v krátkosti všechny zdravím, poněkud se děsím Míšiny příhody. Květě držím palce, abys ten strach měla rychle za sebou a byla doma. aa

zuzana (Ne, 12. 12. 2010 - 21:12)

Dievcata pozdravujem,ak preleti pozdrav eterom pomedzi tie hnusne snehove vlocky...Fuj,mam snehu na dve zimy dost ato je len zaciatok,chichichi.Moze ta porazit,clovek dojde do Dol.Kubina a tam ho je polovica,cim sme sa my na dedine prehresili...Myslim ze od Mimi bol ten oekny mailik s tou macickou,tak ja tiez tak vzdycham.
Kvetka drziiiiime palceky!!!!!!!

Misa,vy ste nepoculi ani cinkot skla???Ale dobre,ze je to len tak,ako to je!!!Prosim ta,ved ta pomaly zahlusia pre 2eura.
Netvrdim,ze za byvaleho zriadenia bolo vsetko dobre,ale nejak nebolo takych,nazvem ich len slusne,grazlov tolko ako teraz.Ked sa nieco udialo,urobil sa kratky proces,hlavne kazdy musel pracovat.No to je len taka moja uvaha...
Nejak ste prestali piect,co sa deje???
Zajtra,postastnom navrate od ocnej vyskusam tie vanilk.rozky s makom,myslim ze to hodila niektora tu do placu,neviem ci Maria,alebo Vivi.To je jedno-vyskusam.
Teraz vam prajem dobru noc a pekny zaciatok tyzdna!!!
Taxa majte cloveci!!!!chichichi

mimi (Ne, 12. 12. 2010 - 20:12)

Nejdříve chci pozdravit Květu a popřát jí, aby byl zákrok co nejméně bolestivý, aby vše dobře dopadlo a aby ses vrátila brzy, zdráva k nám! Posílám ti tu trochu poz. energie, co ještě mám a palečky budu držet, jako ostatní holky!
Nedalo mi to a upekla jsem dnes na zkoušku bosvánočku, povedla se a je strašně dobrá - pochválil ji i muž a to o "suché" buchty moc nestojí.
Jak jste psaly o ptáčcích, že létají malo ke krmítkům, tak u nás to samé. Jak jsem psala minule, krmím pomalu jen holuby a jednoho kosáka, který sedí u krmítka skoro pořád. Ti malí se někam ztratily, tak jsem krmení omezila, zatím.
Nelly, máš skvělý nápad s tím výletem, ale já se předem omlouvám, nevyjde mi to z jistých důvodů.To myslíš jet jen samy, nebo s cestovkou? to byste ani nemusely znát jazyk, s průvodcem by to bylo bez problémů.
Ještě jsi jdu něco přečíst a později nahlédnu. Přeju všem hezký zbytek neděle a klidný předvánoční týden, M.

Ala (Ne, 12. 12. 2010 - 19:12)

Posílám pozdrav do všehc koutů Moravy, Čech a za hranice na Oravu.
Dnes jsem nevařila, pouštěla jsem si z archivu ČT Krotitele dluhů a STV Poštu pro tebe. U Krotitelů se krásně vytáčím a u Pošty některé dojemné příběhy probulím.
Jinak doma nuda, poklad byl se synem v té jejich "hračkárně", tak jsem si po obědě /zbytky, co dům dal/ pospinkala.To bude zase noc!
Květuško, tobě přeji aby ses dobře vyspala. Zítra a každý další den budu na tebe myslet a držet pěstičky. Věřím, že se tady brzy ukážeš a už budeš v pohodě.
Mějte se všechny pohodově a bezbolestně!

Nelly (Ne, 12. 12. 2010 - 12:12)

Míšo, to se budeš muset s tím sousedem dohodnout,aby mu to ten sníh foukalo na jinou stranu, jinak se to může zase opakovat.A až bude s frézou uklízet, bacha na oči!!!!
Když jsem byla v nemocnici, tak mi jeden pacient vyprávěl, že jeli s rodinou na kolech na výlet.Projížděli kolem zahrady, na které sekal pán sekačkou trávu.Od sekačky odlétl kamínek a vlétl tomu pánovi na kole do oka a on o to oko přišel.
A dík, že jsi dala vědět. Taky se mi ulevilo!!!Brrrr!!!
Jančo, německy se prakticky domluvíš všude.Jsi náš člověk a pojeď s námi.Sice to ještě není nic jiného než nápad, ale jak už nás asi znáš, od nápadu k činům není daleko.A co Hadul? Ty jsi rozená cestovatelka.S tebou bych se nebála jet kamkoli a byla bych si jistá, že dojedu v pohodě nejen na výletní místo, ale i domů a ještě bude i veselo.
No, jdu dovařit oběd.Gulášová polévka/ ňam,ňam/ a palačinky./ Bléééé, nemám ráda sladká jídla , ale můj mužský je zbož%nuje a Kora taky/
Taxe mějte a zatím......

Nelly (Ne, 12. 12. 2010 - 11:12)

Míšo, to je tedy děs.Jsem v šoku taky. Píšeš. že vnitřní okno zůstalo celé.Mrkni mezi skla, buď je kulka tam nebo měla už malou rychlost a mohla spadnout ven.
Hlavně, že se vám nic nestalo a dej vědět, jak to vše dopadlo.

Johanka (Ne, 12. 12. 2010 - 11:12)

Ach jo, Míšo, to snad není pravda!!! Nemohu ti radit, ale já bych se určitě pozorně podívala po místnosti, měli byste najít, čím vám to kdo prostřelil? A určitě bych to nahlásila policajtům!! To přece není sranda! Mohli to být nějací blbouni se vzduchovkou, ale mohlo to být taky úplně jinak a už kvůli tomu bych urrčitě policajty volala! Tak napiš, jak to dopadlo. Dnes jsme se chystali jet popřát nejmenší vnučce, ale všechno je jinak, její táta ulehl s chřipajznou, tak tam ani nejedem, abychom něco na vánoce nechytli. Ach jo.

Janča (Ne, 12. 12. 2010 - 07:12)

Ahoj, holky moje. Vstávala jsem brzy, mám tu zase těsta na cukroví. Měla přijet vnučka Eliška, ale raději si domů pozvala kamarádku, než mi jet pomáhat. Tak jsem na to zase sama.
Míšo, nám satelit také nejde. Vždycky, když nasněží, je to v pytli.
Píšete o jazykomluvě. Já umím dost slušně německy, dělala jsem u firmy s německým majitelem a jinak se s ním komunikovat nedalo. On je ale rodilý Francouz, a vím, že oni doma nechtějí se domlouvat jinak než francouzsky, jsou protivní. Jinak co se týče angličtiny, taky ze sebe něco vymámím, maturovala jsem z ní kdysi. Jenže jsem ji leta nepoužívala, tak je to uložené někde hluboko a když je potřeba, musím dost šrotovat, abych si vzpomněla. Ale s těmi svými znalostmi jsem se vždycky domluvila všude, kde jsme byli, i v Maďarsku.
Tak, jdu pro formičky a hurá do práce!

ivana (So, 11. 12. 2010 - 22:12)

Květuš v pondělí si určitě vzpomenu.Jdu k zubaři.Vůbec se na to netěším,čeká mě dlouhodobější chození.Zítra jedu autobusem do Prahy na nákup,ale spíš kouknout a uvidí se.Snad to řidič zvládne dobře.Hlavně,aby nesněžilo.Jedeme skoro celý klan, tak bude sranda.Ale budu ušlá už to vidím.

Hadul (So, 11. 12. 2010 - 21:12)

Ahoj děvčata.Jenom v rychlosti chci napsat,že Květě budu držet pěsti.Vše jsem přečetla,ale je mi šoufl.Něco na mě leze.Jsem rozlámaná,mám hrozný kašel a asi teplotu.To je pech,zrovna před vánocema.
Nelly,takový šikovný ženský,jako jste vy,se domluví i bez angliny.Já jsem taky jazykový invalida.Je to teda hrozný,když člověk neumí žbleptnout,ale i tak se dá cestovat.Já byla v Paříži,je tomu 17 let,ale nic jsem nepotřebovala,páč jsme měli průvodce.
Tak se mějte,kdybych se neozývala,jsem marod.Pa.

Reklama

Přidat komentář