Reklama

Seniorky na netu

zuzana (Ne, 11. 12. 2011 - 15:12)

A,aaa,este som sa vratila a dobre som spravila,chichichi.My tu predsa len nejaku Danu objavime,chichichi,takze Mardagmus,VSETKO DOBRE!!!!Ak ma este niekto sviatok,posielam mnoho peknych priani na vsetky strany!!!!

Iva (Ne, 11. 12. 2011 - 15:12)

Oj, já jsem koukla do kalendáře, a tam je jméno Dana, už jsem se lekla, že jsme zapomněly popřát naší Daně! Je ale myslím Dagmar, ale i tak, ať už máš nebo nemáš svátek - přeju všechno nejlepší, zdravíčko především!
Návštěva prve odjela, moc pochvalovali včera upečené perníčky, jsou fakt hned jedlé a dobré /musím si to taky pochválit/. Jo, je možné, jestli to nenecháte v troubě nějak moc přesušit? Já to hlídám a jaxou trošku upečené, už s nima ven, potřu ještě teplé vajíčkem a hotovo... Květo, to jsme si tu psaly loni - kousek těsta na oříškové tlapky, než to dáš do formiček /nevymazávat, nenahřívat a nic s tím nedělat, jen vytřu ubrouskem při druhém použití/, obalit v mouce a tím obaleným to cpát do formičky. Uvidíš, jak to úplně za palcem vzlíná zpátky a jde to vyklopit opravdu lehce.
Květo, náš pes nás pozná podle zvuku motoru, pozná i synkovo auto, když k nám vezou Emí. Přitom k vratům nevidí, my je máme trošku dál od baráku. Když jedeme domů, třeba jen z nákupu, je to takový jiný -radostný štěkot, když k nám někdo jde, to štěká "normálně".
Dnes je pěkně, sluníčko, a je zrovna úplněk a to bude asi dost mrznout, myslím že ráno byly -4 stupně. Na Vánoce, jak předpovídají, tak asi sníh nebude - ani mi to nějak nevadí, ale poprašek by stačil.
Zítra se staví ml. synek, stále má u nás trv. bydliště a musí tu obchodit nějaké úřady, i když je už dlouho v Pze. Ale to bude jen tak na půl dne, jen na popovídání...
Taxe mějte pěkně, zatím pááá :-)

zuzana (Ne, 11. 12. 2011 - 14:12)

Posielam pekny nedelny pozdrav za seba a Petu!!!Prisla sa pozriet,ako vyzera solna svalovica,chichichi.To vam teda poviem,ze po tej solnej bani sa nam ani vianocnych trhov nechcelo...Do hlbky 150m zidete 800 schodami a stolne maju dlzku 3500m,sama parada...bolo to prekvapenie nielen od Lenky,chichichi.Ale napriek vsetkemu je to pekny zazitok,tak pre zdatnych chodcov Vielicku doporucujem!!!
Dnes bol pekny slnecny den,ako na poziadanie,trosku som sa potarala vonku a teraz ideme zapriat synackovi 40,do pekla,vari som nie ja este taka stara,aby som mala take deti v rokoch,chichichi.
Prajem vsetkym pekny zvysok dna a vsetky nasledujuce.....!!!!

Květa (Ne, 11. 12. 2011 - 14:12)

I já přeju hezké odpoledne, polední nebo popolední kafčo vypité a přemýšlím co dál. Do pečení se mí dnes nechce, včera jsem to trochu přehnala. Ve dvě jsem ještě byla v Mik. na vánočních trzích, no, kdyby tam nebyly děti ze školek, tak si myslím, že návštěvnost nebyla nic moc. Ještě jsem se chtěla zastavit u nás na dědině a to na obecním sále, je tam vánoční a prodejní výstavka, ale nějak jsem sama sebe přesvědčila, že až jindy. Nenápadně jsem řekla, že se dám do pečení/těsta jsem měla v ledničce/ a můj spolubydlící se přihlásil, že by mohl vykrajovat, tím jsem dostala takovou chuť do práce, že jsme udělali pět druhů a ještě tam mám těsto na tlapky, úlky a toho masaryka-nikdy jsem to nedělala, pak dám každému do krabičky a šmytec. Jestli mi zase nepůjdou vyklepat tlapky, tak s nima končím, jak je mám ráda. Medové perníčky jsou jedlé hned, nevím, jestli je v troubě nenecháte moc dlouho.
Nelly, to tvé vyprávění je balzám. Vím, že jsou pejskové mazaní a chytří, ale stále obdivuju u nich něco nového. Kdysi jsem vám psala, že se mi zabouchly hlavní dveře a že švagrová přijela přelézt plot od zahrady a otevřít dveře přes terasu, do dnes k nám nesmí a už to bylo rok o prázdninách, jestli ne už dva.Včera večer, kdy on už měl půlnoc, přijela k našemu a to byl cikrus, ani z auta nevyleze a on ji pozná snad podle značky, jinak je to dobrák.
Ještě se vrátím k tomu úklidu, uklízím průběžně a že zrovna vychází převlékání postelí a různé vícepráce, to udělám, ale jinak žádný stres.
Půjdu aspoň posbírat prádlo do sušárny, pak je film s panem Marvanem o študákově duši, což si nenechám ujít a pak adventní koncert -takže pokud nepřijde nějaká návštěva jako u Nelly, těším se. K.

Nelly (Ne, 11. 12. 2011 - 13:12)

Přeji pěknou neděli.Venku je nádherně a já se chystám péci linecké cukroví.Nikoli proto, že budou vánoce, ale proto,že můj mužský na něj má chuť a tak jsme spolu uzavřeli dohodu. Já upeču cukroví a on si uklidí svoje krámy v předsíni.
Jinak musím konstatovat, že Amálka si už zvykla a začíná se projevovat její jezevčíkovská povaha.Myslím, že s ní užijeme spoustu legrace a nedej bože i MALÉRŮ.Jak už jsem psala, má v kuchyni svoje křeslo, v jídelně pod stolem u Žofreje je její molitanový pelíšek a u mne v pokoji má udělané hnízdo z teploučké televizní deky.Ale....no...počká, až usnu a vleze si ke mně do postele.Včera už ani nečekala a vlítla tam rovnou.Dobře ví, že v obýváku nesmí do křesla ani na gauč. Tak si vyskočí na klín k pánečkovi,lísá se a počká, až se zabere do práce na Ferdovi a potom se v pohodě přesune do křesla. Pokaždé na to přijdu já, neboť páneček u Ferdy si ničeho nevšimne a Amálka to dobře ví.Po třetím vyhození z křesla se naštvala a vzala si ze svého pelíšku kůrku sucháho chleba, který dostávají holky po jídle,aby si jim vyčistily zuby, a o který Amálka vůbec nestojí.Ale je její a tak ho všude nosila s sebou.Dokonce si ho hodlala vzít i na večerní procházku.
Dobrák Kora ji opatruje a dokonce mi ji pomáhá vychovávat.Po třetím vyhození z křesla už toho měla Kora dost a zatarasila k němu Amálce cestu.Přitom ji umyla hlavu a vypadalo to, že kontroluje, jestli má čisté uši.A co na to Amálka?Nechala se umýt a opusinkovat a potom odběhla do kuchyně a jako u dveří ztratila svůj kousek tvrdého chleba.Lehla si opodál a čekala, jestli Kora zabere.Jenomže Kora ctí majetek toho druhého a tak lest nevyšla. Zato my dva se tady lámali smíchy.Na večerní procházce jsme potkali skupinku lidí a Amálka se s výstražným vrčením zastavila a posléze, zalezlá pod Korou se i odvážně rozštěkala. Kora jí shovívavě olízla ucho a nechala ji se vytahovat.Nejlepší na tom bylo, že ti lidé se nám obloukem vyhnuli, přesto, že vlčák je ignoroval.A ještě jedna perlička na závěr.Celou dobu ji nosím k sobě nahoru v náručí.To aby netrpěla na zádička a taky jsem si myslela, že neumí chodit po schodech.Dnes ráno někam zmizela, volám ji a ta malá rezatá opice přilítla nahoru jako vichřice a chtěla se nechat odnést dolů.
Jezus, jde k nám návštěva.Co ta předsín, no to bude paráda.Zatím......

petr (Ne, 11. 12. 2011 - 11:12)

Prostě hledám a doufám.............

Co (Ne, 11. 12. 2011 - 11:12)

Tady ????

petr (Ne, 11. 12. 2011 - 09:12)

znáte někdo mistra reiki Tomáše Brože? Žena u něj byla na přednášce, pak na základě jeho "blábolů" se nechala zasvětit. Cena 1300,- výsledky NULA - jen manželka totálně zblázněná. Certifikát už 3 týdny po zasvěcení nedostala. ˇučtenka není psaná na "zasvěcení", ale na Kurs Reiki, takže reklamovat nelze. Panáček ze víkend vydělal 5200,- Teď ještě uvažuje o druhém stupni. Už fakt nevím co dělat.

no, (Ne, 11. 12. 2011 - 09:12)

co s tím my tady?Jsi tady špatně!Jenom škodíš.

M (Ne, 11. 12. 2011 - 09:12)

Vem si přiděl prášku ,,,

Janča (Ne, 11. 12. 2011 - 08:12)

Krásné nedělní ránko, děvčata!
Včera jsme byli na adventním trhu (jarmarku) tady na Zbraslavi. No - byla to taková snůška různého "šancajku", čekala jsem od toho víc. Nakonec jsem koupila jen batikované tričko naší Elišce a sobě bochníček kozího sýra s česnekem (miluju ho). Měl být k vánocům, ale už jsem zakrojila a než bude štědrý den, sežeru ho určitě. Odpo jsem upekla ty vanilkové rohlíčky. Jsou tu na míse a neskutečně voní, raději je uklidím někam do verandy nebo taky nebude nic do vánoc. A mám taky trauma, nemám nic pro mého muže k vánocům, pro Eli jen to tričko a nevím, co víc. Když jsem se jí ptala, co by chtěla, řekla: "Dotykový telefon". Tak jsem upadla, protože tohle jí kupovat nebudu. Mému chlapovi asi objednám elektronickou cigaretu. On kouří hodně, nestačím pořád vysypávat popelníky a hlídat, jestli někde nezapomněl hořící cigaretu.
Tak, to byl můj ranní pozdrav, teď jdu zapálit třetí adventní svíčku a vytvářet hodnoty. Zatím se mějte!

Hadul (Ne, 11. 12. 2011 - 07:12)

Přeji vám všem hezkou a hlavně klidnou neděli.Já tu mám kluky,mladí si chtěli nakoupit,tak mi je tu nechali až do neděle.Jeli do Brna,ale četla jsem,že na silnici to bylo šílený.Takový zácpy prý nikdo nepamatuje.Mě ještě čeká pár dárků,ale to podstatný máme nakoupeno.Včera jsem dělala cukroví ze dvou dávek a je to taková piplačka,že jsem myslela,že padnu za vlast.Okna mám z části umytý.Ale to nemám zdaleka takový nářez jako ty Míšo.Taky jsem byla pro větvičky a vyrobila jsem dva ozdobný truhlíky tady na verandě.Musím se pochlubit,povedly se.Ve čtvrtek nám tu nešel proud,tak jsem měla čas se tomu věnovat.Ale protože nejsem žádný profík,trvalo mi to dvě hodiny.Proto jsou asi tak vymazlený:-)
Včera jsme byli odpoledne s klukama v hospůdce,kde byla zabíjačka.Tak jsme si dali masíčko a koupili výtečnou tlačenku.
Tak a jdu teprve na kafíčko.Mějte se.

jm (Ne, 11. 12. 2011 - 07:12)

Ideální partner/ka: ja nevim ja s viberu
Oblíbená kniha: casopisi
jajulinečka to je čeština

Iva (So, 10. 12. 2011 - 22:12)

Ahoj, holky moje...taxem vytáhla z trouby šlehačkové, obalila a už je v krabičce. Předtím jsem udělala medové perníčky - ty jsou v "přestupní" krabici, protože ty ještě pak budu zdobit. Část jich nechám jen takhle, muž nemá rád moc to bílé zdobení. Tak to mám zatím jen tohle dvoje. Možná zítra udělám linecké - to dělám z většího množství a bude pak z toho více druhů. No a perníčky - jsou měkké a jdou rovnou jíst, myslím, že i Květa i já jsme sem psaly ten recept, že pak nejsou tvrdé. Musím vyloupat ořechy a kolik jich nakonec bude, zda to stačí na moje oblíbené oříškové do formiček :-) Koupila jsem kilo na trhu, protože u nás letos ani ťuk a všechno pomrzlo!
Dagmar, to jsem ti chtěla napsat už minule - vidíš, když ti pivčo udělalo dobře, třeba to bude nad všechny léky! Bylo by to asi lepší, tak to ještě nějak zkoušej, zda to bude to pravé. No já uvidím, co mi dr. ve středu řekne a jaké budou výsledky z toho rozboru krve. Třeba se budu muset v tom braní léků fakt polepšit, uvidíme.
Včera celý den propršelo, dnes od rána mrzlo. Taxem se hned ráno vyběhla pomuchlovat s Emí, dokud byla ještě čistá, ale dnes byla muchlováníschopná celý den. Ona se tísní k nohám, zasedne mi nárty, jakoby si pojistila, abych neodešla, pak nakonec sebou flákne na záda na zem. To je největší projev důvěry, když pes odhalí bříško :-) Nojo, ale náš, když to vidí, -jak ten žárlí!
Jsem taky nějak utahaná, už pokukuju po posteli, tak asi zalehnu dřív. Mějte se všechny pěkně, brou a pěknou neděli :-))

dagmar (So, 10. 12. 2011 - 19:12)

Zdravím všechny.Dneska jsem dělala mleté se zelím,které sem přenesls Nelly z Pekárny a je výborné.Minulý tyden jsem zkoušela mleté podle Janči a taky super!Asi budu dělat obojí,podle nálady.Zelí si v zimě často dělám jako mls večer k TV.Nakrájím drobně cibuli,přidám ke kysanému nebo sterilovanému zelí v misce a ocukruju.Takhle to dělá kamarádka a zachutnalo mi to.
A končím s pečením,v troubě mám poslední,to ještě zítra nakrájím a dosuším a to je včechno.Plnit nebudu nic,nějak plněné neděláme,ale před svátky ještě udělám ořechové,takovou rychlovku.Dcera se chystá na nepečené a prevítek prý se přihlásil k pečení perníčků.Tak jsem zvědavá,jak mu to půjde,zatím pekl jen maso a kdysi v dávnověku se mnou buchty a bábovku.
Dám sem recept na to ořechové,třeba se bude hodit.

Ořechové řezy
28dk cukru krystal+28dk Hery utřít do pěny,přidat 28dk mletých vlašských ořechů,pak 14dk hl.mouky a nakonec sníh ze 4 bílků.Rozetře se na nízký vymazaný a vysypaný plech cca 1cm vysoká vrstva a pomalu peče.
Po vyndání se na horké rozetře poleva
Poleva-14dk cukr moučka+4 žloutky se třou.Může se přidat citron,já to ale dělám bez.Krájí se až druhý den.Na Vánoce to krájím na malé čtverečky,jinak jako řezy.

Já takhle zpracovávám vlašáky,máme 2 stromy a ořechů je většinou dost a kdo je má rád,tak si užije.
Ivo,taky bych ten cholesterol nepodceňovala,to že to na kontrolu srazíš není řešení.Kupuj si aspoň Floru,ta ho sníží.
Budete to mít na svátky krásně nové,teď už to budeš jenom čančat.
Zuzana asi odjela tenhle víkend,že?Já jí ani nenapsala jak úžasnou má dceru,a nejen kvůli zájezdu.Je to vidět i z jiných věcí a zmínek,že má skvělé děti.
Mějte se hezky,jdu si odpočinout.Jak se cítím dobře,kmitala jsem abych to využila a jsem utahaná.Tak zatím.d

Iva (Pá, 9. 12. 2011 - 21:12)

Hodně pozdravů pro všechny! Taxem to všechno pročetla, Johanko, ty jsi mě zděsila, že už budeš plnit cukroví. To já plním až těsně před svátky, hlavně co jsou nějaké máslové krémy, tak aby to bylo pak čerstvé. Já nemám upečeno ještě ani ťuk, ale asi zítra už začnu, letí ten čas hrozně...
Ivano, to se ti nedivím, taky se mi zdá těch peněz za elektřinu hodně. To víš, oni mohli nalákat na nižší cenu kWh, ale třeba mají větší sazby za to ostatní, jističe atd. Dříve to vyúčtování bylo fakt přehledné, teď to je horší. A to jsme furt u Čezu a nikam jsme nepřestupovali.
Holky, dnes bylo ošklivo, po ránu sníh s deštěm, pak zbytek dne pršelo. Byli jsme ve městě, musela jsem na odběr krve. Příští týden jdu k revmatoložce, tak to se vždycky dělají tyhle rozbory. Ale asi to bude špatný, protože jsem včera večer zapomněla vzít prášek na cholesterol, tak kdovíjaký bude výsledek. To jsem myslím psala, že ty prášky nechci zbytečně brát, cukr ani cholest. nebolí, tak to do sebe necpu. Jen pár dní před odběrem, abych byla za vzorného pacienta :-)...no, tak uvidíme.
Mějte se všechny pěkně, zdravím a přeji pěkný víkend, když už to počasí asi je a bude ošklivé...

ivana (Pá, 9. 12. 2011 - 19:12)

Zdravím děvčata.Dneska jsem se poctivě rozčílila a také hned napsala do Centropolu.Přišlo vyúčtování z chalupy.Doplatek 1613 Kč a to mi od února snížili platbu o 10 Kč.Tak jsem jim napsala jestli si ze mě dělají blázny,že doplácím a oni mi zálohy chtějí snížit.Já vím,že si je mohu upravit,ale není to kravina co dělají?Jsem zvědavá co bude až mi přijde vyúčtování za byt.Vy píšete,že zdražují korunky.Houby.Kupovala jsem kávu rozpustnou na sklenici 22kč a Jihlav.půl kila o 19 Kč.Holí nás,kde můžou ještě před koncem roku.Ještě se vrátím k vyúčtování.Dneska si to nikdo nezkontroluje a na to oni hřeší.Když to bylo přehledné dvakrát jsem to reklamovala a vždy oprávněně.Takže dnes jim musím jen věřit.Ale nepochopím,že za půl roku na chalupě jsem propálila za 7oooKč.Sice máme bojler,ale ten když odjíždím i v letě vypínám.Udělala jsem asi velkou blbinu,že jsem odešla od E.ONU.Nenechte se napálit.

Johanka (Pá, 9. 12. 2011 - 18:12)

Tak jestli je tu někdo "šmudla nadruhou" - tak jsem to Bosorečko já!! Květuš! - Doufám jen, že slavení si necháváte na víkend - tak prosím Tě - to moje všechno nejlepší si tam někam "zašmoulej" - ať nejsem taková ostuda veřejně... No jo, to je tím, že mám teď takovéhle prostoje. Je mi trošku líto, že nemohu na vás jednotlivě reagovat, protože to bych to tu celé zacpala jen pro sebe. Ale Zuzance moc přeju výlet - Lenka je super dcera, fakt!! Moc ji pozdravuj! Bosorko,moc držím palce, abys byla do vánoc úplně fit!! Ty průdušky mně teď po reha zradily taky, tak chrchlám jak tuberák. Víte co budu zítra vařit? No přeci brambory,zelí,mleté - taky už jsem asi poslední, kdo to ještě nezkusil. Teď večer,při TV budu plnit všechno upečené cukroví. Nelly - neboj, nejsi sama, komu se do ničeho nechce, ale musíííím! Ráno tady bylo 7 nad nulou, tak si říkám, že asi už zima byla. Jen jsem si nevšimla... Mějte se o víkendu fajn, úklidy nepřehánějte - Mardagmo, jsi rozumná s oknama, já to taky už nechám až na jaro, sýkorkám to nevadí a tak mně taky ne... Zdravím vás všechny!

dagmar (Pá, 9. 12. 2011 - 17:12)

taky hezký večer přeju!
Pro mě je,určitě.Zas mi nebylo pár dní nejlíp,žádná tragédie,ale příjemné to nebylo.pak volala kamarádka,jestli bych nešla na pivo.Nechtělo se mi,ale nakonec jsem se přemohla.Měla jsem sraz ještě s jednou kamarádkou a během čekání na ní jsem trpce litovala,že jsem se dala přemluvit.Ale večer byl fajn,nejen že jsem s skvěle bavila,ale dělalo se mi lépe a lépe a dnes super.Já takové náhlé skoky mám,ale tentokrát to byl fofr tak zázračný,že jsem v duchu rozebírala,jak k tomu mohlo dojít.A přišla jsem na to,že by to mohlo být plzeňským pivem,nic jiného jsem prakticky neměla a hamburgerem to být určitě nemohlo.Ale ať to bylo čím chtělo,hlavně ať to vydrží.
Nelly,tu tvojí lenoru naprosto chápu,taky jsem to měla a musí se čekat až to přejde.Ovšem ta tvoje historka o zapomenutém dítěti je děsná!Chudák paní,to muselo být na mrtvici.Mě se jednou stalo,že mi byl odvezený kočárek s dcerkou za roh obchodu,kde jsem nakupovala.Tenkrát se s kočárky do obchodů nesmělo,tak se nechávaly běžně stát před.Měla přijet maminka a já ještě letěla něco koupit.Ona přijela dřív a chtěla zajít taky pro nějaký mls.Před obchodem poznala kočárek s vnučkou a nenapadlo jí nic lepšího než zajet za roh a pozorovat co budu dělat až dcerku nenajdu.Mě se zastavilo srdce-doslova!Dodnes nechápu,jak jí to tenkrát mohlo vůbec napadnout.A te´d jsem si na to vzpoměla,jak jsem četla o tom zapomenutém kočárku u zastávky.
Bosorko,uzdrav se brzy!
Jančo,máš za muže superchlapa šikulu,skoro ti ho závidím.Vlastně ne skoro,když ho srovnám,úplně ti ho závidím!S tím DPH máš pravdu.Já dnes nakupovala asi po týdnu a ceny poskočily lehce směrem vzhůru.Koruna sem,pár korun tam a na celkové sumě je to znát dost.
Míšo,dneska jsem četla,že je u vás sníh.Teda nevím jestli přímo u vás,ale tam v okolí.Hned jsem si vzpoměla na tetinu chalupu,i když to tam mám radši spíš v létě,než pod sněhem.Už jsem tam taky dlouho nebyla.
Smdm,dívala jsem se na odkaz,zdravím!
Mějte se hezky,jdu něco dělat,musím využít že je mi fajn-d

Janča (Pá, 9. 12. 2011 - 16:12)

Holky, mám stejně chytrého muže, i když zapomene nákup u OBI. Při pečení išlských dortíčků mi zbyl krém - máslovo-oříškovo-cukrovo-a vím já jaký. Měla jsem ho 2 dny v lednici, říkám, co já s tím, to abych ještě něco pekla, kde by se to zužitkovalo, do ničeho se mi nechtělo. Dnes jsme byli na nákupu, on tam mezi regály zmizel a pak přinesl krabici s čokoládovokokosovými sušenkami - takové menší placaté útvary, a ten můj zbylý krém tam děsně dobře chutí pasuje. Taxem to naředila rumem (jednoho malého taky do sebe) a nechám mu to promazat a slepit. A hned je další druh cukroví na světě. Já si ještě dnes zadělám na vanilkové rohlíčky, upeču je zítra. Jinak děvčata při tom nakupování jsem zjistila, že to zvýšené DPH platí už dnes běžně. Nestačila jsem se divit, co jsem platila za jogurt, sýry a jiné věci. A to ještě není po Novém roce.
V úterý má svátek Lucie, naše zlatá 3,5 letá vnučka, tak jí musím taky připravit dáreček a dohodnout se, kdy přijedeme popřát.
Zatím vás všechny zdravím a pište!

Reklama

Přidat komentář