Reklama

Seniorky na netu

Hadul (St, 15. 2. 2012 - 09:02)

u nás na vsi kamna piliňáky ještě využívá soused na topení ve skleníku,ale je to asi velmi pracné,on je již starší,mladí by to jistě nedělali.A s tím Valentýnem to mám taky tak i s těmi ostatními svátky-ještě zbývá porovnat výročí svatby,tam bychom se mohly plus mínus trefit/já letos 53-když to vidím napsané tak se divím:je to vůbec možné?! zdravím všechny seniorky a ještě pořád věřím,že se vrátí,kromě jiných mě moc chybí Míša a její "dědek". alča.

dagmar (St, 15. 2. 2012 - 09:02)

Já Valentýna ne,takže o těch kamnech.
Jak píše Břeta o Vysočině a nutnosti kamen tam,tak mám krásné vzpomínky na kachláky tam a to teploučko od nich.Měla jsem kliku,že jsem tam jezdila jako malá a probouzela se díky zatápějícím a přikládajícím prarodičům do toho úýasného tepla,co vydávaly.
Hadul,mě poradila známá dělat na chatu "brikety"ze starých novin.Tak nevím,možná to zkusím a uvidím.

Anna (Út, 14. 2. 2012 - 22:02)

Tak to my s manželem dodržujem polibek na 1.máje - to je pro nás svátek lásky a ne Valentým. Mám to zažité od mala - to mne a mámu též táta vždy políbil pod rozkvetlým stromem a v rádiu šla Pohádka máje - krásná povídka o lásce.

Hadul (Út, 14. 2. 2012 - 22:02)

Ahoj,mám to taky tak.Valentýn mi nic neříká.Starýho psa novým kouskům nenaučíš.Takže kytku nedostanu,MDŽ je zase komoušskej svátek,na Den matek se zapomene:-)Že by na apríla?To máme výročí svatby.Fíha,ani se neptejte kolik.
Piliňák taky pamatuju.Táta byl truhlář,a tak brášci nacpávali a jak píšete,teploučko jenom chvíli a pak šla pára od pusy.Topí se s tím vůbec ještě někde?Asi těžko,že?Sousedovic truhlář si z pilin nechává dělat takový kulatý briketky.Koupili jsme si od něj pár pytlů a hoří to pěkně,ale rychle:-(

Yrid (Út, 14. 2. 2012 - 20:02)

Tak na piliňáky si také pamatuji,babička nám dětem večer s nimi topila v pokojíčku,jinde se na spaní netopilo.Večer byly tak rozžhavený a vedro bylo v celé místnosti,ale ráno kosa.Ale stejně to byly moc hezký časy kdy jsme byli malý a bezstarostný.
Jo a Valentýn mi nic neříká.Na to aby člověk projevil lásku, nemusí mít nějakého
Valentýna.Ale to je věc názoru.Kdo chce slavit,ať slaví.

Břéťa (Út, 14. 2. 2012 - 18:02)

Ale Yrid, my tu jsme a čteme Tě! Děvčata asi slaví Valentýna, tak mají méně času. Posílám pozdrav na Vysočinu, kde jsem kdysi bydlel, ba i studoval. Právě tam jsem zažil ta chladná vstávání, o nichž se píše nahoře. Měli jsme všude nádherná kamna, miloval jsem třeba piliňáky, ale zrovna u nich se to projevovalo: večer útulná pohoda, až do usnutí krásné teploučko, a ráno - studený plech. A právě tehdy jsem se rozhodl, že až budu mít vlastní byt, klidně půjdu spát do nevytopeného, ale ráno už musí být řádné teplo. To byla věc, kterou jsem uskutečnil ze všeho nejdřív: sporáček jsem si tak vylepšil, že jsem ho po letech už ani neuměl opravit... :-)

Yrid (Út, 14. 2. 2012 - 18:02)

Nikde,nikdo,vzdávám to.Mějte se všichni fajn.

Yrid (Ne, 12. 2. 2012 - 19:02)

Tak u nás na Vysočině dnes ráno -21 a v poledne na sluníčku -9,takže nic moc. Jak píše Hadul,snad bude příští týden líp.Byla jsem od pátku do dneška u dcery,slavili jsme vnoučkovi 3 narozeniny. Sešla se celá rodina a hezky jsme si to užili.Hned jak jsem dojela domů, pustila jsem počítač a koukám co přibylo příspěvků,už je tu veseleji. Teď jsem slyšela v televizi, že zemřela zpěvačka Whitney Houston. Moc se mi líbila ve filmu Osobní strážce.
Všem přeji klidnou noc.

NO (Ne, 12. 2. 2012 - 02:02)

koukam že vám tu chybí Nelly?kde je ?

Anna (So, 11. 2. 2012 - 22:02)

My také spíme na chalupě při 12°C a spí se krásně. Pod duchnou je teploučko. Horší je to, když musí člověk v zimě vylézt a jít na záchod. Naštěstí již nechodíme do kadibudky jako ještě před pár lety - to bylzážitek v -25. Mne spíš ale vadí spát v přetopené suché místnosti jako třeba v paneláku. Jako malá si pamatuju, že na horách u babičky šla ráno pára od pusy - bylo i pod nulou. Když má člověk pyžamo a duchnu, tak to opravdu není nic hrozného. Jen se opravdu mnohem hůře vstává:-)

dagmar (So, 11. 2. 2012 - 19:02)

Tedy Hadul,stálo by za to změřit teplotu v ložnici ještě v noci,když je největší mráz.Vy byste měli jezdit na dovolenou do těch ledových hotelů postavených ze sněhu a ledu :-).Mě by to zabilo,spát v takové morně.
Břeťo,souhlasím s příspěvkem nad sebou.Na druhou stranu-já taky chodívala "šmírovat" pekárnu a nepsala jsem tam.No,uvidíme co bude dál.mějte se-d

Břéťo, (So, 11. 2. 2012 - 18:02)

jsi velký sympaťák a asi i optimista. Moc hezky jsi to tu napsal. Škoda, že ses neozýval, když tu byly "staré" seniorky. Mějte se tu všichni pěkně.

Hadul (So, 11. 2. 2012 - 17:02)

Holky a kluci,u nás nebyl takový velký mráz,ale na těch -18 to taky vyšplhalo.Topíme krbem,nebo plynem,ale v ložnici máme rádi chladněji.No,chladněji se nedá říct,spíš je přesnější označení zima.Včera u nás byli naši dobří známí a bavili jsem se o tom,jak je možný,že můj muž má už tři týdny pekelnou rýmu.Došli jsme na topení a teplo po baráku(to teda máme taky rádi),až došlo i na to,jak moc oni mají rádi teplo na spaní.Načež my hned hlásili,jak nesnášíme teplo na spaní.Začali jsme se dohadovat,kolik stupňů má být na spaní.Oni tvrdili,že nejlepší je tak 18st. My na to,že je to moc,že my tak 15st.Pak vzal muž teploměr a dal ho do naší ložnice.Po chvíli jsem se šla podívat a věřte,nebo ne,měli jsme tam necelých 11st.
Tak se chytali za hlavu,proč přemýšlíme nad tím,jak se nelze vykurýrovat.Když pak prošla kolem nich naše kočka Sísa,všiml si náš kamarád,že má nějaké divné jakoby odřené ouško.Jelikož je velký šprýmař tvrdil,že určitě spí s námi v ložnici a že má tedy určitě omrzlé ucho:-)A ať si dáme pozor,jinak nás nahlásí,že týráme zvířat.Při odchodu domů,když už byli řádně zachumlaný,v čepici a bundách,prohlásili,že takhle by mělo vypadat naše pyžamo:-)
Tak ještě dnes mráz a pak už bude líp.

zuzana (So, 11. 2. 2012 - 12:02)

Pozdravujem vsetkych,ktori uz naokolo citia jar,chichichi.Ja to este netvrdim,v noci -25,teraz na slniecku -4,tak o jari sa hovorit neda!!!
Greslickaaa,kde mas ten vlanajsi zvysok slnecnice,mne dosli zasoby...chichi,musim do okr.mesta a to az vo stvrtok.Vrabce sa krmia so slepkami,ale sykorky musia do stvrtku vydrzat.
Tak dievcata,dalej vzyvajme slniecko,ozaj sa pomaly oteplieva,chichi,teraz som to napisala dvojzmyselne!!!
Pekny a pohodovy vikend!!!

astra (So, 11. 2. 2012 - 11:02)

Dnes by to vzývání slunce možná k něčemu bylo. Z ranních -21 máme -5, takže k +20 už to není zas tak daleko.
Ptáci jsou vybíraví, krupky, jáhly neberou, jen pšenici, slunečnice a piškoty. Rohlíky nemám a chléb se jim dávat nemá.aa

Pepo (So, 11. 2. 2012 - 11:02)

tak já pomyslně zdvihám hozenou rukavici a píši,že dnes u nás ve vých.Čechách bylo k ránu -22 stupnů,tak jsem z těch peřin lezla taky pamálu. Alena

Senior Pepa (Pá, 10. 2. 2012 - 22:02)

Jen pozdravem či vzýváním slunenčích paprsků to tady neoživíme. Všechny voláte po nějakých přispěvovatelkách, ale samy nenapíšete nic.
To já ráno vstal, uvařil si horké kafe, odhrabal sníh z chodníku, z auta, nastartoval auto, ono zachrochtalo a zhaslo. Tak jsem se vrátil do baráku, všude zhasmul a zavrtal se zase do peřin. Prospal jsem se do oběda a ted nemůžu spát.
Uvidíme, co zítra.
Moc jsem vám toho sem nenapsal, ale aspon něco. Váš náhodný čtenář.

? (Pá, 10. 2. 2012 - 19:02)

A neměla už by se zakopat ta válečná sekera a žít hezky?

dagmar (Pá, 10. 2. 2012 - 17:02)

No to už tomu vůbec nerozumím.Psala jsem před pár hodinami jak mi to tu připadá poslední dobou smutné a bezútěšné se škodiči a vymazali mě jako bych ten škodič byla já sama.
I tak ale zdravím všechny slušné!

zuzana (Pá, 10. 2. 2012 - 14:02)

Hmmmm,tiez casto pozriem,ci slnecne luce neozivia tuto diskusiu,ale zial....
Aj Astricka to pekne napisala,mala som iluziu,ze to trosku ozije,ale nic...
Je mi luto,ale napriek vsetkemu,posielam pozdrav znova na vsetky sv.strany!!!!!

Reklama

Přidat komentář