Reklama

Seniorky na netu

dagmar (Po, 27. 2. 2012 - 19:02)

Dagmar, ta růžová vila se...No vida,co se všechno člověk dozví,to je zajímavé.Kamarádka je z vesnice,vlastně ani nevím co přesně studovala,ale určitě něco elektro,jednou vykládala jak spolužák jako závěrečnou práci sestrojil elektrické křeslo.Takže ta Tesla by to mohla být,myslím.V Praze kamarádka nebyla celé roky,ale ta informace o restauraci pro ní bude určitě zajímavá,i když kvůli tomu sem nepojede.Já se tam moýní zajdu kouknout,a zcela jistě si to najdu na Mapách.
Rozněžnění k studentské lásce patří,řekla bych.A je krásné když ta láska bydlí zrovna ve Slunečné ulici :-)

Břéťa (Po, 27. 2. 2012 - 15:02)

Dagmar, ta růžová vila se skutečně nezměnila, leda že je ještě zářivější než dřív. Teď tam už není internát, ale restaurace, která těží z televizní popularity - v létě posezení venku, hudba... Tos mi teda připomněla s tím internátem, jojo, teď si vzpomínám - ale myslel jsem, že to patřilo nedaleké Tesle Strašnice. Ale to je fakt dávno, chodil jsem tamtudy nesmírně často, poblíž ve Slunečné ulici bydlela moje veliká studentská láska...? (no nějak jsem se rozněžnil - taxe mějte).

dagmar (Čt, 23. 2. 2012 - 08:02)

Taky hezký den smdm.A samozřejmě i ostatní.
Nakukuju sem celkem často,ale to určitě i ostatní,viď Hadul :-)).
Yrid,ty jsi mi připoměla mojí kamarádku.Ta sice v Praze studovala /představte si že bydlela na internátě a to byl dům,který dnes znáte jako tu růžovou vilu kde je Ordinace v růžové zahradě.Prý se vůbec nezměnil/,pak se tady párkrát vyskytla v divadle a tak,ale ted prý ani náhodou.A žít by tu už vůbec nemohla,říká.Já vesnici kde ona bydlí přímo miluju,ráda se tam vracím,ale nastálo bych to nebrala,doma mám tady.A taky jsem ráda,že se dcera přestěhovala blíž,i když jen v rámci Prahy.Ale určitě vím,že bych nemohla žít někde ve středu města,mě vyhovuje ten okraj,co není ani ryba ani rak.
Tak jsem se vypovídala a zatím se mi krásně rozleželo palačinkové těsto.Jdu vyrábět,slíbila jsem palačinky dovézt nemocnému vnukovi.Mějte se-d

smdm (Čt, 23. 2. 2012 - 07:02)

A co nepíšete hlavně ten...Nemyslím si, že seniorky mají smutný život...život z nich přímo zářil.
Rozhodly se jak se rozhodly, jsou jinde a v klidu. Katko, budeš se muset nabíjet jinde a jinak.
A k tomu tvému vyjádření, že lidí jsou prasata...jen někteří... a to jsou teda pořádné svině.
Přeji hezký den a seniorkám obzvlášť.

Katka (Čt, 23. 2. 2012 - 07:02)

A co nepíšete hlavně ten co tu škodil , rozbil dizkuzi mě se zda smdm že jsi psala tady co nepíšeš lidí jsou prasata co? mate smutní život! Vadilo vám že se tu pěkně bavily seniorky taky jsem senior, nabijelo mě to jedina slušna dizkuze to byla .

Hadul (Út, 21. 2. 2012 - 16:02)

Nějak se nikomu nechce psát a přitom nikdo nechtěl,aby to tu skončilo.Tak,kde jste všichni?
A že by tu byl už konečně klid?Yrid,díky,žes napsala něco málo o sobě.
Holky,hurá,za měsíc je tu jaro!Už i ti ptáčci zpívají tak nějak jarně a naší kočičce se zapalují pacičky:-)Toulá se.
Dnes dětičky ze školky chodily v maskách po vsi a jedna paní učitelka byla za medvěda,druhá měla fujarku a s ostatníma dětma na ni hrála.Bylo to moc hezký.Já tu jsem na vsi už nějaký čas,ale všechny ty zvyky ani neznám.Jen vím,podle kalendáře,že včera bylo masopustní pondělí.A do velikonoc,tu je všelijakých zvyklostí fůru.Jsem já neznaboh:-)

Yrid (Po, 20. 2. 2012 - 12:02)

Zdravím všechny.Děvčata,asi je to ostuda,ale já byla v Praze všeho všudy 5krát.V Praze teď studuje vysokou školu můj nejstarší vnuk,má tam s kamarády pronajatý byt.Mám slíbeno,že sežene lístky do divadla nebo na muzikál,tak snad se ještě do Prahy podívám. Jinak mám celou rodinu blízko.Obě dcery bydlí pár kilometrů ode mně.Postavily si domečky kousek za městem.Já mám byt v menším činžáku.Jsem ráda ,že mám děti a vnoučata kolem sebe,ale na druhou stranu,cokoli se stane, babi je vždy po ruce.
Dokonce i moje sestra s rodinou bydlí ve stejném městě,je to taková moje spřizněná duše,často se navštěvujeme a její i moje děti drží pospolu.K tomu nás vedla naše maminka,která nás bohužel opustila před vánocemi.Stále to ještě moc bolí.
Tak jsem vám něco málo napsala o sobě.
Hezký zbytek dne.

dagmar (Ne, 19. 2. 2012 - 23:02)

Já mám v Praze dceru i syna...Já jsem okraj Prahy,sídliště promíchané s rodinnými domky a já osobně panelák.Hodně zeleně,koupaliště na léto,lesík v dosahu,ale i metro.Se sousedy z domků i s těmi z okolních paneláků se známe většinou léta.Asi je to jak kde,mě te´d připadá anonymní spíš střed Prahy.V létě tu není problém na kolo,v zimě běžky,když tedy je sníh.Před domem tráva,kdyý se ke mě přistěhovala dcera s malým vnukem,byl unesený a pořád po ní chodil.My po chodníku,on vedle po trávě,nemohl se nabažit,dřív bydleli na Žižkově a do parku měli hodně daleko.Tady jsme před domem na trávníku hráli kopanou.
No a instalatér bydlel v domku vedle kamaráda a spolužáka mojí dcery a kamarádil se s ním,když byli malí.
Je to smutné,když prakticky zbytečně zemře ještě dost mladý člověk,drogy jsou svinstvo.Škoda jí.

Anna (Ne, 19. 2. 2012 - 20:02)

Já mám v Praze dceru i syna a záleží, kde člověk žije. Dcera je na Vinohradech, blízko parku a má tam již plno karádek z hřiště a mateřských center, i si pomáhají. Syn bydlí na sídlišti a tam je to prý jen taková noclehárna a strašně se tam lidi mění, přibývá cizinců - nejsou prý s nimi potíže, ale nedruží se s čechama, někdy ani pořádně nemluví česky. Chtěli by na vesnici, ale mají již větší děti a ty již z Prahy nechtějí.
Whitny je mi líto, neměla štěstí na chlapy, hodně to řešila drogama a alkoholem a to pak většinou dopadá špatně. Přeji krásný zbytek večera.

dagmar (So, 18. 2. 2012 - 18:02)

Tak jsem si řekla že nakouknu a fajn :-).
Anno,to žití v Praze je fakt dražší,ale srovná se to jinak-jak se říkí všude chleba o dvou kůrkách.Je to i s těmi řemeslníky,měla jsem doma nedávno instalatéra,přes známého a byl neuvěčitelně ochotný,navíc mi "udělal cenu".Tak jsem mu přidala na oplátku parádu pro dceru.trochu mi to připomělo ten film Musíme si pomáhat :-).
Mary-vítej taky.S těmi příbuznými se netrap,není to o kvantitě,ale o kvalitě.Někdo má příbuzných hafo a tšeba se ani nestýkají.My jsme zas tak divně rozstrkaní,když se jednou za roky sejdem,je to na pronajmutí hospody /už to taky tak bylo/.Ale to už musí být konstelace a bylo to jen párkrát.Jinak jsme v takových malých skupinkách,asi podobně jako ty.
Je to super sem nakouknout a narazit na normální lidi :-)).mějte se-d

Mary (So, 18. 2. 2012 - 15:02)

Zdravím vás všechny, co tu jste. Jsem taky seniorka a chodívala jsem si tu někdy číst. Docela jsem ta děvčata už "znala", ale teď zde vidím jiná jména.
I proto jsem si řekla, že něco napíši.
Kdo jste měl rád Witney Huston, tak dnes má pohřeb a vysílají ho na CNN live.
Jsem v důchodě a hudba je stále mým velkým koníčkem. Witney patřila k těm, jejichž zpěv se mi líbil, zvlášť od shlédnutí filmu Osobní strážce.
Mám vnoučata, manžela, rodinu celkově velmi malou. Někdo má sourozenců a příbuzných, že bych jim mohla závidět. Všem přeji vše dobré, tak jim to nezávidím, ale přeju. Pěkný víkend vám, co si to tu přečtete. Pozdravuji i děvčata, které sem kdysi chodívaly. Ono to vlastně není tak dlouho, co tu psaly. A třeba se mi to jen zdá, že nepíší tak často, protože přišli i jiní, i pánové.

zuzana (So, 18. 2. 2012 - 10:02)

Pekny den zo zaviatej dediny,chchi.Mozem sa este stale usmievat,pretoze cesty mame priechodne,vyska snehu sa pohybuje okolo 150cm a to uz je co povedat....
Anna,mas uplne pravdu,ja to este stale tvrdim,ze na dedine maju stale ludia nejak blizsie k sebe...mozno preto,ze sa pozname.
Prajem vsetkym pekny vikend,lyziari,uzte si zimy!!!!!

Anna (So, 18. 2. 2012 - 00:02)

Dobrý večer, dnes vám napíši, jaký je rozdíl mezi vesnicí a Prahou. Když nám na vesnici zamrzla voda, tak přijel instalatér, dvě hodiny zkoušel všechno možné a když se mu to nepodařilo rozmrazit, tak si nevzal ani korunu. Když se mladejm v Praze porouchal plynovej kotel, tak přijel topenář, řekl, že to spravit nejde a vyinkasoval si za 15 minut 1050 Kč. Sice se tam víc vydělá, ale zase se mnohem víc utratí. Není co těm pražákům co závidět. Tak dobrou.

Yrid (Čt, 16. 2. 2012 - 13:02)

Tak než jsem to naťukala je tu Hadul.My jako dětí jsme chodily domů jako sněhuláci.To se nosily takový silný tepláky a z těch to nešlo dolů,tak nás tatínek postavil do latě a sundával z nás ty sněhový kuličky rýžovým koštětem.

Yrid (Čt, 16. 2. 2012 - 13:02)

Tak to tě Anno lituju,ale jak píšeš,hlavně že to dobře dopadlo, nic sis nezlomila,jen malá se asi hodně vyděsila.Já jsem momentálně opět hlídací babča.Vnučku poslali domů ze školky má teplotu,naříká si na bříško asi nějaká viroza.Uvidíme,co se z toho vyvrbí.
Jinak počasí se konečně uklidňuje.Včera večer to tady vypadalo na konec světa.Velký vítr do toho chumelení, nebylo na krok vidět.Chudáci,kteří museli jet autem.

Hadul (Čt, 16. 2. 2012 - 12:02)

Aničko,na mě taky dneska málem spadlo kus ledu,jen jsem vylezla před dveře.Koukala jsem,jako blázen,odkud se vzal.Nic jsem na střeše neviděla.No,ale hlavně,že se té maličké nic nestalo a tobě taky.Jedno letošní uklouznutí mám za sebou.Ani jsem netušila,že dovedu být tak rychlá,jaký to byl sešup:-)
Hezky tady vzpomínáte na dětství.Já ho měla moc hezký,byly jsme čtyři haranti a u našeho baráku se shromažďovaly děti z okolí.Zima byla plná sněhu,tak se sáňkovalo,lyžovalo a domů jsme přišly skoro za tmy,na rukavicích,kalhotách boule sněhu,či ledu.Venku jsme zimu necítily,ale jen jsme přišly domů do tepla,kňučely jsme bolestí.A tak všichni ruce do studené vody,mě nejmladší vzal táta na klín a mohla jsem mu dát ruce do vlasů.Taky jsme chodily bruslit na rybník,pěkně na šlajfky,které jsme si půjčovaly.V létě jsme se tam chodily koupat,já jen čučím,že jsme měly takovou svobodu a nikdo se o nás nestrachoval:-)

Anna (St, 15. 2. 2012 - 23:02)

Kalamita na kalamitu - voda v kuchyni zamrzlá, na vnučku spadl sníh ze střechy, já uklouzla na ledovce na dvoře - naštěstí se nikomu nic vážného nestalo, jen vnučka brečela a nádobí musíme mýt v koupelně. Ale tady se to pomalu a jistě rozjíždí, tak jen tka dál:-)

Yrid (St, 15. 2. 2012 - 13:02)

Tak u nás je to podobné,za okny šedo, chumelenice pořádná a k tomu ještě vítr.Zima jak vyšitá z Ladových obrázků.Jsem ráda,že v té čině nemusím ven.Dcera mě zaúkolovala,chce uplést čepici,takovou tu převislou,tak jsem se do ní pustila a uvidím co z toho vzejde.Už ani to pletení mi nejde od ruky jako dřív.Všechno mi trvá nějak dýl.
Mějte se hezky a pěkný zbytek dne.

zuzana (St, 15. 2. 2012 - 12:02)

Ach,jaaaj,to bedakanie uz nie k voli mrazu,ale k voli snehu.Vari sa nam vracia zima????snezi tak,az je z toho tma,chichi,to som nebola ani pozriet vonku,kolko treba odhadzovat,aby som spristupnila vchod,chichi.
To sa u nas uz davno hovorilo,ze na Orave netreba prosit ani dazd,ani zimu,tu je vzdy dost!!!!
Pilinak sme nemali,ale viem o com hovorite,mal to kedysi jeden sused a my ako deti sme chodili pozerat,ako to "nabija".
Marie,ale aj ja si ako dieta pamatam spanie na peci,v peci moja starka piekla chlieb,ktory bez plesne a inych neduhov sme jedli v pohode cely tyzden!
Prajem vam pekny den a vela pohody!!!

Marie (St, 15. 2. 2012 - 09:02)

To já pamatuju ještě jako dítě spaní na peci. Byla to úžasná pec, pekly se v ní buchty, stále v ní byla teplá voda, sušily jsme si v ní promáčené boty, když jsme přišly ze školy, která byla 5 km a v zimě jsme to šly i 2 hodiny.

Reklama

Přidat komentář