Reklama

Seniorky na netu

náštěvnice (Ne, 22. 4. 2012 - 16:04)

Jano, na ten tvůj příspěvek o Kubovi, nejde nereagovat. Něco takového jsem ještě neslyšela. Jen jsi neodepsala, jak to máte zavedené s ním na zahradě, nemá někdy touhu se vypravit na průzkum za něčím jiným, nebo jiným zvukem?
Kdysi dávno jsme doma měli andulky. A tak jak jsem si přečetla v některém předchozím příspěvku, to první zvířátko bylo nejlepší. Pochopitelně PEPÍK se naučil pár slovíček, rád se proletěl po bytě a zase rád se vracel do svého domečku, teda klece, když jsem přišla domů z práce a vykládala na stůl nákup, křičel abych jej pustila. To prozkoumával balíčky štípáním a hlavně štěbetal, asi povídal, jak se celý den měl. Musela jsem si s ním povídat. Pak odešel ve svých 14ti letech. Pořídili jsme si další andulku, ale ta byla hrozně plachá. Myslím, že pak uletěla. A ta poslední byla nějak marod a zase byl pohřeb. Tak jsme koupili větší klec pro korelu. A věřte nebo ne, ale tu jsme vrátili do obchodu, štípala jen se přiblížit rukou na klec. Dostat ji zpátky když vyletěla byl horor. Proto při vzpomínce na prvního PEPÍKA jsme to vzdali. Když jsme se jen přiblížili ke kleci, tak hrozně útočně křičela a čekala jen na to, aby si mohla klofnout do ruky. O krmení ani nemluvě. Ještě jsem si vzpomněla, že jsme PEPÍKOVI nechávali puštěný rozhlas po drátě, to jsme poznali, když se odcházelo tak on poznal, že jsme už na chodbě, tak přičel. Prvně jsme nevěděli co se stalo a vrátili se podívat a někomu, to už nevím jest-li mi nebo manželovi to došlo, že nehraje rádio. Po zapnutí byl klid a spokojeně seděl na bidýlku. Píšu o rozhasu po drátě, tak to vidíte, jak je to už dávno.Není RPD a ani manžel už nějaký ten rok tady není. To jen tak na okraj.
Určitě se za vámi zase podívám, až bude tak divně smutný čas, jako je momentálně. BL

Jana (Ne, 22. 4. 2012 - 15:04)

Jano,bůček taky...Pohádka skončila a já nechala otevřenou diskuzi,vidím další příspěvek,tak hurá na odpověď,ať se to tu točí jako dřív. Prorostlý bůček mám raději studený,ale mám problém s cholesterolem,tak jsem si pro jistotu nakapala kapičky. Čtoucí,asi tě zajímají další příběhy Kuby s andulákem.No,popravdě řečeno,měli jsme strach,jestli nebude Kuba agresívní na kamaráda.Andulák je velký jako Kubova hlava s částí krku,takže je vlastně prcek proti Kubovi.Nestačili jsme se divit,jak se ti dva zkamarádili.Kubíček si dost povídal naučená slova a jednoduché věty. Netrvalo dlouho a andulák mezi trylkováním říkal "KUBÍČEK".Dnes si žádá "piškotek a jablíčko,no a taky čistou vodičku.Nedej bože,když na anduláka přijdou rozmnožovací pudy.Sedne Kubovi na záda a rajtuje mu po hřbetě.Kubíček trpělivě drží, ale když už toho má dost,ožene se po andulákovi zobákem.A právě tady dochází,že se Kubovi povede anduláka chytit za křídlo a ten řve jako by mu šlo o život.Jednou mu Kubík sevřel v drápech nožičku,čtrnáct dnů se na ní nemohl postavit,tak jsme ho museli izolovat v kleci.Od té doby na Kubu lamentuju,když zlobí.Učím ho,že nesmí kamarádovi ubližovat.Připadám si jako ve školce,jakékoliv úkony slovně doprovázím,aby hlavně Kubík chápal co slova znamenají.Jednou se mi něco nedařilo a patřičně jsem si ulevila "do pr...".Zarazila jsem se a dělala jakoby nic.Domnívala jsem se,že nic nezaregistroval,ale ouha jak jsem zmizela z dohledu,papouščí ozvěna se ozvala jako bumerang. Dodnes to zapojuje do svého slovníku a počítám,že jen tak nezapomene. Náš Kuba začal volat "Baku,Baku"a dost dlouho jsme nevěděli co to znamená,kde k tomu slovu přišel.Po několika dnech jsme se dozvěděli,že si sousedův syn koupil pejska jménem Bak.Nebo nevím,čím to je, při otevírání lednice zavrzají dveře.Přišla dcera na návštěvu a myslela si,že máme kočku.Ale kdepak to Kubíček napodobil dveře u lednice.Na to,že jsou mu teprve tři roky,jeho slovní zásoba roste,teď to odhadujeme tak na padesát různých slov.Zhruba v deseti letech bude schopný s námi mluvit,naučí se odpovídat na otázky. Před rokem jsme koupili štěně,které bylo třikrát větší než Kuba. Pes Monty se mohl uštěkat,ale Kuba se ho vůbec nebál,jen my jsme trnuli aby stěně neštípnul a naopak,aby Monty tlapou Kubovi nesrazil vaz.Dnes se vzájemně respektují. Za zavřenými dveřmi slyšíme,jak Kuba Montyho volá,občas zaštěká nebo říká"Monty fuj". To by pro dnešek stačilo,o našich miláčcích,musím zalovit v paměti další příhody pro příště.

Další jen čtouc (Ne, 22. 4. 2012 - 14:04)

Marie,u nás stejná situace.Sousedi na zahradě ze dvou stran porazili nádherné třešně.Naštěstí jsem to neviděla v akci,jen potom dokonané dílo zkázy.My také vysazujem stromky a keře,chráníme původní.Jak se krásně kouká do zeleného.A to teď budem všichni dělat půl roku.

čtoucí (Ne, 22. 4. 2012 - 13:04)

Jano,bůček taky můžu,čím prorostlejší,tím lepší.Ale co Kubík a andulák?Přeji příjemnou relaxaci.

Jana (Ne, 22. 4. 2012 - 12:04)

Panenko skákavá,dnes je tady příspěvků!! JÁ dnes vařila výstavní pečený bůček s bramborem a okurkový salát.Něco takového jsme si už hooodně dlouho neuvařili. Bůček sice nesmím, ale kousek mi snad neublíží. Krásně vypečená kůrčička,no parádně jsme si pochutnali,mňam. Tedˇsi uděláme kafíčko s mlékem,uvelebím se do křesla a nedělní pohádka,to je moje relaxace.Přeji všem krásné nedělní odpoledne.

Rena (Ne, 22. 4. 2012 - 11:04)

Pro dříve píšící.Petrklíčů máme na zahrádce hodně,je to nádhera.Koprovku mám ráda a to právě s vajíčkem,maso ke koprovce ne.Já maso celkem jen jednou za čas,manžel každý den,tak někdy vařím dvě jídla.Druhý den se to ohřívá,nechci vařit každý den.Jdu probouzet sluníčko,tohle mě fakt nebaví.

Rena (Ne, 22. 4. 2012 - 11:04)

Česnek opravdu zmrzl.Jsme 35O km výška .Tak to není tolik.V televizi říkali,že většina farmářů letos přišla o česnek.Tak nevím.A ještě,od včerejška je v lednici drštková polévka,u nás moc oblíbená,hodně lidí ji nemusí.Rajso,nikdy jsem nejedla sušená rajčata.Dlouho se na ně chystám,ale při nákupu zapomínám.Tak snad příště.

dříve píšící (Ne, 22. 4. 2012 - 11:04)

Omlouvám se za "zvícerení" komentáře, PC dělá kotrmelce.

rajsa (Ne, 22. 4. 2012 - 11:04)

Zdravím čtoucí děvčata i...Reno, já budu mít dnes taky špagety se sušenými rajčaty a šunkou. Je to trochu napodobenina toho, co jsem jedla v restauraci. Ale divím se,že ti zmrzl česnek. Když slezl sníh,tak už na mě koukal 5cm česnek. A v chatce jsem nechala na stole ležet semínka česneku celou zimu a po zasazení vzešly. Mráz jsme tu měli -26st. Jinak nejhůř dopadly růže, pravokořené obráží, ale roubované nic moc.

dříve píšící (Ne, 22. 4. 2012 - 11:04)

K obědu bude koprová omáčka a vařené vajíčko, knedlík houskový kupovaný,jinak dělávám krupicové noky.

Včera jsme si z procházky přinesli krásnou kytici petrklíčů, mám je moc ráda ve starém kameninovém modrém hrníčku. Letos je jich spousta, dokonce bych si kytičku natrhala i u nás na zahradě, kde nikdy dřív nebývaly.
Hezký den,i když zamračený.

dříve píšící (Ne, 22. 4. 2012 - 11:04)

K obědu bude koprová omáčka a vařené vajíčko, knedlík houskový kupovaný,jinak dělávám krupicové noky.

Včera jsme si z procházky přinesli krásnou kytici petrklíčů, mám je moc ráda ve starém kameninovém modrém hrníčku. Letos je jich spousta, dokonce bych si kytičku natrhala i u nás na zahradě, kde nikdy dřív nebývaly.
Hezký den,i když zamračený.

dříve píšící (Ne, 22. 4. 2012 - 11:04)

K obědu bude koprová omáčka a vařené vajíčko, knedlík houskový kupovaný,jinak dělávám krupicové noky.

Včera jsme si z procházky přinesli krásnou kytici petrklíčů, mám je moc ráda ve straém kameninovém modrém hrníčku. Letos jech spousta, dokonce bych si kytičku natrhala i u nás na zahradě, kde nikdy dřív nebývaly.
Hezký den,i když zamračený.

René (Ne, 22. 4. 2012 - 10:04)

NAJDE SE BABA KOLEM 60-70-80 PRO MNE?

Marie (Ne, 22. 4. 2012 - 10:04)

Zdravím čtoucí děvčata i...Já mám dnes dědu pryč, žádná vnoučata na návštěvu, takže si dám svůj oblíbený chleba s máslem a rajčatama - i když zatím kupovanýma. Na zahrádce mi nádherně kvetou narcisy, tulipány a třešeň. V sousedství lidé kácí stromy, že je z nich listí a česat ovoce dá větší práci než si ho koupit v obchodě. Takže my stromy vysazujeme, aby byla rovnováha:-) a taky mám ráda pohled na rozkvetlou zahradu, zpěv ptáků v korunách a přídejmný stín pod strmy - máme jižní zahradu, takže v létě jby se tam přes den nedalo být.
Dnes, když jsem doma sama, tak budu uklízet a číst si.

Rena (Ne, 22. 4. 2012 - 10:04)

Zdravím čtoucí děvčata i pány.Dnes je počasí nevlídné,sluníčko si vzalo dovolenou.Dnes vařím špagety,boloňskou omáčku,zasypat strouhaným sýrem.Mám upečený biskupský chlebíček.Děvčata,co vaříte vy?Vaření mě nevadí,ale vymyslet to!!!Na zahrádce máme zatím jen základní práce,dojíždíme daleko,tak zatím nepospícháme.Česnek zimu nepřežil.Máme pejska jezevčíka,jdem na vycházku.Mějte se hezky a pište.Co bude dnes k obědu?

Jana (Čt, 19. 4. 2012 - 14:04)

Pyrura,krásný zelenkavý papoušek Rajso,podívala jsem se na obrázek,jinak nejsem znalec papoušků.To je doména mého muže.Andulky jsme měli,to jsem byla ještě malá holka a modře zbarvený Ferda,to býval můj miláček. U každého jídla mi sedával na okraj talíře až se jednoho dne vykoupal v polévce,štěstí,že nebyla vařicí.Byl hrozně zvědavý a nesměl nikde chybět.Mamce uštípal celý asparágus,ani nepipnul,když jsme ho hledali.Jednou jsem přišla ze školy a svou nepozorností jsem Ferdu přišlápla.Poškodila jsem mu páteř a on v noci umřel.Od té doby jsem už nechtěla mít tak křehké a zranitelné zvířátko.Po mnoha letech,dceři bylo zhruba třináct let,zbláznila se do osmáka degu.Tehdy mi řekla,že už asi ví,co je to zamilovat se na první pohled.Měli jsme nejprve samičku Kačenku,nechávala se od nás drbat na bříšku a zřejmě se jí to moc líbilo,všimli jsme si jejího rituálu před spaním.Je to sice hlodavec,ale nevěřila jsem,že by mohla být tak chytrá.Než se odebrala do terária ke spánku,vyskočila na gauč,manželovi se rozvalila v klíně a chtěla drbat na bříšku.Tak oběhla všechny členy rodiny a pak se uvelebila v pelíšku a spinkala.Skoro po roce jsme Kačence obstarali samečka a když měla přivést potomky na svět,zastavily se jí porodní cesty a potomci to v ní nepřežili.Chtěli jsme Kačenku uchránit od otravy,nechali jsme jí mrtvá mláďata vyoperovat. Kačenka nevydržela zřejmě silnější narkozu,už se neprobudila. Dcera jí udělala hrobeček a všichni jsme ji oplakali.Druhý den,nikdo z nás nesnesl pohled na prázdné terárium a šli jsme koupit jiného osmáka,ale to už nebyla ta naše milá,krotká a důvěřivá Kačenka. Tak to byly moje vzpomínky. Teď se vrátím do současnosti.Můj muž pěstuje pomerančovník a ten mu zrovna kvete,tak s ním taky cestuje na balkon a večer zpět. Já dávám kytky ven až v květnu po zmrzlících. PRO JEDNU Z PÍŠÍCÍCH,já mám zahradu zatravněnou,ve dvou korytech mám skalničky a v jednom koutě zahrady pivoňky,jinak pár ovocných stromů a to mi stačí. Zeleninu pěstuje dcera,ta se podělí,když jí to nevytahají myši nebo neožerou slimáci. Na pěstování zeleniny nemám moc času.Jsem dost vytížená,ještě prodávám v obchodě a věnuju se prodeji bylinných produktů.Dvakrát v týdnu školení,domácnost a někdy dostanu vnouče na hlídání,tak toho mám docela dost.Vistárie,krásná liána,ale jedovatá.Možná si ji někdy seženu k brance do zahrady a dcera chce udělat pergolu,třeba se jí bude líbit. Jejda to je zase hodin,musím zase jít prodávat. Tak vám oběma přeji pěkný zbytek dne.

jedna z píšícíc (St, 18. 4. 2012 - 23:04)

Dnes jsem odnesla mimo oleandry a granátové jablko všechno, protože je něco mezi třemi a čtyřmi stupni, tak radši nebudu riskovat.
Nasela jsem rajčata a afrikány a vylezlo z každého pár rostlinek. Taxem se naštvala, zasela další a najednou se to může zbláznit, rajčat je plný kelímek a ta nově nasetá je vesele dohánějí.
Jako s vistárií. Nekvetla a nekvetla, když jsem si naplánovala, že na podzim půjde pryč, jdu stříhat a hle- má na květ. Tak nejen papoušci, ale i rostlinky jsou fikané.

rajsa (St, 18. 4. 2012 - 23:04)

Ahoj Rajso, no někdy mě ta...Jani, tak teď si vzpomínám na jednoho papouška, co jsme měli, byl to pyrura hnědouchý a ten se zamiloval do syna. Ten ale pak šel na vojnu a Bertík vzal na milost mě. Manžela nesnášel a jednou se mu zobákem pověsil za nosní přepážku a pak se k němu už radši ani nepřiblížil. Naučil se říkat jen Bertí. S tím tvým si teda fakt užijete legrace. A na té zahradě neuletí, nebo jste mu přistřihli křídla? Oni jsou fakt neskutečně chytří. Ale i andulky, ta naše se vozila na cífce starého magnetofonu a nenechala se sundat, syčela s otevřeným zobákem. Tak jsem si zavzpomínala, kouknu jaká je venku zima, už totiž venčím fuchsie a muškáty, tak jestli je tam nechám přes noc. Už aby bylo líp, nebaví mě to pořád nosit sem tam.

Petr (St, 18. 4. 2012 - 17:04)

Přeji krásná den všem seniorkám . Vím že tady není seznamka, ale rád bych si vyměnil pár něžných a důvěrných písmenek se ženou . Psaní k ničemu nezavazuje a možná by dokázalo zahnat i občasnou samotu a stesk. Můj mail je [email protected] Děkuji a důvěru nezklamu.

Jana (St, 18. 4. 2012 - 12:04)

Ahojky Jani, no ty to umíš...Ahoj Rajso, no někdy mě ta poetická slova sama lezou do hlavy, ale přijde doba,kdy volím slova a stejně je slohové psaní nudné a strohé.Co se týká žaka KUBY,není co závidět,je s ním sice legrace,ale nedá se s ním pomazlit.Upřednostňuje jen jednoho člověka a tím je můj muž,protože ho přikrmoval.Já si s Kubou hodně povídám,ale jak k němu dám ruku,už mě sekne zobákem.Aby Kuba nebyl sám,koupili jsme mu anduláka,oba jsou samci a andulák se od Kuby naučil taky mluvit,ale ten jede jako flašinet.Papoušci mají svůj pokoj,tak občas přijde Kuba za námi. Mezi dveřma pěkně pozdraví "Ahoj rošťáci". Už několikrát držel Kuba anduláka za křídlo a ten řval jak o život,přijdu k nim a jako vždY, Kuba dostane vynadáno a říkám mu,že to nesmí andulákovi dělat auau /bolest/. Takhle jsem na něj došla od vaření s vařečkou v ruce a mírně jsem do něho šťouchla.Křičel na mě auauau.Jak říkám je sním legrace,na zahradě leze po jabloni a kuká na nás.Takových směšných příhod je víc,jen si na všechny vzpomenout. Taky bydlím v bytovce a naši sousedi si na papoušky zvykli,dokonce si soused s Kubou povídá,když jsou na balkoně. Jinak máme ještě ročního pejska / pouliční směs/,to je taky pěkný dílo.Už aby se trochu usadil,je to zatím hravý divoch.Jiný zvěřinec už nemáme,to úplně stačí pro zábavu.Vnouče mám jedno přímo v domě,toho si dost užiju,vidíme se každý den. Tak a teď jdu zase něco dělat,naklábosila jsem toho dost.

Reklama

Přidat komentář