Reklama

Ztloustl jste nekdo po antidepresivech???

Lenka N (St, 22. 4. 2009 - 13:04)

Aaaaach jo po jedné stránce závidím Pavlovi i přes AD se mu podařilo přibrat.To teda mě zaboha ne.AD mi jako tak zabírají,jím a i v noci to doslova bílím lednici a nic.Štítná žláza ok,prostě vše v pohodě až na tu psychiku ale doufám že i to se srovná.A Pavel má pravdu blízká a milující osoba dokáže člověku pomoci více než nějaké léky.To jsem zažila i já.Ale nyní co jsem sama tak je to naprd.Mám sice fajn rodiče ale to přeci jenom není ono ikdyž podrží též ale láska ta dělá divy.

Maja (St, 22. 4. 2009 - 10:04)

Ahojky,jo ,na každého to působí jinak a každý má taky třeba jinou formu deprese.Je to s tou depkou složitý,co člověk to jiné příznaky a i léčba.Tak buď rád Pavle,že u tebe to tak dobře dopadlo.Přeju hodně štěsí.Maja*

Pavel (St, 22. 4. 2009 - 00:04)

Já jsem bral půl roku antidepresiva, která mi absolutně nezabrala, ale přibral jsem po nich 10 kg, pak další AD, která už zabrala a neměl jsem sklony k sebevraždě, špatné náladě apod. po těch jsem přibral taky přes 10 kg, beru je půl roku a už je postupně vysazuju, citově mi pomohly, ale taky jsem cítil že to nejsem já....pak jsem si našel úžasnou holku, která mě v podstatě drží nad vodou a hlavně díky ní už beru jen 1/4 bývalé dávky s minimálními změnamy nálad.....ale snažil jsem se už delší dobu přibrat, protože posiluju a tohle splnily taky na 1 :-) za necelý rok přes 20 kg navíc :-) teď to jen vyrýsovat a hurá na koupaliště ;) PS: hodně štěstí holky

Maja (Út, 21. 4. 2009 - 21:04)

čauky Sandy,tyjo a víš,že já jsem taky zrovna tuhle přemýšlela a říkala jsem si že jsem taková chladná,jak říkáš ty-emoce žádný.Jestli to dělají ty AD,asi jo.Ale taky bych chtěla být zase jak dřív.To jsem byla zase plná emocí,ale bylo to fajn.Jinak jsem ráda že už jsi teď momentálně v poho.Snad se nám ty emoce jednou vrátí,uvažuju jestli mám jít do Olwexye nebo se na AD vykašlat.Tak ahojky.p.s.koukám,že si tady píšeme sami.Maja*

Sandy (Út, 21. 4. 2009 - 20:04)

Ahoj Majo, no tak už jsem to zastavila, depku zrovna dneska nemám, ale radost ze života neznáám. Někdo je opravdu po AD v pohodě a veselý, to na mě žádné takové nepůsobí, ale bez nich by mohlo být asi ještě hůře, jenže stejně jsem bez těch základních emocí smích a slzy, to neznám.

Maja (Po, 20. 4. 2009 - 11:04)

Ahojky ,Sandy,já jsem na tom úplně stejně.Mluvíš mi z duše,mám ty samé pocity.Já se taky zase včera s jídlem utrhla a taky výčitky.Začarovaný kruh-deprese z kil(polovinu šatníku na nic)nálady jak na horské dráze a závidím těm,kteří po AD jsou v poho.Já už někdy ani vlastně nevím jak se mám cítit.Hele,ale musíme tu depku nějak pohřbít a pobít,fakt ty roky utíkají,ale nemysli až tak moc negativně.Zlepší se to!!! A dožiješ se ještě věcí holka ,uvidíš.čauky*

Sandy (Ne, 19. 4. 2009 - 20:04)

Omlouvám se za double příspěvků, v té chvíli to vůbec nešlo odeslat a pak to byl vypadlý server. Majo, tak u mě večer zvítězila chuť na smažená vejce, tak jsem si dala tři, výčitky mám, deprese mám, jsem nervózní, už z těch míchanic AD nevím, co opravdu cítím, jaká jsem, jak myslím, stále jsem/jsme vlastně pod nějakým vlivem léků, kdyby se člověk cítil aspoň dobře, ale když ne, tak to je začarovaný kruh a roky plynou, si říkám, co ze mě bude ve stáří ? Toho se už stejně nedožiju.

Sandy (Ne, 19. 4. 2009 - 15:04)

jani, tak to já kdybych přibrala ještě 15 kg, tak se asi zblázním, mně stačilo deset kilo pozvolna a jistě. Pracně se to dává dolů. Mně je někdy smutno a můžu mít nízkou váhu, normální i vysokou, kilama to není a určitě ne, když jdou nahoru, to působí na mě hrozně negativně.

Sandy (Ne, 19. 4. 2009 - 15:04)

jani, tak to já kdybych přibrala ještě 15 kg, tak se asi zblázním, mně stačilo deset kilo pozvolna a jistě. Pracně se to dává dolů. Mně je někdy smutno a můžu mít nízkou váhu, normální i vysokou, kilama to není a určitě ne, když jdou nahoru, to působí na mě hrozně negativně.

jana (So, 18. 4. 2009 - 20:04)

UŽÍVÁM ASENTRU na deprese . též jsem přibrala 15 kg .ale je mi líp . po lécích . mám 75 mívala jsem 60 a bylo mi zle mdlo a smutno a do pláče . asi se potřebují nervy obalit tukem . nevím , s tímto zkušenost nemám .ale lepší o kg víc než ty stavy depresí ahoj a bude to ok .

Sandy (Pá, 17. 4. 2009 - 21:04)

Ahoj Majo, včera jsem byla celý den tak nějak pryč, mimo to i u další doktorky, ale včera jsem byla nabitá energií a cítila se dobře. Dneska, jak se změnilo počasí, tak jsem unavená a deprese přišla bezdůvodná, ale silná. Já už nevěřím žádným AD, na mě působí jako lentilky, kdybych se nehlídala v jídle, tak bych taky přibírala. Máš pravdu, u mě to je taky tak, jeden den jsem i veselá a druhý den vypadám jako by se mi něco stalo. Jinak pak v těch názorech od doktorek mám zmatek ,že nevím, čemu věřit a strašně to dokážu analyzovat, že mě to myslím vysálo, proto dneska ta vyprahlost.

Maja (Pá, 17. 4. 2009 - 13:04)

Sandy,jak je????

Maja (Čt, 16. 4. 2009 - 11:04)

Jo a ještě mám dnes žravou,no hrůza.Tak nevím co je horšíííííííí.

Maja (Čt, 16. 4. 2009 - 11:04)

Ahoj Sandy,s tou depkou je to jednou tak a pak zas na......dobře to znám.Já už chodím tři toky ,ale ke stejné doktorce.Jednou řekne-vypadáte dobře a příště zase slyším:co mi to děláte,že se nelepšíte?Taky mi řekla že jsem moc sebekritická a měla bych být trochu sobec a myslet na sebe,tak si vyber.Hlavně to nepitvej pořád v sobě a zkus si říci(já vím,je to těžký)"kašlu na blbou depku!!!!!!Nezlomí mě a jsem dobrá!!!"Je to těžký když na tebe zákeřně skočí ta blbka depka.Hele a co ti dělaj ty prášky,třeba začnou působit za dýl.Prý jsou opravdu nejnovější AD.Dej mi vědět jak ti je,jo?p.s.já mám teď klidové období,to se i toradí,viď?U mě je to nahoru a zase dolů.Tak čauky Maja*držím ti palce!!!

Sandy (St, 15. 4. 2009 - 17:04)

Majo, ahoj, já se s jídlem držela, ale můžu Ti říct, já mám depresi šílenou dneska. Psycholožka mi dneska poprvé řekla, že jsem kritická hodně k okolí (ona mě moc nezná,jsem tam byla po čtvrté), nikdy mi to nikdo neřekl a já jsem z toho na dně a odešla jsem s pocitem ,že jsem hnusná a sobecká. Psichiatrička, co mě zná dlouho mi zase nic neřekne na různé problémy, až jsem se jí sama musela zeptat, jaká se jí jevím a ona mi řekla ,že vypadám dobře a já jsem přitom v pr...Každý mi všude vyčítal spíše sebekritičnost, prostě si připadám k ničemu a nejraději bych se neviděla.

Maja (Po, 13. 4. 2009 - 18:04)

oprava:má být:je to tam hned na začátku.A další:trošíčku lepší,ale jak kdy. píšu a ani to po sobě nečtu.tak ahojky.Maja

Maja (Po, 13. 4. 2009 - 18:04)

Sandy,jo máš pravdu.Je to ram hmed na začátku,to jsem přelítla.Já už jsem jich vystřídala za tři roky tolik.A zdá se mi,že je to jen o trošíčku lepší,ale jak ksy.To asi znáš taky.Já se nikdy hlídat nemusela,ale je to tím pohybem taky asi.Teď o svátcích jsem tomu dala-myslím jídlu.Hrůza.Slibuju si od zítřka......atd.Ale to by bylo do jiné diskuze.Tak čauky*

Sandy (Po, 13. 4. 2009 - 01:04)

Majo, ta zmínka o úbytku na váze je v nejčastějších možných nežádoucích účincích, jinak v těch méně častých je přírustek. No abych pravdu řekla, že už jsem vyzkoušela jich hrozně moc a nic na sobě nepoznávám. Já dobírám ještě tu 75g, jinak tyhle silnější jsou do červena. Hlídat se na váze já musím asi i bez AD, jsem tak roky zvyklá. Tak se toho neboj a zkus to, až dobereš tamty.

Maja (Ne, 12. 4. 2009 - 19:04)

To Sandy:Ahoj,já ho ještě nezačala brát,dobírám APO-parox.Olweya jsou červené tobolky,prý s prodlouženým uvolňováním.Ale Sandy já se tam nedočetla o hubnutí,spíš o přibírání na váze,možná mně to uniklo.Já už mám strach z nových AD,nemůžu ty kila(10!!!)nějak shodit a nejhorší je,že ani vůle není.Napiš jak je dál snášíš.I když je to individuální,na každého to působí asi jinak,Tak pište všichni,čauky*A všem hezké Velikonoce.

Sandy (Pá, 10. 4. 2009 - 14:04)

Maja, zrovna jsem to antidepresivum dneska dostala a taky bych se ráda poptala, hele v tom letáku je ale že z nejčastějších nežádoucích účinků je hubnutí, všimla sis ? To by bylo pro nás super, co myslíš ? Je to skupina venlafaxinum, dote´d jsem měla no cca 9 dnů dobírám přímo 75 mg Venlafaxin, ten má žluto-bílé prášky. Jak se po něm Majo cítíš ? Já jsem spíše hyperaktivní, než ospalá.Jinak napište někdo zkušenosti s tímto lékem, je to prý nejmodernější AD.

Reklama

Přidat komentář