Reklama

Holky pozor na hormony všeho druhu !!!!

Radka (Pá, 13. 2. 2004 - 04:02)

Hani, pozdeji jsem si spocitala, ze jsem menses nedostala zhruba 2 roky (puvodne jsem uvedla min) - ale to ted uz neni podstatne. Proste, kdyz jsem nedostala po vysazeni HA menses, sla jsem k lekari, v domeni, ze mi pomuze. Ale ten mi poradil, at beru HA! Proste rada zadna, protoze ja prece neprestala brat proto, abych ji zase musela zacit brat. To, ze se antikoncepci drzi cyklus, neni nic prirozeneho a nemyslim, ze tim neco vyresi. Takze jsem to odmitla. Zkousela jsem to vyvolat akupunkturou a akupresurou a i kdyz jsem slysela, ze to urcite zabere (divkam prede mnou to zabralo), tak u me nic. Pochopila jsem, ze telo vi nejlip, co dela a prestala jsem se s tim stresovat. Ted, co mensturaci mam, tak ji mam pravidelne, i kdyz nemuzu rict - uplne pravidelne - nekdy to trva 26 dnu, nekdy 32. Ale vysledovala jsem, ze menses je velice citlivy ukazatel mojeho psychickeho rozpolozeni, takze dnes uz mi pripada logicke, ze kdyz mam stres, tak se zpozdi. A mimochodem, kdyz jsem ji tenkrat prestala brat, mela jsem velky psychicky blok, protoze jsem se rozchazela s klukem, ktereho jsem moc milovala. Dalsi vztah jsem prave zacala az za ty 2 roky a nato jsem zacala menstruovat. Takze u me to vypada dost jasne - psychicka pohoda - menstruace, psychicke bloky - menstruace se nespusti. Ted me napada, ze bychom to spolecne mohly docela vysledovat. Kolik holek prestalo menstruovat, kdyz vysadily HA a kdyz ano, jestli pri tom meli citove ci jine problemy. Takze jestli nemas (a nebo mas) v citove oblasti problem a vysadis HA, tak by me docela zajimalo, jestli se u Tebe menses dostavi. Jinak na tema "prerusovana souloz" uz jsem svoje zkusenosti psala - jsem spokojena a partner taky. Pa

Hana (Pá, 13. 2. 2004 - 00:02)

Měla bych dotaz na Radku,která po vysazení HA rok neměla menstruaci.Já už beru HA zhruba čtvrtým rokem a z důvodů opakovaných mykóz a bolestí lýtek uvažuji o jejím vysazení(což se vůbec nezamlouvá mému příteli).HA jsem začala brát kvůli velice nepravidelné menstruaci a teď mám obavy,aby mě nepostihlo to co Radku.Nemít rok menstruaci se mi nezdá normální.Proto bych se chtěla Radky zeptat,jestli má teď menstruaci v pořádku a pravidelně.Také mě velice překvapilo to,že i přes poctivé užívání HA Radka otěhotněla.Co jsem si sháněla informace,tak při používání kondomu je riziko otěhotnění 15%(což mého přítele děsí víc než mě),při přerušovaném styku 20% a při správném užívání HA 0,2%.Velice by mě zajímalo,jak tento problém řešíte vy ostatní.Dá se spoléhat na neplodné dny(a které to jsou?) v kombinaci s kondomem?

Kata (St, 11. 2. 2004 - 13:02)

ahojte vsichni,uz nejakou dobu se rozmyslim zacit uzivat HA. K HA me vede to,ze je neprijemne v intimnich chvilich s pritelem nekde hledat kondom....Zaroven ale v posledni dobe mivam priserne bolesti behem menstruace.Byva mi na zvraceni a nekdy je to doprovazeno i prujmem. Doktor mi rekl. ze kazda menstruace je jina,tudiz i bolesti se mohou ruznit. Me se to moc nezda...Nektere druhy HA pry dokazi zmirnit bolesti behem menstruace,tak sem se chtela na nektere zeptat. Pomuze mi to nebo to nema cenu zacinat s HA? po tom co sem cetla nejruznejsi prispevky,prepada me pocit strachu...nebo ze bych cetla ty nespravne stranky? :-]]] dik za odpoved a preju pekny den PS. nevite nahodou nekdo o nejakych prirodnich produktech ke zmirneni bolesti?

Gabriela (St, 11. 2. 2004 - 11:02)

Je mi 30let a brala jsem HA 8let,teď bych chtěla otěhotnět ale po vysazení HA mi zjistili vysokou hladinu prolaktinu a nedostavila se mi menstruace.Trvá to už víc jak rok a stále se nemůžu srovnat.I já věřím že za to může dlouhodobé užívaní antikoncepce.

Syd (Út, 10. 2. 2004 - 15:02)

Začínám se hormonů taky pěkně bát. Začala jsem brát HA asi v 16 spíš kvůli pleti, brala jsem Mercilon a Pramino, nic z toho nemělo žádný zvláštní efekt. Bolely mě hodně nohy, pak jsem měla mononukleózu, od které mám stále problémy s játry, takže jsem asi po dvou letech přestala HA brát. Pak jsem dlouho nebrala nic, až po porodu (je mi 23 a mám skoro dvouletého syna)jsem si nechala zavést tělísko. Měla jsem ho asi rok a žádný problém, jen mi vadila silnější menstruace, tak jsem se rozhodla pro změnu. Nechala jsem si píchnout Depo-Proveru a hrůza - tře měsíce jsem nepřetržitě menstruovala, takže jsem do sebe musela cpát další hormony, aby se to zastavilo. Teď beru kvůli pleti Diane 35, doktor mi neřekl nic o tom, jaké je to svinstvo, tak se teď bojím ji přestat brát, že mi naskáčou pupínky snad úplně všude. Tak opravdu nevím...Někdo s podobnou zkušeností?

Helena (Ne, 8. 2. 2004 - 21:02)

Skoro 10 let jsem brala HA, měla jsem krásnou pleť (díky HA), ale pak jsem chtěla otěhotnět a tak se pleť zase zhoršila. Pak jsem brala rok a půl DEPO-PROVERU, ale měla jsem takové problémy, že už půl roku neberu nic. Všechno se pomalu upravilo, ale pleť mám na zádech a ramenech jako puberťák. Zařekla jsem se, že už nikdy žádnou HA, ale teď o ní přemýšlím (jen ne Depo-Proveru), protože bych se v létě nemohla ukázat jinak než v roláku. Poraďte, co mám dělat, tabletky mi nikdy žádné problémy nedělaly a cítila jsem se dobře. Díky

j. (Pá, 23. 1. 2004 - 15:01)

zvysene riziko tromboembolickych prihod (ucpani cev). nic moc, radeji prestat kourit

Valerie (Pá, 23. 1. 2004 - 13:01)

Chtěla jsem se zeptat, nevíte někdo, co může způsobit kouření při hormonální antikoncepci?Díky

Radka (So, 17. 1. 2004 - 21:01)

Omlouvam se za hrubku. Nestojim si za tym - ale za tim

Radka (So, 17. 1. 2004 - 20:01)

Lili, nechci Ti brat iluzi, ale hormonalni antikoncepci nejsi pred tehotenstvim uchranena na 100%. Ja jsem naopak otehotnela, kdyz jsem brala HA (zduraznuji, ze jsem ji brala pravidelne a nevynechala) a co mam prerusovanou souloz, tak jsem neotehotnela. A ze HA humus je, za tym si stojim. Ale nepsala jsem sem proto, abych obhajovala svuj nazor. Jen jsem napsala svuj nazor. Je urcite kazdeho vec, co si dava do tela.

Lili (So, 17. 1. 2004 - 20:01)

Radka, menzesom sa vylucuje vajicko, ktore nebolo oplodnene. Ziaden paranormalny jav. To, ze niekto hak proste neznesie, neznamena to, ze je to humus. Ked sem slecna napise, ze tri mesiace brala Cilest a bolo jej blbo, nenzamena to, ze napriklad Logest by jej nesadol. Ja beriem hak tri roky, Triregol, regulon-bolo mi velmi nevolno, potom Logest-mykozy, teraz Minesse-Mirelle. Je mi to stale milsie ako dieta a potraty.

Radka (Pá, 16. 1. 2004 - 20:01)

Katko, asi Ti nemuzu poradit, jen Ti zdelim muj nazor na nepravidelnost ci vynechani menstruace. Ja bych si s tim nelamala hlavu. Antikoncepci neberu uz zhruba 5-6 let. Pamatuju si, ze kdyz jsem ji prestala brat, nedostala jsem menses asi rok (mozna je to i dele). Snazim se poslouchat sve telo a snazim se na vsechno prijit. Lekari Ti individualne stejne neporadi, akorat Ti prednesou, co se naucili s ucebnice, kterou kdysi nekdo napsal. Ale k cemu jsem teda dosla? Osobne si myslim, ze telo vi presne samo, kdy ma menstruaci pustit. To, ze ji v teto dobe nemas, ma asi svuj duvod. Ja bych se nesnazila ji nasilne spoustet, az se telo zbavi stresu a vsechno se dostane do normalu, menses se dostavi. Presne, tak jak ma. My ani presne nevime, k cemu menses je (podle starych knih ma tato krev velkou silu a da se vyuzit v magii). Takze jestli ma opravdu nejakou silu, mozna si ji telo nejakou chvili nechava v sobe, protoze to telo to potrebuje na ruzne "opravy tela". Taky jsem si vsimla, ze kdyz mam nejake stresy psychicke, tak mi menstruace taky vynecha a nebo je nepravidelna. Verim tomu, ze tim, ze jsi brala HA, ma Tvoje telo dost stresu, dej mu cas a sanci, at se znormalizuje. Snaz se vnimat jako individalni bytost a nemej obavy jen proto, ze se vymykas "normalu" jak je kdesi normal popsan. Jeste jednou zduraznuji, ze jsem zde popsala moje zkusenosti a moje poznani.

Katka (Pá, 16. 1. 2004 - 14:01)

Ja jsem taky dalsi do rady odpurcu, vyuzivala jsem 3 platicka Cilestu, ato co se se mnou delo, bylo strasne, obrovske migreny, deprese a hlavne strasna chut k jidlu (zhubla jsem pred uzivanim 8 kg za 2 roky, ale to sportem a ne dietami) a tak jsem to prisuzovala hubnuti) kamaradka se mi, ale sverila se stejnym problemem, ji to ovsem prestalo, me ne. Uz mam 2 mesice vysazeno a neprestalo to, menstr. stale nemam(ani predtim jsem ji nemela pravidelnou- je mi 17 a sportuju na vysoke treninkove urovni-brano za nasledek tomuto) nevim co mam delat, jake pripravky zacit pouzivat. prosim nemele jste nekdo stejne problemy nebo co byste mi doporucily na odstraneni pozustatku antikoncepce-obrovske chuti a navozeni priroz. menstruacniho cyklu.Dekuji zoufala Katka

Šárka (Ne, 28. 12. 2003 - 16:12)

Milé dámy! I já se, žel bohu, musím připojit na stranu odpůrců HAK. Užívala jsem ji od 16-ti let, tedy bezmála celé desetiletí. V počátcích jsem samozřejmě žádné problémy neměla, antikoncepce mi pomohla v řadě mých obtíží jako bolestivá menstruace a špatná pleť. Nepřibrala jsem ani deko a do dnešního dne jsem velmi, velmi štíhlá - což mne docela štve. Zhruba asi po třech letech užívání se u mne začaly objevovat časté záněty a vleklé mykózy, jichž jsem se nemohla zbavit navzdory všelikým léčbám a opatřením. Vyměnila jsem tedy značku, ale potíže se opakovaly. V prostřed cyklu se začal objevovat špinavý výtok s tím, že postupem času jsem krvácela každých 14 dní. Asi před rokem jsem se proto rozhodla antikoncepci vysadit. Jenže! Potíže přetrvávaly i nadále (asi 2 měsíce po vysazení). Změnila jsem tedy gynekologa a navštívila doporučovaného odborníka. Ten u mne objevil cystu na vaječníku a abych se jí zbavila, předepsal mi další, silnější, antikoncepční pilulky. Trochu paradox, že? Užívala jsem je asi půl roku a teď, unavená ze všech těch tabletek, rozhodla jsem se s tím seknout. Antikoncepci neužívám asi tři týdny a cítím se fit. Ustaly bolesti v lýtkách - začaly se mi tvořit křečové žíly (o celulitidě ani nemluvě - a to jsem hubeňour) a vrátila se chuť k sexu - a to je příjemná změna. No, popravdě, pleť a vlasy se mi sice mastí o 106, ale co je to proti pigmentovým skvrnám a vráskám kolem očí, které se mi během let soužití s antikoncepcí vytvořily. Nevím, nevím, ale z pubertálního nadšení mi dnes nezůstalo nic, jen problémy. Kdo užívá HAK a nic ho netrápí, moc mu to přeji, ale vězte, že to je jen dočasné. Znám řadu vrstevnic, které se vlivem HAK potýkají s obdobnými problémy jako já, neřku-li horšími (žilní trombóza apod.). I mě antikoncepce lákala, nemusím nic moc dělat pro očistu svého organismu a zlepší se mi pleť i prsa se zvětší, jenže za jakou cenu. Je to příliš krátkozraké řešení. Přeji všem hodně štěstí, zdraví a lásky do nového roku a více rozvahy v rozhodování!

Mirek (Ne, 21. 12. 2003 - 20:12)

Zdravím. ?ezi mnou a přitelkyní proběhla dost velké debeta, zda brát či nebrat. Mě to bylo celkem jedno, ale upřímně musím řict, že by pro mě bylo pohodlnější, kdyby HA brala. Nakonec jsmse se dohodli, že ne. Po dřívějším přečtením následků, co by to s ní provedlo, jsem rád, že jsme HA zamítli. Trocha mého nepohodlí, je menší zlo, než to, co by ji mohlo čekat. Její zdraví, je přednější. A pak jsem si někde přečetl, jaké riziko by mohlo být pro dítě, které by bylo započaté, během braní HA.I když uznávám, že na některé ženské problémy HA může být jen příznivá. Ale proč je do sebe cpát, když to není potřeba, že??

Barbora (Ne, 21. 12. 2003 - 13:12)

Nemáte někdo zkušenosti s proverou či klimonormem?Jaké jsou jejich důsledky?Já je budu brát abych to dostala.

Jitka (Pá, 24. 10. 2003 - 14:10)

Ahoj holky! Ráda bych o negativních účincích antikoncepce napsala článek a proto scháním příběhy, zkušenosti a prostě všechno, co Vás potkalo a jak na to reagovali lékaři. Dále hledám kontakt na nějakého gynekologa/gynekoložku, kteří by byli ochotni o tom promluvit. A ne jen takové, kteří mi budou tvrdit, že je to neškodné. Sama jsem HA brala 10 let a momentálně mám velké zdravotní problémy. Budu vděčná za každý příspěvek, piště prosím na jl.d"seznam.cz. Díky. Přeji všem hlavně hodně zdraví.Jitka

Nikita (Út, 7. 10. 2003 - 14:10)

HA jsem vysadila v patek. Z duvodu toho, ze mi bylo porad spatne, zvracela jsem a opravdu jsem mela celkový pocit "nezdraví" Takze jsem to prestala brat a zatím(musim zaklepat)se mi plet pomalu lepší a začínám mít zájem o sex a je mi dobře- žádné bolení žaludku. Tak mi držte palce.

Ivča (Út, 7. 10. 2003 - 14:10)

čau holky,já jsem HA vysadila před 3 měsíci. Užívala jsem ji 4 roky, ale až teď vidím, jak se mé zdraví od samého začátku pomale zhoršovalo. Prvně to byly změny nálady, pak nastoupily křeče v nohách, návaly horka a pocení, úzkost a strach, bolesti hlavy, plačtivost, mžitky před očima a závratě, tlak na hrudi, no co vám budu povídat. Připadala jsem si fakt hodně mizerně, nevěděla jsem, co se se mnou děje. Pak jsem si přečetla tuhle diskusi, řekla jsem si, že to takhle nejde dál a rozhodla se s HA skončit. Jasně, že jsem se prvně bála. Když to do sebe člověk 4 roky rve a pak najednou nic, říká si, co to s ním udělá. Ale teď už mám 3 měsíce klid, je mi fajn a jsem ráda, že jsem to udělala. Takže kdo to chcete udělat, běžte do toho, určitě se to vyplatí. Dokonce i pleť mám lepší, než při braní HA (když jsem HA začala užívat, byla jsem samý pupínek!!!). Budu všem držet pěsti, když jsem to dokázala já, zvládnete to taky!!!

klára (Út, 7. 10. 2003 - 12:10)

Ahoj,chtěla bych se zeptat všech, kteří horm.antikáru bezhlavě s úsměvem na rtech používají a propagují...vzali byste si Paralen na bolení hlavy, kdybyste si předem přečetli tolik negativních zkušeností s jeho užíváním,kolik je jich k dispozici na této stránce?Jo, tvrdíte, že sem píšou jen ženy,které mají problémy a potřebují je na něco svést...ale i kdyby jen polovina ze všech těchto zkušeností měla co dočinění a původ v HA, nebyl by už to důvod proč o HA pochybovat..přemýšlet..a nakonec dojít k názoru, že takové problémy nikdo z nás nemá zapotřebí????PS:na bolestivou menstruaci se mi osvedčilo:5dní před začátkem menstruace,každé dopoledne 1 tabletu rozpustného vápníku a odpoledne 1 tabletu rozpustného hořčíku...PS:už nám dlouho nepsala Pavla,která chtěla letos otěhotnět,tak doufám,že je vše v pořádku a miminko už je na cestě...všem přeju hodně štěstí..a důvodů k úsměvu

Reklama

Přidat komentář