Reklama

červenání

Návštěvník (Út, 3. 4. 2007 - 19:04)

Mi pomáhají antidepresiva , od té dody kdy jsem je začala brát, tak nečervenám vůbec,ale nevím jestli ti je psychiatr předepíše jenom na červenání.

Vašek (Ne, 1. 4. 2007 - 17:04)

Já se taky červenám. Zjistil jsem, že se mi to zhoršuje vždycky, když mám noční směnu. Červenám se při komunikaci s holkama nebo s někým neznámým, při nakupování, což mi připadá dost nepříjemný, občas mě to bere když jdu po chodníku a potkávám lidi. Přitom každý den medituju, cvičím jógu, a pod., ale vliv na červenání to má jen okrajový. Spíš díky tomu zůstanu klidnější, ale taky jen občas. Prostě nevím, jestli se to dá nějak změnit. Moc příjemný to není. No, spíš je to hodně nepříjemný. Zajímalo by mě, proč si na nás příroda vymyslela takovou pitomost. Kdybysme byli chlupatí, třeba jako psi, tak by žádný problém neexistoval.

Verunka (Čt, 29. 3. 2007 - 11:03)

Ahoj, mam stejny problem jako vy vsichni, myslela jsem si, ze to mam jen ja, protoze sem jeste nikoho nevidela, ze by se tak cervenal... to co popisuje david sedi presne i na me:-( akorat ja studuji jeste stredni skolu a na ni zadne prezentace delat nemusim, kdybych musela tak by me asi praskla hlava jak bych byla ruda :-( takze ve skole se vubec pred celou tridou neprojevuji, i kdyz bych moc rada... Nejvetsi stres mam z maturity..nechci na to ani pomyslet jak budu vypadat:-( Nejhorsi je ze cervenam i treba na rodinne oslave...je to hrozneee!!! Ale bouzel jsem jeste na zadny lek a nic podobneho co by pomohlo nenarazila..:-((

jája (Čt, 29. 3. 2007 - 09:03)

Davide,vždyt se podívej kam si to dotáhnul já se červenám tak že sem nešla dál na školu protože to bylo strašné.Pokračuj dál seš dobrej a nenechávej toho.Lék je jenom jeden.Nemysli na to¨co se ti děje takže je dobré nějaká terapie abyses umněl soustředit na něco jinýho když to příjde.Držím ti palce protože sama se s tím neumím vyrovnat.Mám zamněstnání kde se spíš setkávám se zvířatama ale bavilo by mně dělatr s lidma a ty na to máš.

Bartoloměj (Út, 27. 3. 2007 - 17:03)

tož já se též červenam až na řitisku když vidím mladů kočenu

David (Út, 27. 3. 2007 - 16:03)

Zdravim vsechny! Zjistuji, ze podobnych lidi s stejnym problemem je tady spousta. Bohuzel...Mam problem s cervenanim jako vsichni tady. Nevim jak to resit. Uvedomuji si to od stredni skoly, ted koncim vysku a je to porad stejne. Kdyz mam delat prezentaci, kdyz mam mluvit pred vice lidmi, kdyz mam jen rict svuj nazor, ackoliv je dobry. Temer vzdy kdyz se zapojim do diskuze. Ale rudnu i v situacich, kdy je to nepochopitelne, treba s pritelkyni, kdyz projde holka kterou znam, kdyz projde jina holka, jsem okamzite cerveny...ja uz nevim co s tim delat a hrozne me to trapi. I z duvodu, ze studuji skolu po ktere bych se chtel dostat na manazerskou pozici a u te je minimalni predpoklad vedeni lidi, delani ruznych prezentaci, vystupovani...Jak muzu vykonavat takovou praci, kdyz jsem pri jednani cerveny? Pri vystupovani pred lidmi? Mam jeste cas nez a jestli vubec se na takovou pozici dostanu a uz ted me strasi co bude potom. Neprojdu ani vstupnim pohovorem bez cervenani...
Je toho mnohem vic, kdy me to trapi, ale to bych mohl psat do rana...
Kdyby nekdo vedel co s tim, dejte vedet.
Diky moc.

ODBORNICI (Po, 26. 3. 2007 - 21:03)

A neni to zpusobeny treba nedostatkem nejakyho vitaminu? Protoze ja jsem hrozne nervozni kdyz se cervenam, ale kdyz jsem v pohode, tak se necervenam. Odbornici, prosim odpovezte. Neni to zpusobeny treba nedostatkem vitaminu B nebo tak neco?

Radek (So, 24. 3. 2007 - 19:03)

Ahoj Petre
obavam se ze s tvym problemem nelze nic delat.Mam uplne stejny problem,uz asi 5 let se snazim ho odstranit ale bez vysledku..kulatymi zady to neni,ja mam zada v pohode,chodim posilovat ale cervenani se zbavit namuzu:( kdybys na neco prisel tak dej urcite vedet.

Máca (So, 24. 3. 2007 - 14:03)

Ahoj Davide, mám úplně ten samý problém, ale je zajímavé, že po třetím pivu to přestane. Je to pěkně blý, ale nevim co s tím dělat.

pusa (Čt, 8. 3. 2007 - 09:03)

jde o cevni poruchy obehu-silnejsi prokrveni pokozky. v lekarne si muzete koupit krem RUBORIL -nevim kolik stoji.

Mája (Čt, 8. 3. 2007 - 08:03)

Ahoj Petre,
ja mam uplne stejny problem a taky nevim co stim delat. Nejprve jsem si myslela ze nemam kondicku na sport,ale casem jsem zjistila ze ostatni jsou na tym mnohem hure a vubec se necervenaj. Kdybys prisel na to jak se toho zbavit, tak urcite dej vedet.
Ahoj

Petr (Po, 5. 3. 2007 - 10:03)

Mám takový problém, jsem docela dost aktivní sportovec a po fyzické stránce na tom dobře. Ale můj problém je takový, že třeba jdu hrát fotbal a všechno je OK (cítím se fajn), ale začnu dost červenat v celém obličeji (asi v celé hlavě) nikdy jsem tomu nedával pozornost, až na určité narážky od diváků (červený rajče, atd..) a upřímně mi to začíná i dosti vadit. Když zkončim se sportem, tak třeba ještě 3-4 hod jsem stále červený. Nebo v zimě přechod z tepla do zimy. Nevíte někdo čím to může být? Já se domnívám,že je to špatnou cyrkulací krve v hlavě a v pubertě jsem měl problémy s krční oblastí (kulatá záda). Můžete mi někdo poradit?

Jakub (Ne, 25. 2. 2007 - 00:02)

:-)

Návštěvník (Ne, 25. 2. 2007 - 00:02)

Mě také trápí červenání, přesně červenání tváří. Došlo to u mně tak daleko, že už se bojím dopředu, kdy zas zčervenám. Myslím, že se tomu říká stach z červenání, ereutofobie. Dělá mi například potíže chodit na oběd do jídelny v zaměstnání, třeba už hodinu před obědem myslím na to, že budu muset do jídelny a zase zčervenám. Takže jsem z toho v takovém stresu, že mi tváře zrudnou ještě než vůbec do jídelny vstoupím. Kolikrát na ten oběd ani raději nejdu a radši celý den hladovím. Nejvíce mě ale trápí, že se bojím seznámit s nějakou holkou, protože se obávám, že by jí mé rudé tváře vadily. Je mi 27 let a nežádám tady o radu, ale chtěl bych se touto cestou seznámit se ženou, která má podobné problémy. Před ní bych se totiž nemusel obávat rudých tváří neboť by sama věděla jaké to je. Nic bychom si nemuseli vyčítat a měli bychom pro sebe navzájem pochopení. Tohle bych si moc přál, společně se s tím rvát. Nebo by jsme mohli být jenom kamarádi. Bydlím kousek od Havlíčkova Brodu, brzy ale možná půjdu pracovat do Prahy. Vzdálenost pro mě nehraje žádnou roli. Můj email je malej10"seznam.cz AHOJ

mirek (Pá, 23. 2. 2007 - 14:02)

ale zda se mi ze to uz pomalu prestava jelikoz kdyz jdu k tabuli tak uz necervenam...(pokud se vydrzim ovladat)

vvvvv (Čt, 22. 2. 2007 - 23:02)

Jak se tak divam tak opravdu nejsem jedina koho to trapi:-( A ja sem si myslela ze uz nikdo na svete nerudne jak ja... zrudnu pri kazde blbosti ale fakt moc...nejde to nejak prekonat a sem uz fakt taky zoufala jako vy vsichni:-( achjooo nevim co s tim, aji bych se moc rada zapojovala ve spolecnosti do vseho moznyho ale nemuzu si to dovolit a kazdej si o me mysli ze sem nespolecenska a podobne.... taky si porad musim drzet tvare aby to tak nebylo videt...ale stejne to kazdej vidi... :-( je to hrozny!!!!

Erika (Čt, 22. 2. 2007 - 16:02)

Mám úplně stejný problém, docela mě to ničí. Ve škole nemůžu nic nahlas říct, protože vím, že zčervenám. Vyhýbám se styku s cizíma lidma, protože vím, že to přijde.. Je to prostě hrůza, hrozně mě to v životě omezuje. Kolikrát už vím dopředu, že to přijde, jen tak zničehonic´.. Vážně mě to ničí, nevíte někdo co s tím?Musí přece něco existovat, něco co pomáhá. Jo taky znám tu situaci, když musím do konce hodiny sedět s rukama na tvářích, ale vlastně pak asi vypadám jako ještě větší magor..

mirek (St, 21. 2. 2007 - 20:02)

nazdar lidi mam stejny problem jako a tim je CERVENANI . zacalo to asi pred mesicem z niceho nic (je mi 14,5 let) zcervenam kdyz me vyvloa ucitel nebo kdyz mi spadne tuzka na zem..proste kdyz se na me upouta pozornost a nejhorsi na tom je ze u nas ve tide jsou 2 takovy debilove kteri me celou tu hodinu pozoruji zda nahodou necervenam.....takze moje rady a pokusy:velmi mi pomaha pomyslet na neco(u me je to ze se zakousnu do snehu :) ) po cem vam vybehne husi kuze ...nevim jestli to pomaha ale nejak sem si vsugeroval ze to pomaha a tak se sklidnim a necrvenam...a pak mam jeste jednu zr si psychycky uvedomym ze je to uplne ale uplne jedno...co se vam stane kdyz zrudnete ...nic...pak se mi vzdy ulevi....jinak vzdy stravim celou hodinu s rukama na tvarich aby nebylo videt me cervenani

Miska (St, 21. 2. 2007 - 18:02)

Mam uplne stejny problem.Vzdy kdyz je nejaka stresova situace se prestavam ovladat zacnu se cervenat.Jednou me nastvala jedna spoluzacka a kamaradka my rekla ze to dokonce vypadalo ze se my chce brecet.Pritom se my brecet vubec nechtelo ale byla jsem strasne nastvana.Vubec netuxim jak to mam zvladat:-(Pak si nekdo mysli ze jsem macka a ze se mi chce hned bulet.Pritom jsem jenom byla na ni nastvana.

Jana (Ne, 18. 2. 2007 - 20:02)

Děkuju za radu,zkusím to, snad to pomůže:)

Reklama

Přidat komentář