Reklama

Katolíci a sex....

sofie (St, 18. 4. 2012 - 22:04)

Katolíci mají nějaký sex?...Věřím, že nemužeme globalizovat! V Irsku mě zrovna jeden katolík znásilnil. Myslím, že ne boha zrovna nemyslel.Bála jsem se o svuj život a on se obhajil, že je katolik a nezabije mě! Nerozumím tomu co se stalo, a tak se snažim načíst informace.Muže mi to někdo pomoct ?

Katolička (Pá, 26. 8. 2011 - 15:08)

Teda já katolík nejsem, ale...Ne pučením, ale katolíci se rozmnožují až po svatbě. Sám jsi to tu napsal, tak co Ti není jasný?

Vítek (Pá, 26. 8. 2011 - 15:08)

Teda já katolík nejsem, ale mám spolužačku která, je katolička nádherná holka kde kdo by si ho vzal a utrhl fakt pěkná. Ale sex až po svatbě, žádná antikoncepce a proč protože to řekl bůh. V 21. století se mi zdá tento názor poměrně mimo. Katolíci se snad množí pučením či co?

K (Pá, 18. 7. 2008 - 18:07)

Jenže Gestapo a SS byly orgány státní a prohnilé a zločinecké v podstatě od začátku. Nemůžeš to takhle srovnávat, to jsi zas jednoduchý ty. Já to vidím spíš jako policii, to je organizace dobrá, prospěšná, pomáhá a chrání :-), ale i v ní se najdou lidé, kteří jí pověst kazí. Málokdy to ale bývá systémová chyba, většinou jde o pochybení člověka.

No tak to (Pá, 18. 7. 2008 - 14:07)

jste Karle dva!

Karel (Pá, 18. 7. 2008 - 14:07)

> K > coze? Cirkev nezodpovida za sve podofilni kezi? No ty jsi tedy jednoducha. To je jako kdyby SS nebo Gestapo nezodpovidalo za sve prislusniky. Ty mas tedy v hlave vymeteno!!

K (Pá, 18. 7. 2008 - 13:07)

Pokud vím, tak každou registrovanou církev podporuje stát. Taky má peníze za prodaný a pronajatý majetek, ale to bych fakt kecala, kdybych tvrdila, že tomu rozumím, to fakt ne. Nejsem vikář.S těma čarodějnicema a inkvizicí už dejte pokoj, prosím vác. Vždyť kacíře pronásledovali ještě před vznikem křesťanství, naše církev na to nemá monopol, kacíře upalovali i protestanti. A navíc, soudy s nimi, čarodějnicemi apod. byly vždy ve "spolupráci " se státem, se státními orgány, zasahovali do nich panovníci, šlehchtici, jenže tato království, nehledě na císařství už neexistují, kdežto církev tady stále je a proto se na shazováno všechno zlo. Navíc tehdejší doba byla jiná než naše, takže nemůžeme odsuzovat tehdejší události podle dnešních měřítek. To prostě nejde. Ano, křížové výpravy i inkvizice měly dobré jádro, dobrou myšlenku, ale zvrhly se. To je mi líto a nemůžu to pochopit, to ale nic nemění na tom, že to patří do minulosti. Tu už nezměníme. Bůh nám naše viny odpouští, proč my nedokážeme odpustit viny našich předků?anonyme: Tak to máš pojištěno opravdu důkledně. Ale obojí může selhat. A co pak?:-)Metoda plodných a neplodných dnů je spolehlivá stejně jako HA, ale ne tak pohodlná, to přiznávám. Každý máme jiné priority.Leni, že tady ty cvoky vůbec řešíš. Vždyť ti znají církev a kněží jen z televize. Černé ovce se najdou všude, v každé společnosti, v každé instituci, v církvi žijí lidé, tak nevím, proč by měla být výjimkou. Církev jako taková za lidi nezodpovídá, ti zodpovídají sami za sebe. Může se jen snažit tyto lidi eliminovat, odhalovat, ale to je tak všechno.Je snadné někoho odsoudit, zvlášť, kyž člověk do problematiky pořádně nevidí a ani se ho netýká, že?

Návštěvník (Pá, 18. 7. 2008 - 10:07)

k:cestovano letadlem usetris spoustu casu a poprve to je docela gut zazitek,porad je to nejbezpecnejsi dopravni prostredek na svete a do ameriky se vlakem nedostes a ty jako verici jsi letadlem blize k bohu:-DDD a spolehat se na neplodne dny to taky nefunguje u kazdeho,ja pro jistotu uzivam HA a jeste pri soulozi kondom..cau

Karel (Čt, 17. 7. 2008 - 22:07)

> ZZ > i kdy knez obcoval s nafukovaci pannou nebo zivou zenstinou, tak je to zavrezenihodne. I kdyz je to rozhodne akceptovatelnejsi, ze aby projizdel chlapeckum "kakak"!!

ZZ (Čt, 17. 7. 2008 - 21:07)

Karle já bych nebyl tak příkrý. Neřekl bych, že všichni kněží jsou pederasti, jistě je mezi nimi hodně heterosexuálů pravidelně obcující s nějakou živou nebo nafukovací ženskou.

ZZ (Čt, 17. 7. 2008 - 21:07)

Karle já bych nebyl tak příkrý. Neřekl bych, že všichni kněží jsou pederasti, jistě je mezi nimi hodně heterosexuálů pravidelně obcující s nějakou živou nebo nafukovací ženskou.

Lenka (Čt, 17. 7. 2008 - 21:07)

Karle, seš nechutnej...

Karel (Čt, 17. 7. 2008 - 21:07)

> Katka > a co knez manegeruje? Leda tak sbor zneuzivanych chlapecku pri zpevu a hre na varhany. A potom jim vsem tem chlapeckum protahnou zadni dirky. Takovi jsou knezici, sluhove satanovi.

Karel (Čt, 17. 7. 2008 - 21:07)

Ano cirkev je dobra proto, aby se v ni ukryvali pedofilni homosexualove. Za 2000 let si cirkev nahromadila (pomoci kralovrazd, inkvizicnimu paleni carodejnic ...) tolik majetku, ze se Vam o tom ani nezda!!

káča (Čt, 17. 7. 2008 - 19:07)

Určitě pro jistou skupinu lidí jsou kněží skutečným přínosem a pro jinou zase ne. V problematice se neorientuji. Zajímalo by mě, jak je třeba zajištěna jejich mzda? Vždyť zisky církve musí být hrozně malé. To málo, co vyberou někde za vstup, popř.od dobrovolníků podle mě nemůže stačit ani na údržbu církevního majetku, natož pak na jejich platy...Od kud tedy berou peníze? To, co se háže do kasičky v kostele je asi většinou na opravu, nebo ne? Pořádají tedy veřící (ti co využívají kostel a církevních služeb) nějaké sbírky či něco podobného na platy pro círk.hodnostáře? Nebo kde se ty peníze berou. Nějak si to nedokážu dost dobře představit. Dřív to byly různé desátky, odpustky, robota pro církev, ap., ale dnes už takové zisky asi nemají. Vždyť spousta starých krásných kostelů, far a kapliček chátrá...

Katka (Čt, 17. 7. 2008 - 19:07)

Tady je asi zbytečné diskutovat, protože kdo práci kněží vidět nechce, tak ji nevidí, ale zároveň by neměl vidět ani práci učitelů, soc. pracovníků a manažerů, protože toto vše kněžská práce obnáší. Není to taková sranda...

K (Čt, 17. 7. 2008 - 18:07)

To, že je stvořil, to je pravda. Ale dal jim i možnost svobodného rozhodování. Riskoval a je to vidět, že lidé jsou slabí a omylní.Svět není jen špatný nebo dobrý. Je takový, jací jsou lidé. Bude lepší, když budou lidé lepší.My věříme, ale nic neomlouváme. To co tvrdí někteří lidé nelze brát jako filosofii církve. A jak víš, že tím opravdu nechtěl Bůh něco naznačit? My to nevíme, my prostě věříme a doufáme, aniž bychom mohli plně pochopit co od nás Bůh žádá.Zajímalo by mě, jaká omezení máš na mysli, protože já si tedy omezovaná nepřipadám. My víme co děláme i proč. Pokud nejsi věřící tak to asi těžko pochopíš. Já třeba vůbec nevím, co mají lidé třeba na létání v letadle. Je to pro mě mnohem více omezující než třeba jízda vlakem. ale nemůžu to plně posoudit, protože jsem letadlem ještě neletěla.Takže asi tak.Ten rozdíl mezi antikoncepcemi není až tak technický. Rozdíl mezi metodou STM a kondomem je ten, že zatímco první je doporučená, druhá doporučená není a to proto, že určitým způsobem odděluje muže od ženy, brání úplnému odevzdání a přijetí. My prostě vnímáme sex víc duchovně než pudově, vnímáme jej jako symbol manželského slibu a správné je ho ničím nenarušovat. Pochopitelně pokud by používání STM mělo zapříčinit rozkol v manželství, dlouhodobou nemožnost styku, pak je individuálně možné se uchýlit k antikoncepci, která neničí oplodněné vajíčko (i když jen potenciálně).

Vy pořád dokola (Čt, 17. 7. 2008 - 17:07)

opakujete, že je to chyba lidí. Ale ty lidi někdo stvořil, někdo o kom Vy vykládáte, že je vševědoucí, všemohoucí a vše ostatní. Takže musel při stvoření člověka vědět, co budou tito lidé dělat. Přesto to dopustil. Tento svět je špatný a ten další bude lepší? Proč? Toto jsou mé výhrady k filozofii křesťanského náboženství. Prostě věřící člověk věří, proto vše omlouvá. A to ještě existuje řada lidí, kteří tvrdí, že nic není náhoda, že když Vám ožralý řidič srazí dítě na přechodu, tak Vás chce bůh na něco upozornit. Kouzelné. Respektuji víru, ale když vidím, jaké omezení věřící podstupují a myslí si, že se svému Bohu zalíbí, tak zůstávám v úžasu. I co se týká původního tématu: já mezi neplodnými dny a použitím kondomu nevidím technicky žádný rozdíl, jenom v prvním případě pokryteckost. Ale to je můj názor, který vyplývá z jiné životní filozofie.

K (Čt, 17. 7. 2008 - 16:07)

Lenka to opět vyjádřila přesně. Není co dodat. Snad jen, že já jsem si vzpomněla i na další věci, které faráři dělají pro společenství i ostatní lidi. Třeba společenství dospělých, manželů, mládeže, příprava akcí pro děti, návštěvy nemocných, umírajících, vězňů, no bylo by toho ještě více a té byrokracie fakt není málo. Náš kněz má volno jen v pondělí. Většina lidí má víkend,že? Ohledně zla jsme už tady toho řešili spoustu. Jde o lidi, neo Boha nebo církev. Jako každá instituce má své dějiny, své přešlapy, za něž mohou lidé, ne ona sama. Za 2000 let na nějaké ty omyly snad mají lidé nárok, ne? Ta doba, v níž se tyto nepravosti děly byla krutá, těžká, existence církve v této době neznamenala jen zlo, spíš naopak. Přijde mi to podobné jako se zprávami. Taky je lepší a zapamatovatelnější dávat k dobru tragédie, vraždy, pohromy, skandály.. Ty dobré věci, které činily tisíce bezejmenných věřících, mnichů a kněžích, ty tak zajímavé nejsou a snadno upadly v zapomnění.

Lenka (Čt, 17. 7. 2008 - 14:07)

A ještě k té práci farářů....Když jsem byla malá, tak jsem si taky myslela, jak má skvělou práci, že v neděli jen odslouží hodinovou mši a pak ve středu nás učí v náboženství...Ale to je samozřejmě pohled dítěte a nebo nevěřícího člověka, který o povinnostech faráře nic netuší... Tak např. neslouží mše jen v neděli, v různých kostelích se to sice liší, ale mnohdy slouží i každý den, v neděli je mší dokonce většinou několik. Na mše je třeba se připravovat, a to zejména kázání, zajištění zpěvu, doprovodu varhan, dostatek oplatků ke sv.přijímání, čtení Písma svatého, ministrování apod., nemluvě o úklidech a ostatních provozních záležitostí nejen v kostele, ale i na faře. Farář také vede předmanželské přípravy, náboženství, přípravy k prvnímu sv.přijímání, biřmování apod., na to vše se také musí samozřejmě předem připravovat...Spousta knězů zajišťuje i poutní zájezdy. Dálší pracovní náplní jsou svatby, křtiny, první svaté přijímání, biřmování, návštěva nemocných, svaté zpovědi (zaberou opravdu dost času :o), atd. Soukromí nemají téměř žádné, neboť musí být pokud možno k dispozici, často ho totiž navštěvují lidé, kteří např. potřebují třeba jen poradit nebo zajistit svatbu, křtiny....Kromě toho se jako všude dostala byrokracie, takže papírování zabere zase spoustu dalšího času.To jsou jen příklady toho, na co jsem si momentálně vzpoměla ;o).

Reklama

Přidat komentář