Reklama

Katolíci a sex....

mima (Út, 31. 7. 2018 - 18:07)

nepodpírali milování ( oprava )

mima (Út, 31. 7. 2018 - 18:07)

Víte ... ano - SEX je...Steve, slovo smilstvo se týká všech osob, které provozují pohlavní styk a nejsou ve svazku manželském. Cizoložnici, jsou manžele kteří nedodrželi manželský slib věrnosti a jsou nevěrní svému manželskému partnerovi.Takže, pokud má někdo pohlavní styk a ještě není ve svazku manželském, neuzavřel sňatek, dle bible smilní. Bible, Starý Zákon, chrání pannu dokonce zákonem. Pokud někdo svede, vyspí se s pannou, musel za ní zaplatit věno a vzít si ji za ženu.V dnešní době muž nemá uctu k ženě k jejímu tělu, použije ji jak hadr a pak odkopne, jde za další, pro něho "sukou " Žena si neváží své tělo. Každá žena by měla chránit své panenství z kterého by jednou měl vyjít život, dítě plod lásky. Ne, zvířecího sexu. Někdo tady psal,že musí přece vědět jak to bude v sexu v manželství fungovat. Ono statistiky nám samy říkají jak to funguje, když se ten sex provozuje ještě před uzavřením sňatku. Padesát procent rozvodovosti,to zde nejsou zahrnuty svazky na psí knížku. Kdežto naší předkové, kteří dodržovali morální hodnoty, milování až po svatbě, žili šťastně spolu až do smrtí.Pokud muž, žena neumí ovládat své sexuální půdy před manželstvím, je otázka, zdali tyto pudy bude umět ovládat v manželství.Manželské milování je krásný dar od Boha, není to jen živočišný půd, ale úcta, cit, láska až na smrt. Vždyť ten Šalamoun píše " Píseň písní" že láska v manželství je silná jako smrt, vášeň neúprosná, její plameny šlehají žárem nejprudším...Pavel píše, aby manželé si nepodpírali milování, jedině po dohodě a jen na krátký čas.

Steve (Út, 31. 7. 2018 - 18:07)

Každý sex je hřích pokud...:o))) Tak tento Pravě jsme už snad dávno překonali ... nebo ještě ne?

........ (Út, 31. 7. 2018 - 16:07)

jsem katolička a s manželem mám sex často. Není to hřích. Neumíte rozeznat, kdo píše jenom proto, aby diskuze neupadla? Je pravda, že upřednostňujeme klasickou soulož, (tím nemyslím polohu misionáře)ale když se někomu líbí orál, proč ne.

A navíc existuj (Út, 31. 7. 2018 - 15:07)

ty jako nesmějí sexovat? Mají se rozvést a žít v celibátu každá extra? A co ženy po menopauze? Už nesmějí mít sex, protože už nemůže vést k potomkům? Takoví blbci jako jsou pobožní, nejsou nikde jinde.

Ne, neřekne to (Út, 31. 7. 2018 - 15:07)

Řekne to jen náboženský magor a fanatik. A 99,9% sexu je kvůli stmelení vztahu, nikoli plození dětí. Za 20 let vztahu má dvojice průměrně 5000 pohl. styků a z toho jsou třeba jen 2 děti. To jako 4998 x hřešili, ty náboženský blbe? Jste vážně nemocní, pobožní. Měli byste se sestěhovat někde do muzea a tam žít. Mezi normální lidi nepatříte.

Augustýn (Út, 31. 7. 2018 - 10:07)

Každý sex je hřích pokud nevede k plození dětí v manželství, tedy i orální, neboť při něm je plýtváno semenem.To vám řekne každý.

Pro pobožné je (Út, 31. 7. 2018 - 01:07)

Když jen pohledíš na ženu chtivě, už jsi s ní zhřešil ve svém srdci. To se píše v jejich knížce. Přičemž se nespecifikuje, co je to chtivé pohledění. Je to tak napsáno, aby do toho mohlo potenciálně spadat všecko. Smyslem, účelem, cílem bible je dostat člověka do defenzívy, výčitek svědomí za zcela banální věci, které jsou dokonce fyziologicky zcela nevyhnutelné a normální. Není divu, že pobožným z jejich pobožnosti kape na karbit. Všude vidí hřích, všude vidí démony, atd. Jsou nemocní. Naštěstí zákony naší země jsou sekulární, a mnohem logičtější. Takže se řídíme tím, co píše pisatel nade mnou. Znásilnění a styk s dítětem jsou trestné činnosti. A také týrání zvířat a hanobení ostatků, mrtvol. Co si spolu dělají dobrovolně dva dospělí lidi a jaké praktiky používají - současné právo vůbec neřeší, a je to tak správně. Po tom opravdu nikomu nic není.

žádný sex není (Po, 30. 7. 2018 - 22:07)

Já jsem taky nad věcí :-)...Pokud se nejedná o znásilnění a styk s dítětem. To je jenom potřeba věřících něčím vyhrožovat s strašit lidi, aby se něčeho báli. Manželství je totiž hlavně institut z hlediska materiálního, kdy upravuje vztahy v rodině.

Steve (Po, 30. 7. 2018 - 18:07)

Já jsem taky nad věcí :-) Umím rozlišit co je dobro, co zlo ... Nějaký hovadiny co diktují pozemští v církvi beru jako veldejší a možný omyl.Když netrestá mnohem větší prasárny církevních profesionálů hodnostářů, tak proč by mměla trestat mne za předmanželské milování se svým partnerem? Zkrátka mám jejich pindy u zádele ... "Trám ve vlastním oku nevidí ale třisku v mém vidí". Může mi církevní nauka políbit ... Předmanželský sex není hřích. Hřích je to u cizího z hrátek, zaplacení apod.

sdfg (So, 28. 7. 2018 - 00:07)

Katolík jako já je nad věcí nad tím co se píše na tomto fóru...

xt (Pá, 27. 7. 2018 - 12:07)

Smutné že církev neumí...Pokud jde o katolíky a sex, tak myslím, že je nejlepším vodítkem zamyslet se nad tím, jak vnikl název pro nejtradičnější polohu v sexu - "Misionářská poloha".Zavedli ji do Afriky, Ameriky a i jinam právě katoličtí misionáři, neboť ti původní obyvatelé byli zvyklí souložit tak, jak to viděli v přírodě - zezadu.

luci (Pá, 27. 7. 2018 - 11:07)

Nevím jak je to nyní, ale...Nevěra tady byla vždycky u pánů i kmánů. Ve středověku i kláštery byly pěkné hambince a některým šlechtičnám pomohl k vytouženému dědici zpovědník majordomus nebo štolba. Šťastný šlechtic děkoval bohu a s vděkem obdarovával kostel nebo klášter. Vlastně odvedli záslužné dílo rod nevyhynul.

Ano, jak říkají (Pá, 27. 7. 2018 - 09:07)

Víte ... ano - SEX je...Tím myslím ale ty původní, ne ty Made in USA... Sex je cesta do nebe, nebo do pekla...

Steve píše (Pá, 27. 7. 2018 - 09:07)

Smutné že církev neumí toto rozlišovat, tak to radši zakazuje plošně obojí a obojí tudíž háže do jednoho pytle ... nesmysl!Co hlásá pozemská církev a lidé kteří se něco domnívají mne nezajímá ....-----------------------------------------------------------No, vono to je podobný tomu, co dělá církev s homosexuály. Pokud nějaký homosexuál začne žít s mužem, tak ho vyloučí z církve. Pokud však se ožení a svoji ženu podvádí a tajně se schází s klukama a navenek vystupuje jako hetero a chodí do kostela, tak je všechno v pořádku. Přitom co je čestnější přístup? Žít podle své orientace, nebo podvádět svoji ženu a všechny okolo? To samý farář. Ten, co se vyoutuje, je suspendován. Ten, co si nechává kouřit od ministrantů, ale navenek bojuje za morálnost světa, tak je chválen. Tedy pokud se to neproflákne do médií.

Prcat (Pá, 27. 7. 2018 - 06:07)

se musí.

sdfg (Pá, 27. 7. 2018 - 01:07)

Nevím jak je to nyní, ale dříve se ve středověku u panovnic (anežka česká) striktně kontrolovala i fyzcká stránka cudnosti ženy před svatbou. Později, kdy do Čech přišli s gotikou pěvci a začala dvorní romantická kultura,to už asi bylo o dost těžší a zvláště to uhlídat pokud byli již vdané ,tak dle mého nebyl problém si nějakého milence najít,zvlášť když se nejdenalo přímo o panovnici,ale spíš o nějakou kuchařku,chůvu,kojnou nebo dvorní dámu.

Steve (Pá, 27. 7. 2018 - 01:07)

Je to tak láska je láska a...Luci, ale sex ne = milování. Pokud se sex rovná milování, tak promiň je to rozdíl jako černá a bílá (ač je obojí úkon totožný)

Steve (Pá, 27. 7. 2018 - 01:07)

Víte ... ano - SEX je zvrácený a nesprávný (chápu proč vadí víře). Ovšem MILOVÁNÍ není sex ... tudíž nezvrácený úkon. Ač je obojí jedno - jedno a totéž to není. Milostný akt s milovanou osobností ve vážné známosti NENÍ smilstvo ... čli nějaká zvrácenost. Zvrácenost a smilstvo je ano SEX. Smutné že církev neumí toto rozlišovat, tak to radši zakazuje plošně obojí a obojí tudíž háže do jednoho pytle ... nesmysl!V Bibli není jediný příklad a případ předmanželského milování které by někdo označoval za smilstvo. Pokud je, uved'te mi prosím onen konkrétní příklad. Co hlásá pozemská církev a lidé kteří se něco domnívají mne nezajímá ... mě zajímá max nauka Bible - né pozemských mýlících se. (Církev se nemýlila v historii jednou ba ani naposledy)

luci (Po, 16. 7. 2018 - 16:07)

"kristovec", jak se...Jo taky znám takovou když jsme debatovali o sexu tak fuj ble a hnus a když jsem ji za pár měsíců viděla jak ho jednomu kouří a druhý ji nabíjí zezadu tak to bylo v pohodě.

Reklama

Přidat komentář