Reklama

cigarety

Pane Jane, (Čt, 24. 1. 2008 - 18:01)

neumím se asi dobře vyjadřovat, ale tím, že jsem se zapsala do toho "projektu" pro sebe něco udělám. Nemám v dobrém stavu nervy a třást se tu absťákem si nemůžu dovolit. Mám velké pracovní vytížení, takže ani to běhání, ani to vaření ba ani to čtení teď nepřipadá v úvahu. Pracovat a vydělávat musím, protože musím bydlet a začínám po rozvodu, co se týká matariálních záležitostí, od začátku.
Pokud jsou mi lékaři schopni pomoc, proč ji nepřijmout. Nakonec jméno doktorky Králíkové má svůj zvuk

Pane Jane, (Čt, 24. 1. 2008 - 12:01)

pardon, omylem jsem odeslala. Pane Jane, berete mi vítr z plachet. Přihlásila jsem se do odvykacího centra a když čtu vaše názory, je mi úzko. Doba pokročila a nevím, proč bych nemohla využít vynález medicíny ... Pokoušela jsem se již několikrát přestat kouřit, ale nešlo to. Když jsem si přečetla pozorně o přípravku k odvykání a metodě odvykání, je to přesně pro mě. Dřív, když jsem se pokoušela odvykat, trpěla jsem, protože se mi v hlavě usadila myšlenka na cigaretu a to NESMÍM. Bylo to pro mě fakt náročné. Taď, když jsem v situaci, že mám už půl roku nemocnou starou matku, před měsícem jsem se rozvedla(a to jsem téměř v důchodovém věku)a moje psychika je pod velkým tlakem, nevidím, že bych mohla zahodit cigaretu a nekouřit. CHtěla bych samozřejmě přestat, ale raději tím způsobem, jak popisují diskutující na serveru pro odvykání kouření. S těmi farmaky je to diskutabilní, to by se ani podle Vás nemohli léčit psychicky nemocní proto, že léky jsou chemikálie? Vždyť i kouření-závislost na tabáku bylo klasifikováno jako nemoc/F17/. A jako nemoc se tedy může léčit.

Eva (Čt, 24. 1. 2008 - 12:01)

Tak to zde pročítám a musím se připojit k předcházejícím příspěvkům.
Přestat kouřit jde i bez "berliček". Stejně je to o vůli, pokud ta nebude, můžete utrácet za žvýkačky, náplasti, prášky spoustu peněz a vždy to bude jen dočasné.
Též jsem slyšela" nemohu pčestat kouřit, protože bych se spravil/a"v še je to jen alibismus, nekouřit je super a chce to vůli a odhodlání, nemá smysl kouření omezovat, říkat si, zítra, nebo od nového roku, pokud člověk opravdu chce, zhasne svoji poslední cigaretu, ať je to kdykoli a v kteroukoli dení, nebo noční dobu a už si nezapálí. Je to těžký, ale po určité době stále lepší a jednodušší. Za ten super pocit, tricha toho trápení stojí.

Rena (Čt, 24. 1. 2008 - 09:01)

Dobrý den, já jsem také ráda, že tento názor se mnou někdo sdílí. Asi nejhorší je to, že pokud se lidé rozhodnou nekouřit, tak se na to psychicky připraví a mozek nastartují na to, že si nesmí zapálit. To je asi ta chyba. Já to dělala tak, že jsem měla krabičku cigaret pořád u sebe, ale vždycky jsem si říkala, teď to není nutné si zapálit až za chvilku a opravdu jsem po pár dnech zjistila, že si zapálit nepotřebuji. Je to jen zvyk, chuť. Myslím, že asi nejhorší doba, která je rozhodující jsou 3 měsíce, ale každý to má jinak. Pomocné přípravky k odvykání kouření moc neuznávám, myslím, že je to jen vyhazování peněz. Tady je jen jedno, co člověk musí - musí opravdu chtít.

Rena (St, 23. 1. 2008 - 20:01)

Ahoj, kouřila jsem asi 10 let, tak krabičku denně. Když jsem špla "pařit" tak to byly krabičky 2. Někdy ráno po akci jsem se celá klepala, abych si konečně zapálila a srovnalo se mi tělo do pohody. První ranní šluknutí je velice příjemný pocit a chutná to. Když jsem neměla časa a zapálila si až okolo 10 hodiny, měla jsem pomalu strach ať se mnou nesekne. Jednou jsem byla na oslavě a za den a večer jsem vykouřila více jak 2 krabičky. Došly mi cigarety a znáte ten pocit, když víte, že nemáte co kouřit. Koupila jsem si další krabičku a zapálila si. Udělalo se mi špatně, protože jsem byla překouřená, k tomu ještě nějaké vínko, tak se to umocnilo. Druhý den jsem si bála zapálit, aby se mi zase neudělo špatně. Bála jsem si zapálit druhý a třetí den..... pak to byl týden a já se bála pořád. Kupodivu jsem neměla ani chuť, spíš jen tak ze zvyku. Zapálila jsem si za měsíc a udělalo se mi stejně špatně. Je to 15 let co nekouřím a jsem ráda. Měla jsem sice asi 3 měsíce malý absťák, svědila mě kůže, ale přešlo to a byl klid. Jde to, jen to zkusit, nic na tom není...

Jana (Po, 14. 1. 2008 - 13:01)

I já jsem přestala po více jak dvaceti letech a více jak 20 cigaretách denně. Uprostřed dne mi došly cigára a už jsem si nové nekoupila. Šlo to i bez těch berliček jak píše Honza

dita (Ne, 13. 1. 2008 - 08:01)

Taky jsem přestala.
Kdo opravdu chce , tak kouřit přestane , a nepotřebuje žádné náplasti.

Jan Cidrych (Ne, 13. 1. 2008 - 07:01)

Dobry den .Nekourim 24 let. Prestal jsem sam .Kouril jsem 40az50 cigaret denne. PO rozvodu ve stresu jsem si rekl ,ze pro sebe neco udelam a prestal jsem ze dne na den kourit.Nejake naplasti aj. povazuji jenom za berlicky ,nejdulezitejsi je ,ze chci ja sam .To je moje rozhodnuti ,ktere za vas kdokoliv ,cokoliv delat nebude . Tech 24let jsem spocital jenom pro informaci nemam potrebu si delat zarezy pro me je dulezite ,ze mi je fajn mam ciste plice a hlavu. Domacnost atd .Takze VY ROZHODUJETE A konecne prestante

Návštěvník (Pá, 11. 1. 2008 - 12:01)

nekur

m (So, 10. 11. 2007 - 07:11)

Jirka:
Já měla jiné, myslím že stačí, když je tam obsažený nikotin.

Jirka (Pá, 9. 11. 2007 - 18:11)

Champix - super lék :)
Po 20 letech konečně nekouřím - už půl roku a to díky novému preparátu Champix. Je to sice drahé a na předpis - ale vřele doporučuji: http://www.golias.cz/champix.pdf

m (Čt, 8. 11. 2007 - 18:11)

Kouřila jsem 8 let, 20 cigaret denně a pak se si řekla že kouřit nebudu, šla jsem do lékarny a koupila si pastilky s obsahem nikotinu.Myslím že bych ti bez toho nezvládla.A je to i o obrovské vůli, nejhorší je první týden.Teď po desíti měsících si připadám jako nekuřák.

m (Čt, 8. 11. 2007 - 18:11)

Kouřila jsem 8 let, 20 cigaret denně a pak se si řekla že kouřit nebudu, šla jsem do lékarny a koupila si pastilky s obsahem nikotinu.Myslím že bych ti bez toho nezvládla.A je to i o obrovské vůli, nejhorší je první týden.Teď po desíti měsících si připadám jako nekuřák.

Kozelka (Út, 18. 9. 2007 - 22:09)

Ahojky.Prosím nemohl by mi někdo poradit jak přestat kouřit?Kouřím uš od 9let a je mi 15let.Dříve před čtyřmi lety jsem vykouřil půl krabičky,ale teď mi nedělá problém vykouřit 30 cigaret denně.Uš jsem to skoušel asi dvakrát přestat kouřit,ale nějak to nevychází.Předem děkuji za odpověď.

Návštěvník (Po, 10. 9. 2007 - 14:09)

Jednu radu Petro.
Ať si dává 3x týdně hlínu na prsa,
a pomalu si zvyká.

Tereza (Ne, 9. 9. 2007 - 22:09)

Lidicky vykaslete se na naky zvejkacky a takovy to vubec nepomaha...DOPORUCUJU VAM Z VLASTNI ZKUSENOSTI objetujte 400Kc a udelejte si vylet do Chomutova kde Vam pomohou...PRISAHAM ZE TO NENI ZADNY SLENDRIANSTVI!!! Opravdu to funguje...necham Vam tu odkaz i s kontaktem na MuDr. Findu a kdo opravdu chce prestat nevahejte a objednejte se!!!

http://proc.kourit.sblog.cz/

Skoro uplne dole mate kontakt!!! Preju hodne stesti..opravdu to pomaha!!!

Petra (So, 8. 9. 2007 - 16:09)

Tak poradí mi pleas někdo co zabírá osvědčené rady...

Petra (So, 8. 9. 2007 - 16:09)

Prosím poraďte co mám udělat pro mého 38letého partnera kouří od 13let a je v takové fází,že mu nedělá problém vykouřít 100cigár denně je to beznaděj.nechce s tím seknout chlapa nezměním bohužel...Petra 23let

Návštěvník (St, 5. 9. 2007 - 14:09)

To nemas ve ctrnacti nic jineho za zabavu, nez do sebe vdechovat tenhle protivny smrad?
Asi nejsi moc pozorna, protoze tato diskuse se tyka predevsim odvykani koureni!!!

Návštěvník (So, 1. 9. 2007 - 20:09)

Cigarety sou vul!

Reklama

Přidat komentář