Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

luci (Čt, 8. 2. 2018 - 14:02)

Pavel nepíše že bude tělo...Při vší úctě.Báje,pověsti a pohádky přece nelze konfrontovat s realitou přírodních zákonů.V tomto ohledu neobstojí.Lze prostě věřit,nebo nevěřit,do jaké míry je na každém věřícím.

Jirka (Čt, 8. 2. 2018 - 13:02)

Jirko 1.Korint.15. kapitola...Pavel nepíše že bude tělo proměněno až opustíme tuto zem, ale s druhým příchodem Páně. Mrtví povstanou a živí budou naráz proměněni. Nic o jiné dimenzi, to jsou jenom ezoterické věci.Když už píšeš o těch zákonech přírodních, tak naopak, právě proto by to fyzické tělo mělo problém s zemskou přitažlivosti, když se Ježíš snesl z nebe, než to duchovní, věčné. Fyzické tělo rozhodně v nebi nebude, Mimo. Bůh je Duch (J4.24), ne golem. A Ježíš a Otec jsou stejné "podstaty, zdroje " (J10.30).

mima (Čt, 8. 2. 2018 - 11:02)

Mimo, 1Korint.15.44 to máš...Jirko 1.Korint.15. kapitola je propojena s první a druhou kapitolou 1. Mojžíšové. Můžeš zaznamenat, že v první kapitole Bůh činu člověka k obrazu podle Boží podoby .... Bůh stvořil člověka ke svému obrazu, k obrazu Božímu stvořil jej ( to je ten duchovní člověk ) V druhé kapitole teprve zformoval z prachu země ( všechny chemické prvky které se nacházejí v zemi má člověk ve svém těle....) člověka.... tenkrát, když Hospodin Bůh učinil zemi a nebe....Hospodin Bůh na zem ještě nesesilal déšť a nebyl ani člověk..... Hospodin Bůh pak z prachu země zformoval člověka a do jeho chřípí vdechl dech života.Tak se člověk stal živou bytostí.....Pokud zde jsem citovala Skutky 2.kap ... Nenecháš v záhrobí duši mou svého svatého nevydás rozkladu....tak bych zde viděla, že tělo Ježíše zůstalo ve stejné podobě, neprošlo rozkladem. Dle přírodního zákona, tělo se rozkládá po 72 hodinách. Bůh tyto přírodní zákony ustanovil, zavedl a taky je dodržuje. Proto to zmrtvýchvstání probíhá do tří dnů, aby tělo jak již bylo prorokováno ve Starém Zákoně, nepodlehlo rozkladu.Proměna těla určitě nastane, ale pokud jsme zde na zemi, tato proměna zde nemá místo. Museli by jsme se dostat do jiné dimenze... tak si myslím, že to bylo s Ježíšem. Pokud tady na zemi byl, nemohl mít jiné tělo, protože ono by v tom hříšném světě se " ušpinilo " Pavel píše, že naše tělo bude proměněno, ale v té době až opustime tuto zem....Toto pomíjivé musí obléci nepomijivost, toto smrtelné musí obléct nesmrtelnost.....

hlas proti všem (Čt, 8. 2. 2018 - 09:02)

Ty myslíš, že ti tu bude někdo tvé bláboly o patvaru Jehova žrát?Ale já mu to docela žeru... mě slovo "Jehova" absolutně nevadí..Spíš mě vadí "Koránský" postoj Pabla který se prostě spolu s Mohamedem skepticky ptá - "jak by Bůh mohl mít dítě z ženy .."(za předpokladu "zachování Boží "kvality"(podstaty)" toho Dítěte)No je fakt, že s "Dítětem" mají problém i mnozí "nejkvalitnější a nejhorlivější Kristovci" .. jim zase "představa Dítěte" připadá "celkem směšná" neboť "Bůh je přece Silný a Mocný, Náš Pán je Král" (s kontextem "tak se ukaž Králi!!" (ukaž jak jsi mocný ..))Jiní zase odmítají jiný aspekt "už dospělého Dítěte" jako vliv "démona smrti" (démona utrpení atd..), prostě "jejich Král je MOCNÝ" a "přes to nejede vlak".No vyvrať jim to "bratře" ... :-)(dobře víš, jak jsi mě tehdy zachránil.. , citací Pavla ..)

i pravil Kaifá (Čt, 8. 2. 2018 - 09:02)

Ježíš Kristus byl mesiáš, jehož příchod židé očekávali. Většina židů ho ale nepřijala za mesiáše a proto stále mesiáše Božího Syna očekává. My všichni, kteří nepocházíme z židů jsme křesťané z pohanů.Myslím, že za Mesiáše by Krista uznala i Velerada .. jim se spíš nelíbilo (a nemohli zkousnout) - "za koho se Mesiáš vydával" - viz i ono "biblické": - "jsi člověk a děláš ze sebe Boha" ...Ale obávám se Pablo, že i Ty i se "grupou Pravých Ctitelů" bys měl "naprosto ten samý problém". Prostě by jsi "diagnostikoval" : - "rouháš se (či "na co si hraješ") - jsi člověk.. - ale děláš ze sebe Boha" ..Tak je fakt, že pokud se budeš řídit "jen rozumem" tak asi budeš nacházet víc a víc argumentů na to, že "přece člověk nemůže být Bůh" .. což je logické ..

Pedro (Čt, 8. 2. 2018 - 09:02)

Nejlepší bylo, jak Pablo někde psal (na JHVH?) že "dříve, za Středověku(?) se "jen tak vraždilo" (asi jako z plezíru a zřejmě "systémově").Kdyby ten "vůl"(dámy prominou..) Pablo aspoň občas čuměl na bednu na třeba bulvární "Marii Terezii". Pak byse dozvěděl, že "dříve jen tak vraždit" (nota bene systémově a z plezíru..) byl "setsakra drahý "koníček" ", "Mařka" kvůli tomu musela "jet bulit" do Uherského sněmu.. (ve skutčnosti 2x ..)Prostě na to "neměla love" a "ani lidi". Jenže tohle Pablo ve svém "sektářství a pocitu (pseudo..)spravedlnosti" "tak opojném" prostě "nechce vidět" a tak píše neustále ty svoje "pindy" a "svaté breky, (pseudo)svaté obviňovačky".Obávám se, že "dříve jen tak z plazíru" nevraždil "ani Herodes" ... a navíc - i kdyby .. (jako že ne..) tak ale "i kdyby" - tak stejně - "doba se zas tak nezměnila" - to jen Pablovi štymuje ten pocit "nyní žijeme v Osvícené době" (v kontrastu k "Době Temna").Pablo by měl svá "pojednání" spíše uvádět větou "jak já si přeji vidět svět: ...."

Eduard Nud (Čt, 8. 2. 2018 - 08:02)

Evo. K poznámce: Můj věk tajemstvím není, ale v mém případě je zavádějící. Každý je starý nebo mladý tak, jak se cítí. Dementní stařec bylo míněno ironicky.

Steve (Čt, 8. 2. 2018 - 02:02)

Jo, oni jo ... to je jejich stará důležitá písnička :-DNežli by radši řešili správnou kloudnou křest'anskou nauku, tak řeší hovadiny s pochybným Jehovou.

Tony (Čt, 8. 2. 2018 - 00:02)

Ty myslíš, že ti tu bude někdo tvé bláboly o patvaru Jehova žrát?

Pablo (Čt, 8. 2. 2018 - 00:02)

Bible psali židé. Starý i Nový zákon. Jejich Bohem byl JHVH (Jehova, Jahve). Ježíš Kristus byl mesiáš, jehož příchod židé očekávali. Většina židů ho ale nepřijala za mesiáše a proto stále mesiáše Božího Syna očekává. My všichni, kteří nepocházíme z židů jsme křesťané z pohanů. Proto došlo během dějin k ovládnutí křesťanství pohanskými zvyky a neznalosti Božího jména, které Ježíš Kristus jako BOží Syn obhajoval. Každý věřící žid ví, že Boží jméno je JHVH(Jehova, Jahve), protože toto jméno mají zapsáno v Tóře z které vychází Starý Zákon Bible.Je smutné, že většina křesťanů z pohanů nezná Boží jméno, ke kterému se obracíme v modlitbách. "Otče náš, jenž jsi v nebesích, buď posvěceno tvé jméno". Víc pokory by to chtělo od nás křesťanů z pohanů abychom poznali a dozvěděli se co nejvíce o Jménu našeho Otce Boha JHVH (Jehovy, Jahveho) a jména Ježíše Krista, které vychází z Jména Boha Otce JHVH.

Tony (Čt, 8. 2. 2018 - 00:02)

A ty jsi zase ateista, vy...Není ateista, je nominální katolík.

Jirka (Čt, 8. 2. 2018 - 00:02)

Ano. Vlastně ne. Nikdo...Člověk ti neřekne jestli se ještě někdy dostaneš domů. Když uvěříš v Pána Boha, ukáže ti cestu, nebo tě vytrhne z otroctví domova, tak jako Izraele z Egypta.

Steve (St, 7. 2. 2018 - 23:02)

On totiž Ježíšův Otec nění žádnej Jehova apod zkomoleniny ... Bible je napsaná správně ... stačí si to přečíst a v tý makovici logicky poskládat! Tot' vše!Pokud nechceš věřit tomu co je v Bibli, tak jsi v tom případě nevěřící ... je to einfach. (Easy)

Jehova? (St, 7. 2. 2018 - 23:02)

1.) Zmrtvýchvstalý Kristus...nenapadlo tě, že Kristův otec mohl být někdo jiný než jehova? jsi přemýšliý a zamanipulovana a neuplná nebo nedokonalá Bible by ti neměla stačit

Jirka (St, 7. 2. 2018 - 23:02)

1.) Zmrtvýchvstalý Kristus...A ty jsi zase ateista, vy jste na tom snad ještě hůř než ti svědkové.

Steve (St, 7. 2. 2018 - 22:02)

1.) Zmrtvýchvstalý Kristus říká Tomášovi - Vlož své prsty do mých ran aby ses přesvědčil že nejsem duch ale faktické fyzické tělo.2.) Pokud by se tak nestalo, byl by to podvod a né ono předpovězené Zmrtvýchvstání. Nebo byl snad Ježíš podvodník?3.) Později se ukazuje i apoštolům ...4.) Tomáš říká Ježíšovi "Můj Pán a Bůh" Ježíši se to líbí, neokřikl jej že se rouhá aby vše směroval na Boha Otce. (tedy vašeho Jehovu)Je těžké pochopit že toto píše Bible a toto si v makovici poskládat? Věřím že i malé dítě tento příběh pochopí jak je to míněno ... (mistři Jehovisti ovšem nikoliv!)Co na to více říct??? Všichni praví Křest'ané v toto věří ... Je mi líto že jehovci táhnou jinam a vše toto popírají za každou cenu co jim z Brooklinu nakukali za bláboly! Kdyby vám tloukli v časopisech názor že nebe je zelené, tak toto bude taktéž tvrdit ...Blahoslavení chudí Duchem!

luci (St, 7. 2. 2018 - 22:02)

Jenže mé jak říkáš...Nikdo není dokonalý i když se někteří za dokonalé a jediné spravedlivé vydávají.Ale u těch obecně platí pořekadlo o vlastní chvále.

Jirka (St, 7. 2. 2018 - 22:02)

Jirko, nejen u Lukáše, ale...a dále pokračuje.....46 Nejprve tedy není tělo duchovní, nýbrž přirozené, pak teprve duchovní.47 První člověk byl z prachu země, druhý člověk z nebe.48 Jaký byl ten pozemský, takoví ,jsou i ostatní na zemi, a jaký je ten nebeský, takoví i ostatní v nebesích.49 A jako jsme nesli podobu pozemského, tak poneseme i podobu nebeského.50 Chci říci to, bratří, že člověk, jak je, nemůže mít podíl na království Božím a pomíjitelné nemůže mít podíl na nepom?jitelném.Všimni si, jak zde platí pro člověka pozemského čas minulý, zatímco pro člověka nebeského čas přítomný a budoucí.

Steve (St, 7. 2. 2018 - 21:02)

že na Tvé bláboly a...Jenže mé jak říkáš "bláboly" pochází a jsou z Bible, v Bibli ... dokonce i v té upravené jehovistické černé. ;-) Proč tomu Jehovčíci nevěří je záhadou ... Zřejmě americká nedokonalost soudruhů Made in USA.

Jirka (St, 7. 2. 2018 - 21:02)

Jirko, nejen u Lukáše, ale...Mimo, 1Korint.15.44 to máš též..."Zasévá se tělo přirozené, vstává tělo duchovní. Je-li tělo přirozené, je i tělo duchovní."

Reklama

Přidat komentář