Reklama

cigarety

Návštěvník (Po, 16. 3. 2009 - 17:03)

Za chvíli konec světa.Kuřte.

JV (Po, 16. 3. 2009 - 10:03)

Petře děkuji

Petr (Po, 16. 3. 2009 - 10:03)

Nepřehledněte !!!
Je nutné vzít v úvahu, že tato terapie pomůže odstranit tzv. nikotinový hlad, ale nelikviduje reflexní chování. Tyto reflexy nejsou úplně kontrolovány a pro celkový úspěch je zapotřebí i trochu rozhodnosti a sebekázně.
Může způsobit přechodné reakce jako:

kovová příchuť a sucho v ústech
zvětšená ospalost
pocení
podráždění a slabší koncentraci

Závěr: není to tak že po terpii máte pohodu. Tyto všechny příznaky vás stejně neminou. Pokud nebudete mít odhodlání ani při této terapii, tak to stejně nezvládnete.

Petr (Po, 16. 3. 2009 - 10:03)

Něco jsem si o tom stáhnul a úsudek si musí udělát každý sám.

Antinikotinová terapie
Počítačová metoda odvykání kouření je v našich centrech prováděna pomocí přístroje BICOM 2000. Jedná se o nejmodernější přístroj v EU, který pracuje na bázi elektromagnetického působení (tzv. biorezonance). Toto zařízení splňuje veškeré normy pro provoz a je s úspěchem využívané jak ve zdravotnictví, tak při odvykání kouření již v mnoha evropských státech.

Biorezonanční metoda je bezbolestná a nemá negativní účinky na organismus.
Celý zákrok trvá zhruba 30 minut.

Jak to funguje ?

Když kouříte, Váš organismus si zvyká na to, že se do Vašeho těla dostává nikotin. Pokud náhle kouřit přestanete, potřeba nikotinu spustí signály, že se tělo ocitlo ve stavu nikotinového hladu a dostaví se chuť na cigaretu a abstinenční reakce.

Cílem biorezonanční metody je tento signál eliminovat. Na základě zvoleného programu je elektrodami, které drží klient v ruce, snímán signál. Díky vzorku nikotinu je signál rozdělen na část harmonickou a patologickou. Část patologická je pomocí inverze zrcadlově obrácena a původní rušivé signály, které vyvolávají nikotinový hlad u kuřáka, jsou tímto eliminovány. Dochází k potlačení nikotinového hladu (čili potlačení chuti na cigaretu) a k odblokování fyzické závislosti na cigaretách (čili potlačení abstinenčních reakcí). Nedoporučujeme před zákrokem jakkoliv kouření omezovat.

Nikotinový hlad obvykle mizí okamžitě nebo během několika hodin po zákroku. Většinou další den ráno se nutnost kouření již nedostavuje.
Je nutné vzít v úvahu, že tato terapie pomůže odstranit tzv. nikotinový hlad, ale nelikviduje reflexní chování. Tyto reflexy nejsou úplně kontrolovány a pro celkový úspěch je zapotřebí i trochu rozhodnosti a sebekázně.
V období posledních 6 let, kdy se terapie stala obzvláště populární, můžeme říci, že úspěšnost léčby dosahuje 70% - 80%, tudíž 7-8 osob z 10 se stává nekuřáky.

Terapie nemá vedlejší účinky, avšak následkem omezení přísunu nikotinu do organismu a silnějšího vylučování toxických látek může způsobit přechodné reakce jako:

kovová příchuť a sucho v ústech
zvětšená ospalost
pocení
podráždění a slabší koncentraci

Uvedené příznaky mohou přetrvávat po dobu 2 týdnů. Způsobem na jejich zmírnění je pití velkého množství tekutin a časté koupele.

Pasivní kouření je zcela bezpečné a nevzbuzuje nutnost si zakouřit. Teprve aktivní vykouření cigarety způsobuje návrat nikotinového hladu.

Tato terapie není vhodná pro lidi s kardiostimulátorem, těhotné ženy a pro epileptiky.

Petr (Po, 16. 3. 2009 - 09:03)

antinikotinová terapie
Napadá mě otázka: pokud je to tak učiné, tak proč to naše zdravotnictví neděla běžně jako rehabilitaci? Nejsou náhodou náklady na lečbu na rakovinu daleko dražší? Tato terapie trvá pouze několik minut, kde je zájemce napojený na počítač. Pokud by to bylo tak jednoduché a účinné, tak proč jsou další odvykací kůry, které trvají delší dobu a jsou náročnější finančně i časově?

Petr (Po, 16. 3. 2009 - 09:03)

antinikotinová terapie
Zdravím všechny, po přečtení minulého příspěvku jsem si udělál vlastní úsudek. Jenen známy na to byl a jak se vrátil, tak nekouřil týden a byl spokojeny. Neměl žádné abstinenční příznaky a byl v pohodě. Po 3 týdnech jsem ho najednou viděl kouřít a ptám se ho: jak to že zase kouříš? odpověděl mi že to už nevydržel a zapalil si. Od té doby kouří dodnes. Když jel na tu terapii, tak tam přibrál kámoše a šli na to oba dva. Dneska kouří stále oba dva. Nikoho od toho neodrazují, někomu to může pomoci. Ten kdo přestáva, tak přestané i sám pokud má silnou vůli. Pokud nemá a projde tou terapii, tak stejně začné znova kouřit. Můj úsudek je takový, mám známe co jim to nepomohlo, ale neznám nikoho osobně komu by to pomohlo, proto tomu moc nevěřím. Ale nikoho od toho neodrazují. Já jsem to zatím vydržel bez cigarety ke dnešnímu dni celkem 12 dní a vím že to vydržím, protože jsem si dal předsevzetí a za tím si stojím. Nepotřebují žádnou terapii, pokud si někdo řekne že to bez terapie nezvládne, tak tak potom to nezvládné ani s tou terapii.

__utma=22592180 (Po, 16. 3. 2009 - 01:03)

Jirka.Já a moje přítelkyně jsme přestali kouřit před necelými dvěma lety a to pomoci antinikotinové terapie,která se dělá na přístroji značky Bicom,píši Vám to proto že mi je Vás moc líto jak se trápite ,protoře jako dlouholetý kuřák, vím o čem to je.Přiznám se že jsem tomu nevěřil že to může fungovat a ani jsem se nijak moc nesnařil, a najednou jsem přestal mít chut na cigaretu, tak jsem prostě nekouřil.Myslím že těch tisíc korun co za to chtějí není zas tak moc, mně se to moc krát vrátilo, a ten komfort při odvykaní se nedá popsat,jestli se to tak dá říct.Doporučují Vám proto,aby mně někdo nenařkl že dělám reklamu,si najít klíčová slova jako,antinikotinová terapie, centrum, nebo Bicom a podle svého bydliště si najít firmu která to dělá. Jirka.

Petr (Ne, 15. 3. 2009 - 23:03)

Reni,
ten optimismus tady musí být - jinák to nejde.
Vím že je to těžké přestat a dáva to dost zabrat psychicky.
Dam ti jednu radu:jak máš velkou chuť na cigarety, tak si říkej nahlas a představuj si např. NEMÁM CHUŤ NA CIGARETU, JE TO HNUS KTERÝ NECHCI NIDKY VIDĚT, JA JSEM PŘESTALA DEFINITIVNĚ KOUŘÍT A NIKDY UŽ NEZAČNU, NIČÍ MI TO ZDRAVÍ, STOJÍ TO SPOUSTU PENĚZ, řekni si ještě to hlavní: KDYŽ ZASE ZAČNU A BUDU TO ZKOUŠET POZDĚJI, TAK TO BUDE JEŠTĚ HORŠÍ NEŽ TYTO DNY, TO NEJHORŠÍ MÁM PŘECE ZA SEBOU, VYDRŽELA JSEM TO PŘECE UŽ TOLIK DNÍ A TO BYLY TY NEJHORŠÍ, představuj si jenom ty pozitiva která jsou když nekouříš. Podle návodu bys měla mít papír na kterém máš napsané výhody a nevýhody kouření.
Tak si ho vždycky vytáhni a znovu si to přečti.
Víš ja už mám 12 dní za sebou a vím, že už nezačnu znova. Vždyť jsem to vydržel tak dlouho. Tohle vydrží 2 ze 100 a ty jsi v tomto měsící ta druhá.
Ta druhá budeš jenom když si to řekneš nahlas a budeš si za tím stát.

Tak zase napiš jak pokračuješ, máš tady velkou podporu a to je velmi důležité.

renata (Ne, 15. 3. 2009 - 22:03)

Péto jasně že mám ten manuál od tebe.Mám ho vytisklej a když mě je hodně blbě tak si ho dokola čtu.Cítím jak s Jířou píšete ten váš optimismus.Jak vám závidím ale už jsem to navečer nevydržela a uřvaná jak idiot jsem cucala niquitin nebo jak se to sakra píše a je mě líp.Dala jsem si jen čtvrtku nebot já blbec koupila 4mg a jsou asi silný tak je nechci do sebe zbytečně moc ládovat.No tušila jsem že to bude těžký po 18 letech toho nechat ale že budu takovej nemožnej skoro magor jsem fakt nečekala.Já se jenom modlím aby to bylo každej den lepší a věřím vám že bude.Většina lidí píše že nejhorší jsou první dva dny a tak doufám že to je pravda protože horší to snad být ani už nemůže i když ted je mě fajn.Takže zítra do práce a to bude další zkouška nebot mám práci kde kouření nevadí a tak jsem na sebe zvědavá a prostě to musím nějak vydržet.Díky vám za podporu a moc nám všem držím palce,mějte se krásně a zatím čauky.

Petr (Ne, 15. 3. 2009 - 21:03)

15. 3. 2009 21:15:57, Jiřina
Petře, to víš, že to vydržíš

Dík za podporu, já vím že to vydržím.
Také si značím dny v kalendáři. Celkem se mi to dobře pamatuje, protože jsem přestal kouřít 3.3.2009 v 18.hod.

Jiřina (Ne, 15. 3. 2009 - 21:03)

Petře, to víš, že to vydržíš, ten návod je super, člověk se má čeho chytit. A hlavně, já jsem se zařekla, že cigaretu nevezmu ani do ruky, natož, abych si zapálila. Já si odškrtávám dny v kalendáři a už tam bude 50!

Petr (Ne, 15. 3. 2009 - 20:03)

Jiřino,
gratulují že nekouříš už sedm týdnů. Věřím že to uteklo rychle, ja jsem jednou přestal a vydržel jsem to dva měsíce. Začal jsem z blbosti zase kouřít. Už jsem z toho poučen a vím že i ta jedna cigareta - ta výjmečná mě vrátí zpět ke kouřéní.
Proto to už prostě vydržíme, když jsme došli tak daleko.
Každý došel daleko i když nekouří třeba dva dny nebo měsíc.
Přece víme, že když už jsme to vydržely třeba jenom jeden den, tak to je úspěch a musíme už vydržet a dokázát si že to zvládneme.
Ja už po 12 dnech si něják nevzpomenu že bych si ctěl zapálit.Rano vstanu a řeknu si: dneska je to 12 den co nekouřím, to je super.
Do těch stanovených 21 dnů mi schází jenom 9 dní a mám to vyhráno.Když už jsem to vydržel 12 dní, tak těch 9 dní už přece vydržím.

Petr (Ne, 15. 3. 2009 - 19:03)

Reni,
mám dotaz: používáš ten můj odkaz na ty stránky?
Zatím tady nikdo nepíše, že je navštívíl a že začal používat určený postup.
Díky za odpověď

Petr (Ne, 15. 3. 2009 - 19:03)

Reni,
ja jsem to měl taky náročné. Vím jaké to je psychický náročné. Pokud jsem přestaval kouřít už dříve a bez návodu, tak jsem byl nervlý, nevěděl jsem co z rukama, chodil jsem sem a tam a už jsem hladal peníze na kusovku. Říkal jsem si dam si jenom jednu, koupil jsem si jednu a za hodnu to byly další dvě. Druhý den jsem si opět řekl, koupim si krabičku ale vezmu si jenom 3 na den. Opět to bylo až 10 na den a já se uklidňovál že 10 denně je stále polovička než jsem kouřil předtím. Za 2 dny to byla zase celá krabička.
Jak jsem přestaval před těmi 12 dny, tak jsem si vzal ten můj návod a podle toho jsem to zkusil a fungujeto.
1.pij pořád čistou vodu, klidně i 4 litry denně - budeš plná vody a přejde tě chuť na cigaretu.
2.používej cviky a dychání podle návodu.
3.Namaluj si graf 21 dnů a odškrkavej si ty dny.
4.řekni si - už jsem to vydržela 2 dny - to přece vydržím do zbyvajících 21 dnů.
5.říkej si nejhorší mám za sebou, už to bude lepší a lepší.
6.stále si říkej - přece jsem přestala kouřít a to taky vydržím za každou cenu.
Přejí mnoho úspěchů

Jiřina (Ne, 15. 3. 2009 - 19:03)

Tak já dnes nekouřím přesně sedm týdnů. Docela to uteklo a už myslím i na jiné věci než na cigarety. Renato a Petře, držím palce a pište.

renata (Ne, 15. 3. 2009 - 19:03)

Petře jsi borec.Já zatím taky ale ta depka mě psychicky rozkládá.Jen se děsím jak dlouho ještě budu duševně trpět.Fakt mám občas pocit že mě cvakne.Jsem vzteklá ubrečená a lítostivá a jen doufám že to zítra bude lepší.Jiřino dík za radu jsem ráda že na tom nejsem tak blbě ze začátku sama.Držte se a zatím.

Petr (Ne, 15. 3. 2009 - 17:03)

Pro všechny zájemce, kteří chtějí přestat kouřit

Zkopírujte si tuto stránku a začněte podle návodu

http://www.dwich.cz/cs/obsah/jak-prestat-kourit-behem-21-dni/

Přestat kouřit jde, ale musíte chtít vy sami !!!

Přestal jsem kouřit dne: 3.3.2009 a to v 18.hod.

Dnes je 15.3.2009

Petr (Ne, 15. 3. 2009 - 17:03)

Máme tady závěr týdne, tak mám další den bez kouření a to je už 12 den. Vydržel jsem to a vy to taky vydržíte. I kdyby to nebylo na poprvé nebo podruhé, tak to nevadí. Jednou to přece musí vyjít a my to zvládneme.
Hezký večer

:-) (Ne, 15. 3. 2009 - 08:03)

Martine a tak ho nauč ještě kouřit a bude to..

Petr (So, 14. 3. 2009 - 22:03)

Současné možnosti léčby závislosti na nikotinu
Závislost na tabáku není jen zlozvykem, ale podle Mezinárodní klasifikace nemocí Světové zdravotnické organizace je samostatným onemocněním s diagnózou pod označením F17.

Přestat kouřit a zbavit se závislosti na nikotinu je těžké, nikoli však nemožné. Statistiky ukazují, že 70 % kuřáků si přeje přestat kouřit. Když si uvědomíme, jak těžké je odvykání kouření, nevypadá tento údaj tak podivně. Možná jste se i vy několikrát pokoušel/a přestat kouřit, ale abstinenční příznaky byly tak silné, že jste si po pár hodinách/dnech/týdnech opět zapálil/a. V žádném případě to neznačí vaši neschopnost, na vině je vaše závislost. Na nikotinu je závislá velká většina kuřáků.

Statistiky rovněž ukazují, že z kuřáků, kteří se pokusili přestat kouřit bez cizí pomoci, "jen tak", jsou úspěšná pouze 2 %. Do roka se 98 % z nich ke kouření opět vrátilo. Vyplatí se tedy poradit se s lékařem nebo jiným odborníkem, který vám jistě rád doporučí vhodnou léčbu.

Dnes existují různé druhy léčby závislosti na nikotinu, které se liší jak způsobem, kterým fungují, tak i úspěšností léčby. O úspěšné léčbě závislosti na nikotinu se dá hovořit tehdy, abstinuje-li kuřák déle než rok. Důležité je v léčbě vytrvat a nemyslet si, že po měsíci nekouření máte vyhráno. Doporučená délka léčby je minimálně 3 měsíce, v lepší je ovšem vytrvat 6 měsíců, neboť s délkou léčby stoupá její úspěšnost.

Poměrně rozšířený druh terapie je založen na podávání nikotinu v jiné formě. Postupně se snižují dávky nikotinu, čímž dochází k potlačení fyzické i psychické závislosti na cigaretě.

Lékaři již dnes mají k dispozici terapii, která dokáže potlačit abstinenční příznaky a výrazně zvýšit vaši naději na úspěch. Moderní léková terapie vykazuje mnohem vyšší účinnost než jakékoli jiné dostupné prostředky pro odvykání kouření. Díky moderním lékům můžete znásobit svoji šanci odvyknout kouření. Stejně jako u jiných druhů léčby závislosti hraje velkou roli i silná vůle a schopnost vytrvat. A pokud máte kromě odborné pomoci i podporu okolí, je vaše šance na život bez cigarety opravdu vysoká.

Reklama

Přidat komentář