Reklama

MILENKA NEBO RADĚJI MANŽELKA??

Gabča pro Kláru (Čt, 6. 3. 2014 - 09:03)

ano, i já to vím, že muži - i z toho, jak tu vystupují a obhajují svou potřebu vybočit ze stereotypu - si myslí, že opačně se to neděje, a že oni své ženě nemohou zevšednět.
Ale kdyby jim to jen trochu myslelo, napadlo by je, že jak si často stěžují, že s nimi už žena nechce spát, nebo ne tak často, jak by oni rádi, že za tím právě z velké části je právě to, že on už ji tolik nevzrušuje, nepřitahuje, a že se ji okoukal. jen žena to taktně nevykřikuje do světa jako chlap. A tak zatímco on ji často považuje za frigidní, jí stačí najít si milence, a hned je zas v posteli divoká kočka - a to by manžílek nevěřil vlastním očím, jak se ji hned vrátil sexuální apetit :-) Mluvím z vlastní zkušenosti :-))

Viktorie (Čt, 6. 3. 2014 - 09:03)

Ale holky, vždyť důležité přeci je, jestli vás má partner rád, a dává vám to znát právě tou KAŽDODENNÍ STAROSTÍ, že o vás pečuje, má o vás strach, když jste nemocné, stýská se mu po vás, když někam odjedete, a když to potřebujete, tak vás pohladí a podrží, pečuje s vámi o vaše děti, pomáhá vám v domácnosti a nenechá vás tzv padnout.

Ano, TO JE láska. To, že by 20, 30 let spal jen s vámi,není žádný důkaz lásky, protože kdyby nedělala to všechno předtím, byl k vám hnusný, jen by vám nezahýbal, říkaly byste tomu láska?

A přeci nemúžete snad ani myslet vážně, že by měl těch 25, 35 let atd jediného sexuálního partnera.

Dřív jsem to měla podobně jako vy, žárlila jsem, a říkala si, kdyby mi zahnul, bude to konec. Ale jeden můj velmi dobrý kamarád mi vysvětlil, že si člověka nemůžu k sobě připoutat natolik, abych mu zakázala se dívat po jiných ženách, stýkat se s nimi, a pokud má opravdu tu potřebu, abych mu zakázala sem tam nějaký sexuální zážitek s jinou ženou, pokud ovšem dodrží vše, co jsem jmenovala před chvílí. Nemyslím tím dát mu k tomu otevřeně svolení, to by určitě každý chlap vesele zneužíval, ale tak nějak - jak to říct - prostě "nevědět a sama pro sebe tolerovat".
Říkal mi - jestli ho opravdu skutečně a nesobecky miluješ, tak když něco takového zjistíš, tak to přejdeš, protože život je příliš krátky na to, abys ty ho ochuzovala o to hezké, co on může prožít. A to, že ty tu potřebu nemáš - mít dalšího chlapa - neznamená, že to ten druhý cítí stejně.

A věřte mi, že když ve mně začne hlodat červíček pochybností, že si na to vzpomenu, a uleví se mi. Od té doby nepátrám, nepronásleduju, a cítím se mnohem líp. Ona totiž žárlivost, a to že nedokáže člověk přenést zjištěnou nevěru partnera, není nic jiného než zasažená ješitnost. A proč si kvůli své ješitnosti ničit zdraví a vlastně i ten vztah (znovu podotýkám, pokud je hezký, a pokud se nejdená například o nevěru, kdy je žena v porodnici a jiné podpásovky).

Měly bychom se naučit být vděčné, že v době, kdy se vztahy rozpadají po pár letech, a lidé po prvních problémech hned hází flintu do žita a rozvádí se, ten náš s ními vydržel i 15,20 a více let a pořád ještě nám dokáže projevovat svůj respekt a lásku. Podotýkám: jsem spokojeně vdaná už skoro 30 let za jednoho muže, a sama jsem taky - zejména v poslední době - nebyla úplně svatá. Ale své manželství ctím, a své děti i manžela miluji, a manžela nepodezírám a svým způsobem mu dávám volnost (sama ve své duši, pro svůj vlatní klid, jestli mi rozumíte jak to myslím)

Lenka (Čt, 6. 3. 2014 - 09:03)

Jane, ptáš se Lenky dost...Kláro napsala jsi toto: "Jane, ptáš se Lenky dost blbě. Téměř přitrouble. Už jsi viděl chlapa krom kandaulisty, kteří tu mají řádku for, aby souhlasil s nevěrou své ženy? Lenka dělá dobře, že postupuje ohleduplně a opatrně." Musím s Tebou souhlasit. Jenže oni to tak nemají jen muži, ale často i ženy. Prostě každý spoléhá - tak jako já - že ta nevěra na něho nepraskne, a že co oči nevidí, srdce nebolí. A moc nepřemýšlí (já vím, jsme sobci) o tom, co bude, kdyby se to provalilo. A ten, kdo si to dokáže představit, si to buď musí obhájit sám pro sebe tím, že žít v současné situaci (rozuměj: tak jak to má on/ona doma, ale bez nevěry)je pro něho natolik neúnosné, že mu stojí za to riskovat provalení a tudíž že by musel snést případné následky své nevěry, a to třeba i za cenu, že od něho ten stálý partner odejde. Nebo jak to tu psal nějaký muž přede mnou, musí si říct, nebudu kvůli tomu jen po zbytek života nudně přežívat, život se musí užít. Ovšem málokdo přemýšlí o tom, jak by mu bylo, kdyby to bylo obráceně, a on zjistil, že je podváděný. A vsadím se, že i většině nevěrníků - a to nejen nevěrným mužům ale i ženám - by nevěra protějšku vadila. A jen málokdo by měl tu čest v sobě, aby si řekl, ano já jsem stejný, musím ji odpustit. O jejich nevěře se přeci neví, tak by ze sebe udělali obětní beránky i když sami mají máslo na hlavě. Já si třeba říkám: pokud to manžel potřebuje (tak jako já), ať to dělá, ale tak, aby neochuzoval rodinu o svou pozornost ani čas a hlavně tak, abych já nic netušila, stejně jako to dělám já. No, a pak už je to jen sázka do loterie, jestli a na koho to praskne dřív a ten pak případně bude "za toho špatného".

Petra (Čt, 6. 3. 2014 - 07:03)

Nejlepší je když manžel si užívá s milenkou a je tak žárlivý, že mu vadí jen když se ochomýtne nějaký muž zcela nevinně kolem jeho milenky a nevěru manželky si ani v tom nejdivočejším snu nemůže představit. Takže milenku věrnou, manželku věrnou a sám přelétávat sem tam protože je přece muž.
A najednou manželka zcela náhodou objeví jeho nevěru i když už to dávno tuší, a chlapi jsou tak čitelní a méně opatrní než ženy, a reakce manžela? Prosím tě odpusť a myslí si že je vše OK avšak jede v tom dál přesto že to manželka ví a on chce mít servis doma ve všem tak jako měl. Milenka objevuje jeho nedostatky, o kterých jeho manželka za ta léta společného života dost ví a přesto s ním a proč? Protože ho má jednak ráda, jednak mají spolu děti, společně vybudovaný jakýsi majetek ke kterému mají oba citový vztah. I on pociťuje že dělá co by dělat neměl, ale..
Východisko? Manželka toho bude mít po jisté době dost a třeba si také najde milence a manžela vykýbluje nebo bude mít v utajení milence a tím přežije tu dobu. Nebo se sám nevěrník rozhodne mezi dvěma ženami tak nebo tak a nebo ještě jedna a to dost podstatná věc - milenka sama toho bude mít dost a najde si jiného muže který bude dostupnější a nebude mít taková negativa i když ze začátku nikdo negativa na nikom nechce vidět. Nevěra bolí, je to podpásovka někdy až k nepřežití ale když chlap chce za každou - opakuji každou - cenu zahnízdit jinde, tak mu v tom nebránit. On ten bifteček se všude přejí a chleba s máslem se dá jíst každý den. Mě se splnilo všechno i když jsem se musela snažit. Každý dostal co si zasloužil.

tož (St, 5. 3. 2014 - 20:03)

A kdyby to vědel, souhlasil...to by asi žádný dobrovolně nesouhlasil

Jan (St, 5. 3. 2014 - 20:03)

Janovi: Neví, a nepátrá,...A kdyby to vědel, souhlasil by s tvojí nevěrou?

Lenka - oprava (St, 5. 3. 2014 - 20:03)

Janovi: Neví, a nepátrá, stejně jako nepátrám po jeho případných záletech já.

Lenka (St, 5. 3. 2014 - 20:03)

Chtěl jsem se vyjádřit k...Janovi: Neví, nepátrá, stejně jako nepátrám po jeho přípdaných zálezech.
Pavlovi: Teď neubližujeme, rodiny neopouštíme, což by také byla možnost, dětem nebereme spokojený život - on totiž jinak spokojený opravdu je, alespoň u nás doma. Děti mají klidné zázemí, oba rodiče, kteří se k sobě chovají hezky, a nemusí to ani předstírat. Manžela mám ráda, ale prostě sex s ním mi NEVYHOVUJE :-( Chápu, že zjištěná nevěra partnera zraní, a proto se chováme tak, aby se na to nepřišlo. Neriskujeme, nezvyšujeme naše "nároky" na společný čas, apod. A nerozumím tomu, jak to myslíš s tím, že - cituji: "Nakonec to neustojí nikdo ani milenec ani milenka. Většinou to zjistíme, až milenecký vztah skončí." Co konkrétně podle tebe zjistíme, když milenecký vztah skončí?

Pavel (St, 5. 3. 2014 - 20:03)

Chtěl jsem se vyjádřit k Lence a k teorii "řízků, zmrzliny a jiného jídla". To co píší výše zmínění je tak trochu nesmysl. U většiny normálních lidí (zdůrazňuji normálních) to funguje jinak - vycházím z toho, že podváděného nevěra partnera zraní, a většinou vztah zničí – toto je univerzální pravidlo. Kamarádky a kamarádi o svých zkušenostech často lžou, vztah jen pro sex je čirá utopie. Emoce a city jsou tam vždy.
Každý dlouhodobý vztah se jednou utahá, sex už není jako na začátku, někdo ho po letech se stejným partnerem nemusí. Jenže najít si pravidelnou milenku k manželce znamená paralelní vztah.- Nakonec to neustojí nikdo ani milenec ani milenka. Většinou to zjistíme, až milenecký vztah skončí. To že má každý doma „firmu“ která funguje, a nechce o ni přijít je normální. (Ano, kdyby to bylo skvělé a v pohodě tak by se to netajilo.. je jednoduché napsat „A nemám pocit, že tím někomu ubližujeme.“)

Jan (St, 5. 3. 2014 - 19:03)

Jsem žena, ale souhlasím s...Manžel to ví?

Lenka (St, 5. 3. 2014 - 18:03)

Jsem žena, ale souhlasím s Martinem, Alešem i Radimem. Jsem už 14 let vdaná, a mám rok a půl poměr se ženatým mužem. Nejde jen o sex. Ten je s ním sice úžasný, - s manželem intimně také stále ještě žijeme, ale tam už to ztratilo šťávu, a tak na milování s ním už nemám bohužel tolik chuti, i když jinak ho mám stále ráda, ale protože miluju rozkoš a vzušení, tak se nechci smířit s tím, že bych už do konce života (protože od rodiny odejít nechci) měla jen takovýto sexem-nesex. Ale když jsem s mým milencem, společně zrelaxujeme, dobijeme si baterky, užijeme si příjemných chvil něhy, mazlení, oba máme rádi i trochu tvrdší praktiky, a to těšení se na sebe je taky úžasné. A nemám pocit, že tím někomu ubližujeme.

Martin (St, 5. 3. 2014 - 17:03)

Ano. Budu mít vědomí toho...vůbec nemám pocit, že někoho ničím - viz můj předchozí názor (17.46). A tomu guláši nikdo nebrání, aby si taky našla na zpestření takový řízek, pokud se ovšem dokáže ovládnout a nepálit hned mosty jen proto, že se ji v tu chvíli zapálily lýtka.

Martin (St, 5. 3. 2014 - 17:03)

Existuje něco jako...Vždyť ti to nikdo nebere, klidně se ovládej. Já mám vedle manželky i milenku (taky vdanou) už několik let, a chováme se tak, abychom nikoho nezraňovali. A já jsem vůči své ženě právě díky chvílím s milenkou mnohem tolerantnější a ohleduplnější. A když jsem s tím mazlivým kotětem, říkám si, chudáci chlapi, kteří takovou milenku nemají. :-)

B. (St, 5. 3. 2014 - 17:03)

sbalenými kufry jistě...Ano. Budu mít vědomí toho jakej jsem bejval borec, ale pocit viny, že jsem zničil manželku i milenku svejma nevěrama, který v mý hlavě jsou naprosto v pořádku, tak ten pocit se ke mně nedostane. Mám přece právo být polygamní jedinec. A ty guláše kolem ať se s tím vypořádají jak chtějí.

Leoš (St, 5. 3. 2014 - 17:03)

je mi jasné, že se...Existuje něco jako sebeovládání. Pro obhájce polygamie napíšu o sobě toto: Myslíte, že bych nemohl mít každý rok sexuální nebo eroticko-sexuální vztah s jinou ženou - mimo manželky? Mohl. To, že mě manželský sex uspokojuje jenom částečně, ještě neznamená, že si lehnu na první ženu, která chce mít se mnou vztah. S manželkou chci žít až do smrti, proč bych si měl společný život pokazit?

Lucko, (St, 5. 3. 2014 - 17:03)

odpověď na svou otázku najdeš v příspěvku Radim pro Kláru dnes v 10.39. Měli byste si přečíst minimálně dnešní příspěvky, než začnete pokládat otázky, založené jen na přečtení posledních dvou názorů, protože tahle diskuze běží poměrně intenzivně již druhý den, a jednotlivé názory na sebe samozřejmě navazují a myšlenky se odvozují od těch předchozích názorů, pak vám bude hned jasnější, proč ten nebo onen zmiňuje právě takový pohled na věc ...

A ještě PS :-) (St, 5. 3. 2014 - 17:03)

sbalenými kufry jistě může manželka záletného manžela překvapit, ale to pak nezbývá než si říct - život jde dál, a nikdy nelituj toho, co jsi udělal, ale toho, co jsi neudělal. A v tom důchoďáku se určitě líp stárne s vědomím, že jsem svůj život prožil naplno než prohnípal s někým, kdo mě už dlouhá léta fyzicky a někdy ani emočně neuspokojoval.

Lucka (St, 5. 3. 2014 - 17:03)

Chtěla bych se zeptat těch zastánců teorie řízků a gulášů, jak by se zachovali, kdyby to jejich partnerka brala přesně tak? Ano mám tě ráda broučku, ale teď potřebuji změnu a jdu si zašukat s Lojzou, pak se k tobě vrátím, změnu potřebuji jen proto, aby mně to s tebou neomrzelo. Podle této teorie byste se měli radovat, že manželka to má přesně takhle.

Ok (St, 5. 3. 2014 - 17:03)

je mi jasné, že se neshodneme, stejně jako masožravec nikdy nepochopí vegetariána, tak striktní zastánce monogamie nepochopí jak to cítí polygamně zaměřený jedinec a naopak. Tím s touto debatou končím, protože jsem se snažil vysvětlit zoufalým podvedeným ženám, aby nepropadaly panice, že dělaly něco špatně, nebo že manžel chce kvůli milence opustit rodinu. Ale pochopen jsem nebyl :-)

B. (St, 5. 3. 2014 - 17:03)

abyste to podporovaly, jen...A ještě: viděl jsi někdy ženy, které tyhle nevěry, které Ty považuješ za něco normálního - dostaly na totální dno? Možná by nebylo na škodu zjistit jak to prožívají ty "přejedený řízky"

Reklama

Přidat komentář