Reklama

penis se staženou versus nestaženou předkožkou

Katka (Po, 13. 2. 2012 - 20:02)

Díky Evko´tak uvidíme.snad to vyjde.Já bych byla moc ráda.

Petr (Po, 13. 2. 2012 - 16:02)

Matkám,které již v...Stoprocentně souhlasím!

Táta Beny (Po, 13. 2. 2012 - 14:02)

Matkám,které již v poropdnici dají bezdůvodně obřezávat své syny bych sebral veškeré mateřská práva.
Tady jsme v evropě a pokud obřízka není opravdu nutná ze zdrav.důvodů,tak rozhodně neobřezávat.
A divím se tátům,kteří do toho matkám nemluví.

Martina (Po, 13. 2. 2012 - 14:02)

Mám taky zkušenost, že lepší je obřízka, ale na věku moc nesejde, pokud se to stihne do puberty. Můj mladší syn byl na obřízce v osmi letech, protože měl fimózu a když doktor začal mluvit o roztažení a seříznutí uzdičky, tak bylo rozhodnuto, obřízku bez těchto zbytečných bolestí. Starší syn má ale předkožku v pořádku, ale nebýt jisté péče, určitě by to tak nebylo. Tím chci říct, že je potřeba tomu přetahování věnovat pozornost a většinou se to povede. Pokud je ale důvodem zúženina na předkožkce musí se žalud obřezat.

pro Evku (Po, 13. 2. 2012 - 12:02)

Je pravda, ta částečná obřízka je skutečně špatná. Když jsem četla toto: www.livedoctor.cz/home/detail?id=19542 tak chápu, proč zdůrazňuješ, že je nutné si pohlídat obřízku úplnou.

Evka (Po, 13. 2. 2012 - 08:02)

Katko, co vím, tak obřízku v porodnici i v Čechách normálně dělají. V jiné diskusi maminka psala, že sama hned v porodnici uvedla, že si přeje obřízku u malého, a udělali to hned tam. Možná budeš muset uvést důvod např., že u vás v rodině máte s fimózou dědičně problém, ale udělají mu to.

Katka (Ne, 12. 2. 2012 - 15:02)

Evko,čekám chlapečka aráda bych aby měl obřízku od malička,ale nevím zda to u nás v porodnici dělají?

jirik (Ne, 12. 2. 2012 - 11:02)

vysvetli mi nekdo o tech Asiatech, co se tu pise?

Jinak tohle neni diskuse o obrizce, nemam moc dlouhou predkozku, vycuhuje mi asi pulka zaludu, nekdy ji nosim celou stahnutou a drzi mi v pohode

Evka (So, 11. 2. 2012 - 14:02)

Jano, ja ziji v Kanade, a obrizka po porodu je tady bezna. Kdyz se mi narodil syn, nechala jsem mu obrizku hned udelat. Duvod? Syn moji pritelkyne si ve 4 letech si dost vytrpel, kuze se mu prilepila na zalud, mel z toho zanet, a obrizce se nevyhnul, s tim rozdilem, ze si na to urcite pamatuje. Kdezto dvou, nebo tri denni miminko o nicem nevi a cele se to rychle hoji. Nemocnice se neboj. Jeste nez jsem odjela do Kandy, tak kamaradka rikala, ze u nich byl zakrok uplne v pohode, za tri hodiny byl fit, vecer si uz hral s detmi a druhy den sli domu. Stehy vypadaly samy. Jen je fakt dulezite si pohlidat, aby mu udelali obrizku uplnou. Jinak se to muze komplikovat a dost zlobit, a pak se to musi i opakovat. Je dulezite, aby po obrizce zustal cely zalud obnazeny, to ma pak svuj vyznam a splni to svuj ucel.

Radka (St, 8. 2. 2012 - 22:02)

Když byl syn malý, tak jsme s tím přetahováním zápasili, ale pak se výsledek dostavil když mu bylo pět, šlo to přetahovat bez problémů a předkožka mu funguje jak má. U mladší dcery jsme podobně rozcvičili poštěváček a taky je vše jak má. Rozhodně nemá cenu to dělat nějak násilím, ale souhlasím s tím, že seřezávání uzdičky je blbost. Většinou se to uvolní samo a když to nepomůže tak přichází na řadu obřízka.

Michala (St, 8. 2. 2012 - 20:02)

Určitě souhlasím,že je to nejlepší udělat co nejdříve.

Jana (St, 8. 2. 2012 - 18:02)

Moje sestra má 3 kluky. U...Tak to s tou porodnicí jsem zaváhala, už bychom to měli hotové. Taky jsem slyšela, že u těch miminek to je nejjednodušší, čím je starší, tím je pak následná léčba horší - heřmánek apod. Zkusím se ještě poradit s naší dětskou doktorkou a pak se rozhodnu. Do nemocnice se mi však jít nechce. Nebo se to dělá ambulantně?

Jindra (St, 8. 2. 2012 - 14:02)

Moje sestra má 3 kluky. U nejstaršího,který měl od mala problémy s úzkou předkožkou ,několikrát mu to uvolňovali tyčinkou,co si vše vytrpěl a nakonec a nakonec ho obřezali v 7 roce. Těžko si i zvykal, kdo to nezažije, heřmánkové koupele a na pindoura si nenechal sáhnout ani při koupání. Druhý klučík se zdálo, že nebude muset na obřízku, ale opět nebylo vše ideální a tak sestra se přimluvila u dětské doktorky a udělali mu to v 4.roce,vše už proběhlo mnohem lépe a klidněji. Když se jí narodil před 4 roky třetí kluk sama hned v porodnici uvedla, že si přeje obřízku u malého a doopravdy to udělali hned tam. Bylo to nejednodušší.

jirka (Út, 7. 2. 2012 - 23:02)

Nejlepší je to nechat být,...a to te to neskouseli uvolnit driv ?

Dáša (Út, 7. 2. 2012 - 20:02)

Jani teď obřízka vhodná není,až tak mezi 2. a 3.rokem pokud bude mít problémy nebo o obřízku požádáte.

Jirka (Út, 7. 2. 2012 - 19:02)

Máme doma dvouměsičního...Nejlepší je to nechat být, a podle toho, jestli to půjde kolem 7-9 let přetáhnout jít na obřízku. Podle sebe vím, že mi žalud nešel stáhnout až do 5. třídy, ale krásně se to uvolnilo a funguje jak má, kdybych měl od mala obřízku, tak bych přišel o nejcitlivější část penisu, takže nikam nespěchat. U malých dětí je to úplně zbytečné jestli to nebrání močení. Penis se zkrátka vyvíjí do funkční podoby celkem dlouho.

Jana (Út, 7. 2. 2012 - 17:02)

Máme doma dvouměsičního kojence, nevíte kdy je obřízka nejlepší? Teď, když má lulinka ještě malého nebo až trošku poroste? Děkuji.

Milena (Út, 7. 2. 2012 - 17:02)

Ve 3.roce,omlouvám se z chybu.

MIlena (Út, 7. 2. 2012 - 17:02)

Bratrovi to stáhli ve 32.roce při seříznutí uzdičky,ale později v 5.roce ho mamka nechala obřezat.

... (Út, 7. 2. 2012 - 14:02)

Jestli nemáš potíže, klidně se na to vykašli. To je genetický, někomu se žalud vyloupne, jak začne mutovat, někdo to má od přírody delší, na to se neumírá. Kdoví, jestli jich tady Blanka viděla v životě víc dva nebo tři, že jo?

Reklama

Přidat komentář