Reklama

Crohnova choroba

em (Čt, 12. 1. 2006 - 20:01)

podívejte se na www.zap.integrate.ca

Daniela (St, 11. 1. 2006 - 17:01)

Ahojky Svato,chtela bych te moc a moc poprosit, jestli by jsi byla tak moc hodna a pisla mi nejake info o Imuranu. Koukam, ze ho take beres. Zrovna jsem ho dostala a moc me duvery teda neziskal. Diky moc. Hezky den.

Stella (Po, 9. 1. 2006 - 08:01)

Olina písala, že po jedle cíti ako jej pracujú črevá. Som na tom rovnako. Nezáleží čo zjem,hneď počujem škvrkanie v bruchu, to ako mnou prechádza potrava. Úplne najhoršie je, keď si ?ahnem.Crohnika mi diagnostikovali pred 2 rokmi, odvtedy je v pokoji. Majte sa!

Vilda (Ne, 8. 1. 2006 - 21:01)

Pane smajliku, ještě chci k té Váší připomínce o nevhodnosti. Dost dobře nechápu tu poznámku, kterou tam autoři webu napsali. Podle ní by jste pak asi nemohl jíst pečivo a spousty dalších produktů. Ale to jde teď stranou.Ten ječmen, který jsem uváděl, není ječný výrobek. Je to koncentrát ze ŠŤÁVY ječmene. Věřte tomu, že jsem si s UK prožil už tolik, že vím moc dobře, co je to za nemoc a nepřál bych ji, stejně jako Corhna nikomu. Stejně tak věřte tomu, že bych nenabízel něco, o čem byhch si jen trochu myslel, že může ublížit. Na ten ječmen je vážně provedeno několik studií a i v knize, která byla o tomto produktu napsaná je doslovně napsáno, že je "vhodný i pro tak citlivé osoby, jako jsou lidé s Crohnem."

Vilda (Ne, 8. 1. 2006 - 21:01)

Michale, a vnucuju Vám ho? Nebo snad někomu jinému? Píšu někomu "jezte to"? Jen se o tom zmiňuju a je mi jedno, kdo si to kde sežene. Budu rád, když to někoho zaujme a rád mu o tom povím. Nevyhovovalo mi cpát se desítkou pilulek denně a tak jsem začal hledat jinou cestu. Našel jsem jednu společnost, která je dle mého názoru dobrá a za kterou stojí "kopat". Ale nikomu tady nic nevnucuju. To bylo trochu silné slovo ...

Vilda (Ne, 8. 1. 2006 - 21:01)

Pane smajliku, možné by bylo dobré uvádět, že mám ulceréozní kolitídu, což je to samé jako Crohn.Co se týče vhodnosti a nevhodnosti ... Je zvláštní, že stuide prováděné na ječmeni ukázaly, že je vhodný jako pro UK, tak pro Crohna.

smajlik (So, 7. 1. 2006 - 23:01)

Vážený pane Vildo, bylo by od Vás korektní, abyste u svých příspěvků uváděl, že jste dealer, a vyděláváte na neznalosti nemocných. To, že ječmen je nevhodný je i na těcho stránkách viz: http://www.doktorka.cz/run/nemoci/nemoc.asp?id=10 v oddílu Přírodní a doplňková léčba!

MichalB (So, 7. 1. 2006 - 13:01)

Vildo, v mailu mi píšeš, že ses o ječmenu jen zmiňoval a nikomu ho nevnucuješ, ale pokud ho nabízíš snad ve více než každém druhém příspěvku, je to už vážně moc. By mě zajímalo kolik si toho nakoupil, že se to teď tak strašně snažíš prodat.

Peťula (Pá, 6. 1. 2006 - 13:01)

Jo? Tak když to tak dobře víš, tak proč s tim něco neděláš? To mam nejradši tyhle lidi, co si myslej, že vědi úplně všechno.

Vilda (Čt, 5. 1. 2006 - 21:01)

Olino,jak Crohn vzniká snad neví přesně nikdo. Ale pravděpodobně jako naprostá většina nemocí. Lidé si to nechtějí přiznat, ale nemoci, a je to vědecky dokázáno, vznikají kvůli špatné stravě a kvůli naší psychice.Ty potravinové alergie to je přesně ono ... Zkoušíš nějaké přípravky? Třeba přírodní? Možná bych měl radu. Kdyžtak písni na mail.

olina (Čt, 5. 1. 2006 - 14:01)

Ahoj, davala jsem se na ruzne stranky-jak muze vlastne Crohn vzniknout? Mam potravinove alergie temer na vse, od mala mivam obcas silne krece v brise, pak prujmy, pak klid... Ted ve 22 letech se to zhorsilo. Nejak me nenapadlo nejak to resit, proste s temi problemy ziju odmala, ale ted se to nejak zhorsuje...Nasla jsem tyhle stranky, a mam pocit, jako kdybych se tu nasla... Kdyz se najim, tak uplne citim, jak mi "pracuji" streva... Jak se to u vas PROSIM projevuje? Na netu stranky o Crohnu mi nejdou temer otevrit:(((

MONIKA (Čt, 5. 1. 2006 - 04:01)

ČETLA JSEM TU NA CHATU ASI ROK STARÝ PŘÍSPĚVEKMANŽELKY NEMOCNÉHO PÁNA KTERÝ SE DOSTAL DO STUDIE A DOSTAL VELMI DRAHÉ KAPAČKY remicade inflixima.Zajímalo by měvjaké to bylo nemocnici.MŮJ manželmá crona 3měsíce,nejdřív měl PENTASA ale taky přešel do studie a bere MESALASIN.pO pentasa průjmy neměl ani ho nebolelo břicho,ted občas průjemmá a břicho ho bolí.klouby bolí a je v depresi.Berete někdo MESALASIN.pORADTE

Vilda (St, 4. 1. 2006 - 12:01)

Verunko, koukám, že jsem si věkově blízko. Já mám tu nemoc 2 roky a dostal jsem ji ze strsu z maturity ... Takže se koukej dát dokupy psychicky, nebo ta matura bude peklo.A co se týče rychlý pomoci po snězení nečeho špatnýho ... To nevím. Myslím ale, že nic rychlýho asi fakt nebude.

Verunka (St, 4. 1. 2006 - 09:01)

Jo, a ještě jak jsi psal s tím stresem...To bude horší, letos maturuju a to se myslím bez stresu neobejde...

Verunka (St, 4. 1. 2006 - 09:01)

Bohužel o smaženým a kořeněným jídle doktor nic neříkal...Ale jak už jsem psala, rodiče prošmejdili internet, takže oni věděli co můžu a nemůžu.Za dva týdny jdu poprvé do poradny, takže mi snad konečně doktor řekne něco pořádnýho. Co takhle děláte, když vás chytne záchvat? Já jsem včera snědla něco špatnýho a trpěla jsem celý odpoledne a ještě v noci, ale dneska už to je dobrý. Dá se to něčím zklidnit třeba v tu danou chvíli?

Vilda (St, 4. 1. 2006 - 07:01)

Přesně tak. Každý jistí, co mu nejvíc sedí a co mu hodně uškodí. Někdo nezvládá mléčné výrobky, někdo alkohol, někdo nějaké druhy zeleniny ... U Crohna je taky hodně důležitý, pokud chceš zvolit nějaký doplněk stravy nebo vitamíny, podívat se na to, zda-li nejsou moc agresivní. Psal jsem tady o tom ječmeni, který je pro organismus jemný, ale pro nemoci je to velký nepřítel. Například třeba tím, že způsobuje v těle zásadité proszředí. Je totiž známo to, že naprostá většina nemocí vzniká z překyslení našeho těla. ( většina stravy kterou jíme je totiž kyselá ). Někdo si ale chválí i aloe vera a podobné přípravky. Já na sobě ještě mimo ječmene zkouším řasu chlorellu ( tu lze ale jíst jen v obdobích remise, protože silně čistí střeva. je to jednobuněčná řasa a proto na sebe vážně všechny špatnosti. to by ale v době hlenu a krvácení nemuselo dělat dobrotu ).Pozor taky na stresové situace. Mě se po stresu často objevuje hlen i krev.Ještě k tomu jídlu, doufám že t lékaři řekli, že si máš dávat pozor na smažená a silně kořeněná jídla. To není na Crohna vůbec nic dobrého. Samozřejmě i to ovoce a zeleni s tvrdou slupkou ( rajče, jabloko se sluokou ... ) a se semínky ( rajče, jahoda ... ) nejsou dobré, protože dráždí střeva. Toto ovoce a zeleninu je možné jíst, ale spíš v době remise.Je toho vážně moc, co by se dalo napsat ...

MichalB (Út, 3. 1. 2006 - 13:01)

Ahoj, tím oťukáváním jídel jsme si prošli všichni a nakonec sama zjistíš, co ti nedělá špatně. Nejsi jediná, komu v nemocnici nic moc neřekli, já se to taky dozvídal až postupně z internetu. Jinak stránky www.crohn.cz asi už znáš. Je tam celkem velká diskuse.

Verunka (Út, 3. 1. 2006 - 09:01)

Ahojky.V pátek jsem se vrátila z nemocnice a domů jsem si s sebou přivezla nového obyvatele mého těla, Mr.Crohna.Kdoví, jak se tam dostal, šmejd jeden!? Naštěstí ho doktoři objevili hned 3.den mého pobytu v nemocnici, hned nasadili antibiotika, takže jsem se tolik netrápila. Na druhou stranu mě zas doktoři naštvali, protože celý můj pobyt v nemocnici mě nikdo nebyl pořádně schopný říct, co mi je.Kdyby nebylo rodičů, kteří prošmejdili internet, tak nic pořádnýho nevím.Když mě pouštěli domů,tak mi doktor řekl, že můžu jíst vesměs všehno, jen ne stravu s nestravitelnými zbytky, takže teď oťukávám různá jídla.Asi se tady budu objevovat častěji, takže budu ráda, když mi někdo v případě potřeby poradí. Mějte se krásně a přežívejte,paa.

MichalB (Po, 2. 1. 2006 - 12:01)

Zdravim. Přijde mi nechutné, jak se na všech fórech předhánějí dealeři různých prostředků, kdo naláká nejvíce lidí. Když jeden a ten samý člověk by musel být málem mrtvý, protože na každém webu tvrdí, že zrovna tu nemoc má a ten jeho výrobek ho vyléčil. Je zajímavé, že nejvíc tyhle věci pomáhají těm, kteří to (draze) prodávají a nikdo jiný to nechválí. Crohna mám přes rok a půl a vím, že vyléčit nejde, ale to co jsou někteří dealeři schopní pro svůj zisk udělat je vážně nechutné. Nejsem proti alternativní medicíně, ale proti těmhle lidem.

Zbyněk (Ne, 1. 1. 2006 - 22:01)

Mohl by jste mi také někdo poslat info o tom ječmeni??Crohna mám asi od svých osmi tedy 8 let.Díky moc a měj te se! :-)

Reklama

Přidat komentář