Reklama

Crohnova choroba

gambl3R (Po, 10. 1. 2005 - 12:01)

Blbe je ze na to vetsinou nemuzou doktori prijit .. pak se to komplikuje a je to spatny. Me to nastesti zjistili hned pri prvni prohlidce u doktora tak su zatim OK!!

Míra (Čt, 6. 1. 2005 - 21:01)

Je mi 26let a Crohna mi zjistili zhruba pres 2,5 rokama. Mel jsem strevni problemy, ktery trvaly asi 2 roky chodil jsem po doktorech, ale podle vsech vysetreni jsem byl zdravej.Nakonec jsem se slozil,tak me odvezli do nemocnice, kde me po zhruba mesicnim zkoumani oznamili ze mam Crohnovu chorobu. Do ty doby jsem o tyhle nemoci neslysel, nafasoval jsem si od doktorky naky brozury, abych si precet co to vubec mam. Nepsali tam nic hezkyho. Ze zacatku jsem z toho mel strach, ale prozatim funguju vcelku normalne, beru Salofalk (bez toho jsem zjistil ze uz to asi nepujde) chodim pravidelne na kontroly a podle pana primare to vypada ze sem v pohode. Nak extra se nesetrim jím v podstate co mi chutna vcetne nezdravejch jidel. Chodim se o vikendech bavit po hospodach a po diskotekach. Obcas mi je samozrejme blbe, jsem casto unavenej (snazim hodne spat, to me bavi:) ale jinak ok. Nastesti mam fyzicky nenarocny zamestnani kde sedim u pocitace (pisu tady i tenhle text:)V tyhle diskusi me prekvapilo ze tuhle nemoc ma spousta mladejch holek:( Ja myslel ze ji maj hlavne kluci. Ve svim okoli co sem se zajimal, jsem neslysel ze by to meli i holky (asi to vic tajej).Pokud je tady v diskusi naka holka (pani) z Pardubicka co by se se mnou chtela seznamit tak at se mi ozve na mail mv100"centrum.cz rad se s ni pobavim.Preju vam vsem (i sobe) do novyho roku at jsme zdravi a at na toho Crohna vymyslej nakej ucinnej lek, kterej ho dokaze vylecit.

Hanca (Čt, 6. 1. 2005 - 09:01)

Dávali vám někomu mikroklysmata? pomáhá to? mějte se

peter (Čt, 30. 12. 2004 - 20:12)

Crohna mi zistili, ked mi chceli zobrat slepak. A to bolo asi pred pol rokom.Ja praveze lieky neberiem a fungujem vcelku v pohode. Preto som sa na to pytal.Jem to co telo potrebuje. Ziadne obmedzenia v strave nerobim.Mozno to vyznevia ze hazardujem zo svojim zdravim. Ale lieky su pre mna nepripustne a posledna moznost.

Jana (Čt, 30. 12. 2004 - 19:12)

ahoj jANIČKO TVUJ PŘÍSPĚVEK JE SUPER.ZDRAVÍ TĚ GRYNDEJ.

Jana (Čt, 30. 12. 2004 - 19:12)

ahoj mám crohna už 5 let a zajímalo by mně jestli máš zkušenosti s Remicade.Je to zatím jediné co mi fakt pomohlo,ale bohužel efekt je jen dočasný.

Jana (Čt, 30. 12. 2004 - 19:12)

ahoj ptáš se na zkušenosti s Remicade,dostala jsem 6 infuzí a musím říct,že je to jediná věc ze všech léku,která mi pomohla,ale efekt je bohužel jen dočasný.Mám pocit,že to neléčí,jen na chvíli seš fit.

peter (St, 29. 12. 2004 - 02:12)

No a ked som narazil na toto forum, tak jedna otazocka.Beriete vsetci lieky, resp skusili ste ich niekto vysadit? A s akymi nasledkami resp. zlepseniami?Lebo ja jaksi na lieky neverim, a v tomto smere na Crohna dlabem :)

peter (St, 29. 12. 2004 - 02:12)

zdravim. Uplnou nahodickou som narazil na tento web. A uplne ma dostalo ze kolko zien a dievcat trpi touto chorobou a este k tomu tolko mladych ludi.to ma prekvapuje.Statistiky ktore som cital tak pre pol-rokom, hovorili o niecom inom...Vsetkym len to dobre do noveho roku

lucinka (So, 18. 12. 2004 - 17:12)

Ahoj SueTy prasky ucite postaci. Dulezity pro ne je, aby se ti stratil zanet a pak budes mit klid na delsi cas a mozna uz se ti to nikdy nevrati. Davaji ti protizanetlive leky. Asi to nemas tak akutni a tak to resi ambulantne

Sue (So, 11. 12. 2004 - 16:12)

Ahoj..tak vcera mi zjistili ze mam taky CrohnaJe mi 20..ted sem cetla posledni prispevky a pisete jak vy ci vasi blizky maji tezke prubehy..jak je mozne ze ja sem bez komlikaci bez obtizi(pokud nepocitam hlen,bolestivou rezistenci bricha)Je pravda ze me se na to prislo brzo,takze ted jim 11 prasku za den a je mi divny ze vic nic...Je to normalni???Zabranej mi rozvinuti nemoci ze mam do budoucna pocitat s komlikacemi nebo mam jen stesti??!!!!MOc dik za odpoved...Sue:)

zuzana (Čt, 9. 12. 2004 - 09:12)

ahojte.na skole mame pisat povinnu skolsku pracu na lubovolnu temu. kedze i ja trpim crohnovou chorobou, vybrala som si pre tuto pracu prave tuto temu.tymto by som vas vsetkych, ktori trpite crohnom, chcela poprosit o zaslanie vasich pribehov, aky bol priebeh vasho ochorenia, ako sa mate, ako ste sa liecili, ake lieky uzivate a vsetko co vas napadne. bola by som rada keby to bolo co najskor. velmi pekne vam uz vopred dakujem. s pozdravom!

lucinka (Po, 29. 11. 2004 - 21:11)

Ahoj, ja jsem byla pokaždé, když jsem šla do nemocnice na umělé výživě. Není to nic hrozného. Jen se tim šetří střeva a navíc pokud je strevo temeř ucpane, tak to oddáli operaci. Operace se provadi až pri uplném ucpání.Je pravdepodobné ze na tekuté strave bude muset byt dlouho.Ja jsem ted na ni byla 2 mesice. Meli by ho z toho dostat tak, ze by nemel mit hleny a meli by zustat jizvy.Urcite antibiotika , na oslabeni imunity prašky a kortikojdy pomohou

Simona (Ne, 21. 11. 2004 - 15:11)

Ahojda lidi..Nase cela rodina je bezdradna..Muj strejda trpi asi Crohnem..Zacalo to tak, ze mel hrozne krece po kazdem jidle...Jeho doktorka si myslela, ze ma podezreni na salmonelozu, tak mu nasadila dietu a ani nedala antibiotika, pote se pryslo, ze ma ve strevech spoustu plynu, tech uz se zbavil.Momentálně je na uměle vyzive, vazi 35kg, streva ma tenka jako nit:((Kvuli tomu, ze nemel antibiotika hned od zacatku, tak ma od hrtanu po jicen plisen..je to priserny, zajimalo by me co dal..Kazdy zde pise, ze je mu nemoc probiha v poradku, to jsem rada, ale nechapu, proc on je na umele vyzive??Mejte se krasne:))

ZuzkaP (Po, 15. 11. 2004 - 09:11)

Peťko, bolesti kloubů můžou, ale nemusí souviset s Crohnem. Nesleduju tento chat pravidelně, proto nevím co přesně Tě trápí, ale pokud i střeva apod. tak proti bolesti doporučuji náplasti. Můžeš je koupit v lékárně i bez předpisu a nijak nenarušují trávící systém. Mně osobně to pomáhá, aplikace je snadná přímo na místo bolesti. Ale určitě si najdi nejbližšího revmatologa a nech se vyšetřit, pokud se to stává častěji, ten už Tě pošle na příslušná vyšetření. Hodně štěstí, Z.

petra (Pá, 12. 11. 2004 - 08:11)

Děkuji moc za odpověd,je to hrůza nemohu skoro chodit.Ten draslík se má užívat v jaké formě Díky Petra

Andrea (Pá, 12. 11. 2004 - 07:11)

Bolení kloubů je bohužel taky jeden z vedlejších příznaků naší choroby. Také snížení velké dávky prenisonu na nejakých 5-7,5 mg může přechodně vyvolat bolesti kloubů. Mě pomáhá buď krátkodobé zvýšení prednisonu na 10 mg a nebo také pomáhá draslík(kalium hydrochloratum)

mischel (St, 10. 11. 2004 - 15:11)

Ahoj lidi,zrovna jsem narazila na tyhle stránky a dočetla se o Crohnově nemoci...Tuhle nemoc objevili doktoři v Motole mojí sestře cca před 10 lety, dávali jí 20% naděje na život...Ona se s tím ale poprala a teď žije celkem normální život. CO chci ale říct: doktoři tam dokázali hodně (měla 4 těžké operace), ale k doléčení jí hrozně moc pomohl čaj, který speciálně míchá Dr. Nestor, ten čaj se jmenuje Anticrohn. Pije ho vždycky 2x ročně jeden měsíc - díky tomu se jí zahojili všechny píštěle a při kontrolách v nemocnici se i doktoři divili výborným výsledkům ... Přeju vám všem hodně štěstí, vím co tahle nemoc znamená..Mischel

zuzana (St, 10. 11. 2004 - 10:11)

ahojte vsetci.citam tu ako mate vsetci promblemy s crohnom, ja mam crohna asi rok a zivot ako predtym. ani si nedavam velmi pozor co zjem,snazim sa vyhybat vyprazanym a velmi mastnym jedlam, ale inak jem skoro vsetko.beriem este prednison, salofalk, quamatel,kaldyum a maltofer.chcela som vam mozno poradit,ked mi byvalo dost zle,tak som brala aj OVOSAN.neviem ci s tym ma niekto nejake skusenosti, ale mam pocit ze mi to naozaj pomohlo.nie je to liek,je to len potravinovy doplnok,ale naozaj asi to funguje.je to na baze fosfolypidov,obsahuje to vajecny zltok a este nejake rastlinne oleje.ak chcete viac informacii, ozvite sa s radostou vam dam viac informacii o tomto produkte.myslim ze za pokus to stoji...dokonca niektori doktori tvrdia ze sa im podarilo par pacientov vyliecit.to si myslim ze je to dost nepravdepodobne,ale na druhej strane,pacienti tvrdia(co brali tento ovosan)ze uz maju min.7 rokov pokoj a ziadne priznaky...majte sa pekne

Petra (Út, 9. 11. 2004 - 18:11)

Bolí mě všechny klouby na dolních končetinách.Máte prosím informace,nebo zkušenosti zda to může souviset s Crohnovou chorobou a jaké kloubní onemocnění se nejčastěji vyskytuje.Dík Petra

Reklama

Přidat komentář