Reklama

Crohnova choroba

MichalB (Čt, 26. 1. 2006 - 15:01)

V tom případě máš podle toho co říkáš UC úplně v klidu a ani o ní nevíš, pokud ji tedy vůbec máš. Pak ale nechápu, proč tady tak chválíš ječmen jak ti pomáhá, když nemáš žádné příznaky.

Vilda (Čt, 26. 1. 2006 - 15:01)

Blbosti? Pro tu firmu pracuju jen okrajově. Jinak jsem trenér sjezdového lyžování, pane úžasný.

MichalB (Čt, 26. 1. 2006 - 13:01)

Pokud vím, tak jsi psal že pracuješ pro jednu firmu jako distributor přírodních produktů, jako je ječmen a další blbosti.

Vilda (Čt, 26. 1. 2006 - 13:01)

Pochop, že se tu nechci hádat. Jen chci bránit nás nemocný. Já jsem například žádný problém s tím, že UK mám, při shánění práce neměl. Můj zaměstnavatel to ví a bere to. A to že má, fyzicky a psychicky hodně náročnou práci.

Vilda (Čt, 26. 1. 2006 - 13:01)

Ale právě proto!!! Proč je stejný požadavek na někoho, kdo dělá, jak píšeš, v kanclu stejný jako na toho, kdo dělá u zásahovky. To mají stejné nároky i na fyzyckou výkonnost? Nemají. Tak proč stejné zdravotní nároky? A navíc ... netvrď mi, že lidi z kanclu chodí do terénu. Mám kamarády u policie a vím, že to tak není. U hasičů možná, ale ani tomu moc nevěřím. A ikdyby ano - tak kolikrát za rok se to stane?

MichalB (Čt, 26. 1. 2006 - 11:01)

Vildo, ale nenapadlo tě, že ať jdeš k zásahovce, nebo do kanclu, tak požadavky jsou stejné? Navíc pokud pak je něco velkého, tak u PČR i HZS jdou i lidi z kanclů do terénu.

Vilda (Čt, 26. 1. 2006 - 09:01)

Je spousta takových, kteří sice Crohna ( nebo UK ) mají, ale nevědí o tom, jak je rok dlouhý. Prostě umí s ním žít a nemají tak silnou formu, že prostě mohou dělat i "extrémní" povolání. Ale to, že máte někdo někde napsaný, že máte nějakou nemoc a hned automaticky dostat razítko "NEVYHOVĚL" je přece nesmysl. Nehledě na to, že například u policie jsou taková místa, která může člověk s Crohnem ( beo UK ) v klidu dělat. Nemusí být každej "James" Bond". A myslím, že to samé platí u hasičů. Nechci tady vyvolávat spory. Je mi jasný, že člověk s touhle nemocí asi bude těžko dělat u zásahovky, ale přeci rovnou někomu říct "ty k nám nejdeš, máš Crohna", to diskriminace je.

MichalB (St, 25. 1. 2006 - 21:01)

Tak mi teda řekni, jak si to myslel?

Vilda (St, 25. 1. 2006 - 20:01)

Michale, kdyby jsi četl POŘÁDNĚ co jsem tu psal, reagoval by si jinak ...

svata (St, 25. 1. 2006 - 16:01)

Ahoj všichni,já mám zkušenost s abcesem u konečníku.Můžu zodpovědně říct,že ještě teď mám z toho husí kůži.Podařilo se to vyléčit,je to deset let a už se neobjevil,ale ta hrůza.Prořízli mi nad konečníkem střevo,protáhli ligaturu(obyčejný kus gumové rukavice)a tři měsíce utahovali,aby se gumička prořezávala ven.Nepřála bych to ani největšímu nepříteli.Mám Crohna deset let,několik operací,ale tohle bylo zatím nejhorší.

Alešák (Út, 24. 1. 2006 - 17:01)

Ahoj. Mam problem s abcesem u konecniku. Ted pred 4 mesici mi ho chirurg prorizl, ale porad (uz ty 4 mesice) je to otevrene a tece z toho hnis. Chirurg me strasi operaci..z cehoz mam strach..nemate s tim nekdo nejake zkusenosti? diiik

Verunka (Po, 23. 1. 2006 - 16:01)

To není jen o Crohnovi...Co jsem od toho kamaráda policajta slyšela, tak aby tě k policajtům vzali, tak maj docela přísný podmínky ohledně zdraví...Prý je už problémem jen to, když má nějakou vážnou chorobu (např. Crohna nebo třeba problémy se srdcem...) jen třeba rodič a už je v tom problém...Takže to fakt jako tu diskriminaci brát nemůžeš, hold potřebujou zdraví lidi...a s tím se musíme smířit a prostě změnit plány...Bohužel každá nemoc přináší nějaká nepřijemná omezení...

MichalB (Po, 23. 1. 2006 - 13:01)

Vildo, ty nejspíš nemáš moc tušení, co práce u hasičů obnáší. Pokud vím, u crohna se nedoporučují noční, to je jedna věc. Dál by mě zajímalo, jak třeba u zásahu na NL budeš svlékat přetlakový oděv, když budeš potřebovat na záchod. Při crohnu se nemá člověk moc přetěžovat, zkoušel sis někdy kolik váží zásahový komplet včetně dýchacího přístroje? A už vidím, jak kvůli častým neschopenkám tě bude mít kolektiv rád, když budou muset sloužit tvoje směny. Vildo, tady většina lidí ví, co si se svou nemocí nemůže dovolit. Tvoje řeči o diskriminaci jsou úplně vedle. Je to jak říkat, že je diskriminace, že nevezmou slepce jako řidiče autobusu.

Vilda (Po, 23. 1. 2006 - 09:01)

Nikdy tady neřekl ani slovo o operaci. Děláš, jako by Crohn = operace. A diskriminace to je. Která práce není aspoň trochu psychicky náročná? Navíc je tolik lidí s Corhnem, který může bezproblémově fungovat a jen sem jim prostě tu a tam ozve ... jen proto nesměj dělat to co chtějí? Pitomost.

Hana (Po, 23. 1. 2006 - 08:01)

Třeba proto, že hasici i policie pracují pod strasem a stres prokazatelně crohna spouští a pod. Anvíc je tam i uričtá fyzická náročnost. Myslím, že zatlouct to je to nejblbější řešení, který tě může napadnout. Navíc pokud jsi po operaci tak by musel ten doktor být úplně slepej aby si nevšiml jizvy přes celý břicho. Já dělám práci které není náročná fyzicky vůbec, psychicky docela záhul a doktorka s tím měla velký problém. Nakonec mi to razítko dala ale cukala se. Ale to není diskriminace. Prostě máme crohna a nezbývá než to akceptovat. Howg.

Vilda (Ne, 22. 1. 2006 - 19:01)

Michale, Verunko ... když to tady tak čtu ... Nezamysleli jste se někdy nad tím, že je to diskriminace? O co je člověk s Crohnem nebo s UK míň, než "zdravý" člověk??? Tohle se mi vůbec nelíbí, to co tady čtu. Pak přichází v úvahu jediné řešení - nepřiznat to. Samozřejmě procházíte vstupním vyšetřením, ale běžný lékař nemé z běžného vyšetření šanci Crohna zjistit ... Když oni takhle, tak my se musíme brátnit. Já prostě nechápu, proč policista nebo hasič nemůže mít Crohna?

Verunka (Ne, 22. 1. 2006 - 13:01)

Taky jsem chtěla jít na Policejní akademii, ale kamarád, který byl policajt mi řekl, at si najdu něco jinýho, protože s Crohnem mě tam rozhodně nevezmou...

MichalB (Ne, 22. 1. 2006 - 11:01)

Nevím jak u Policie, ale u Hasičů by to problém byl. Taky jsem měl jiné plány, než mi našli crohna:-(

ONDRA (Ne, 22. 1. 2006 - 08:01)

Asi před rokem mi byla zjištěna crohnova choroba.Léčba zabrala a od té doby jsem bez obtíží.Rád bych se ucházel o práci u policie. Může mi někdo poradit, zda mám šanci s touto nemocí projít přes posudkového doktora?Dík Ondra

Verunka (St, 18. 1. 2006 - 19:01)

Ahojky...chtěla bych se optat na vaše zkušenosti s Crohnem a se školou...Já jsem teprve na začátku a Crohn je velmi nevyzpytatelný...Dnes jsem byla zase po měsíci poprvé ve škole a bylo to v pohodě, ale bojím se, aby mě to někdy ve škole nechytlo...Proto by mě zajímalo jak vy ostatní jste zvládali školu nebo jestli jste museli mít nějaké extra podmínky...Děkuju za odpověď. Mějte se!!!

Reklama

Přidat komentář