Reklama

Kde dostala církev majetek?

Jahoda (Ne, 6. 12. 2015 - 18:12)

Můj rozklad se týkal...souhlas,lití spermatu do svěcené vody a strkání potravin-v tomto případě mražených kuřat do ohanbí je ohrožení veřejnosti a na to jsou §§§§.Na to musí být ale asi nějaká diagnoza od psychařů,jistě existuje,protože toto normální člověk nemůže udělat.Já bych to odhadoval na sadismus a projev skoptofilie,kdy se toto voyerství praktikuje na sobě samém.Sadossmus a askoptofilie proto,že tyto činy kolerují s sexem.Jeden se prezentuje spermatem a ti druzí zase ohanbím.

sardanapal* (Ne, 6. 12. 2015 - 17:12)

to co udělal je...Můj rozklad se týkal chcaní v paluši do půllitru .
Jinak uznávám , že co spáchal onen Kohout , může být věřícími vnímáno jako rouhání ( přinejmenším jest to nechutné)
To samé platí i na skupinu Pussy riot .

6.12. (Ne, 6. 12. 2015 - 17:12)

oprava"tento námět...Jahodo,asi ten symbol chápu.Ale pokud někdo majetek vlastní a stará se o něj lépe než stát,tak palec nahoru...

Jahoda (Ne, 6. 12. 2015 - 17:12)

Pavel Kohout, ten...to co udělal je arcirouhání se Bohu,dílo iblíse,lucipera a belzebuba-je to dílo satana !At se kaje ,činí pokání a je denně na motlidbách,jinak skončí na věčnosti v pakle!

D (Ne, 6. 12. 2015 - 16:12)

Pavel Kohout, ten exkomunista, autor budovatelských písní, chartista, spisovatel a přítel Václava Havla? Nebo jiný aktivista stejného příjmení?

Jahoda (Ne, 6. 12. 2015 - 16:12)

na to jsou §§§§§ říká...oprava"tento námět nesouvisí s restitucema.Ale aktivista Kohout vlastníma slovama tvrdí,že smíchal své sperma s vodou a je vyfocen,jak ji dle jeho slov leje do svěcené vody v chrámu Páne v Polsku.

Jahoda (Ne, 6. 12. 2015 - 16:12)

Nevím jak to souvisí s...na to jsou §§§§§ říká se tomu obecné ohrožení,já vycházím ze slav pana Kohouta a odvolávám se při tom na článek na Seznam cz-Marxista kohout,umělec,aktivista nebo jen obyčejné prase.- a atam je vyfocen jak leje nějakou tekutinu z lahve do nádoby se svěcenou vodou ze které si věřící močí prsty ,když se při příchodu do chrámu Páně křižují.Tvrdíte,že by musel trpět infekční chorobou,aby ohrožoval? A cožpak vy nevíte,že sperma vychází z penisu močovou trubicí ze které se před tím močilo?Chce se mě zvracet!Jinak ale souhlas,že tento námět souvisí s restitucema,když už ale stát začíná dávat církvím čím dál tím méně peněz za jejich základě,potom at beze zbytku vrátí vše co není jeho!Do posledního haléře!!

sardanapal* (Ne, 6. 12. 2015 - 14:12)

Nevím jak to souvisí s restitucemi a církevním majetkem , ale je to nesmysl .
Jedině snad , že by trpěl nějakou obzvláště závažnou infekční chorobou a vědomě ji tímto způsobem hodlal šířit

Jahoda (Ne, 6. 12. 2015 - 14:12)

Jářku Jahoda , držej se...znám případ,kdy se jeden ožrala vsadil,že se v hospodě vymočí do pullitru.Udělal to,sázku vyhrál a během několika hodin byl na policejní cele obžalován z ohrožení veřejnosti a u soudu dostal několik roků nepodmíněně!

sardanapal* (Ne, 6. 12. 2015 - 13:12)

Jářku Jahoda , držej se chcánků v polských kostelech ...

Jahoda (Ne, 6. 12. 2015 - 12:12)

at bolševik vrátí co si...šmankote a já,obyčejný dělník budu dělat za pár tisícovek nad životní minimum?!!

Jahoda (Ne, 6. 12. 2015 - 12:12)

Církev by měla žít z...at bolševik vrátí co si nakrad!Když může bolševik loupit ve Švýcarsku miliardy(10),tak může vracet i to co si nakradl!Nevymlouvejte se,bolševici a vratte co jste si nakradli!Na vás není nic morálního,jste obyčejní kriminálníci!

Steve (So, 5. 12. 2015 - 18:12)

Dostala?

Nic nedostala, "Bylo navráceno" je přesnější.

Skeptik (So, 5. 12. 2015 - 14:12)

Církev by měla žít z příspěvků svých členů. Sektáři jako svědci Jehovovi či mormoni dokážou žít z darý svých oveček. Proč by to nešlo i u katolíků? Nemám rád nejapné řeči kardinálů, že církev je přínos i pro ostatní a tudíž ti nekatolíci jsou povinni na ni platit též.
Kolik by bylo katolíků, když by každý katolík musel platit církevní daň, jak třeba v Německu? Vracení majetku? Po Bílé Hoře se ukradl majetek nekatolické české šlechtě, dostali to cizinci, co sem přišli z holými zadky a císař jim dal nakradený majetek, na své si přišla i katolická církev. Tady taky nikdo nic nikomu nevrací. Církvi se dávaly majetky, když 98% obyvatel byli povinně katolíci, ty 2%, to byli židé. Ke katolické církvi se hlásí nyní podstatně méně obyvatel, takže by to chtělo i redukci majetku v daném poměru. Ten počet přesvědčených katolíků, to by šlo nejlíp zjistit ochotou platit církvi desátek, plus teda pravidelnou účast na bohoslužbách každou neděli, jak to dřív taky bývalo.

Skeptik (So, 5. 12. 2015 - 14:12)

a to je v pořádku,zde se...Katolická církev získala majetek dost pochybně. Vydřené desátky, platily se jako daň, členství v církvi bylo povinné. Prodej odpustků, platilo se za svatby, funusy. Pak bohatí odkazovali církvi majetky, aby se tím vykoupili z očistce. Pochybné způsoby, jak katolická církev v naší zemi k majetku přišla, těch bylo více.
Pak tu jsou nekatolické církve, kde majetek byl z vlastních sbírek, či desátků dobrovolně placených. Evangelík po tolerenčním patentu musel dál platit desátky katolické farnosti, krom toho pak ještě platil salár na svého faráře. U nových církví jako baptisté, tak ti mají vše z dobrovolných příspěvků.
Po majetku se vyloženě třese katolická církev, různé právnické osoby (klášter, farnost) neznají skrupulí. Učí se chudoba, ale jak jde o majetek, tak neznamjí bratra či bližního.
Jinak co bylo ukradeno, to se sluší vrátit. Tohle v českém kontextu těžko stáhnout na katolickou církev, zde nejde o matek získaný skutečně dobrovolnými dary věřících. Panovník rozdával majetek státu, který chápal celý jako své osobní vlastnictví, jiní si vykupovali odkazy církvi své hříchy.

Jahoda (Pá, 4. 12. 2015 - 20:12)

Jahodo, pod to se...to musí být krásné jezdit do Israele jako domů,za rodinou a příbuznýma a ne pouze jako turista.Já Jahoda,když jsem byl v Israelijako turista s Ave tour Jiří Chválek,měl jsem řeč s naším průvodcem panem Hrdličkou a řekl jsem mu,že tomu tady (Israel) neskutečně fandím,že jsem Sijonista a vychutnávám si v Israeli každý okamžik,vážně nevím co mě k Isralskému národu tolik táhne a proč mám k němu hluboce kladný zakořeněný vztah,bude v tom asi nějaké podvědomí,ale krásné podvědomí a na elektronickou stopu která po mě zůstala na internetu jsem hrdý.At žije Israel!

pro odpověď (Pá, 4. 12. 2015 - 19:12)

Pod farnost spadalo víc...vy mlžíte,
tak kde je ten majetek (pozemky) , když není v pozemkových knihách?

? (Pá, 4. 12. 2015 - 15:12)

A kdepak asi církev ten majetek získala, než jí ho sebrali? Je nad církev nějaká výdělečně činná firma?

Jeanette (Pá, 4. 12. 2015 - 14:12)

náboženství není opium...Jahodo, pod to se podepisuji... Ano. Mám tam hodně předků a příbuzných.

Jahoda (Pá, 4. 12. 2015 - 13:12)

vodu kážou a víno pijí....náboženství není opium lidstva,příkladem je Judaismus,krásné ,nevtíravé a neagresivní náboženství maximálně schopných lidí a to jsou Židé,já je mám rád a fandím jim,jejich kultura je super.A toto náboženství dalo vzniknout státu Israel kde Židé nalezli útočiště před lidskou nenávistí,omezenosti a blbým antisemitizmem .Je povinoostí každého křestana fandit Israeli a být sijonista a filosemita a bránit lid Israele před lumpy .A kdo je z křestanů antisemita,je pokrytec,neb Kristu byl také Žid a svatý Petr,první Papež,panna Maria a v§bec všichni apoštolové-všechno židi!

Reklama

Přidat komentář