Reklama

Zánět močového měchýře

Petra (St, 23. 6. 2004 - 12:06)

Ahoj, já už se zblázním. Záněty moč. měchýře mám už pět let. Doberu antibiotika, a za 14 dní je to tu zpět.Když jsem brala urovaxom, tak jsem měla 1/4 roku klid. Jinak pořád dokola. Pomůže mi někdo???

Jana (Út, 22. 6. 2004 - 09:06)

Měla jsem léta občasné potíže, moč byla vždy bez bakterií a já jsemměla hroznépálení po močení. Teprve z výtěru moč. trubice doktorka zjistila přítomnost ureoplazmy - dost nepříjemné bakterie, způsobuje právě to pálení a řezání. Pokud vám ho nedělali, nechte si udělat výtěr, pak uvidíte.

Zuzka (Pá, 18. 6. 2004 - 09:06)

Ahoj, já mám záněty asi 4 roky, ale v moči většinou jen malé množství bakterií, na které antibiotika nezabírají. Už jsem víc než rok úplně bez antibiotik, protože ty mi zničily imunitu, tak je odmítám. Beru SWISS brusinky a hlavně Vital Buchu, ten je nejlepší a když jsem ho brala, byla jsem prakticky bez obtíží (řezání, časté močení atd.). Teď ale nemůžu ten Buchu brát, protože jsem v 34. týdnu těhotenství. Nemáte někdo zkušenost, co se může v těhotenství? Mně fakt nejlíp zabíral Buchu a teď mě mrzí, že ho nemůžu a potíže se mi trošku zhoršily. A navíc jak jsem těhotná, tak mimčo utlačuje močák a tak sedím na WC prakticky pořád, je to utrpení. Mě ani tak neřeže samotné močení,jako spíš po něm mám takové divné řezavé pocity v trubici. A jedna rada, hlavně nejezte kyselé a ostré a nepijte nic s kofeinem a teinem! Já blbec jsem si myslela že jsem už v poho a dala jsem si utopence, no a teď už se víc než měsíc snažím dostat do starých kolejí.

Bohuna (Čt, 17. 6. 2004 - 12:06)

Ahoj, se zánětem močového měchýře mám už také své problémy. Léčím ho už nějaký 3 rok. Je to děs! Jakmile se trochu ochladí, tak už ho mám. Nejhorší je, že mi dávají jen antibiotika a nic víc. Asi teď požádám o pořádné vyšetření. Jestli máš nějaké dobré rady, tak mi je napiš. Budu moc ráda. Předem díky

ifča (Út, 15. 6. 2004 - 12:06)

Ahojky, taky tento problém znám až příliš dobře. Poznala jsem ho asi před dvěma lety, byla jsem i na operativním zákroku, protože mi vyšetřením zjistili zúženou močovou trubičku, od čehož záněty mohly být. Teď mám víceméně klid.Ale chce to se hlídat, jak už tu bylo popsáno, hodně pít, snažit se neprochladnout. Každý den beru jako prevenci SWISS Kanadské brusinky, v lékárnách je mají silnější nebo slabší. Když cítím že se to o mě zase pokouší, vezmu si třeba i dvojnásobnou dávku, urologický čaj s trochou jedlé sody (snižuje kyselost moči) a zbavím se toho. Tento přípravek není lék, je to přírodní doplněk stravy a při potížích opravdu může nahradit antibiotika. Také jsme s partnerem zjistili a bylo mi to i potvrzeno lékařem, že to může být i mechanickým podrážděním oblasti moč. trubice při sexu, v určitých polohách... tak nevím, jestli nejsme moc divocí :_))

melu (Pá, 11. 6. 2004 - 18:06)

Ja zase trpim zanetem mocove trubice. Brala jsem ted v jednom mesici dvakrat tataz antibiotika a stale mam nalez takze ted bude nasledovat kultivace a uvidime... problem je, ze me neboli moc. mechyr ani nepali pri moceni, ale mam hrozne citlive usti trubice, kdyz se mi tre o kalhotky nebo treba pri sexu nebo pri pouhem zavedeni tamponu. Nezna nekdo reseni?

eva (St, 9. 6. 2004 - 14:06)

Pojídám BUCHU už druhý měsíc,k tomu česnekové tablety,Lactobacillus a nyní mám neustále zvýšené teploty a tak bojuji zda vzít biseptol,od zánětů jsem měla klid 3 roky a nyní se vrací a nevím jak ze začarovaného kruhu,léčitel mi poradil zelený jíl,psylium a křemíkovou bombu,tak jsem to taky zkusila ale nejsem si jistá zda pomáhají a tak nevím už co s tím a taky zda je lepší buchu nebo brusinkové tablety.

Judithka (St, 9. 6. 2004 - 08:06)

Tak to jsme dvě, trpěla jsem záněty 5 let a teprve potom se s nimi někdo odhodlal něco dělat. Moje radost byla předčasná, jelikož jimi trpím stále a často.

Zvírotská Kateř (Út, 18. 5. 2004 - 21:05)

Dobrý den.Dnes jsem si přečetla vaš příspěvek a velice mě zaujal protože jsem taky z Plzně.Kdyby vas to neobtěžovalo rada bych se od vas dozvěděla víc.tel.603478337,377321053dekuji za odpověď.

galina (Út, 18. 5. 2004 - 12:05)

tak já píšu zrovna aktuálně,protože včera mě ten zámět chytil a nechce se pustit.Poprvé jsem zánět moč.měchýře měla před 3 lety a od té doby každý rok.Včera to začalo zničeho nic,najednou jdu na záchod,bolest jako blázen,krvavá moč...Hned jsem nasadila urologický čaj a čekám až to nejhorší poleví.taky si dávám Brufen proti bolesti.K doktorce jsem zatím nešla(jsem na mateřské sama s dítětem).jestli to nepoleví,asi pojedu ještě dnes na ambulanci.Opravdu,nikomu to nepřeju a pokud máte ty problémy vícekrát do roka,upřímně lituju.Držte se!!!

monika (Čt, 29. 4. 2004 - 14:04)

lidi, myslim, ze mam pro vas dobrou radu. taky jsem se nemohla vyhrabat ze zanetu moc. mechyre. urolog jen predepisoval antibiotika. ted me kamaradka privedla ke svymu osvedcenymu leciteli. ten mi rekl, ze to mam od tlusteho streva. je zanesene a spravne nepracuje. (coz je logicky, po tech antibiotikach...) a pry kdyz procistim to tlusty strevo, tak problemy zmizi. verim tomu, protoze tohle mi uz rekla jina kamaradka, ktera se zacla zabyvat alternativnim lecenim. doporucil mi brat JUKU (specialni vlaknina)od firmy CaliVita (3 mesice, 3x denne, nalacno - pul hodiny pred jidlem a zapijet velkym mnozstvim tekutiny) a Lactobacillus Acidophillus od te same firmy (3 mesice, 3x denne, k jidlu). a mam se pry vyhybat psenicny mouce a lepku. jeste predtim mi teda zjistil testem krevni skupinu, mam 0. takze pro nulky by to mohlo sedet presne, ale myslim, ze by to melo bejt dobry i pro ostatni skupiny. nulky by taky nemeli pit mliko. drzim vam palce, at uz mate vsichni konecne pokoj!

Andrea (So, 24. 4. 2004 - 20:04)

Močím kúsky krvi a mám hrozné bolesti,nikdy predtým sa mi to nestalo.Na pohotovosti mi pichli Nospu,može to byť z antikoncepčnej náplaste Evra?

A. (Út, 20. 4. 2004 - 09:04)

Pravdepodobne se mi opakuji zanety moc. mechyre. To pravdepodobne pisu proto, ze gynekologicky jsem v poradku, ale v moci jsem nalezy mela. Vzdy to souvisi s pohl. stykem, casto ma i partner - pupinky na penisu, ktere praskaji, penis je hodne cerveny. Nekolikrat jsme byli na urologii, u obvodaka, ja na gynekologii, lecili jsme se, ale opakuje se to, ted uz ani nikam nechodime. Chceme miminko, nemeli jste nekdo problemy v tehotenstvi, jakou lecbu doporucujete, co pomaha???

radka (Po, 5. 4. 2004 - 10:04)

tak koukam,že jsme na tom všichni stejně.něco z mých zkušeností:záněty dostávám pravidelně po pohlavním styku s přítelem.už to trvá asi 2 rok. furantoin už mi nezabírá, s gyrablokem to je o trochu lepší.bohužel nepociťuji výrazný účinek ani u brusinek, urologických čajích a lichořeřišnice. je pravda,že nic nevydržím brát dlouhodobě. vyšetření z gynekologie i kultivace moči jsou v pořádku. psychický problém to být myslím nemůže. ještě zkusím Buchu.mějte se

Dr. Marie Holá (St, 31. 3. 2004 - 09:03)

Rada bych Vam vsem sdelila pozorovani a zkusenosti s pripravkem Buchu. je to potravni doplnek, prodava se v lekarnach a ma velmi vyrazny ucinek jako desinficiens a antiseptikum mocovych cest. mam s nim velmi dobre zkusenosti u klientek, kter trpi chronickou formou infekci mocovych cest a obycejne jeste ve stadiu,, kdy neni potreba pouzit antibiotika o tento stav vnimaji. tyto pocinajici potize lze dobre kontrolovat az 3 tobolkami Buchu denne po nekolik dni, po odezneni priznaku pokracovat a treba i dlouhodobe preventivnim branim 1 tobolky denne. Pri tom dobre pit, sledovat zivotospravu a eventuelne najit duvod, proc prave toto onemocneni klientu postuhuje. Je-li receptivni, zkusit psychologicke zazemi a hledat pricinu.

Dr. Marie Holá (St, 31. 3. 2004 - 08:03)

Často se setkavam s klientkami s takovzm chronickym nabehem k cystitide. Velmi se osvedcuje pouzivani rostlinneho pripravku Buchu - jedna se o extrakt rostliny Barosma Betulina / Zapasnice brezova/ a jeji ucinek je zajimavy v tom, ze pusobi jako desinficiens mocovych cest a soucasne podporuje vymenu tekutin v tele - ma blahodarny vliv na lymphaticky system. Pouzivam ji v davkovani 3x1 tobolku ve stavu potizi a po uklidneni potizi dlouhodobe preventivne jednu tobolku denne. Samozrejme pitny rezim a zivotosprava, prace se zivotnim stylem klientky.

holka (Po, 29. 3. 2004 - 15:03)

Ja tohle resim porad. Minulej tejden jsem byla na gynde, doktor mi rekl, ze je dulezity, aby jsem nebyla "sucha" pri sexu, hodne pit, teplo na bricho a nedrazdit divokyma polohama (me to treba drazdi mocak pri poloze zezadu)..tak snad Ti tento tip pomuze..

jitka (Ne, 28. 3. 2004 - 04:03)

Ja s tim mam problemy uz 4 roky. Zkusila jsem snad uz vse. Me to nejvice trapi, kdyz se vyspim s mym pritelem bez kondomu, druhy den uz pak citim neprijemne paleni. Doktor se me ptal jak jsem s nim dlouho, ale v tom to neni. Jsme uz spolu 9 let. Kdyz docuravam, tak mam kolikrat i krev. Jsem z toho zoufala, navic jsem alergicka na sulfan, ktery je v biseptolu. Momentalne ziji v USA a ani tady me nepomohli.

jana (Po, 22. 3. 2004 - 15:03)

Clovece kde jsi to vycetla? Jako bys mi mluvila z duse. Trpim na zanety uz spoustu let, momentalne zazivam ale to nejhorsi- tahne se mi to hrozne dlouho. A to co pises- u me to je nenavist k otci, mam z neho i spatny sny- myslis ze by to mohlo byt z toho? Stresu mam taky vic nez dost, jelikoz hledam praci a trpim na deprese, kvuli kterym jstem ted vysadila antikoncepci. Snad se to vsechno urovna a my telo zase bude fungovat normalne.

Mia (Út, 9. 3. 2004 - 20:03)

Milá Lenka, máš pravdu, stres určite na zdravotný stav (i ochorenie moč. mechúra) vplýva. Chce to byť v pohode, piť dostatok tekutín, neprechladnúť, myslieť pozitívne (to je asi najťažšie, ja si stále hovorím: Som zdravá, šťastná a spokojná. Dokážem všetko, čo chcem. Som v bezpečí.). Zaujíma ma alternatívna medicína, len nemám to?ko času venovať sa jej, ako by som chcela. Zistila som si však možné psychické príčiny ochorenia moč. mechúra, a v jednej knihe sa píše, že na príčine je potláčaný hnev na príslušníka opačného pohlavia (priate?a, manžela, otca...). Možno na tom niečo bude, tak sa snažím urovnať si všetky vzťahy, a ak to nejde, aspoň sa nestresovať. Lenka, držím palce, aby sa Tvoje problémy s močovým mechúrom dali do poriadku, a ak budeš v pohode, určite príde aj to bábätko. Som o tom presvedčená.

Reklama

Přidat komentář