Reklama

Zánět močového měchýře

Dana (St, 4. 5. 2005 - 20:05)

Tu lichořeřišnici si koupím, tu jsem ještě nezkoušela a už jsem o ní slyšela spoustu chvály, medvědici piji to trošku pomáhá. Stejně nejlepší na tyhle bolesti a pálení byl Spasmocystenal kapky po těch ty křečovité bolesti vždy přestali, když to bylo třeba jen od nachlazení a ne od bakterií. Bohužel se přestaly vyrábět bez náhrady. Děkuji za rady a všem brzké uzdravení

Dascha (St, 4. 5. 2005 - 19:05)

Milá Dano, to mě velmi mrzí, že se takhle dlouho s tímto problémem trápíte. Zkuste určitě již zmiňovanou Lichořeřišnice větší, jedná se o kapky, které jsou k dostání v bylinkářství i lékárnách. Dále Vám mohu ještě poradit Grepové kapky, jedná se o výtažek z grepových jadérek. Jsou sice hrozně hořké, ale plno lidí si je pochvaluje, mají silný antibakteriální účinek, stejně jako Lichořeřišnice. Dále také zkuste třeba Megabrusinky od SWISS, je to inovace klasických brusinek od této firmy a jedná se o želatinové kapsle s vyšší koncentrací brusinkového výtažku. Také bych Vám chtěla doporučit Medvědici lékařskou - ta je skutečně výborná a úleva je zřejmá již po několika hodinách. Běžně ji zakoupíte v lékárnách a hlavně si ji kupte sypanou, nikoliv v sáčcích. Když je nejhůře a jsem zoufalá, aplikuji si Spasmopan čípek do konečníku, ale je to jen dočasné řešení, ustoupí jen bolest, zánět se nevyléčí. Také je vhodnou prevencí nakapat pár kapek 100%-ního čajovníkového oleje na tampón a na noc zavést do pochvy, úleva je také zřejmá. Jsou to sice jen mé "šarlatánské" metody, ale pomáhají mi. Mnoho zdaru a brzké vyléčení přeje Dáša.

Dana (St, 4. 5. 2005 - 16:05)

Ahoj holky, taky se můžu přidat, protože mě to také trápí. Už jsem měla vše co píše Marky i Vital buchu a Wobenzym 5. měsíců. Vital buchu úplně bez účinku a Wobenzym na m.m. nic, ale zmizela mi celulitida na zadku tak alespon neco. Taky za ty prachy. Rok po porodu byl klid, to jsem si myslela, že jsem se toho navždy zbavila a teď se to opět rozjelo a už trpím od nového roku. Je to hrozná beznaděj.

Dascha (St, 4. 5. 2005 - 14:05)

Ahoj Marky, úplně s Tebou soucítím, je to šílená věc, když se neustále objevuje recidiva. Vše, co píšeš, jsou vynikající věci, ale je to bohužel spíš prevence, než nějaká zázračná léčiva. Jeden můj lékař tvrdí, že kdo trpí častými angínami, trpí i zánětem močových cest, proto je velmi dobře, že jsi navštívila i odborníka ORL. Jestliže máš krční mandle v pořádku, pak to "od nich" nebude. Já osobně je mám vyndané, ale záněty se také vracejí. Myslím si, že se my všechny "trpící" musíme s tímto onemocněním nějak sžít, a přísně dodržovat prevenci, protože to je věk, která je už prostě v nás. Znám snad jen jednoho člověka, kterému se tento zánět nevrátil. Jak píšeš s tím sportováním - stačí se zpotit, vychladnout, dále stačí mírné ofouknutí a je to hned. Někdo je na tohle prostě náchylnější. V mém případě jsem musela omezit i koupání v moři nebo kdykoliv jinde, poněvadž mokré plavky v oněch místech a trochu vánku - to je "krásný" základ pro začínající infekci. Mnozí odborníci také doporučují Wobenzym, je to dlohodobější a hlavně nákladná léčba, ale jsou to pilulky zvyšující účinnost případné antibiotické léčby, ale posiluje také odolnost jedince vůči případným opakovaným infekcím. 200tablet tohoto preparátu stojí cca 820,-Kč, ale proč to nezkusit. Nejdůležitější je prostě základ - hodně pít, omezit rafinovaný cukr na minimum, jíst hlavně hrušky, třešně - omezit citrusy, ze zeleniny brokolici, okurky, luštěniny, nenosit žádná krátká trička, nosit raději různá "body" a košilky, nesedat si na žádná studená místa a hlavně také nemít extra bouřlivý intimní život. V nečem jsou to hrozná omezení, ale zabírá to. Nejen Marky Tobě, ale i ostatním "trpitelkám" přeji brzká uzdravení a už žádné pálení a bolesti. S pozdravem Dáša

marky (St, 4. 5. 2005 - 13:05)

Ahoj Dascho, je to moc zajimave co pises. Ja mam od prosince uz 5 zanet m.m., vyzkousela jsem vsechno pocinaje ATB, chemopraktika, dale z prirodni mediciny MAXbrusinky od firmy SWISS, Uroval manosa, kapky Uroval, Aloe Vera nectar s brusinkama specialne na zanet - 1l, zadny palivy jidla, hodne obycejne vody a bylinkovych caju, hlavne Medvedice lekarska, muj urolog me napsal na posileni imunity m.m. Urovaxom na tri mesice, ale uz ho beru 2 mesice a zanet se mi 2 x vratil. Takze jsem zoufala a nevim co dal, vzdycky je tyden klid, pak se to vrati a takhle porad dokola, jediny, co jsem snad nevyzkousela je Vital Buchu, ale mam pocit,ze me uz nepomuze nic. Navstivila jsem i gynekologa a krcni,jestli nemam nejaky skryty inf.lozisko a nic nezjistili, jen rikaji, ze je to snizena imunita, ale ja nenastydnu nic podobnyho, ale jdu si treba zasportovat a mam zanet ...

Dascha (Út, 3. 5. 2005 - 22:05)

Ahoj Radko. Mám stejný problém - vždy po pohlavním styku se mi objeví tytéž potíže, co popisujete. Zvláště pak, když se jedná o lehce "vášnivější" akt. Můj známý gynekolog se mi to snažil vysvětlit. Při pohlavním styku dochází k většímu prokrvení poševních stěn, tudíž je pochva a močová trubice náchylnější k infekcím. Jestliže máte sníženou imunitu - což zřejmě máte, už jen díky té hromadě atb - tak si myslím, že je to ono. Ze své vlastní zkušenosti Vám radím, abyste hodně pila - alespoň 3,5l tekutin denně, žádné černé fermentované čaje, pouze zelené, bylinné a zřídka i ovocné. Omezte bublinkovanou vodu, pijte jen neperlivou. Také vylučte všechny ovocné šťávy - i 100%. Dále bych Vám chtěla doporučit kapky z lichořeřišnice větší. Ráno na lačno se zhruba 20 kapek aplikuje do vody, která se vypije. Tato bylina má úžasné antibakteriální účinky. Dále bych Vám také chtěla poradit přírodní produkt "chlorella", jedná se o řasu, která má také úžasné účinky na imunitu a různé infekty v těle. Jedná se o 100%-ní biomasu, není to žádná chemie. Na trhu také existuje potravinový doplňek "Vital-Buchu". Jedná se o kapsle z keře a tyto pilulky mají blahodárný vliv na tonizování sliznice a mohu ze své zkušenosti říci, že se mi tento produkt osvědčil i více než kanadské brusinky. Přeji Vám mnoho úspěchů při léčení Vašeho měchýře a doufám, že Vám alespoň něco zabere. S pozdravem, Dáša, Cheb.

Růža Matějů (So, 30. 4. 2005 - 10:04)

Náš děda nemá žádné potíže, ale dokrot mu neustále předpisuje antibiotika, že prý tam něco má. Je mu 81 let. Je to správné?

Barča (Pá, 15. 4. 2005 - 13:04)

Ahoj Radko, urovaxom mi pomohl, brala jsem ho pouze měsíc 1x denně a měla jsem pokoj od zánětů tak asi 4 roky. Ale jak to tu popisuješ, tak tak děsně jak ty, jsem na tom nikdy nebyla. Taky mi myslím pomohl Furantoin - dlouhodobě 1 tableta denně, ale já to moc dlouho nemohla brát, neboť mi po tom bylo hrozně blbě.

Martina (Út, 22. 3. 2005 - 09:03)

Tak koukam, ze nejsem jedina. Mne se zanet taky dostavi po styku. Ne po kazdem, to bych ho mela 3x tydne, ale pri "odvazanejsich hratkach" ho hned chytnu. A to mam jednoho partnera a vzdy pred i po styku dodrzujeme hygienu. Je to desne, ale prece se neprestaneme milovat?

Lenka (Po, 14. 3. 2005 - 14:03)

Já mám stejný problém,taky jsem brala rok ATB,potom operace...Nyní musím po styku brát furantoin,jinak bych měla zánět.Můj urolog mi řekl,že nejsem jediná a že mám doufat,že se to zlepší po těhotenství.

Radka (Pá, 11. 3. 2005 - 15:03)

Ahoj holky, mám stejný problém s moč. měchýřem i když trvá jenom 1 rok, tak to úplně stačí. Mám pocit, že jsem na konci svých sil, množství antibiotik,které jsem za ten rok snědla, jsem nesnědla za celý svůj život. Začalo to úplně nevinně, měla jsem po určitou dobu stres jak v osobním, tak v pracovním životě a dostatala jsem zánět lymfatických uzlin, po přeléčení antibiotik bylo vše v pořádku, pak jsem dostala angínu po přeléčení antibiotik opět OK, no a pak to začalo - zánět močového měchýře, prvně jsme si s mým mužem mysleli, že jsem prochladla, takže opět antibiotika, za 14 dní znovu atd. vše se pořád přeléčovalo antibiotky dokola, takže množství co jsem do sebe narvala bylo fakt katastrofální u praktického lékaře mě už znali a lékař už ve dveřích psal antibiotika, až jsem skončila na urologii. Tam se mnou opět nic nedělali a pořád antibiotika, občas jsme v noci s mým mužem jeli na pohotovost, kde jsem se v bolestech kroutila a prosila aby mi něco dali, na photovosti jsme byli dokonce i na dovolené apod. Mé zážitky jsou fakt katastrofální. Pořád jsme to s mužem dávali za vinu nějakému prochlazení apod., ale všechno to byla blbost. Nakonec jsme vysledovali, že je to po pohlavním styku (hygienu důsledně dodržujem). Opravdu, 1-2 dny po styku mám příšerné bolesti, krev v moči, no prostě katastrofa. Po tomto sdělení na urologii, byl vyšetřen i můj muž na veškeré bakterie apod. - je zdráv, nic nenašli. Urolog mi poté řekl, že mám po každém styku užít 1 tabletu antibiotika Ofloxin a bude klid. Já už ale další antibiotika brát nechci, protože si myslím, že se to snad nedá jíst jako bonbony do konce života. Krom jiného, jsem zkusila i různé kapky jako Renol, samozřejmě jím i Brusinky Max, v současné době jsem ve stádiu, že po poradě s mým praktickým lékařem beru lék Uro-waxom na 3 měsíce, můžu říct že je to zatím v pohodě, poslední zánět jsem měla 4. ledna, ale s podmínkou že s manželem nemůžeme mít pohl. styk., proto jsem teď v pohodě. Naštěstí má proto můj muž pochopení a je pro mě i morální podporou. Protože z této nemoci nejsem úplně psychicky v pohodě.Chtěla jsem se zeptat jestli, někomu ten Uro-vaxom pomohl a vyléčil se ? Rádi bychom založili rodinu, ale v tomto stavu si to dost dobře nedokážu představit. Osobně si myslím, že toto onemocnění propuklo díky oslabené imunitě z předchozích nemocí a tak se tělo nedokáže vyrovnat s běžnou infekcí. Mám taky obavu z toho, aby to v těhotenství dítě nějak nepoškodilo.

Liana Bila (Čt, 10. 3. 2005 - 18:03)

Ja mivam zanety mocoveho mechyre nekolikrat do mesice je mi 12.Snazim se pit oblekat.Uzivam vsechny mozne prasky na E.colli mi pomaha jedine UROVAL MANOSA ,ale na ostatni bakterie nic.tyhle casre zanety mi zacaly po mononukleose.Take po te mononukleose mam oslabenou imunitu.Muzes mi prodim poskytnout nejake rady?Odepis na lilda.bila"seznam.cz Predem dekuji:o)

Liana Bila (Čt, 10. 3. 2005 - 18:03)

Ja mivam zanety mocoveho mechyre nekolikrat do mesice.Je mi 12.snazim se oblekat pit atd.uzivam vsechny mozne prasky.Na E.colli mi pomaha jedine UROVAL MANOSA.Ale na ostatni bakterie nic.muzes mi poskytnout nejake rady jak se tech prisernych bakterii zbavit?Odepis na lilda.bila"seznam.cz Predem dekuji:o)

Ketty (Út, 8. 3. 2005 - 10:03)

Ahoj holky, poradi me nekdo ? V prosinci jsem chytla zanet m.m. s horeckami a krvi v moci, pomohly me ATB, na zacatku ledna byla uz moc negativni, jedla jsem od pulky prosince az do ted brusinky MAX, dodrzovala pitny rezim a neustale se teple oblekala. V unoru jsem po mesici a pul vsak zanet chytla znovu, opet jsem ho doma prelecila a ted po 14 dnech jsem chytla zanet znovu a uz si nemuzu dovolit byt doma na neschopence. Po unorovem zanetu jsem jeste preventivne pila caj z medvedice a jedla kapky UROVAL a opet brusinky. Myslim, ze tyden doma a brani ATB ten problem nevyresi. Mate nekdo zkusenost, jak z toho ven, aby se neopakovalo porad dokola ? Diky za rady.

adrien (Pá, 4. 3. 2005 - 12:03)

Určitě zkuste medvědici lékařskou, výborný je také odvar ze zlatobýlu nebo přesličky. Když nic jiného tak horký čaj uleví... Mě to také pomáhá - samozřejmě jako prevence nebo když cítím, že "se něco děje", v akutní fázi radím lékaře...

Pavla (Út, 22. 2. 2005 - 09:02)

Nečetla jsem celé diskuzní fórum, ale přesto bych ráda něco poradila, snad to někomu pomůže. Nemám chronický zánět, ale párkrát už jsem s tím problém měla. Naposled včera, dneska už jsem O.K. Už jsem chtěla letět k MUDr. pro Furantoin, ale někdo mi poradil ovar z Medvědicového listu. Opravdu mi to pomohlo, už po druhým šálku. Koupila jsem ho sypaný za 23 Kč. Je mi jasný, že při chronických problémech to asi nepomůže, ale mě i kamarádce to pomohlo.

¨Lenka (Po, 21. 2. 2005 - 12:02)

určitě jděte na urol.vyšetření,je to menší zlo než něco zanedbat,pak to přejde do chron.formy.Tento bacil jsem v sobě měla přez rok,než mi zjistili,že mám v moč.měchýři divertikl,kde se mi ten bacil drží.Určitě na urologii!

Pavla (Po, 21. 2. 2005 - 10:02)

Dobrý den,naše 7-mi letá dcera měla 1x zánět moč.měchýře, který se vyléčil v r.2002 Biseptolem, jenže se jí opakuje nález bakterie v moči, jmenuje se Protheus. Lékařka nám doporučuje urolog.vyš., nám se ale nechce dceru trápit. Poraďte mi prosím.Děkuji Pavla Šafránková

Pavla (Po, 21. 2. 2005 - 08:02)

Dcera 7 let měla zánět močového měchýře, který se vyléčil Biseptolem. Opakovaně se jí v moči objevuje bacil Protheus a lékařka navrhuje urolog.vyšetření dolních cest močových.Má někdo s tímto vyšetřením u holčiček zkušenost, případně doporučíte jinou léčbu u dětí.Děkuji Pavla

JanaK. (Pá, 18. 2. 2005 - 21:02)

Nikomu nezávidím potíže které tu popisujete, protože jsem si to sama prožila.Tři roky jsem se léčila s chronickou cistitidou, ale bezvýsledně.Začalo to jako nevinný zánět močového měchýře,který jsem měla před tím jen jednou v životě.Tak jsem se neznepokojovala, říkala zajdu k lékaři dostanu antibiotika a za dva dni bude po problému.To jsem se ale přepočítala, protože nezabrali. A nezabrali ani druhé ani třetí.Na urologii jsem byla jako doma a koukalina mě jak na simulanta.Prodělala jsem všechny možné vyšetření -ultrazvuk, rengen s kontrastní látkou i cystoskopii.Jediné co lékař konstatoval po cystoskopii bylo chronická cystitida a rada hodně pít a udržovat se v teple a k tomu asi pět balení Algifenu.To mě teda absolutně zdrtilo, protože jsem si nedovedla představit jak budu existovat, když se mi chce pořád na záchod a ještě je to utrpení a s tím chodit do práce.Vyzkoušela jsem léčitele, byliny,homeopatii, enzymy a nic nepomáhalo.Pak jsem celkem plánovitě otěhotněla vše probíhalo v pořádku i kdyz ty problémy s močovým měchýřem pořád stejné.Jaký ovšem nastal zvrat. Ve 20.týdnu mě začaly hrozné bolesti v pravém podbřišku.Na gynekologii si myslely, že snad rodim nebo spíš potrácím, ale na ultrazvuku vše v pořádku tak mě poslali na chirurgii a světe div se akutní slepé střevo. Ihned na sál a vyoperovat. Měla jsem hrozný strach protože malej už se hýbal a bála jsem se, že mu ta operace nějak uškodí.No abych to zkrátila po operaci mě veškeré problémy s moč.měch. skončili.Když jsem to potom říkala primáři na vizitě ten jasně řekl,že v tom slepáku bylo infekční ložisko a dráždilo to ten moč. měch.Byl to prý celou dobu chronický slepák a pořádně se ozval až když ho začala utlačovat ta rostoucí děloha.Takže ted jsem bez problémů malýmu je už rok a je krásný a zdravý.Jenom nechápu proč u vleklých zánětů m.m. lékaři nepátrají po ložisku infekce,protože s přístupem hodně pijte, budte v teple a zvykněte si na to bych dřív tenhle dopis dvakrát přerušovala a šla na WC.Všem přeji at se vyléčí a nepropadají depresím.

Reklama

Přidat komentář