Reklama

Zánět močového měchýře

pavla (Čt, 9. 10. 2003 - 21:10)

Děkuji Ivo, moc jsi mne uklidnila, neboť moje doktorka mi řekla přesně to samé, co tvoje a předepsala mi Augmentin ( což je amoxilin).Takže bude snad vše v pořádku. Držím Ti palečky a měj se krásně.

Sabina (Čt, 9. 10. 2003 - 15:10)

Ahoj Ivo, také čekám miminko, jsem ve 14. týdnu. Když začnu mít potíže s m. m. (pálením a řezáním), do hodiny mi pomohou kapky z lichořeřišnice (10 kapek do sklenice vody). Jsou různé druhy, mě se nejvíc osvědčily od MedinTerra Brno. Jsou v plastové tm. modré lahvičce a 100 ml stojí kolem 90 Kč. Kupuji je u nás ve zdravé výživě. V lékárně u nás tento typ nemají. (Pomáhají mi případně i na bolení v krku společně s lokálním antibiotickým sprejem Bioparox). Infekce močových cest se mi často vrací, ale díky lich. kapkám mám opravdu hned po problému. Žádná antibiotika mi na m. m. nepomohly, i týden po jejich dobrání jsem měla potíže znovu a k tomu ještě potíže gynekologické.

Barča (Čt, 9. 10. 2003 - 11:10)

Ahoj Moniko, taky jsem měla naordinovaný dlouhodobě Furantoin (1x denně), jenže jsem ho vydržela brát jen 14 dní, pak jsem toho musela nechat, protože jsem z toho měla průjmy a vyrážky. Ale i tak musím říct, že mi to tenkrát určitě pomohlo a hlavně na dlouho! Měla jsem 4 roky úplný pokoj. Určitě se toho neboj a ber to, jak dlouho vydržíš. Je to účinější na m.m. než jiná antibiotika.Jinak příčina většinou prostě není nebo nikdo neví, proč se to opakuje. Většina těch, co sem kdy napsaly, by Ti asi potvrdila, že absolvovali všemožná vyšetření a prohlídky a všechno je u nich v pořádku. Mně doktorka sdělila, že prý je ženská močová trubice moc krátká a tak jsou k tomu sklony.

Iva (St, 8. 10. 2003 - 12:10)

Ahoj Pavlo, doktor mi předepsal Cefaclor, brala jsem ho asi 10 dní. Dozvěděla jsem se, že v těhotenství by vůbec neměly vadit antibiotika penicilinové a cefaklorinové řady, což byl i můj případ. Měla jsem z toho docela nervy, ale od dobrání antibiotik jsem byla již na druhém ultrazvuku a mimčo je v pořádku :-). Má gynekoložka mi řekla, že pálení, hlavně ze začátku močení, může způsobovat i bakteriální zánět v pochvě. Takže je dobré, pokud bude moč v pořádku, nechat si udělat i kultivaci z pochvy. Přeji ti, ať všechno dopadne dobře. Iva

Monika Prazakov (St, 8. 10. 2003 - 08:10)

Ahoj vsichni,zacala jsem trpet podobnymi problemy. Doktori mi dali Furantoin na 3 mesice a me se to moc nelibi. Pobirat to po takovou dobu, cpat do sebe tuhle chemii a jeste nevedet jestli to pomuze? Mate s Furantoinem dobre zkusenosti a taky jste to brali takovou dlouhou dobu? Co mohu udelat pro to aby potize prestaly? Znate nekdo vubec pricinu zanetu mocoveho mechyre?Diky za odpoved.

Monika Prazakov (St, 8. 10. 2003 - 08:10)

Ahoj vsichni,zacala jsem trpet podobnymi problemy. Doktori mi dali Furantoin na 3 mesice a me se to moc nelibi. Pobirat to po takovou dobu, cpat do sebe tuhle chemii a jeste nevedet jestli to pomuze? Mate s Furantoinem dobre zkusenosti a taky jste to brali takovou dlouhou dobu? Co mohu udelat pro to aby potize prestaly? Znate nekdo vubec pricinu zanetu mocoveho mechyre?Diky za odpoved.

Veronika (Po, 6. 10. 2003 - 22:10)

Ahoj. Dlouho jsem se potýkala s hodně silným zánětem močových cest. Byla to nesnesitelna bolest a antibiotika a lekari jen pomohly k castejsimu opakovani zanetu. Pred par tydny jsem byla u lecitele (uznavany fyzioterapeut a lecitel). Sam zjistil, ze mivam velmi silne zanety. Dal mi nejake prirodni caje a doporucil zvlastni, ale velice ucinou lecbu. Nechci klamat, proto nebudu uvadet nazev te rostlinky. nejsem si jim jista. Ale urcite vsechny znate ty bile kulicky na kerickach, ktere si deti hazeji na zem a slapou na ne a ony pak praskaji :) Rikal, ze je to ten nejlepsi lek. Pry jich mam jist pet denne (ne najednou, jsou mirne jedovate) a musim rict, ze od te doby jsem necitila ani naznak zanetu. Nechci to zakriknout, ale vypada to nadejne a byla bych rada, kdyby to pomohlo i nekomu z vas. Zatim ahoj.

pavla (Ne, 5. 10. 2003 - 22:10)

Ahoj Ivo, jsem na začátku těhotenství , mám už 2 dny problémy s řezáním a pálením, pila jsem ur. čaj , ale nepomohlo to zítra jdu ke gynekoložce . Mohla by jsi mi napsat, která antibiotika jsi brala, abych věděla, která jsou bezpečná. Děkuji , Pavla

Iva (Út, 16. 9. 2003 - 14:09)

Zdravím, tak jsem se včera (po dobrání antibiotik) na kontrole u urologa dozvěděla, že výsledky moče z období těsně PŘED užíváním ant. byly negativní. Docela mě to naštvalo, mslím, že dr. měl počkat jak to poslední vyšetření dopadne. Jsem ráda, že mám výsledky v pořádku ( i když je to asi zázrak), ale vadí mi, že jsem to brala zbytečně. Ahoj, Iva.

Iva (Pá, 12. 9. 2003 - 12:09)

Ahoj Ivčo, tak už se můj urolog taky rozhoupal a antibiotika beru. Začala jsem pociťovat pálení při močení, tak už asi nebyl důvod to odkládat. Je to řada ant., kterou je prý možné brát i v těhotenství, tak jsem zvědavá.Měla jsem hlavně strach z užívání v prvním trimestru (jsem teď mezi 11 - 12 týdnem), ale i gynekoložka mi to odsouhlasila. Určitě se zase ozvu a budu ráda, když napíšeš, jak se daří tobě. Zatím ahoj, Iva.

Jitka (St, 10. 9. 2003 - 17:09)

Ahoj vespolek. Problémy s močákem mám už 5 let - pálení, řezání(někdy děsné) časté močení i v noci, ale nikdy mi v moči nic nenašli. Ani při cystoskopi, ultrazvuku aj. Dva urologové mi řekli, že to bude asi psychika, že oni mi pomoci nemohou. Nakonec jsem se ještě obrátila na kliniku v Praze. Tam mi vzali biopsie a zjistili, že mám intersticiální cystitidu.Léčit se to asi moc nedá, ale mělo by pomoci roztažení močáku na max. (v narkoze), tak jsem zvědavá.

Zuzka (St, 10. 9. 2003 - 09:09)

Odpověď

Ivana (Út, 9. 9. 2003 - 16:09)

Ahoj Ivo,dlouho jsem tu nebyla,jak jsi dopadla? Ja léky na zánět ledviny brala cca v 14 týdnu těhotenství a potom znovu o měsíc později. Mám zkušenosti, ze jakmile uz v těle zánět je, nevyplavíš ho ani 5 litry denně, nehledě na to, že v těhotenství se to taky nesmí s tím pitím přehánět, protože tělo má tendenci zadržovat vodu a ledviny jsou víc zatěžovaný, tak aby vydržely. Urologický čaj mi gynekoložka nedoporučuje, takže piju šípkový a heřmánkový a hodně vody, tak 2-3 litry denně (když se zadaří :-). Přeju taky zdravy mimčo. Ivana

Zuzka (Po, 8. 9. 2003 - 09:09)

Zajímalo by mě,zda zánět močového měchýře a ledvin,může být jen z nachlazení nebo i gynekolog.problémech(zánětech.)

Fialka (Čt, 28. 8. 2003 - 13:08)

Na kopřivu pozor: při dlouhodobém užívání ano čistí krev, ALE také ji ředí a hrozí, že bysle mohla vykrvácet při poranění. Takže dělat alespon měsícní přestávky v pití koprivy.

Fialka (Čt, 28. 8. 2003 - 12:08)

Jen drobnost k tomu orgasmu: já ho dosahuji v podstatě bez problémů, ale v okamžiku kdy mám problémy s močovými cestami - bolesti, tak nemám ani chut se milovat. Takže můj laický názor je, že to spolu souvisí. Ale když se vyléčíte - podctivě dodržíte léčbu, tak to bude určitě ok. Držím palce.

Fialka (Čt, 28. 8. 2003 - 12:08)

Mám nějaké zkušenosti, ale myslím, že ne tolik co ostatní ženy zde.Vždy jsem šla k praktické lékařce - ta Vás popř. pošle na urologii. Praktická lékařka mi vždy nasadila antibiotika, ale na ty jsem alergická a přinejmenším to odskáču kvasinkovým onemocněním pochvy (jako reakce na antibiotika). Ale lékaři se většinou bojí srůstů po zánětech, takže antibiotika nasazují. Ted jsem mimo domov a k lékaři nemohu. Vyzkouším vše co tu píší ostatní zkušené. Zkuste taky, ale pokud máte dobrou praktickou lékařku - jděte k ní, kdybych ji měla - šla bych.

Hanka (Út, 26. 8. 2003 - 17:08)

Mirko, E. coli se prý do močových cest dostává i ze zamořených střev, takže bych ti doporučila Hydrocolon-terapii. Mně pomohla, půl roku jsem byla bez jediného problému a ještě jsem se zbavila mykóz.

Hanka (Út, 26. 8. 2003 - 17:08)

Zkuste použít místo Spasmocystenalu tablety "No Spa. Předepíše je vám i vám obvodní lékař. Jsou proti křečím hladkého svalstva, což močák je a mě opravdu pomáhá. Je výborný i na žaludek a žlučník.

Barča (Út, 26. 8. 2003 - 09:08)

Ahoj všichni, sušené brusinky, bohužel ovšem v cukru, lze sehnat v prodejnách Makro, 1/4kg stojí asi 100Kč. Myslím, že to nevyjde dráž, než kapsle a dle mínění mé pané doktorky je to přeci jen lepší, než chemický výtažek.

Reklama

Přidat komentář