Reklama

Zánět močového měchýře

dasulika (Pá, 3. 6. 2005 - 11:06)

Ajunko,mám hodně podobný to co ty. Ráno mě to štípě a pálí, skoro se nevyčůrám. Pak musím hoodně pít, aby to přestalo. No a ještě večer vypít alespoň litr vody, aby se vyčůrala a neštípalo mě to v noci. Cítím to i během sexu a po sexu to zase pálí, ať před tím piju jak chci. Obvoďačka mi řekla, že mám nejvíc pít mezi pátou a sedmou večerní, kdy je zvýšená aktivita ledvin. Jenže já jsem jak žíznivej pramen celej den. Přípravky z lékárny mi nepomáhají, opravdu jenom to pití tak 4 litrů vody denně. Ani se kvůli tomu nevyspím, když pak třikrát za noc se budím a musím jít na záchod.

AV (Út, 31. 5. 2005 - 11:05)

bylinky pomohouOK ALFA OK TAUhttp://www.prag-info.cz/_shop/index_.php?shop=MTQwOQ==&akce=detail&id=23550

Dascha (Čt, 19. 5. 2005 - 18:05)

Také mám zkušenosti s cévkováním - sondou a jelikož jsem měla zánět přímo močové trubice, nebylo to nic moc. Ale dá se to vydržet. Hlavně se po tomto úkonu hodně prolévejte - nejlépe neperlivou vodou, aby se močová trubice opět dostala do normálu. Hodně síly a dejte vědět, jak to dopadlo. D.

Dana (Čt, 19. 5. 2005 - 17:05)

Ničeho se neboj, já to podstoupila několikrát a nikdy jsem vyloženě bolest necítila, když jsem měla zánět tak to bylo nepříjemné, ale spíš první vyčůrání potom trochu pálilo. Když jsem byla bez zánětu tak jsem to skoro necítila.

Martina (Čt, 19. 5. 2005 - 13:05)

Chtěla bych se zeptat, zda je vyštření na urologii bolestivé (např. cévkování atd.). V nejbližší době mě to čeká a proto mám velký strach. Děkuji za odpověď.

Dana (Út, 17. 5. 2005 - 11:05)

Sice nemám tak bohaté zkušenosti jako někteří z vás, ale myslím si, že každá rada dobrá:-) Poprvé jsem onemocněla zánětem močového měchýře před 3 lety. Pak jsem měla klid až do minulého prosince, kdy jsem začala chodit se svým současným přítelem. Někde jsem četla, že vyšší sexuální aktivita = vyšší pravděpodobnost, že tě potká zánět moč. měchýře. Takže při prvních náznacích jsem nasadila kanadské brusinky a urologický čaj a ustála jsem to. Ale zhruba za měsíc se zánět objevil v plné své kráse a během 2 hodin jsem skončila na pohotovosti. Dostala jsem ATB, do 2. dne bylo vše ok. Následovali 3 měsíce, kdy jsem se léčila s mykózou (diky ATB). A když už jsem měla pocit, že vše začíná být ok, tak jsem jsem dostala znovu zánět moč. měchýře. To už mi bylo jasný, že všechno souvisí se vším, což mi potvrdil jak můj gynekolog, tak i urolog. Sehrála v tom roli samozřejmě i psychika. Ve druhém případě jsem dostala Furantoin, který má prý vliv pouze na močové cesty, tudíž jsem se dalším gyn. problémům úspěšně vyhnula. Bohužel tento lék se prý přestal vyrábět a nebude ničím nahrazen! V současné době chodím na URO, moč mám sice bez nálezu, ale funkce ještě není 100%, a stejně jako některým z vás mě píchá v močové trubici, mám tlak v moč. měchýři a není mi to právě příjemný. Koupila jsem si balení brusinek od SWISS, česnekové tablety a

Dascha (So, 7. 5. 2005 - 15:05)

Ahoj Veiao, Tvé potíže budou určitým způsobem spjaty s intimním životem. Jak jsem tady již psala - intimním stykem se více prokrvují poševní stěny a tím je celé toto ústrojí náchylnější k infekcím, zvláště, když to ložisko už někde je, ať už v močové trubici či měchýři. Jak jsem byla poučena, důležité se je před i po styku vyčůrat a samozřejmě umýt (což je asi zbytečná info). Také by ten akt měl být trošku korigován, nemělo by se jednat o supervášnivou akci, protože čím rychlejší a delší tempo, tím je pak ta bolest příšernější. Vím, je to hrozné omezení, ale opravdu to zabírá. Pak do toho třeba ještě chlad, nastydnutí... a je infekce jak trám. Homeopat mi doporučil přípravek Cantharis, vždy před a po si "lupnout" jednu pilulku. Ale bohužel, nezabralo to. Píšeš, že dopo je to močení horší. Je to zřejmě vyšší koncentrací močovin, které po noci nejsou zředěny vodou, kterou pak vypiješ. Ale je to stejně příšerné, pořád si takhle na něco dávat pozor.... Když vidím nějaké slečny, jak mají odhalená záda a bříško, úplně mě polévá pot, nejraději bych je šla něčím přikrýt, už jsem z toho úplně zdeformovaná. Jak píšete o těch antibioticích, je to síla... Ale jak sama uvádíte, chcete začít s chlorellou a to je dobře, protože alespoň pročistí část traktu po těchto "bombách". Přeji všem mnoho zdaru s tímto utrpením a snad někdy někdo vynalezne nějaký zázračný lék..

veiaa (So, 7. 5. 2005 - 14:05)

Hezky den vsem, mile spolutrpitelky!Jiz jsem do teto diskuze psala sve potize, ale je to uz pres 3 mesice, tak jsem se rozhodla, ze vam dam vedet jak pokracuje ma lecba. Na urologii jsem jiz jako doma, chodim tam pravidelne kazdy mesic a po pul roce, co se lecim ze zanetem (dg. cystitis acuta recidiva) zadne prevratne zmeny :-( Behem ledna a unora jsem vyuzivala dve cela baleni brusinek swiss + ATB gyrablock, ktere beru od prosince az do ted. Nyni jsem dobrala vitalbuchu a asi zlepseni citim, i kdyz ne velke,ale kazde zpelseni je uzasne. Od prosince beru take urovaxom, ktery mi pred 2 lety pomohl, ale nyni uz moc nepomaha, na bolest uzivam algifen a spasmex. Nevim jak vy, ale ja nemam problemy kazdy den,ale tak 3x do tydne a vetsinou po sexu s pritelem a vetsinou pred menses (ze by to souviselo se zmenami hormonu?). Taky to boli spise dopoledne po prvnim vymoceni, behem dne se to pomalu vzdy zlepsuje,i kdyz vzdycky to tak neni a nekdy to boli i cely den. Je to velke paleni pri moceni,ale hlavne po tom asi 3hodiny nemuzu bolesti asi sedet, dela se mi uplne zle i od zaludku,jak to boli a reze,stipe. Na to mi opmaha jen si vzit prasky od bolesti a lezet v teple,ale pokud je zanet silny tak ani leky nepomahaji od bolesti. Teplo mi dela vazne velmi dobre, koupila jsem si elektrickou decku a kdyz me bolest prepadne a citim jak se mi prohriva cela panev a ulevi krecim. Z toho duvodu taky v lete mam potize mene, ted jak bylo teplo,hned mi bylo lip. Jinak byla jsem i na gyn vysetreni a mopa jsem mela naprosto v poradku,jen mi gynekolog poradil abych brala lact. acidofilus - na spravnou mikrofloru,kdyz uzivam ATB. Nyni mam objednanou jeste chlorelu,tak uvidime, snad ta pomuze. Pripada mi,ze na urologii mi vubec nepomohli, jen to co jsem si vycetla sama. Dali mi atb (ktere beru pul roku a nechci videt jak na tom bude ma imunita az je brat prestanu), at neprochladnu (vazne davam si pozor,kdyz me zanety trapi od 13let),at hodne piju (vypiju min.3l za den a to jen vodu nebo zel.caj, bublinky nemam rada) a dodrzuju hygienu (jako bych byla cunik) a uplne me dostalo,kdyz mi lekar rekl,at se po stolici utiram zepredu dozadu ... no to jsem nechapala, co si mysli, toto se uci male deti a myslim,ze kazda zena to vi,citila jsem se vazne trapne. Me je 22let, studuju v Praze 300km od mesta,kde bydlim (Kromeriz) a stres ve skole mam, ale neda se zit bez stresu alespon maleho (jak se pise ze i stres taky zanety ovlivnuje.. vzdyt to by mel zanet MM kazdy clovek). Doufam,ze peknym pocasim se kazde z nas potize zlepsi, protoze zit s timto onemocnenim je vazne tezke, kdyz nevite kdy a kde vas to prepadne. Preji vsem co nejmene potizi a brzke udzraveni!

Dascha (Pá, 6. 5. 2005 - 17:05)

Ahoj Marky, doporučovala bych ve Vašem případě vyšetření nazývané uroflowmetrie, zjišťuje rychlost průtoku moči močovou trubicí. Umožňuje posoudit přítomnost případné překážky ve výtokové části měchýře nebo sníženou schopnost funkce měchýře. Uroflowmetrie se provádí při podezření zúžení močové trubice. Jediné co při něm musíte podstoupit, je klidně se vymočit do předem určeného místa.Dále také k posouzení zdatnosti svalů pánevního dna Vám může lékař předepsat i tzv. EMG vyšetření. Jedná se o tzv. elektromyografii. Měří se při ní elektrická aktivita svalů pánevního dna v průběhu močení. Přístroj tyto hodnoty snímá pomocí malých jehliček zavedených do oblasti hráze po způsobu akupunktury.

Dana (Pá, 6. 5. 2005 - 13:05)

A co stěry z močové trubice a vagíny na chlamýdie a ureaplazmata dělali ti je. Ty příznaky na to vypadají a tyhle potvůrky se v moči nenajdou jsou pěkně zavrtané ve sliznicích.

marky (Pá, 6. 5. 2005 - 10:05)

Ahoj holky, diky za Vase rady a prispevky. Ja se lecim u urologa, ale vysledek nic moc. Napsal mi i Spasmex i Uroxal, ale na to caste moceni mi to nepomaha. Byla jsem i na gynde, pri kultivaci jsem sice mela mensi nalez, ale gynekolozka, rekla, ze tendle nalez neni pricina tech zanetu, ale dusledek brani ATB a chemopraktik, takze jsem se lecila jeste na gynde, ale ted uz je to snad dobry. Urolog mi delal i sono ledvin, ale kultivaci moce jen po prvnim zanetu, pri tech dalsich se uz vzdycky podival jen u sebe v ordinaci pod mikroskopem, cimz zjistuje hladinu leuko v moci. Ten prvni zanet to byly horecky, bolesti, rezani pri moci, ale ty ostatni, to je jak pise Ajunka paleni pri moceni, ale pak i po moceni nejakou dobu a obcas bolest v podbrisku tesne nez si dojdu na WC. Cystoskopii jsem podstoupila asi pred dvema lety, ale ne kvuli zanetum, ale kvuli castemu moceni, mela jsem silene obdobi, ze jsem chodila treba 20-30x za den na malou a moc byla stale cista bez nalezu ani pri cystoskopii nic nezjistili a doktori si se mnou nevedeli uz rady, protoze zadny prasky nezabiraly, pak se to postupne srovnavalo samo, ze jsem mela intervaly 15 a postupne i 8 x za den (to vite musela jsem to povinne pocitat :o) ). Pak jsem mela tak rok klid a zanety zacly at ted v prosinci. NO ted chodim za den tak 14 x na zachod, to asi neni moc normalni, co ? Tak zatim M.

ajunka (Pá, 6. 5. 2005 - 08:05)

Ahoj všichni, poprvé se mi zánět objevil loni v září a od té doby každou chvíli. Nejsou to takové stavy jako u většiny z vás, jen pálení po vyčůrání, které trvá někdy i dost dlouho a když po "malé" pak stáhnu pánevní svaly, tak mám občas jakoby křeče v moč. trubici. Krev jsem neměla nikdy a bakterii dle rozboru moči taky ne. Ale i tak je to dost nepříjemné. Obvodní mi několikrát dala ATB, ale teď jsem si vydupala doporučení na URO. Zaujalo mě několik příspěvků ohledně kostrče a bolavých zad v souvislosti se záněty MM. V práci celý den sedím a kotrč mě dost bolí. Dříve jsem dost cvičila, tak to bylo OK, ale 2. rok mám náročnou práci a na cvičení není čas. Při zánětu MM mě právě většinou bolí kostrč, kdy bolest občas střílí do nohou a né bedra. Také se nám rok a půl nedaří otěhotnět a prý i toto můžou způsobovat blokace pánevních svalů a kostrče. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Přeji všem úspěšný boj se ZMM.

Dascha (Čt, 5. 5. 2005 - 22:05)

Na gynekologii Vám udělají maximálně výtěr, tzv. mop, ale co se týká vyloženě urinálního ústrojí, měl by se navštívit urolog. Ten je oprávněn dělat cystoskopii, zavádět sondu do močového měchýře apod. Tyto přístroje v gynekologické ambulanci nenajdeme.S těmi tangy bych tomu věřila, je to další výborná prevence. A hlavně vybírat spodní prádlo z přírodních materiálů jako bavlna, vůbec ne nějaké "umělotiny".

Harriet (Čt, 5. 5. 2005 - 20:05)

KDYŽ MÁTE ZÁNĚTY A VŠECHNY TESTY JSOU V POŘÁDKU,TAK JE NA MÍSTĚ NAVŠTÍVIT GYNEKOLOGA!! Každej chodí k urologovy,ale málo koho napadne že gynekologický a urologický potíže bývají v podstatě jedno a totéž.Jinak za mé potíže mohli tanga, doktorka mi doporučila je nenosit a ejhle potíže zmizely.

Dascha (Čt, 5. 5. 2005 - 14:05)

Ahoj Marky, Buchu určitě zkus, je to jedna z dobrých prevencí. Určitě by jsi ale měla navštívit nějakého odborníka urologa, který by Ti udělal kultivaci moče, udělal sono ledvin, popřípadě zavedl sondu do močového měchýře. Je to sice bolestivé, ale alespoň tím odhalí případný zánět, který na sonu nemusí být viditelný. Mě takto vyšetřil - nasadil léčbu a již mám 4 měsíce klid. Jde sice o dlouhodobější léčbu, samozřejmě antibiotickou, ale je to obrovská úleva. Hlavně se nesmí zapomínat na prevenci, tak je důležitá i v případě, že potíže ustoupí. Jak jsem již tady zmínila - zkus např. řasu "chlorellu", hodně dobré jsou i bylinky - vrbovka malokvětá, přeslička (s tou opatrně, stačí 1 šálek denně - v těhotenství vyloučit úplně), výborná na propláchnutí je kopřiva, dále také borůvka - nejlépe sypaná, ale samozřejmě i v čerstvém stavu, účinky je hodně podobná brusinkám.Opakovaná cystitida může například souviset se zánětem pochvy, který se zpravidla objevuje, když je imunitní systém zatížen stresem. Bydlím na koleji a právě ve zkouškovém období většina mých kolegyň trpí právě zmiňovaným zánětem. Chce si to vytvořit nějaký "nadhled", ale samozřejmě vím, jak je to těžké. Každopádně - svěřte se nejdříve do rukou nějakého odborníka - v případě, že se ve Vašem okolí žádný nevyskytuje, ráda Vám dám tip.

Dana (Čt, 5. 5. 2005 - 12:05)

Ahoj Marky, tak to s tím častým močením mám taky tak. po prvních antibiotikách klid a po dalším zánětu pořád lítám na WC. Diagnostikováno jako chronický zánět močového měchýře. To tě ani u doktora nenapsali žádné léky na to časté močení, třeba Spasmex, Uroxal, Mictonorm. Mě napsali Uroxal, tak se ty intervali prodloužili alespoň na tři hodiny i když takový tlak v močovém měchýři zůstal, ale není to taková hrozná palčivost jako když tě to nutí pořád. Zvětšuje to kapacitu močového měchýře a uvolňuje křeče, když to bereš 2-3 měsíce mělo by to tu poškozenou předrážděnou sliznici a svaly močového měchýře zklidnit a vrátit do normálu. Má to tedy vedlejší účinek, že máš hodně sucho v ústech, ale alespoň to člověka nutí hodně pít. Jestli tě žádné takové léky nenapsali tak bych se na to zkusila zeptat, když tak Spasmex nebo Uroxal může napsat i obvoďák. Tak ať se ti daří lépe a napiš jak pokračuješ.

marky (Čt, 5. 5. 2005 - 10:05)

Ahoj holky, tak vcera jsem jeste koupila Vital Buchu, coz jsem jeste nezkousela. Co se tyce Wobenzymu, tak jsem se rozhodovala mezi nim a Urovaxonem, coz je primo imunostimulant na mocovy mechyr, lecba na tri mesice vyjde asi na 800 Kc, ale jak uz jsem psala, tak po dvou mesicich leceni se mi zanet vratil. Pak uz mi naznacil urolog, ze si se mnou nevi rady, ten Urovaxon melo byt to posledni, co me melo pomoct, co se tyce klasicke mediciny.:o( Po tom prvnim zanetu se mi curani srovnalo, ale po druhym uz ne, takze beham 2 x za noc a pres den kazdou hodinu nekdy i kratsi interval. Maxbrusinek jsem snedla asi 3 baleni, Uroval manosy taky 3 baleni. Take jsem zkusila homeopatii a kineziologii, bohuzel me zatim nepomaha nic. Porad se strojim, piju ... Clovek by pro to udelal cokoliv, aby se vylecil ale co ?

Dascha (St, 4. 5. 2005 - 22:05)

Ano, čípky Spasmopan jsou na recept, ale opravdu fungují, úplně "umrtví" dolní část těla a třeba na noc jsou úplně ideální. Ale jak jsem již zmínila, nejsou řešením, ani léčbou, spíše takovou záchranou v nouzi. Co se týká toho čajovníku - ano, je to velmi vysoká koncentrace, proto stačí tak 2-3 kapky. Mně osobně to pomohlo, ale je pravda, že každý orgamismus reaguje jinak, proto je třeba si to vyzkoušet. Trpíte-li na mykózy, je to určitě jedna z nejlepších věcí, pokud na tento olej nejste alergická. S tou urologií - opět s Vámi musím souhlasit. Navštívila jsem také dva "odborníky" a rady typu "hodně pít a nepěstovat rizikové sexuální chování" - to ví zřejmě každý. Dokonce mi ani neodebrali moč, žádná medikamentace také neproběhla, takže jsem byla celkem vyšokovaná. Mrzí mě, že zrovna někteří lékaři dokáží být tak necitliví. Já to třeba rozdýchám - jakožto mladý jedinec, nějak si holt poradím, ale co taková paní či pán v letech, co se na ně spoléhají?? Stačil mi přístup k mému dědovi a dotyčného "specialistu" bych propleskla. Jak také píšete s tím koupáním - je velmi riskantní vlézt do nějaké přehrady. Ale když vezmete třeba bazén - nevím, co je horší. To je taky ráj pro různé "potvory".Přeji Vám i všem ostatním mnoho síly a trpělivosti!!! Užívejte si mrňouska a budu se těšit na další rady a "vychytávky" od Vás. Dáša

Dana (St, 4. 5. 2005 - 22:05)

Algifen je fakt na nic, ale můj doktor asi nic jiného nezná. ty čípky jsou určitě na předpis, že jo? To posilování pánevního dna a močového měchýře dělám již od porodu preventivně. Jak jste psala ten čajovník na tampon, není to moc agresivní neředěné. Já jsem ho kdysi používala, když mě trápily mykozy v pubertě, ale naředěný. Jinak mě připadá, že na urologii člověku moc neporadí. Rady typu hodně pít a nenastydnout můžou říkat dětem na pediatrii, to napadne každého. Ještě, že mám alespoň dobrou gynekoložku s tou si o tom vždy popovídám, napíše mi spasmolytykum NO-SPA to teda zabírá lépe než Algifen a dá mi pár rad co třeba ještě zkusit. Jinak jsem ráda, že jsem alespoň na té mateřské tak to snáším lépe, když jsem chodila do práce tak to bylo hrozný. Už se těším na léto, to mi dělá dobře. Do žádné vody radši lézt nebudu jen se vyhřívat na zahradě na sluníčku, teda spíš lítat za malým po zahradě, aby nám jí úplně nezplundroval.

Dascha (St, 4. 5. 2005 - 20:05)

Naprosto souhlasím s tím Spasmocystenalem. Byl to vynikající preparát a právě na stejné bázi fungují ty čípky. Jako náhradu za tyto kapky doporučují Algigen, ale to je velmi slabá náhražka. Ještě jsem si vzpomněla na jednu významnou prevenci. Bylo mi doporučeno vyhýbat se všem možným pěnám do koupele, různým "pochybným" intimním gelům a také by se měl dávat pozor na aviváž, jelikož na někoho působí alergicky, zvláště pak při styku s genitáliemi. Takže alespoň prát spodní prádlo bez těchto zjemňovacích voňavých emulzí. Také ještě jedna dobrá věc - mezi čůráním dělat pauzy, např. tři sekundy čůrat, zastavit to, zase tři sekundy, opět zastavit. Není to nic příjemného a lehkého, ale zkuste to. Prý se tímto způsobem močový měchýř posiluje. Stejně - takový celkem malý útvar v našem těle a jak dokáže potrápit, hajzlík...

Reklama

Přidat komentář