Reklama

Zánět močového měchýře

micha (Po, 4. 8. 2008 - 18:08)

ahojky, tak já mám od včerejška typické příznaky zánětu MM, od dnešního rána i větší množství krve v moči. A nepomohl mi ani Urinal ani urologické čaje. Takže zítra mažu k doktorovi - rovnou na pohotovost asi, páč moje obvoďačka má až do 5.9. dovolenou :-(

hanka (So, 2. 8. 2008 - 18:08)

Radko, díky za radu, na ty stránky jsem už koukala předtím a určitě tu ústní vodu vyzkouším!!

Radka (Pá, 1. 8. 2008 - 11:08)

Pája. Já jsem byla sice jen na kalibraci, ale pod celkovou anestézií. A ženský který byly na roztažení trubice byly taky automaticky na narkóze. Zákrok necítíš, ale potom to při močení štípe, to ale brzy přejde. Bylo tam na tom zákroku více ženkých některý měly pak už pokoj, některé tento zákrok podstoupily i několikrát. Zase se nedá soudit jestli ano nebo ne, ale pokud ti nic jinýho nezabírá tak bys to měla zkusit. Ono ti v podstatě nic jinýho nezbývá.

Radka (Pá, 1. 8. 2008 - 11:08)

Ahoj Hanko, při pohlavním styku kondom nepoužíváme, protože to je k ničemu. Zanesení bakterií do moč.trubice nezabrání. dochází k tomu třením a dostanou se tam tvoje bakterie ne bakterie partnera. Doporučuji se před pohl. stykem pořádně umýt i partner nastříkat tu stní vodu ( toto může i partner) a po styku se jít osprchovat ( co nejvíce teplou vodou a omýt mýdlem)při tom se vymoč a pak zase použij tu ústní vodu. Seženeš ji na stránkách www.prozdravi.cz název: EFFECTIVE STAR BASIC(Eliminátor)500ml za 286,-Kč + poštovné a balné. Je k tomu malá lahvička s rozprašovačem zdarma. Mě to fakt zabírá. Použiješ to i na bolsti v krku, rýmu atd..víc si přečti na těch stránkách. Ještě s tou antikoncepcí, za svobodna jsem žádnou nebrala a taky jsem to měla. Teď mám mirenu. Takže na to hormony vliv nemaj. Každej jsme ale jinej a to co zabírá mně nemusí zabrat tobě. Já jsem se s tím svěřila gynekoložce a ta proti tomu nic nenamítala.

Marcela (Pá, 1. 8. 2008 - 00:08)

Dámy,pokud máte tyto problémy se zánětem moč.měch.a nebolí vás to až tak,že můžete mít pohl.styk,tak v první řadě by jste měli mít při styku ochranu(prezervativ).Zánět se totiž přenáší!Váš partner nemusí mít až takové problémy jako vy,ale úspěšně Vás opětovně nakazí.V první fázi bolestí při močení mi pomohl Algifen v jakékoliv podobě.Jako prevenci používám přírodní potr.doplněk z FinClubu s názvem Urisan.Kolikrát mi stačí si ho vzít 3-4dny při poč.náznaku zánětu.Mohu poskytnout v případě zájmu internetovou adresu.

hanka (St, 30. 7. 2008 - 17:07)

tak akorát dneska jsem si byla dokoupit MaxBrusinky (Mega nemeli..)a rozhodla jsem se vzit pár dávek biseptolu..už necítím opět nic a modlím se, aby to tak zůstalo. Úplně Ti rozumím, Nelo, i já už před stykem se hrozím toho, jak to pak dopadne. Roli hraje i psychika, teď je to lepší, skoro celé jaro jsem měla výtoky, takže jsem z obavy, že to skončí zánětem, trnula 2x víc než teď. To nebyla na sex ani chuť. Teď je to lepší, ale i tak si před přítelem připadám jak hysterka, protože jakmile mě při styku někde i jen mírně zabolí nebo se přitom necítím úplně ok, tak vášnivá noc končí :-( Nelo, mohu se zeptat, jestli užíváš antikoncepci? a pokud ano, jestli jsi mívala záněty i před tím, než jsi ji začala brát? mám trochu obavy, jestli pro nás s pochroumanou imunitou není horm. antikoncepce v tomto směru spíš škodlivá..

Nela (St, 30. 7. 2008 - 08:07)

Hanko, mám stejný problém. Sice od dětství mám chronický zánět ledvin, jsem i po operaci. Jenže záněty v 99% souvisí s pohlavním stykem taky několikrát do roka. Už jako prevenci vždy po styku si dám gynekologický čípek, ale prostě někdy to nevyjde. Bolest trvá tak dva dny, ale vždy musím nasadit léky - biseptol, furantoin, gyrablock. Jsem už zoufalá, už si styk ani moc neužiju, protože pak trpím, jestli to přijde, nebo ne. Když to prostě nevyjde, tak se zánět dostaví do 24 hodin po styku.

Anna (Út, 29. 7. 2008 - 23:07)

Hanko, mě zánětů úplně zbavilo užívání kanadských brusinek od Swissu. Dělají se ve třech různých koncentracích a vyplatí se koupit si ty nejdražší (Mega brusinky) ty nějakou dobu (aspoň tři měsíce) v kuse užívat (spíš dopoledne, jsou močopudné) a pak to užívat už jen při nachlazení, nebo pokud cítíš, že to na tebe zase jde. Setklala jsem se sice s tím, že jeden doktor povídal, že je to celé k ničemu (mě to ale fakt pomohlo), ovšem jiný mi to zas vřele doporučoval a zatracoval antibiotika (resp. říkal: "neberte to svinstvo"). Takže pokud ti můžu radit, vyzkoušej brusinky.

hanka (Út, 29. 7. 2008 - 14:07)

ahojky Radko, sedím zrovna třetí den doma s tpickými příznaky zánětu MM, ode dneška kromě pálení i mírné svědění. K lékaři jít odmítám, u urologa jsem byla před necelými dvěma lety, po vyšetření řekl, že je vše v pořádku a nikde žádný problém nevidí. Potíže se u mě objevují také po pohl. styku (už 4 roky), naštěstí ne pokaždé, ale cca tak 4-5 do roka. hodněkrát mi zabral Rowatinex, před dvěma měsíci se to už ale nedalo vydržet a na pohotovosti jsem dostala Biseptol a vše bylo v pořádku za 2 dny. Ještě tu mám zbytek, tak si říkám, že bych to dobrala.. jsou ted sice vedra, ale radsi budu sedet zdrava ve stinu, nez se zanetem a bolestma doma. určitě zkusím tu ústní vodu. Mohu se zeptat, zda používáte při styku kondom? kvůli mým problémům jsme ho s přítelem chtěli začít používat, ale vhledem k jeho velikosti jsou i kondomy xl male:-(

paja (Po, 28. 7. 2008 - 13:07)

Začalo to tak, že jsem měla krev v moči,ale zas tak to nebolelo.Ale i přesto jsem šla k urologovi- ne K OBVODNÍMU!!!!Okamžitě mi udělali cévku stěry- cevka v pohodě,ten stěr horší o trošku ale dá se to!no a nasadila mi Nolicin a megabrusinky a taky jsem dostala magne B na ledvinový písek. tak a po kalibraci mi zjistili uzkou močovou trubici...mam jit na rozšíření....dilataci...prosím porad¨te,každou radu uvitám a každou zkušenost,MOC MOC SE BOJÍM

paja (Po, 28. 7. 2008 - 13:07)

Dpbrý den, prosí byla tu z vás nějaká na dilataci- rozšíření močové trubice? já se toho hrozně hrozně bojim, slýchám že je to hruza!je to pravda?co anestezie?je možné požádat o celkovou?

Radka (Út, 22. 7. 2008 - 09:07)

Ahoj, Trpím záněty MM již 17 let. Začalo to, když jsem začala pohlavně žít. První zánět skončil až zánětem ledvin, protože jsem to dlouho nechala neléčené. Pak jsem se doslatla do rukou mladé uroložky. Ta pochopila, že je to hlavně po pohl.styku ( prý mám ústí moč, trubice blízko poš. vchodu a bakterie, které se zde normálně nacházejí se při styku třením zanesou do moč. trubice) a předepsala mi preventivně biseptol po každém styku 2 tablety. Po delší léčbě ( bohužel už nevím ja dlouho to bylo ale asi řádově v měsících) jsem měla tak asi 5 let pokoj. Pak to začalo na novo, skoro vždy to bylo spojeno i se svědím v pochvě. Gynekologické přípravky nikdy nezabraly, vždy jen antibiotika. Dokonce jsem podsoupila kalibraci močové trubice jestli ji nemám zúženou ( v tom případě se provádí její roztažení), ale to v mém případě prokázáno nebylo, pouze pozánětlivé změny v MM. Dál jsem měla brát preventivně biseptol. Jenže to bylo zrovna léto a s biseptolem se nesmívůbec na slunce i přechod z práce domů je problém. Tak jsem hledala pomoc na internetu a našla stránky www.prozdraví.cz, kde má poradnu pan doktor Šácha. Ten mi poradil rúzné přípravky jako probiotika , mladý ječmen, ale hlavně mě doporučil používat na intimní hygienu a to hlavně před stykem a po styku ústní vodu EFFECTIVE STAR. Může použít i partner. Voda vůbec nepálí ( nedoporučuji používát na intim. místa jinou ústní vodu než píšu obsahují většinou přísady, které pálí). A od té doby mám již 3 roky pokoj.

Lena (Út, 8. 7. 2008 - 10:07)

Pro Káťu: taky mám zrovna zánět moč. měchýře a zpočátku jsem čurala samou krev se strašnou bolestí. Teď už mám 4.den antibiotika a moč je jen růžová a bolí to o hodně míň. Ale mám jít na vyšetření na urologii. Tak snad i u dcery to tak bude!Kolik jí je roků?

Káťa (Po, 7. 7. 2008 - 21:07)

Chci se zeptat moje dcera má asi zánět močvého měchýře.Je normální že čurá krev?

helga (Ne, 6. 7. 2008 - 15:07)

algifen neléčí ten je jen na bolest,zkus brát nějaký čas používat uroval manoza a při styku ochranu

helga (Ne, 6. 7. 2008 - 15:07)

algifen neléčí ten je jen na bolest,zkus brát nějaký čas používat uroval manoza a při styku ochranu

justyna (Ne, 6. 7. 2008 - 09:07)

algifen rozhodně není řešení, má se brát jen na dobu nezbytně nutnou, rozhodně ne dlouhodobě, nejlepší bude poradit se s lékařem, takhle ti nejde radit

Aknel (Ne, 6. 7. 2008 - 05:07)

Prosím o radu ... už dva měsíce vždy po sexu trpím záněty moč.cest. Jednou to bylo tak hrozný /pálení, řezání/, že jsem musela brát ATB, teď to řeším kapkami Algifen. Myslíte, že jsem na partnerovo sperma nějak alergická a toto je reakce? Pokud používáme kondom, problémy nemám.

vera (Pá, 4. 7. 2008 - 07:07)

zdravim vsechny, opakovanými zánety jsem trpela celkem casto.pomohly mi: Brusinky od firmy Swiss,1x denne, pri aktuním zánetu zvýsit dávku na 3 tablety.volne prodejné v lékárne.dále hodně pít a pred sexem a po sexu jít na malou.drzim vsem palce.

Návštěvník (Čt, 3. 7. 2008 - 23:07)

MNe se cystostokie take vubec nelibila. Silene neprijemne. A navic k nicemu to moc neni.

Reklama

Přidat komentář