Reklama

Letecké neštěstí u Smolenska

Jarda (Po, 9. 4. 2012 - 22:04)

Taky doufám. Jenže, já už jsem to napsal včera na HN. Vždycky se říkalo, že ve třinácti se večeřet nemá.

H.M. (Po, 9. 4. 2012 - 22:04)

Jardo, vyslovuješ děsivou myšlenku. Jen doufám, že je to v daném případě náhoda...

Jarda (Po, 9. 4. 2012 - 22:04)

Ve čtvrtek před tou katastrofou večeřel Obama se státníky deseti zemí: Bulharsko reprezentoval premiér Bojko Borisov, Estonsko prezident Toomas Hendrik Ilves, Chorvatsko premiérka Jadranka Kosorová a Litvu premiér Andrius Kubilius. Z Lotyšska přiletěl prezident Valdis Zatlers, z Maďarska premiér Gordon Bajnai a z Polska premiér Donald Tusk. Rumunsko zastupoval prezident Traian Basescu, Slovensko premiér Robert Fico a Slovinsko premiér Borut Pahor. Za ČR Klaus a Fischer. Nesedělo jich tam náhodou 13 ? Až mě mrazí.

Hnidopich a.b.c (Po, 9. 4. 2012 - 22:04)

Jen z toho nedělejte...Tohle ale nebyly normalni okolnosti. Dost pochybuju, ze ten pilot by do toho sel dobrovolne. Nota bene se vsema lidma, co mu sedeli za zady.

Mates (Po, 9. 4. 2012 - 22:04)

Jen z toho nedělejte teroristické spiknutí, ani akci tajných ruských služeb ani závadu na letounu! Nulová viditelnost + důrazné varování pilota + doporučení na záložní letiště + uzavřené letiště pro běžný provoz = 4 pokusy o přistání? Za normálních okolností má pilot dbát pokynů řídící věže. Já myslím, že se tady zase projevila "velkopolská" nátura.

Mirek (Po, 9. 4. 2012 - 22:04)

Tak třeba Obamovi by se to určitě nestalo. Kdo za to bude někdy zodpovídat, to se asi nikdy nedovíme. Každopádně je to ztráta pro Polsko. Upřímnou soustrast rodinám.

Ferda Mravenec (Po, 9. 4. 2012 - 22:04)

Musel přistát,aby to bouchlo u země... Kdyby ještě vzlétl a prásklo to ve vzduchu to by bylo fopá,tak to vypadá nevinně. Koho napadlo sestěhovat tolik lidí do jednoho velkého letadla?

Protonda (Po, 9. 4. 2012 - 22:04)

Je to zřejmě vina...Příteli, než něco zase vybleješ na internet,tak si aspoň dej pět a pět dohromady. Pilot přistával, přestože letiště nepřijímalo a odesílalo letadla na Minsk. Pilot přistával v mlze. Pokud by letadlo odletělo na záložní letiště do Minska, nestihli by politici včas Katyňskou panychidu. Všechny tyto údaje svědčí o jednom-přistávat ve Smolensku byl naprosto nepochopitelný risk a svým způsobem politická chyba Poláků.
Přesto, stejně jako každý slušný člověk, lituju každého života, který tehdy ráno v lesíku u Smolenska vyhasnul.

Danny (Po, 9. 4. 2012 - 21:04)

Je to zřejmě vina...Neoháněj se tu dva roky starýma informacema, čtyřikrát rozhodně u Smolenska nikdo nepřistával. O pokusném přiblížení jsi nikdy neslyšel?

Hnidopich a.b.c (Po, 9. 4. 2012 - 21:04)

Je to zřejmě vina...Velmi pochybuji, ze by jakykoliv a obzvlaste vojensky pilot o sve vlastni vuli riskoval pristani za podobnych podminek - nota bene s lidmi, ktere mel na palube. O neuposlechnuti rozkazu ani nemluve.

Ze k pristani patrne dostal rozkaz z nejvyssich mist, ktera mel za zady, te asi nenapadlo, n'est-ce pas?

Xix (Po, 9. 4. 2012 - 21:04)

Je to zřejmě vina nějakýho namachrovanýho PILOTA,který se přez opakované výzvy,aby kvůli extrémní mlze raději přestál buď v Minsku nebo v Moskvě z nepochopitelných důvodů pokoušel 4X !!! poslepu přistán v té příšerné mlze až zavadil o stromy aroztřískal letadlo!

H. (Po, 9. 4. 2012 - 21:04)

Moji kochani Polacy, trzymajcie sie a modlimy sie za wszystkich, którzy zagineli i za tych, którzy tutaj zostali, aby zyli i pamietali.

Dotty X (Po, 9. 4. 2012 - 21:04)

Zítra uplynou od tý...Je jasné, že se nic vyšetřit nemá...

P.J. (Po, 9. 4. 2012 - 21:04)

Létání nad Ruskem je nejnebezpečnější na světě...už se o tom psalo...

kelly X. (Po, 9. 4. 2012 - 21:04)

Zítra uplynou od tý havárie dva roky... A vidíte, stejně se nic nevyšetřilo...

GJK (Ne, 4. 3. 2012 - 13:03)

No, ono k vážným chybám došlo i ze strany Poláků. Nejzávažnější jejich chybou bylo, že všichni letěli v jednom letadle, letěli na poslední chvíli, a aby dodrželi předem daný plán, nesmyslně trvali na přistání na nevyhovujícím letišti, za nevyhovujících podmínek. Kdyby Poláci neudělali celou tuto řadu fatálních chyb, nikdy by k neštěstí nedeošlo, ani kdyby ze strany Rusů došlo, ať už úmyslně, nebo neúmyně ke špatné navigaci.
A co se týká Lecha Kaczyńského, znám osobně docela dost Poláků, co ho měli plný zuby už za jeho života....... (12. 04. 2011 11

E44 (Ne, 4. 3. 2012 - 13:03)

Docela dost normálních lidí v Polsku si myslí to, co většina lidí u nás. Všechny ty životy má na svědomí spupné papalášstvo v čele s tím hlavním papalášem

D556 (Ne, 4. 3. 2012 - 13:03)

Smolensk bylo zastaralé...To je kravina na entou. Pravda se dá najít pouze v těch ostatních bodech. Zkráceně řečeno, papaláši si za svojí smrt můžou sami, bohužel s sebou vzali i ty, co si to nijak nezasloužili

N20 (Ne, 4. 3. 2012 - 13:03)

Smolensk bylo zastaralé promitivní a naprosto nevyhovující letiště pro velké dopravní letadlo. Riziko přistávat na takové popraskané betonce zarostlé křovinami bylo už i za slunečné dne ! kdy místo pořádné řídící věže provoz řídili z jakési polorozpadlé přízemní chatrče... Poláci to moc dobře věděli, že letiště je nevyhovující, ale kvůli pohodlnosti polských papalášů cestovat potom daleko na ceremonií, to riskli přistát i v mlze na příkaz těch vrchních idiotů ! Jestli nesvítila na letišti nějaká lampa je naprosto irelevantní ! Věděli předem, že letiště stojí za ho*no a nerespektovali doporučení samotných Rusů, aby pokračovali na pořádné letiště ! Poláci jsou idioti, co o tom rozhodovali.
Je mi líto jen těch mladých letušek a pilotů, kteří vypatlaný generály a despotického prezidenta museli poslechnout ! (

Vivienne (Ne, 4. 3. 2012 - 13:03)

Sleduju celý rok pravidelně každodenní zprávy v polské TV i na onet.pl. My jsme se vším hned hotovi, přitom veškeré informace nasvědčují o opaku. Nelze prozatím přímo dokázat určité věci, tak nemůžeme nikoho obviňovat.
České zprávy jsou hodně zkreslené a přestože jsou v nich kopírovány autentické věty, jsou přece jen jakoby vytržené z kontextu!
Sleduji také pravidelné TV pořady v nočních hodinách, kde mají prostor rodiny tragicky zemřelých. O tom, jak byli vyslýchání ruskou stranou, jak je mnohé zkreslováno a utajováno.Nebudu to tady rozvádět, je toho velké množství. Ruské praktiky jsou známy těm, kteří slepě nečtou a umí si vytvořit vlastní názor.
Včera např. Rusové odstranili pamětní polskou pietní desku a nahradili ji novou bez konsultace s polskou stranou. Samozřejmě bez textu, který jim nebyl po chuti!!!! Ale to je jen drobnost v porovnání s jiným

Reklama

Přidat komentář