Reklama

Letecké neštěstí u Smolenska

D (Po, 19. 12. 2016 - 20:12)

Vy mne bavíte. Kdybyste si...: Vy mne bavíte. Kdybyste si věděl rady se svým životem tak, jako já, nemusel byste emigrovat a plivat tady jedovaté sliny na svou původní domovinu.

Odkud berete představu, že odchod z raně postkomunistického Česka do Velké Británie v prvním desetiletí 21. století byla nějaká obzvláště podřadná životní volba?

A pokud jste nikdy neemigroval vy sám, nebylo to mimo jiné (ne-li hlavně) i proto, že na Západě byste neměl nikoho, kdo by vám lajnoval život?

vždy upravený (Po, 19. 12. 2016 - 16:12)

Máte pravdu, nevyznám se v... když jsem racoval v Dortmundu r.1968 tak jedno místní pivo se jmenovalo Dortmuder pils. Protože je tam více pivovarů a mnoho značek, tak skoro každé mělo ozn.pils. Jinak platilo že Dortmunská piva byla lepší než Mnichovská, říkali to místní, ti vždycky vědí co je ,,chutné" . Také Mnichovská piva jsou dobrá, některá byla označené pils, už tenkrát měly třeba zázvorové pivo, já to jen ochutnal a pak už nikdy. S označením Budwiser jsem setkal také v Kanadě. Prý je to jen označení typu piva.
Trešňová a jinak ochucená piva by měly být označena jako limonáda.

Ouha (Po, 19. 12. 2016 - 14:12)

Máte pravdu, nevyznám se v...oprava: že ne vše co se pod těmito a podobnými značkami prodávalo, bylo české pivo

Ouha (Po, 19. 12. 2016 - 13:12)

Budweiser používají...Máte pravdu, nevyznám se v pivech :) Šlo mi jen o to, vše ne vše, co se pod těmito značkami prodává, není české pivo.

Romeo (Po, 19. 12. 2016 - 13:12)

Jistě - takové Japonsko... Mě stačilo když jsem jezdil s ředitelem podniku, zastavili jsem nedaleko Nymburka ve statku, oprýskané budovy, bláto,sem tam rezavějící valníky, stroje, hnůj. tu šli obyvatelé domů do oprýskaných domů, tu děti ze školy, jako by se zastavil čas, v pohraničí tam byl svinčík a vlastně je někde až do dnes!
stačí koukat dnes na zprávy a když ukazují nějaké zločiny a dům, to člověk kouká jak žijí lidé v ČR! Prasata v prasečáku mají lepší bydlení.

:-) (Po, 19. 12. 2016 - 13:12)

na americkém kontinentu tu... zato ty přesto tam jsou piva která mají označení budwaiser, letos 4 měs v USa a na nálepce je název piva a budwaiser

mamut (Po, 19. 12. 2016 - 11:12)

Ozdobné cvočky, jestli se...Jistě - takové Japonsko nebo Izrael mají nejmodernější technologie. Ale nebylo tomu tak vždy. Kdybyste viděl Japonsko nebo Izrael třeba před šedesáti lety, divil byste se, co tam vyráběli a v jakých podmínkách tam lidé žili a dodnes ještě někteří žijí. A např. pro Itálii, Španělsko, Portugalsko a jiné země platilo totéž. Asi byste s nimi neměnil, přestože u nás byla "diktatura" jedné strany. Ten jejich rozvoj je trend až několika posledních desetiletí. Je to normální, že vývoj probíhá ve vlnách. Indie nebo Pákistán vlastní špičkové technologie na výrobu raket a jaderných zbraní a běžte se podívat, jaká je tam životní úroveň řadových obyvatel. A svobodný pohyb kapitálu ? Chiméra a zaklínadlo kapitalistů. Platí jen pro vyvolené, co daní v daňových rájích. A know-how si každý hlídá jak oko v hlavě. Takže plné informace jen tak o počasí, "celebritách", běžném dění a o politice také cezené. Naivně si myslet, že na Západě existovala a existuje bezbřehá informovanost a svoboda projevu, může jen člověk, který se dostal za minulého režimu maximálně tak do "kapitalistické" Jugoslávie.

mamut (Po, 19. 12. 2016 - 10:12)

Chcete snad tvrdit že lidé...Netvrdím, že lidé na Západě byli méně inteligentní. Jen se všem nedostávalo stejně kvalitního vzdělávání. A jejich veřejné vzdělávání mělo tu úroveň nižší než u nás. Faktem je, že třeba naše vysoké školství zaostávalo např. za MIT. Když tam přednášejí nositelé Nobelových cen, je to určitě o něčem jiném.

nicméně (Po, 19. 12. 2016 - 10:12)

Budweiser používají...na americkém kontinentu tu značku nemá registrovanou. Nebo lépe řečeno, nesmí ji používat.

zato ty (Po, 19. 12. 2016 - 10:12)

Budweiser používají...se vyznáš mudrlante. Budvar vedl řadu mezinárodních sporů, které v naprosté většině vyhrál, o značku Budweiser.

pro Ouha (Po, 19. 12. 2016 - 10:12)

Budweiser používají američani, také v Austrálii, jina znčka Pilsner se používá najo označení že výrobe je pivo plzeňského typu, to neznamená že by mělo být zaměňováno za Pilsner Urqell, to se asi v pivech vůbec nevyznáte.

Tom... (Po, 19. 12. 2016 - 06:12)

Nezklamal jste, mamute...."Chyběla nám schopnost reagovat na trendy, vše bylo velmi zdlouhavé,..."

To je daň za "socialismus", protože toto je jeho vlastnost proti kapitalismu. Tím, že je všechno státem řízené, tak než se rozhodne, tak jsou již dvě kolekce pryč.

Ouha (Po, 19. 12. 2016 - 06:12)

Jistě - pivo, které...Nezklamal jste, mamute. Alespoň vy chápete, jak se to má s tím, co se ve světě prodávávalo jako Pils a Budw. A souhlasím, v poměru k tomu, jak jsme malá země je české pivo ve světě známé. Právě proto ty zkopírované značky. Mimochodem, české pivo bylo důležitým artiklem ekonomiky už ve středověku, privilegium na vaření piva uděloval král nebo šlechta a už tehdy se pivo vyváželo. Nemyslím si, že by jeho slávu nějak ovlivnily roky socialismu, ale ano, vyváželo se. Škoda, že komunisté nepochopili, že do tohoto zlatého dolu je třeba investovat a neřešili tak stav pivovarů, které jim 48.rok nadělil. Mohli vydělat daleko víc

V oblasti mody a výroby oblečení atd jsme, mamute, prostě nebyli konkurence schopní. Chyběla nám schopnost reagovat na trendy, vše bylo velmi zdlouhavé, počínaje tím, že jsme neměli kompetentní a špičkové návrháře, od návrhu modelu po jeho realizaci a všechno okolo uplynula taková doba, že trend byl už někde jinde. Ale co jsme relativně uměli, byly nadčasové materiály, vlna, bavlněné látky atd. Finální výrobek byl problém. Sklářství, bižuterie? Opět tradice a její pokračování

Jinak nejpodstatnější část vývozu spadala do oblasti strojírenského průmyslu. Viz bývalý SSSR, který nám prachy za strojírenské výrobky dluží dodnes a rozvojové země, ale tak to prostě měl tehdejší establishment nastaveno,( však jsme to tady probírali). A hlavně průmysl zbrojní. Jo jo.

?? (Po, 19. 12. 2016 - 01:12)

Chcete snad tvrdit že lidé...Tím jsem nechtěl říct že muslimové jsou méně inteligentní, to ne. Jen narušit mylnou představu Ruské federace, nástupce pokrokového SSSR, plného slovanských vítězů druhé světové a stavitelů Sputniků.

?? (Po, 19. 12. 2016 - 01:12)

Ozdobné cvočky, jestli se nepletu, vyráběla budějovická Kohinoorka......Takže o nějakém zaostávání nemůže být řeč.

Opravdu myslíte, že ražení cvočků z plechu je high-end technologie, něco na způsob humanoidního robota nebo autonomní řízení aut?

Ať chcete nebo ne, nejúspěšnější země ve výrobě robotů nebo samořídících aut jsou země kapitalistické se svobodným přístupem k informacím a svobodou pohybu osob a kapitálu.

?? (Po, 19. 12. 2016 - 01:12)

Školství není jen o...Chcete snad tvrdit že lidé na
Západě byli méně inteligentní než za Železnou oponou?
To je nacionalismus a rasismus nejhrubšího zrna.
Jinak díky poměrům v SSSR odešli na Západ i ty nejvíce vzdělaní. A díky Putinovi přichází i k nám. A Rusko doplňuje obyvatele z jižních zemí. Teď v Rusku žije už 15 milionů muslimů.

mamut (Po, 19. 12. 2016 - 00:12)

Ba ne, D. Škodovky neboli...Jistě - pivo, které vyráběl Anheuser-Busch v USA pod názvem Budweiser, nebylo od nás. Byla pouze okopírována receptura a ukradena značka. A to samé bylo s pivy, která se prodávala jako plzeňská. Ale naše pivo bylo ve světě známé a žádnou reklamu ani nepotřebovalo. A vyvážely se i jiné značky - např. Radegast, Krušovice aj. Co se týká bižuterie a skla, naši výtvarníci a skláři byli světoznámí. To, že se vyrábělo a vyrábí i na zakázku, podle určených vzorů a licencí, je ve světě běžná praxe. Budete se divit, ale třeba na takové Riffle se vyráběla džínovina u nás a vyvážela se na Západ, protože jsme nemohli získat licenci ma jejich výrobu. Ozdobné cvočky, jestli se nepletu, vyráběla budějovická Kohinoorka. Obleky v OP Prostějov byly šity jak podle západních objednávek a z látek z dovozu, tak i z našich vysoce kvalitních látek a dle střihů našich návrhářů. A do světa jsme vyvážely i vysoce kvalitní a přesné zbraně, nebo obráběcí stroje. Takže o nějakém zaostávání nemůže být řeč.

mamut (Po, 19. 12. 2016 - 00:12)

: Že až na pár elitních...Školství není jen o penězích, ale hlavně o inteligenci. Z idiota génia neuděláte ani za miliardu.

mamut (Po, 19. 12. 2016 - 00:12)

?Kdo je Lenin? Nikdy...No comment. Vaše zaslepenost mluví sama za sebe. Byl jste vůbec někdy v SSSR ?

mamut (Po, 19. 12. 2016 - 00:12)

I když já vám vlastně...Vy mne bavíte. Kdybyste si věděl rady se svým životem tak, jako já, nemusel byste emigrovat a plivat tady jedovaté sliny na svou původní domovinu. A že by násilné vyvolávání nepokojů bylo známkou demokracie, tak to asi žijete v jiném, iluzorním světě. Vy asi schvalujete i Majdan, že ?

Reklama

Přidat komentář