Reklama

Letecké neštěstí u Smolenska

vypadá to, že a (Út, 18. 4. 2017 - 14:04)

Proboha, přeci to už je vyřešeno, někteří Slováci tvrdí že ho sestřelili Češi, někdo že to byla navigční chyba.
Pokud si každý tvrdí co chce, tak vyřešeno není - zřejmě - vůbec nic. :-)

Jinak k té navigační chybě - no tak by přistál někde okolo Blavy / Vajnory na poli. Zas na tokovým "tryskáči" neletěl.
Jasně že byl sestřelen. Bylo to mimochodem jediné letadlo, co tam ten den letělo.. (tehdy takový provoz nebyl). Chtěl se prohlásit slovenským králem, což příliš nezapadalo do konceptu Československa .. myslím, že zpětně je to dost jasné...

podobně ten Sykorski za války, wwII .. vadil jak Stalinovi, tak ale i Churchilovi. Opět zpětně dost jasné, byť tehdy už ta avionika byla o poznání "hustší" než za Štefánika.

mamut (Út, 18. 4. 2017 - 12:04)

Omlouvám se, vy jste to...Nemáte se za co omlouvat. Nikdo nejsme neomylný. S tou nadutostí a nechápavostí některých vedoucích mám své bohaté zkušenosti. A čím výše to pokračuje, tím je to horší. Naposledy s energetikem jedné zahraniční firmy, který chtěl snížit napětí v rozvodně, která napájela elektrický boiler s výkonem pár set kW. Snížením napětí chtěl dosáhnout úspor za topení. Myslel jsem si, že si dělá legraci. Ale on to opravdu myslel vážně a vyhrožoval sankcemi, když jeho požadavek nebude splněn. Nějak mu nedošlo, že existuje zákon o zachování hmoty a energie. Nechtěl uvěřit, že aby dosáhl stejné teploty vody jako předtím, musel by prostě topit při sníženém napětí déle a vůbec nic by neušetřil. Prostě "odborník" na slovo vzatý. A tohle když se dostane někam do vlády...................

mamut (Út, 18. 4. 2017 - 11:04)

vzpomínka na socialismus, ...No, nějak jsem si asi nestačil všimnout, že i když je nyní v Polsku kapitalismus, že by se tam nějakým převratným způsobem změnila kvalita dopravních cest. Možná až na pár úseků dálnic. Ale provoz na nich je hororový zážitek. Zvláště řidiči kamionů a větších aut se chovají tak, jakoby před cestou "požili". A to dosti silně. A chování polských policajtů mi připomíná rozvojové země, kde se čeká na úplatek, popř. bakšiš. Co se týká Jadranu, příroda je skutečně krásná. Kvalita dálnic suprová. Ale dost mi vadí chování některých chorvatských hotelierů. Až nechutné podlézání hostům ze Západu a přehlížení Čechů. I když máte peníze a necháváte štědré spropitné, pořád se chovají, jako kdyby byli něco lepšího, než Vy. A ty jejich ceny a služby také nic moc. Silně předražené. Stejně, jako např. v Řecku. I když je tam čisto a mají tam vynikající zmrzliny a víno. Za ty peníze máte mnohem lepší služby a hlavně počasí např. v Thajsku, Egyptě, Turecku aj. A hlavně se nemusíte trmácet v autě po přecpaných dálnicích a nechat se šikanovat jejich policajty, když v koloně překročíte o pár kilometrů rychlost. Co myslíte, koho zkontrolují, když Vás na jejich dálnici, kde je přikázaná osmdesátka, předjede Chorvat nejméně stodvacítkou ?

Ouha (Út, 18. 4. 2017 - 08:04)

Zdravím, Mamute. Problém...Omlouvám se, vy jste to vlastně v příspěvku, na který reaguji, napsal, Mamute

Ouha (Út, 18. 4. 2017 - 07:04)

Tak fyzikální zákony...Zdravím, Mamute. Problém je,že nadutému politickému funkcionáři jsou nejen fyzikální zákony lhostejné.

mamute (Út, 18. 4. 2017 - 07:04)

Tak fyzikální zákony...vzpomínka na socialismus, dostali jsme od ROH rekreaci letecky v Polsku, v Medzizdrojich u Štětína. Byla to naše první rekreace takového druhu, zároveň poslední. Letěli jsme z Prahy do Gdaňsku a odtud třemi busy 5 hod. do Medzizrojů, skutečně úspora času. Busy byly české RTo rozhašené, každá díra rána do zadku byla znát, nepérovaly, byly značně opotřebované. Poláci se vyznamenali, tehdy jsem uvěřil že to je bratrský národ, asi nás mají rádi, že nám poskytli takový zážitek. Pět hodin se nechat mlátit v buse, v některých vesnicích jely sotva 20km rychlostí jaké tam byly rozbité silnice. Rekreace byla celekem dobrá, týden utekl a jeli jsme zase zpátky pět hodin na letiště do Gdyně, zde aby nebyla nuda jsme čekali 4 hodiny na přílet ČSA, od té doby jsem jezdil jenom autem, soukromně, i když mě byla nabízena řada rekreací ROH. Zlatý Jadran, zlatý jugoši.

mamut (Út, 18. 4. 2017 - 00:04)

Píšu, jaká je realita v...Tak fyzikální zákony naštěstí platí bez ohledu na přání a rozkazy vládních představitelů. Sice kruté, ale pravdivé zjištění, kterého se v posledních chvílích dostalo i těm přírodních zákonů neznalých. Ovšem už neměli moc času se z toho poučit.

DDT (Po, 17. 4. 2017 - 13:04)

No a jak to bylo s tou... No co bylo, co tuzase vytahuješ takovou starou havárii, Proboha, přeci to už je vyřešeno, někteří Slováci tvrdí že ho sestřelili Češi, někdo že to byla navigční chyba.

Dloubal Josef (Po, 17. 4. 2017 - 12:04)

No a jak to bylo s tou havárií Sykorského za wwII nebo s "naším" Štefánikem?

ttt (Po, 17. 4. 2017 - 08:04)

To že bylo výročí, nikdo ni nepíp! Věděl jsem to ale nechtěl jsem toto téma vytahovat. Nezlob te se je hezké že máme nějaký názor,ale v podstatě je to pořád dokola omílané, nic nového. Jak to bylo možná ani neví ten pilot, Kačer ani dispečer. Vyšetřovatelé jsou od too aby vyšetřovali, výsledek je jakási teorie, ovšem ta se nelíbí poláů, nelíí se třeba nikomu. Měli byste to nechat spát, pro nás jsou to úplně cizí lidé.

sardanapal* (Ne, 16. 4. 2017 - 19:04)

Bohužel , zpětná vazba v takových případech neexistuje , co kdyby prostě neplatí ...
Jak píšeš , je to ano - nebo ne

Ouha (Ne, 16. 4. 2017 - 19:04)

to je možný... ale oni ...Píšu, jaká je realita v letectví. Přistávat na takovém letišti s TU154 při nižší dohlednosti než 100m a vysokým politikem za zády? Wow...Prostě kapitán zvolil buď a nebo

"i kdybych (Ne, 16. 4. 2017 - 19:04)

to je možný... ale oni ...nic proti tomuto Protektorátu.. pro nás je přirozenější...
my jsme byli v podstatě VOLNOU součástí Říše tak více méně vždy... náš panovník měl v Říši právo volit ... takže "proti Reichu nemám nic.." jenom to, že to bylo v dobách, kdy si Rajch ještě nevybral za státní náboženství Islám...

takže ač "antimasarikovec" tak volám "prapor Masarikův na Hrad, ne prapor Prorokův" !!!
takže buďme s PiS a FIDESZ - Orbanem spíš spojenci... jinak "prapor Isláámu, oe" . :-)
"Nebuď vůl, nebo budeš otrok".(v originále: "a vol nebyť, ako byť otrokom").

opr: (Ne, 16. 4. 2017 - 19:04)

"bigotní Pis",

PiS (Prawo i Spravedlívošč, Právo a Spravedlnost)

rozglašňa polsk (Ne, 16. 4. 2017 - 19:04)

Je to tak. Bohužel takové...to je možný... ale oni primárně navigují podle přístrojů, navíc ten pilot byl zkušený...
tady bacha na dezinfa ohledně Polska... dodnes si pamatuju na dezinfa, než tam Jaruzelský provedl převrat..

ta dezinfa byla v tom směru, že "Poláci maj holou prd.. a futr si vyskakujou", takže lidi na ně docela zuřili .. a tady u nás se mezitím v tichosti připravovala "další internacionální pomoc a la 68", kterou Jaruzelský de fakto předešel.. jinak by to asi byla "řežba, oe".

Hele lidi bacha, vy ste strašně ovlivnitelní... stačí pár zpráv a každý je hned "spravedlivě naštvanej" nebo má v tom "naprosté jasno". Přitom v evropě jsou v současné době jen dva UNIKÁTY, co se "vymykají standardní brusselské šedi" .. "zlý nacionalista Orban" co "vyštval toho chudáka hodnýho Soroše z Pešti .." a "bigotní Pis", o němž naše media mlčí jak ryba a jež se snaží poněkud vymanit z "Protektorátu Berlín/Brusel", kam je uvrtala levice a "pravicový" Tusk ..

"mnoho psů (Ne, 16. 4. 2017 - 19:04)

No, co jsem pochopil, tak vyčítaj asi toto:
po té havárii, podle nějakého videa .. je tam prostě bělo/ruská ochrana letiště či vojáci jednoduše "dodělali". Padaly výstřely ..
Opravdu, nebylo to moc průkazné, ale ty výstřely tam padly.

"protivysvětlení" bylo jen to, že to prostě bělo/ruská policie, milice/ochranka/vojáci či kdo "šili do místních", co se tam motali ...
no nevim, tady bych to viděl "halpunhalp", 50/50

další obžaloba je v tom, že se údajně mělo manipulovat se signálem GPS, tak obviňovali přímo Amíky.. což naše média samozřejmě "nezdůrazní".

Polská "národní náboženská pravice" + Kačinský = tedy PiS - došla k jednoduchému závěru - politika/směr PiS vadil prostě VŠEM.
jak liberálním Polákům... , tak Amíkům (A Tusk, Sykorsky jejich lidi aLE PRO POLSKOU PRAVICI NIC MOC NEUDĚLALI..), tak EU (NeoMarx Brussel), tak Rusko/Putin ... :-)
takže koordinovali Amíci - Tuska plus polští levicoví liberálové + Putin
pro všechno jsou stopy a argumenty ...
Jo, a prý náš dopisovatel - Karas(?) - snad s nima měl taky letět.. - ale byl na poslední chvíli odvolán.. Takže tu máme i "evropský(EU) rozměr". Více viz Afinabul blog nebo diskuze v Polsku ..

Ouha (Ne, 16. 4. 2017 - 18:04)

Myslím, že záznam z kabiny...Je to tak. Bohužel takové situace, kdy šéfíkové vytváří nátlak na cockpit, aby startoval nebo přistál, i když je to nebezpečné, nejsou výjimkou. Kapitán se bojí neuposlechnout

D (Ne, 16. 4. 2017 - 16:04)

Myslím, že záznam z kabiny...To vysvětluj těm, kteří tu bombu CHTĚJÍ prokázat.

a to se stalo (Ne, 16. 4. 2017 - 16:04)

Myslím, že záznam z kabiny... Bomba byla na palubě. jmenovala se pobožný Kačer, bůh ho povolal k sobě, přeci to tak věřící říkaj, ne.

a to se stalo (Ne, 16. 4. 2017 - 16:04)

Myslím, že záznam z kabiny... Bomba byla na palubě. jmenovala se pobožný Kačer, bůh ho povolal k sobě, přeci to tak věřící říkaj, ne.

Reklama

Přidat komentář