Reklama

Letecké neštěstí u Smolenska

?? (Pá, 11. 8. 2017 - 16:08)

https://s28.postimg.org/s0ziso7el/2548655_7964e33204684539f950c87e504106a2.jpg

?? (Pá, 11. 8. 2017 - 16:08)

https://glav.su/files/messages/2014/08/20/2548655_7964e33204684539f950c87e504106a2.jpg

?? (Pá, 11. 8. 2017 - 11:08)

Rusové tvrdí, že zákaz dovozu potravin z Evropy je výhoda pro domácí firmy a zaměstnanost v Rusku. Zatím se zákaz dovozu potravin obchází překupnictvím norského lososa a dánských krevet přes Belorusko. Místo šance pro ruské firmy na tom zase vydělávají oligarchové a celé Rusko se směje Putinovi a jeho sankcím Evropě, že vnitrozemský stát Bělorusko chová lososy a krevety.

https://glav.su/files/messages/2014/08/20/2548655_7964e33204684539f950c87e504106a2.jpg

?? (Pá, 11. 8. 2017 - 11:08)

Jste na omylu. Rusko nyní zažívá nový vzestup.

To je omyl.
Před sankcemi, Rusko nebylo potravinově soběstačné a muselo potraviny dovážet právě z Evropy a USA. Když Rusko omezilo dovoz, přišlo zdražování a nyní možná je schopné vyrobit dost potravin pro sebe nebo je nakoupit mimo západ. Ale propad kurzu rublu, zdražil dovoz, to zůstalo.
AvtoVAZ není schopen vyrobit konkurenceschopný vůz pro západ. Museli továrnu přenechat koncernu Renault-Nissan.
Navíc všichni Rusové po zkušenosti z 90 tých let nevěří bankám a rublu a veškeré úspory mění za ty krvavé $ a €. To taky nezvyšuje kurz rublu.
Mimochodem, co jste si od rozpadu RVHP koupil ruského?
Já vím akorát v mém okolí o jednom fanouškovi letectví co si koupil hodinky Poljot. Pár lidí jezdí GAZy a UAZy z armádního vyprodeje, nic nového.
A když se bavím s Rusy, je pro ně ruské zboží většinou podřadné a čumí jak puci , za kolik se dá koupit francouzské víno, italské sýry, uzeniny a jiné lahůdky v Penny nebo Lídlu. V Rusku je stejné zboží , pokud k sehnání ve velkých městech, 5x - 10x dražší.
To nezní jako hospodářský vzestup Ruska.
Už dokončili Rusové ten nový kosmodrom na Sibiři? Měli nějaký skluz i když ministr za to dával svůj zub. Ale v Rusku se tomu už jen smějou. V Evropě a USA se na cestu do kosmu připravují i soukromé společnosti, v Číně jen kopírují Sovětskou kosmickou techniku a Rusové také nemají nic nového.
A pokud chcete hospodářsky dohnat Západ, trvá X let, vyvinout stejný výrobek, ovšem konkurence nespí a vy jste zase pozadu. Podívejte se jsk dlouho už doháníme Západ. A Rusko které je na tom hůř, Západ nedožene ani za 50 let.

?? (Pá, 11. 8. 2017 - 11:08)

A zadluženost USA u Číny také není zanedbatelná.

Když bance dlužím tisíc korun a nemám je, mám problém já.
Když bance dlužím miliardu a nemám je, má problém banka.

Čína ráda půjčuje USA, neboť je to její velký odběratel zboží a když by přišla v USA krize, měla by problém i Čína.

mamut (Pá, 11. 8. 2017 - 10:08)

> Trump vyhlásil stav...Jistě, alkoholismus je metla Ruska. Zvláště po rozpadu SSSR nebezpečně stoupnul. Ovšem jeho míra začíná sice pomalu, ale přece jen klesat. Určitě bude dlouho trvat, než se dostane na nějakou přijatelnou mez. Ovšem ani USA na tom nejsou nijak lépe. Třetina obyvatel závislá na utišujících prostředcích, alkohol si také pomalu, ale jistě razí svou cestu, bída a nezaměstnanost v dříve prosperujících průmyslových oblastech se také nechce nijak snižovat, takže USA zrovna nejsou nějakým vzorem ctností a prosperity. A zadluženost USA u Číny také není zanedbatelná. Jistě, USA mají průměrnou vyšší životní úroveň než Rusko a Čína. To ovšem pramení z toho, že doposud beztrestně kořistily z bohatství rozvojových zemí, které bezohledně drancovaly. A také z toho, že zatím na každé válce jen vydělaly, neboť probíhala mimo jejich území, což už dnes není možné.

mamut (Pá, 11. 8. 2017 - 09:08)

Myslím a doufám, že útok...Jistě, Severní Korea sousedí i s Ruskem. Má s ním však mnohem kratší hranici, než s Čínou. Samozřejmě, že ani Rusko by nebylo nijak nadšené z válečnického dobrodružství na svých hranicích a v případě nějakého konfliktu, kdy by bylo jeho území zasaženo např. jaderným spadem, by určitě podniklo patřičná odvetná opatření. Silně pochybuji o tom, že by mezi Čínou, Ruskem a USA existovala nějaká tichá dohoda, která by umožnila USA např. za nějakou hmotnou či finanční kompenzaci provést útok na Severní Koreu. Takže USA jen ukazují svaly, které nemají. To samé platí ovšem i pro Koreu. Případný konflikt by vedl k vzájemnému sebezničení. Proto nechápu Vaše nadšení se zvyšování napětí. To opravdu není počítačová hra, kterou můžete zresetovat.

mamut (Pá, 11. 8. 2017 - 00:08)

Ještě snad k ovlivňování...USA měly ve druhé světové válce jedinou kliku, že byly od válčících stran izolovány obrovskými oceány. A v té době dobře věděly, že by nepřítel s tehdejšími logistickými prostředky nezvládl vojenskou invazi do USA, takže hlásaly izolacionalismus a do války se nehrnuly. Nebýt Japonců, USA by do války zřejmě nikdy nevstoupily. Možná by jen podpořily Velkou Británii, která nebýt USA, asi by měla obrovské problémy. Něco jiného totiž bylo dělat machry na nějaké Zulukafry a něco jiného bylo postavit se moderně vyzbrojené armádě Německa. Zkostnatělá Anglie by byla v kelu, nebýt právě USA. USA na válce velice zbohatly i přes některé své oběti v Pacifiku a Evropě. Ovšem postavit se nyní Číně, Rusku, nebo i té Severní Korei by bylo sebevražedné a nesmyslné. USA se prostě musí smířit s tím, že už nejsou nepostižitelní a nejsou pány světa a ani nikdy nebyly. Přestože si to stále naivně myslí a hrají si na ně dále.

mamut (Pá, 11. 8. 2017 - 00:08)

: Nebo si snad myslíte, že...Trump vyhlásil stav ohrožení a boj s drogami. V loňském roce zemřelo v USA 60 000 narkomanů na předávkování. Tady je jasně vidět, odkud se bere ta válečnická rétorika. Zhulené mozky. Nevím, co berete Vy, ale měl byste s tím přestat. Zřejmě jste válku nezažil a proto tu tak dětinsky provokujete. Válka není střílečka na počítači, ale tam teče skutečná krev a umírají skuteční lidé. A Vaše volání po potrestání Severní Koreje by se tvrdě dotklo i Vás. Ani protiatomový kryt by Vám nebyl moc platný, kdyby k podobné šílenosti došlo. Tak tu proboha neplácejte nesmysly. Takoví "hrdinové", volající po válce jako Vy, by první měli hnědé kalhoty, kdyby k něčemu došlo.

mamut (Pá, 11. 8. 2017 - 00:08)

: A ještě takový dotaz....Tak ty masařky sežerou celý Západ včetně USA i nás, pokud Trump a jeho generálové dostanou takový hovězí nápad a na tu Severní Koreu zaútočí. Vás asi život moc nebaví, když tady hlásáte takové nesmysly. Nebo si snad myslíte, že Čína by připustila, aby se USA montovaly do jejího souseda u jejích hranic a zkusily tam použít třeba tzv. miniaturní jaderné zbraně ? USA zbývá jen věřit, že se jí podaří zlákat nějakého šílence, který spáchá na Kima atentát. I když to by ke změně režimu asi moc nepomohlo. Zaútočit na Severní Koreu by znamenalo flagrantní porušení veškerých mezinárodních práv. I když USA si s tím moc hlavu nelámou, v tomtom případě si myslím, že by to odnesly také a s plnou parádou. Byla by z toho III. světová. Snad Trump a jeho generálové nejsou takoví pomatenci. Co se týká Ruska, Vaše názory nic nezmění na faktu, že je to jaderná supervelmoc. I když ekonomika zatím zaostává, sankce mají velký vliv na posilování domácích výrobců. To je to samé, jak s Kubou. Sankce USA je sice stále škrtí, ale pořád jsou na tom o mnoho lépe, než jejich sousedé, kde existuje "demokracie". Např. Haiti, Dominikánská republika aj. A opravdu by mne zajímalo, kde berete ty informace, že Rusko ovlivňovalo volby v USA. Jestli tomu tak opravdu bylo, svědčí to o neschopnosti USA a jejich tajných služeb.

mamut (Čt, 10. 8. 2017 - 20:08)

A ještě takový dotaz....Oprava - USA udělaly.

mamut (Čt, 10. 8. 2017 - 20:08)

: A proč by si to Rusové...A ještě takový dotaz. Když myslíte, že Rusové nehrají ve světové politice skoro vůbec žádnou roli, proč z nich USA udělali světového strašáka a nepřítele č. 1, který údajně ovlivňuje i volby v samotných USA ? Není to divné ? Jinak, být prezidentem USA a přijít za mnou náčelník tajné služby s tím, že se mi nepřítel naboural do mého systému, tak letí na hodinu. Tímto přiznáním USA jen ukazují svou neschopnost a paranoiu.

mamut (Čt, 10. 8. 2017 - 19:08)

: A proč by si to Rusové...Jste na omylu. Rusko nyní zažívá nový vzestup. Na rozdíl od ostatních států vládne obrovským přírodním bohatstvím, které z něj činí plně soběstačný a nezávislý stát. A sankce jen zvyšují jeho soběstačnost, protože nutí Rusko k rychlému rozvoji svých kapacit. Přes snahu USA a ostatních států Rusko zůstalo supervelmocí, ať už někdo tvrdí opak, či ne. To že Gorbačov s Jelcinem pohnojili co se dalo, je jiná kapitola. A Sýrie ? Kdysi dávno stabilní a bohatě prosperující země, kde spolu koexistovala různá náboženská vyznání bez nějakých vážných problémů. Jenže žoldáci placení SA, Tureckem, USA aj. prostě chtěli tento stát položit na lopatky, protože jeho vláda překážela jejich zájmům v této oblasti. No a USA využily své výhody, že leží daleko za oceánem a tudíž mají představu, že jsou nepostižitelné a začaly systematicky likvidovat do té doby stabilní režimy, aby oslabily svou konkurenci. Nebo si snad naivně myslíte, že migrace je spontánní a nikým neřízená ?

mamut (Čt, 10. 8. 2017 - 00:08)

...No jo, v Blesku publikují i jiné hovadiny. A některým Polákům už také řádně straší na věži. Nalité polské vedení si zřejmě myslelo, že fyzikální zákony lze ohýbat jako ty jejich světské. Nelze. A tak orel přistál. Jen trochu jinak a tvrději.

mamut (Čt, 10. 8. 2017 - 00:08)

Podívejte se - Rusi si...A proč by si to Rusové měli nechat líbit ?

mamut (Čt, 10. 8. 2017 - 00:08)

SSSR rozhrabal Gorbačov. To...Už aby to bylo.

Blesk (Čt, 10. 8. 2017 - 00:08)

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/486775/letadlo-ve-kterem-zemrel-prezident-kaczynski-nese-stopy-vybuchu-tvrdi-polska-komise.html

Blesk (Čt, 10. 8. 2017 - 00:08)

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/486775/letadlo-ve-kterem-zemrel-prezident-kaczynski-nese-stopy-vybuchu-tvrdi-polska-komise.html

?? (St, 9. 8. 2017 - 23:08)

Rusko žije ze slávy svého impéria a kolonií a jejich přírodních zdrojů, zbytek si koupí včetně politiků a míru, třeba na Kavkaze u Kadyrova.

?? (St, 9. 8. 2017 - 21:08)

SSSR rozhrabal Gorbačov. To byl skrytý agent USA. To, co se nepodařilo vojenskou silou zvenčí, zničil Gorbačov a jemu podobní zevnitř.

Nebojte, Putin SSSR znovu obnoví, je poznat jak vám chybí.

Reklama

Přidat komentář