Reklama

Letecké neštěstí u Smolenska

mamut (Út, 15. 8. 2017 - 12:08)

komunisti také prosazovali...Vy to nějak dobře znáte, určitě jste byl u nich a pak jste převlékl kabát, že ?

Mamute všechno (Út, 15. 8. 2017 - 11:08)

Pokud budeme brát... komunisti také prosazovali bezohledně své názory, ničili celé národy, bourali vesnice, popravovali bez důkazů, lezli si do zadku,lhali, kradli a pomlouvali. Bezohledně rabovali přírodu, zničili miliony hektarů půdy, jezera a ty tu plácáš jako blbec . jdi do prdele o každém se dá napsat cokoliv, dnešní komunisti se jen pitvoří, ale jen kdyby měli za prdelí něco jako SSSR celou tu bandu proletářů, tak by zase lidem kroutili krkem. A páříš se s SS!

mamut (Út, 15. 8. 2017 - 11:08)

> Resp. ve všech...Takový projekt je ideál, ke kterému se lidstvo marně snaží přiblížit. Ať už se jednalo o různé náboženské či sociální projekty, vždy to skončilo na lidské nedokonalosti, individuálních zájmech a sobectví. Takže nikdy nebude nic dokonalé, neboť ani lidé nejsou dokonalí. A ti si tvoří režimy k obrazu svému.

mamut (Út, 15. 8. 2017 - 11:08)

A je kapitalismus projekt?...Pokud budeme brát kapitalismus jako výsledek podnikavosti - jistě, kapitalismus je systém, který vyhovuje lidem podnikavým , soutěživým, samostatným a hlavně bezohledným. Je to takové to přírodní - žer, dokud nebudeš sám sežrán. Až na pár slušných (na tu dobu) kapitalistů, kteří jsou stále předhazováni jako vzor (např, Baťa, Ford), ovšem existovalo a stále existuje mnoho kapitalistů, kteří prosazují bezohledně své zájmy i za cenu lidských obětí. Takže se o nějaké slušnosti nedá mluvit. Čína může být příkladem jiné cesty, kde se spojily výhody centrální autoritářské vlády a dlouhodobého plánování se soutěživostí kapitalismu. Neříkám, že je to dokonalé a že to vyhovuje všem, ale v každém režimu se najdou lidé, kterým dané podmínky vyhovovat prostě nebudou. Takoví už jsou lidé. Podstatné je, co vyhovuje většině.

Ouha (Út, 15. 8. 2017 - 09:08)

Ouho, ono by to šlo i bez...Pokud na to, Fido, nejsou lidi, tak bude zřejmě chyba v projektu:). Resp. ve všech projektech

Neb i kapitalismus prý hlásá změnu poměru množství bohatých vůči chudým tak,že bohatých bude přibývat,chudých ubývat....a furt nic

Fido (Út, 15. 8. 2017 - 02:08)

Hm. Marxismus jako idea nebo...Ouho, ono by to šlo i bez toho boje "krvavého a psychologického", ale stejně jako v křesťanství - NEJSOU NA TO LIDI! :-)

mamut (Út, 15. 8. 2017 - 00:08)

Osobně jsem přesvědčen o...Ano, zato vojáci USA jsou s radostí zváni do všech zemí a všude je vítají květinami. Např. v Sýrii, Srbsku, Afghánistánu, Vietnamu aj. Vzpamatujte se !

mamut (Út, 15. 8. 2017 - 00:08)

Kde je bída nebo blahobyt,...Že by v USA už dospěli k socialismu ?

mamut (Út, 15. 8. 2017 - 00:08)

> Severní Korea je...Probůh ! Kde berete takové koniny ? Napadl snad někdy Saddám Husajn USA ? Nebo taková Nikaragua ? Nebo snad Kaddáfí ? A jak prosím Severní Korea podkopává americkou měnu ? Snad tím, že nechce obchodovat za dolary, které si USA tisknou jak na běžícím pásu ? A že USA vyzbrojují teroristy ("svobodné demokraticé síly") po celém světě, to Vám opravdu nevadí ? A čím Severní Korea terorizuje tu Jižní ? Snad tím, že přihlíží tomu, jak u jejích hranic každoročně Jižní Korea spolu s USA pořádají mohutná vojenská cvičení ? A proč by USA měly být světovým četníkem ? Snad proto, že si to myslí pár válkychtivých pomatenců v Pentagonu ? USA už prostě na to nemají a mít nebudou. Čína je zválcuje. I když bych se ani nedivil, kdyby např. Čína spolu s Trumpem vlastnila v USA firmy, které se zabývají výstavbou protiatomových krytů. To by byl job !

Ouha (Po, 14. 8. 2017 - 20:08)

Jinak lidský úděl obecně...Hm. Marxismus jako idea nebo filozofie možná usiloval o spravedlivou společnost a bez toho vykořisťování. Ale k tomu všemu nejen v teorii, ale obzvlášť pak v praxi, mělo dojít právě bojem krvavým i psychologickým

z (Po, 14. 8. 2017 - 10:08)

za socialismu jsem bezmezně obdivoval USA, na just komoušům, dneksa se na to dívám úplně jinak rusko a usa si mohou v lumpárnách podat ruce, po návštěvě usa mimochodem je co obdivovat, ale těžko mohu říct usa je svobodná země, v rusku to je pošahaný úplně,

?? (Po, 14. 8. 2017 - 09:08)

Osobně jsem přesvědčen o tom, že Kim jen pouští bubáky. .....
Na rozdíl od USA ještě nikoho nenapadl.

Ale napadl, sice jiný Kim v roce 1950, kdy Severní Korea vyprovokovala válečný konflikt a přežila jen díky pomoci SSSR a ČLR. Asijští komunističtí diktátoři byli ochotni obětovat desítky miliónů životů svých občanů jen pro vlastní velmocenské ambice. Tedy to co si západní demokracie nemůže nikdy dovolit, neboť počítají každý vysahlý život na bojišti.
SSSR a poté Rusko vede válku se svými sousedy už 40 let bez přestání, nejdřív Afganistán, Kavkaz, teď Ukrajina a Sýrie. Vladimír Putin si na válce a zabíjení občanů SSSR založil slávu a politickou kariéru.
A už v Korei bojovali vojáci na dovolené kteří tam vůbec nebyli, jako na Ukrajině.

mamut (Po, 14. 8. 2017 - 01:08)

Přečetl jsem si docela...Oprava - ohrožení. Budu muset vyčistit klávesnici, vypadávají mi písmenka.

mamut (Po, 14. 8. 2017 - 01:08)

Přečetl jsem si docela zajímavý článek (Parlamentní listy), kde se píše o tom, jak se obyvatelé USA bojí války a jak si horečně nechávají stavět protiatomové bunkry u svých domů. Takže to vypadá, že válečné ohožení Severní Koreou je jen marketingová kampaň firem, které obchodují s lidskou blbostí a strachem. A vůbec bych se nedivil, kdyby Trump, nebo někdo z jeho blízkých, vlastnil akcie těchto firem.

mamut (Po, 14. 8. 2017 - 01:08)

Dokud nebude severokorejský...Kdyby si USA začaly jako první, byl by to bezprecedentní čin agrese, naprosto nezákonný a nesmyslný, vedoucí akorát tak ke třetí světové válce. A to samé platí pro Kima.

mamut (Po, 14. 8. 2017 - 01:08)

Dokud nebude severokorejský...Osobně jsem přesvědčen o tom, že Kim jen pouští bubáky. A že má své rakety a jaderné hlavice jen na odstrašení, aby náhodou někoho nenapadlo mu tam dovézt "demokracii". Když můžou mít rakety a jaderné zbraně USA, proč ne Kim ? Na rozdíl od USA ještě nikoho nenapadl. A USA svůj arzenál také vylepšují. Proč a proti komu ? USA se prostě musejí smířit s tím, že už nebudou hrát roli světového četníka, který rozhoduje o tom, co kdo může a nemůže. Nemají na to pražádné právo. Doby, kdy měly monopol na atomovou bombu už dávno minuly. Severní Korea je nenapadne, protože to nejsou sebevrazi.

mamut (Ne, 13. 8. 2017 - 23:08)

Ano, je to jedna z mnohých...Tím rozetnutím máte na mysli co ?

mamut (Ne, 13. 8. 2017 - 23:08)

: Takové nesmysly může...Ovšem, ale to samé platí i v obráceném gardu. Poláci se také nechovají a nechovali k Rusku jako k bratrskému státu. A s tou vírou lidí máte bohužel pravdu. Většina se nechá oblbnout krásnými slovy. Věděl to i jistý pan Goebbels a asi by jen nevěřícně zíral, jaké že to má všehoschopné a nadané nástupce.

Sardanapal* (Ne, 13. 8. 2017 - 20:08)

Rusi též krom toho opravdu...Rusi , Poláci , Ukrajinci ...
Taky takový tavící kotlík a jde to i dlouho před 1. Světovou ...

mamut (Ne, 13. 8. 2017 - 17:08)

Ono to hydraulické...Oprava - zase.

Reklama

Přidat komentář