Reklama

Letecké neštěstí u Smolenska

?? (Pá, 18. 8. 2017 - 08:08)

Muj děda byl malý sedlák a měl jen dva koně, jeho miláčky. Když přišla kolektivizace, měl dvě možnosti, nechat si své milované koně a jít do lágru a už je nikdy nevidět, nebo vstoupit do Státního statku a sledovat jak statek je pošle na jatka a ještě poslouchat kecy z aparátčíka jak se máme dobře co mu poslal koně do salámu.
Opravdu těžká volba.
Dnes si to lidi co chválí minulý režim neumí představit, že by si komunisti přišli pro jejich psa nebo kočku. Buď je vydáš dobrovolně nebo půjdeš na uran. Taková byla doba.

Ouha (Pá, 18. 8. 2017 - 08:08)

: Drtivá většina...Na tohle zareaguji, protože myslet si, že většina lidí, co emigrovali nebo chtěli emigrovat, je nehoráznost. Nebo naprostá neinformovanost a slepota. A nebo snaha i po letech ubližovat.

"Z mého života": Můj otec v druhé polovině šedesátých let zcela legálně pracovalnajedné Londýnské uiverzitě. Když chtěl svoji rodinu v obyčejné škodovce (opět naprosto legálně 1.srpna 69) do Londýna odvézt,na hranicích v Rozvadově byl obviněn z pokusu o emigraci kvůli pár novinám typu Literární listy, ale i blbé Rudé právo). Zhroutil se mu život.

Já sama jsem měla x možností emigrovat. Prožívala jsem bojjako většina ostatních lidí jako já.Pokud emigruju, uškodím své rodině a následky budou ještě horší než byly následky otcova pokusu o co??? A kdo se ptá,jak takové následky pro rodiny mohly vypadat, čtěte a u čtení bděte:(

?? (Pá, 18. 8. 2017 - 08:08)

Kristepane ! Vy si snad myslíte, že dneska seženete všechno ? Že například nechybějí léky, se kterými se šmelí ?

S jakými léky se teď šmelí? Můžete být aspoň jednou konkrétní? Nebo jen planě kafráte jako doposud?

Rozhodně jsme v oblasti zdravotnictví na tom lépe než Putinovo Rusko které tak chválíte. Putin po sankcích a poklesu ceny ropy, seškrtal rozpočet na zdravotnictví a sociální oblast a na armádu rozpočet neustále navyšuje. Takže běžná realita teď v Rusku je že když lékař řekne diagnózu, rovnou pacientovi sdělí že jestli má peníze, ať se jede léčit do Izraele nebo do Německa. Tak špatně my na tom nejsme.

Za časů SSSR bylo na tom zdravotnictví lépe, neboť sovětská elita nemohla jen tak snadno odjet studovat nebo se léčit na Západ a museli dát peníze na udržení standardu nemocnic a škol v celém SSSR. Dnes už místní politickou elitu k tomu nic nenutí, neboť mají sami dost peněz ke studiu a léčení mimo Rusko. V Moskvě, Petrohradu a velkých ruských městech je situace lepší než ve zbytku Ruska.

Tak to vždy v Rusku bylo, Putin je car, jeho nemusí zajímat jak umírají jeho poddaní. Každá Nataša porodí deset dalších Ivanů. Ani nemusí dělat víc než minulý prezident. Vládne už 17 let a brzo předhoní i Brežněva a při jeho vitalitě se přiblíží Stalinovým 29 letům.

mamut (Pá, 18. 8. 2017 - 00:08)

Jinak si též myslím, že...Kristepane ! Vy si snad myslíte, že dneska seženete všechno ? Že například nechybějí léky, se kterými se šmelí ? Nebo náhradní autodíly ? A ten Váš hospodský folklor s toaletním papírem. Jednou vyhoří papírna, Svobodná Evropa vypustí fámu, že nebude, lidi si nakřečkují zásoby na rok dopředu a pak se diví, že není. Nemáte tam něco lepšího ?

mamut (Pá, 18. 8. 2017 - 00:08)

Jinak si též myslím, že...Ale měli tam i banány !

mamut (Pá, 18. 8. 2017 - 00:08)

Jinak o mamutovi silně...Mamut je především realista. Neměl jsem žádný důvod emigrovat. Nebo jste snad přesvědčen, že ten, kdo emigroval, byl něco víc, než ten, co neemigroval ? Drtivá většina emigrantů totiž byla jen kriminálními živly, kterým tady hrozilo trestní stíhání. A aby na Západě uspěli, vydávali se za politicky stíhané disidenty. Stejně většina z nich skončila ve sběrných lágrech, než si je proklepli a zjistili, co jsou zač. Pak je poslali do cizinecké legie. A svoboda ? Tu jsem měl a žádná mi nechyběla. To jen Vy se stále snažíte druhým vnutit nesmyslný názor, že za minulého režimu tu žádná svoboda nebyla. A Vy si snad myslíte, že za Vás nyní nikdo nerozhoduje ? Vláda, parlament, senát.......... To jste velmi naivní.

?? (Čt, 17. 8. 2017 - 23:08)

Sháněli

?? (Čt, 17. 8. 2017 - 23:08)

Já jsem úplatky dávat nemusel. Měl jsem tuzexové konto a sehnal jsem, co jsem potřeboval. A bez problémů.

Ano vy jste neuplácel, ale ostatní nekupovali ale scháněli a upláceli.
Na úplatkách byl minulý režim postaven.

?? (Čt, 17. 8. 2017 - 23:08)

Já jsem úplatky dávat nemusel. Měl jsem tuzexové konto a sehnal jsem, co jsem potřeboval. A bez problémů.

Takove jako vy co za minuleho rezimu kazali vodu a pili vino a ted si stezuji na nerovnost mi jezi chlupy.
Vzdycky to tak bylo, chudy volali po rovnosti a spravedlnosti a kdyz nekdo byl sikovny a umel hospodarit s penezi, tak ty co chteli rovnost a spravedlnost ho bez skrupuli v 48 obrali a pak v mestanskem obyvaku se roztahovali a kriceli ze ted jsou oni novy pani. Tak jakapak rovnost. Komunisti nikdy nechteli rovnost, chteli byt novy pani kde driv vladlo mestanstvo a burzoazie.

mamut (Čt, 17. 8. 2017 - 23:08)

: A právě v kapitalismu,...A Vy už jste viděl nějaký "ryzí" kapitalismus, nenamixovaný ? Pořád je to jen o lidech.

mamut (Čt, 17. 8. 2017 - 23:08)

: A právě v kapitalismu,...No, pomálu se blížíme Somálsku. Tam je stát opravdu malý a chudý - tedy Váš ideál.

mamut (Čt, 17. 8. 2017 - 23:08)

Mamute, vy už jste ztratil...Já jsem úplatky dávat nemusel. Měl jsem tuzexové konto a sehnal jsem, co jsem potřeboval. A bez problémů. Co se týká toho sociálního a zdravotního pojištění, nějak Vám došly argumenty a proto se snažíte odvést pozornost někam jinam. To na mě neplatí. Ten Váš kapitalismus zase takový med není. Alespoň ne pro většinu lidí.

sardanapal* (Čt, 17. 8. 2017 - 20:08)

Mamute, vy už jste ztratil...Jistě pár šejdířů , různých šmelinářů co měli žádané zboží pod rukou se jistě pakovalo hezky ...
Jeden ze současných prezidentských kandidátů - normalizační vekslák jistě taky .
Ale fakt to asi nebyli oni kdo po převratové právní džungli rozkradli miliardy ...

?? (Čt, 17. 8. 2017 - 19:08)

Mamute, vy už jste ztratil úplně paměť. Nejdříve chcete abych srovnával sociální pojištění v zemi kde si lid vládne prostřednictvím volených a jmenovaných orgánů a v zemi kde vládne tvrdá ruka trhu. A teď jste zapoměl jak se za socialismu uplácelo úplně za všechno. Chceš barevnou televizi, dej úplatek vedoucímu prodejny, chceš hovězí svíčkovou, dej úplatek řezníkovi, chceš jet na dovolenou, uplať uliční výbor. Chceš lepší knihu, džíny, kolo, auto atd. Za vše se dávalo, nejlíp kapitalistické požitky, americké cigára, skotská whisky, koňak.Dnes si vše koupím bez úplatků. A to ti vedoucí za socíku byli členové strany , předvoj a avandgarda lidstva a byli úplatní až hanba.
Tak si vzpomeňte za co jste dával ameriky a dnes už nemusíte.

mamut (Čt, 17. 8. 2017 - 17:08)

: Co se týká úplatnosti...Vůbec bych neřekl, že jsou státní úředníci špatně placení. A už vůbec bych netvrdil, že je-li někdo dobře placen, že bude vykonávat svou práci poctivě a svědomitě. Co dělali šéfové VW, kteří byli tak dobře placení ? Falšovali fakta o emisích dieselových motorů. A takových příkladů existuje fůra. A právě v kapitalismu, kde vedle sebe existuje stát a soukromník, to svádí ke kapitalizaci zisků a socializaci ztrát, nehledě na různé další podvody a aféry.

mamut (Čt, 17. 8. 2017 - 15:08)

: Když někdo nechce vidět...Pouze pravdivě.

mamut (Čt, 17. 8. 2017 - 15:08)

Jistě, cyklostezky a...Ale, ale, co máte proti starým lidem ? Závidíte mi penzi ? Mám ji opravdu nadprůměrnou. Ale odváděl jsem státu nadprůměrné prostředky. Také budete jednou starý. Co pak ? Kdyby stát nechtěl peníze na důchodové pojištění, klidně bych bral, že si budu šetřit na stáří. Měl bych se ještě lépe než teď. Ale jsem solidární. Co se týká úplatnosti politiků a státních úředníků, je to o lidech. Kapitalismus to jen více umožňuje.

mamut (Čt, 17. 8. 2017 - 14:08)

Vaše fňukání nad dnešní...Když někdo nechce vidět pravdu, ta pravda kvůli němu nepřestane existovat.

mamut (Čt, 17. 8. 2017 - 14:08)

: Nevím, proč bych měl...Jak Vy můžete vědět, co mi vadí, nebo nevadí ? To jsou jen Vaše dohady. Vysoké daně - jak pro koho. Rozhodně by mělo existovat progresivní danění. Podívejte se na ten Váš ideál - Západ, jaké se tam platí daně. Ovšem nesmíte počítat daňové ráje, kam si schovávají peníze různí vykutálení politici. Proč vůbec ještě existují ? Financování blbostí z veřejných rozpočtů mě také rozčiluje - např. různé předražené cyklostezky, rozhledny, lavičky a jiné nepodstatné nesmysly, namísto budování např. infrastruktury. Tak se věci mají. A ten Váš ideál jakési absolutní svobody kapitálu je pouhá nesplnitelná chiméra.

mamut (St, 16. 8. 2017 - 20:08)

: Dneska je tu cenzura...Opravdu pádné "argumenty". On také neexistoval internet. Naše republika se k němu oficiálně připojila až v r. 1992. Vystupuji i na jiných diskusích a nikdo mi tam příspěvky nemaže. Nevím, kdo založil tyto stránky, ale jeho chování je dosti ubohé.

Reklama

Přidat komentář