Reklama

Ledvinové kameny

Dalibor Tuček (Pá, 3. 2. 2017 - 16:02)

Byl jsem v květnu na...Velmi rychle uleví iIalgin a NoSpa. Vyhřívat "kočkou",; infrazářičem, čímkoliv. Mě malé ostré vyšli po: 1) synovec mi skákal po břiše, pohyb údery. 2) Naložit do horké vany na 1-2 hodiny, připouštět horkou. Vypít 2 litry ředěného víno/voda 50:50.

Tom (Út, 18. 10. 2016 - 14:10)

Byl jsem v květnu na...Rada je jednoduchá, až budou bolesti velké, tak zajet na urgentní příjem do fakultní nemocnice a tam se nechat ošetřit.

Rudolf (Út, 18. 10. 2016 - 13:10)

Byl jsem v květnu na ultrazvuku a tam mě zjistili, že mam v levé ledvině 2 pěti milimetrové kameny, jenomže teď mě začal bolet levý bok, tak jsem se objednal k urologovi, ten mě poslal na krev (PSA) a nativní CT. V krvi mi zjistily že mam zvýšenou kys močovou. jinak vše bylo v pořádku PSA 0,9 a CT zatím nevím jak dopadlo, protože páni doktoři jsou tento týden na konzílium. Nevím jestli to vůbec do příštího týdne vydržím. co by jste mi poradili?

Misa12 (Út, 16. 2. 2016 - 13:02)

Budou mi delat celkove predoperacni vysetreni coz jsem dnes zjistila tak me to budou delat pod upnou narkozou ale i tak mam aj strach

Martin (Út, 16. 2. 2016 - 06:02)

Ahoj v loni po Vanocich me...LERV jsem prodělal asi před dvěma roky. No nedá se říci, že to je zcela bezbolestné, ale dá se to vydržet. Po oblbovačce jsem měl pocit, že mne někdo pěstí busí do boku. Mnohem důležitější je, aby to pomohlo. Já měl štěstí, že se kámen napoprvé rozdrtil a vyšel. Ovšem na pokoji leželi chlapi, kteří to podstoupili několikrát a nic. Takže bolesti se nebojte, ale modlete se, aby se to povedlo.

Misa12 (Út, 16. 2. 2016 - 02:02)

Ahoj v loni po Vanocich me chytli ukrutne bolesti v levem boku tak jsem jela na pohotovost a tam me zjistily ze jsem mela ledvinovou koliku a mam tam kameny tak me napsal kapky na bolest a poslal me dom a si po dvou tydnech jsem prodelala dalsi tentokrat v pravem boku to uz me hospitalizovali a zavedly stent, ale kameny furt nechcou ven, kdyz jsem sla za mesic na kontrolu a behem toho zadny kamen nesel ven tak me napsal zadanku na LERV, aji se docela bojim jak to dopadne a jestli to boli nebo ne mam s toho uplny nervy. Dekuju za odpoved :)

anna (Čt, 7. 11. 2013 - 20:11)

Dobrý den, prosím, byl jste...Na LERV jsem byla v úterý 5.11.2013 mám kámen stejné velikosti, zákrok byl snesitelný.
Jelikož jsem OSVČ , tak neschopenku nemám a snažím se aspoň 6.hodin denně pracovat.Doposud mě nic neodešlo, tak jsem zvědavá jak se zákrok podařil,na kontrolu jsem objednaná 12.11.2013 Měla jsem 4200 rázových úderů s energií 51,28kJ

Jana (Út, 22. 10. 2013 - 11:10)

Dobrý den, prosím, byl jste někdo na rozbití ledvinových kamenů metodou LERV? Jaké to bylo a jak dlouho jste byli po zákroku v pracovní neschopnosti? Jsem objednaná na 18.11.do FN v HK a bojím se! Mám jeden kámen veliký 8×4mm a po kolice mám zavedený sten(30.10.) do močovodu. Děkuji za odpověď.

dany53 (Čt, 28. 1. 2016 - 17:01)

Zdravím všechny. Taky v současnosti řešíme kamínek cca 1 cm. Jsem už 2 měsíce na nemocenské. Napřed jsem byla v létě pro časté záněty moč. cest na rozšíření moč. trubice. Před tehdejším nástupem na objednanou operaci proběhla u mne kolika. Dala jsem na rady zkušenějších.Vypila hodně tekutin a vlezla do až horké vody. Kamínek cca 6 mm mě hajzlík skutečně opustil. Potom proběhla ona operace a urolog řekl, že bych teď už měla být v pořádku. Kamínek byl šťavelan vápenatý.Až začátkem měsíce prosince mě z ničeho nic přepadla zimnice a vysoké horečky. Nic mě nebolelo. Myslela jsem, že nějaká viróza. Doktor udělal veškeré vyšetření. Moč jsem měla kupodivu v pořádku, jen malý nález,výsledky kreve ukazovaly, že mám někde v těle velký zánět. Po 14. dnecch neustálých horeček, 3 antibioticích na sonu konečně doktor zjistil, že mám zánět ledviny a v ústí močovodu centimetrový kámen, který mi zablokoval odchod moči. Následovalo urychlené zavedení stentu. Potom se mi hodně ulevilo a horečky konečně ustoupily. V lednu jsem byla na ureterorenoskopií, ale kamínek utekl do ledviny. Byla jsem neštvaná, ale co se dá dělat.Teď jsem 18.1. byla na 1.LERVU. Kámen se podle rentgenu ruztříštil asi na 5 kousků. Ven nevyšlo nic. Teď jsem objednaná na další až 15.února a dofám, že se ho už zbavím. Mám stále zavedený stent. Neumím si představit, že bych měla jít do práce. Stent mě omezuje v pohybu, někde mě to tlačí v močovém měchýři, stále musím na malou. Taky beru stále Nitrofurantoin, jsem hodně unavená. Nevím, jaké máte zkušenosti. Jak dlouho jste byli v PN? Budu šťastná, až se toho zbavím a budu zase zdravá.

kolikář (Pá, 30. 10. 2015 - 23:10)

také trpím na ledvinové......takhle velký šutr dovede vyčůrat jen brontosaurus.
Močovody mají průměr cca 5 mm.Tihle machři co vyčůrají centimetrové šutry mě s těmi žvásty už nudí.

Alena (Út, 3. 2. 2015 - 09:02)

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jsem po operaci ledvinových kamenů,ale ledvina stále pobolívá,jestli je to normální,po operaci jsem 14 dní,děkuji za každou odpověď

Jabbo (St, 16. 7. 2014 - 09:07)

Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat, můj 55 letý otec má příští týden jít na rozbíjení kamene rázovou vlnou. Problém je v tom, že už od mládí žije jen s jednou ledvinou - úraz při ragby. Včera mi volal s tím, že začal řešit poslední vůli a abych se na to začal připravovat, že prý je tato metoda hodně destruktivní a pro něj s jednou ledvinou to znamená, že ho brzo čeká selhání té ledviny a že se na to máme připravit. Já osobně si myslím, že přehání - vím, že při tomto zákroku může dojít k poranění, krvácení, ale ledvina by se měla zhojit a pokud je zákrok úspěšný, měla by fungovat potom normálně ne? Na zahraničním webu jsem četl, že člověk může fungovat i s jednou ledvinou, která funguje alespoň na 25%. Rovněž jsem četl, že je tato metoda bezpečná i pro lidi s jednou ledvinou. Nemáte k tomu někdo nějaké další informace? Je tato metoda opravdu pro ledviny tak destruktivní? Předem díky.

majka (Pá, 7. 3. 2014 - 11:03)

Dobry den,ja jsem byla pred deseti lety take na "drceni"ledvinoveho kamene ,ale snad co si vzpominam ,ze byl jakoby cerne barvy "jako kdyz vam vypadne plomba".Drtili mi to na 2x krat,mela jsem zavedeny i stenty na obouch stranach.Mela jsem je stenty zavedeny 4 mesice.A 2 xkrat po mesici mi je drtili.Ja jsem si ledvinovou koliku prosla doma po zavedeny stentu.Zakrok byl u me take nesnesitelny ,prvne to jakz zakz slo ,ale druhy uz byl horsi,asi ,i "nesedla"injekce ,nebot jsem citila kazdy naraz rozbiti.A byla sem vicemene u toho "vzhuru".A pul roku jsem se davala do "kupy"nebot me to pak ta strana pobolivavala,rikala jsem si .ze to je urcite po zakroku.A snazim vse proto udelat.aby se mi to neopakovalo.Kdyz mi zavadeli stenty ,tak se na me "koukalo"nekolik lekaru ,pry jsem mela "4 ledviny" a ze se stim jeste nesetkali nikdy nesetkali ,bylo mi dost trapne ,kdyz na vas koukali tedy na ten monitor,ale ja jsem v tu chvili nekoukala vubec na nic.Ikdyz jsem mohla,ale byla jsem rada ,pak po zakroku,ze se mi od vseho ulevilo.Jen nevim ,zda s tim v me rodine prosel,proto se snazim hodne pit.A premyslim take cim si udrzovat ledviny a poku dmozno i uz bez zakroku.Ani sí nevzpominam kolik jsem mela razovych uderu.Preji vam vsem ,aby jste nic takoveho neprozili .Takze jsem s tim marodila skoro pet mesicu.Take pouzivam tobolky Briúsinek,

Jirka (Út, 18. 2. 2014 - 16:02)

Take jsem si prosel ledvinovou kolikou.Skoncil jsem v nemocnici.Mohu dopotrucit 20-30kapek max. 3x denne Tramalu,horkou vanu a nahrivaci polstarek.
Ten se da obstarat na: www.zkazdehorozkutrosku.cz

vargova1@seznam (Po, 20. 9. 2010 - 15:09)

Mé babičce lékaři...Dobrý den,mužete mi poradit kde seženu květ čekanky?
Děkuji Vargová-Most

Pepek.Vyskoc (So, 26. 6. 2010 - 19:06)

Přeji hezký den.Paní doktorko,chci Vás poprosit o radu.Mám ledvinový kámen cca
2cm.Poradíte mi nějaký přírodní prostředek
k jeho odstranění? Na operaci jít nechci.
Pomůže mi přípravek Rowatinex,který je tady zmiňován?Děkuji za odpověď.

monáda (St, 5. 8. 2009 - 09:08)

ahoj jirko,bezva příspěvek už jsem se dlouho tak nezasmála.....mám s urologií taky své zážitky a považujuji tak trochu za váhavý obor -jakoby ti doktoři ani neměli před sebou člověka který je vyhledal protože potřebuje pomoct ale spíš jako by se ptali vám fakt něco je -fakt?A tak je to v čr se vším kocourkov-kdyby člověk neměl pud sebezáchovy,trochu zdravého rozumu a smyslu pro humor už by na ty jejich diagnozy dávno zhynul.Přeji pevné zdraví všem.

Jirka (St, 5. 8. 2009 - 01:08)

..odpovědi od doktorky, žádné..samé zoufalé příspěvky, tak jsem se rozhodl, že i já přispěju troškou do mlýna.I při ledvinových kamenech, kolice není nutné hned ztratit hlavu.Pro 99 procent z vás neuvěřitelné, ale dá se dokonce zažít i legrace..nevěříte???V HAVÍŘOVSKÉ nemocnici mě na pohotovosti nechal lékař, který zřejmě těsně před tím došel z tenisového mače /měl na sobě vše co se běžně při tenise používý krom tedy rakety..vše řádně propocené, ležérně přehozené pláštěm..tak tento lékař mě nechal v pokleku, podřepu u zdi pul hodiny čekat..dal totiž přednost na první pohled drsně vypadající cikánce..zřejmě měl strach, aby ho nenařkli z rasismu..No nicméně i já jsem se dostal nařadu, k mému užasu jsem napůl v komatu zjistil, že lékař nabyl pocitu, že tak blbě vypadám, že jsem asi opilý..obrátil, až když mu posluhující sestra poradila, že asi né..asi stará praktička..protože mi poradila, že na to je NEJLEPŠÍ skákat sounožmo zeschodu a doschodů..asi nikdy nezažila, jaká je to paráda.Zrovna ošetřující tenista se nakonec ukázal, že je lékař na svém místě a bodnul mi náké svinstvo, asi něco proti smrti, protože jsem to s papírem na vyšetření u ODBORNÍKA vydržel, až do pondělka..Blablabla po spostě vyšetření a dalších komických situacích, kdy i lajkovi muselo dojít, že to asi moc profi není, jsem se i přesto že platím nehorázné zdravotní, sociální rozhodnul, že se pokusím jít do toho sám s přírodou a chytrostma po babičkách..Někde jsem na netu vyčuchal pojem MEDVĚDICE LÉKAŘSKÁ čaj /doporučuji nekupovat od Miloty..má ho nějaký oproti jiný tuze slabý, neboco/-vážení, garantuji vám, že nic tak HNUSNÉHO jste ještě nepili, ale ono to funguje..rvat prosím do sebe nasilu jakékoli množství a nejlépe furt, až vám ta dobrota poteče ušima ven..když mi záklopka nedovolí, už ani hlt, tak si přelezu do vany s tak horkou vodou, že mám všechno natvrdo, mám vychystanou basu s plzenskou dvanáctkou, otvírák a du na to..zase nasilu leju co se dá, co pět minut vystupuji na wc odpustit..kolika za večer pryč a šutry za dva, tři týdny..Odborný lékař TĚŽCE překvapen nechtěl pochopit, že jsem kameny porozpoštěl nějakým hloupým čajem..nicméně zdrbal mě jednak, že jsem nepožíval léky, které mi povypisoval, že si z něho dělam legraci, přestal se mnou komunikovat, když jsem se mu svěřil, že jsem opravdu nečural přes sitko, jak chtěl a tudíž mu nenesu žáden vzorek..Jo ještě snad, je dobré mít po ruce třeba i prošlý Algifen kapky proti bolesti..taky fungujou, když se vám bude zdát, že klepete papučema z posledního, že do rána natáhnete brka, že od bolesti chodíte po stropě, tak mám ještě jednu vychytávku v rukávu..INDOMETACIN..jsou to teda čipky do prdélky..ale když člověk umírá, tak je vklidu dáte, věřte tomu..Slohovka teda pořádná, končím už vás nebudu dál unavovat písmenkama Držte se zoufalci zdraví vás Jirka velotrade"email.cz

Jana (Po, 20. 7. 2009 - 08:07)

Prosím, nevíte jestli je nějaká náhražka za Uralyt U - na rozpouštění ledvinových kamenů? Manželovi je u toho moc zle, tak bych ráda věděla, jestli neexistuje jiná forma tohoto léku. Děkujil

Návštěvník (Pá, 24. 4. 2009 - 20:04)

Co způsobí prameny?
Ledvinové kameny.
Velké šutry v ledvinách,
pokud pijem destilát.

Reklama

Přidat komentář