Reklama

Migréna

Kopecká (Čt, 18. 3. 2004 - 14:03)

Já mám s Relpaxem proti migréně jen ty nejlepší zkušenosti. Je to jediný lék, který mi pomáhá spolehlivě.

Kiki (Čt, 18. 3. 2004 - 12:03)

Ahojky, tak Vás zdravím a jen tak "pro pobavení" hlásím, že jak jsem Vám psala minulý pátek, že mi začíná migréna, tak dnes máme čtvrtek a pořád mě to drží a dokonce dnes to graduje tak, že bych si tu hlavu nejraději setnula. Už mi z toho vážně hrabe. Doufám, že víkend bude už lepší.Mějte se dobře ahoj K.

Táňa (Čt, 18. 3. 2004 - 11:03)

Jsem objednaná k primáři neurologie,slyšela jsem od lékařky,že když je diagnóza dlouhodobé migrény posvěcená,tak na tyto drahé léky máme nárok BEZPLATNĚ !Jak je možné,že nám tuto informaci nikdo nedal?Ozvu se příští týden,jak jsem dopadla.

Jitka (Čt, 18. 3. 2004 - 10:03)

Zpráva pro všechny migreniky z jižních ?ech - Relpax 80 mg stojí v nemocniční lékárně (vzadu v areálu Krajské nemocnice) pouhých 80,-- Mívají tam i velmi levný Imigran, ale vyplatí se jak už tady někdo napsal ten silnější a půlit si ho. vyjde to levněji.

Hanka P. (Pá, 12. 3. 2004 - 16:03)

Opět všechny zdravím.Táňo tyto léky (triptany,zolmitriptany apod.)jsou pouze na předpis,ale ten ti dá i obvodní lékař,musíš požádat,dneska musíš u doktorů o všechno požádat.Věřím,že třeba Zomig by ti určitě pomohl.Přesně tě chápu,jak ti po několika dnech migreny je,člověk je úplně vyždímaný a na druhou stranu šťastný,že má záchvat za sebou.Poradím vám ještě,čím se mi někdy podaří zastavit počínající migrenu.Vezmu si hned Acylcoffin dohromady s Ataralginem.Toto je kombinace,která jediná má na mě účinek.Samozřejmě,že někdy taky ne,to pak po dvou dnech si píchnu do zadku dihydergot,a pokud mě to drží dál vezmu Zomig s pocitem,že jsem zhltla 100Kč.Samozřejmě celou tu dobu ležím jak lazar.Zdraví Hanka.

lenka (Pá, 12. 3. 2004 - 14:03)

Závidím všem, kterým pomáhají triptany. Někdy mi připadá, že synovi (10 let) už nepomůže nic. Dávala jsem mu Relpax a Imigran (ten byl dokonce ve spreji), ale žádný výrazný účinek se nedostavil. Byl z nich jakoby omámený, usnul a když se probudil bolesti hlavy i zvracení pokračovaly. Teď mu naštěstí bývá zle "jen" 1x týdně a většinou se z toho vyspí. Ale chtěla jsem se zeptat, jestli má někdo taky takové příznaky, že mu bývá při migréně horko. No spíše před tím. Už poznám vždycky dopředu, že když si začne stěžovat, že je mu horko tak že zanedlouho ulehne. Tak nevím, co si o tom mám myslet.

Kiki (Pá, 12. 3. 2004 - 10:03)

Ahoj všichni migrénový trpitelé, dnes od rána mě taky začíná migréna (už mám v sobě 1. dva Acylcoffiny-začínám zlehka, kolem poledne budu muset přitvrdit) a jak to tak tipuju, tak budu ráda, když mě to pustí příští středu, takže vyhlídky na příštích min. 5 dnů nic moc. Triptany momentálně žádné nemám a můj oblíbený Indometacin už skoro nezabírá. Na kontrolu na neurologii jsem objednaná na začátek dubna (objednávala jsem se v lednu!!!!), tak snad to nějak zvládnu. Ten duben je daň za to, že jsem tam 1,5roku neukázala (psal mi léky kde kdo

Táňa (Čt, 11. 3. 2004 - 23:03)

Také se divím,že mi ty léky neuroložka nenabídla,ale už jsem si zvykla,že někteří lékaři nemají zájem pomoci pacientovi,nebo o tom sami nic nevědí.Prosím,napište mi ceny těch léků,také bych si je koupila,kdybych jíst něměla.Ostatně,stejně,když mě to chytne,tak jím a piju minimálně.Dneska mě migréna pustila po 5 dnech,ale jsem z toho tak vyčerpaná,že nejsem schopná dojít ani nakoupit.

Hanka (Čt, 11. 3. 2004 - 19:03)

Opět zdravím všechny spolutrpitele.Táňo,nechápu jak ti mohla neuroložka nenabídnout základní léky proti migreně Imigran,Zomig apod.Hodně už jsem o nich přečetla a jsou to léky přesně vyvinuté na migrenu,nejsou to všeobecná analgetika,která pomůžou proti migreně jen mimochodem.Ještě se obrátím na Petru,Aleše a Karla ohledně cen léků,které uvádíte tak nízké,dyť na www.lekarna.cz v doplatcích je např na Zomig3x5mg doplatek 946Kč,Imigran 6x50mg 360Kč,já jsem dnes zaplatila za Zomig 3x2,5mg 310Kč.Vrtá mi hlavou jestli to záleží na lekaři,lékárně nebo na čem.Jsem momentálně dost ve finanční krizi,ale za tyto léky to obětuju,kdyby na "na chleba nebylo".S migrenou se nedá žít.Někdy si také píchnu Dihydergot a ten je bez poplatku.Zdraví Hanka

Táňa (St, 10. 3. 2004 - 21:03)

Migrénou trpím od 6 let,dnes je mi 50.Je to k uzoufání.Zrovna dneska mě to drží už 4.den.Poslední roky je to čím dál horší.Léčím se vším možným i nemožným s žalostným výsledkem.Snad budu mít pokoj po menopauze,jako moje maminka,ale to čekání je fakt dlouhé.Zkusím tedy ty triptany,snad mi trochu pomohou,divím se,že mi je ještě neuroložka nenabídla.Jinak všem spolutrpícím přeji zlepšení migrény a novou naději v léčbě.

Hanka (St, 10. 3. 2004 - 17:03)

Zdravím všechny migreniky.Mě popadne migrena vždy se změnou počasí,když přichází teplé slunečné počasí.Protože trpím na migrenu 30 let radím všem -lečte migrenu preventivně neurologem,nemyslete si že přejde "s věkem" sama.Nebojte se "chemie"při prevenci,protože při neléčené migreně,při každém záchvatu sníte kvantum různých dryáků jenom aby už bolest přešla.Věřte letitým zkušenostem.Zdraví Hanka

alena (St, 10. 3. 2004 - 14:03)

Na migrény trpím již asi 20 let. Jediný lék, který mi zabral je Imigran. Je super, počínají bolest odezní během 20 minut.

Klára (Pá, 5. 3. 2004 - 20:03)

Všechny zdravím ! jak to tak sleduju, tak je nás "trpících" dost. já prožívám migrény téměř každý týden, ale teď nosím u sebe lék, který mi napsal neurolog. IMIGRAN, sice stojí 6 tablet téměř 400,- ale do hodiny mám od bolesti pokoj. Právě se snažím zjistit, jestli akupunktura může pomoct ?!?

Klára (Pá, 5. 3. 2004 - 20:03)

Mám stejný problém, ale u mě se migréna objevuje i třikrát za týden. Neurolog mi napsal IMIGRAN. Je dost drahý, částečne hradí pojišťovna. Ale do hodiny mám pokoj. Ale taky hledám jinou formu léčby. nechci cpát tolik chemie do těla.

Ales (Čt, 4. 3. 2004 - 00:03)

Migrenami trpim cca 20 let (od svych 13-14). mam zkusenosti uz s ledascim. Imigran - prakticky nepomahal. Posledni 1 rok uzivam Zomig (staci 2,5 mg) nebo Relpax 40 mg. Ojedinele se stava, ze Zomig nezabere. Relpax zabira vsak na 100% Zadne vedlejsi ucinky jsem nepozoroval. Na doporuceni lekarky vzdy se Zomigem i Relpaxe uzivam 1 tabletku acylkoffinu. Jednak se predejde utlumu (kdyz clovek musi treba pracovat) a navic se rozsiri trochu cevy, coz muze take v nekterych pripadech migrenosnich zachvatu pomoci.Naopak "leky" typu Spasmoveralgin, Algifen nebo Tramal nedoporucuji uzivat - maji radu vedlejsich ucinku (spatne jaterni testy) a jsou navykove!!Vite v jake lekarne v Praze maji nejlevnejsi Relpax? Potvrzuji, ze levny Zomig maji v lekarne Na Bojisti (5 mg za 197,20) a take zkuste lekarnu U svate Anezky na Namesti miru.

Lenka (St, 3. 3. 2004 - 20:03)

Ahoj, na migrenu trpím už asi 15let a stále se to zhoršuje ze začátku záchvat trval 1den, ale nyní klidně vydrží i 3dny. Vyskoušela jsem TRIPTANY jsou dobré, ale zajímalo by mě jaké jsou léky na stálé užívání protpože mi migréna docela komplikuje život. Dík za rady.

Petra (St, 3. 3. 2004 - 14:03)

V lékárně na bojišti stojí 3tbl Zomigu 5mg 197Kč !!!

Josef (Ne, 29. 2. 2004 - 17:02)

Ano Kiki je to tak jak popisuješ, bral jsem tyto čípky také a dej si velice pozor na závislost.Před třemi lety jsem je vyhodil a trvalo mi 14dní odvykání ze závislosti na tyto čípky.Proto bych Ti doporučil raději triptany např.Imigran 50mg a beru 1/4 a k tomu 1 saridon.Ahoj

Karel (So, 28. 2. 2004 - 13:02)

Kiki Datum: 27.2. 2004 10:12:39 = Moje zkušenost s RELPAXem a ZOMIGem je dobrá, téměř bez vedlejších účinků. Zato ty namíchné dryjáky to je síla! Mě neuroložka předepsala čípky i totéž v tobolkách. Působí extrémní útlum. Používám jen vyjímečně a za podmínky možnosti krátkého zdřímnutí - jen tak je určitá šance, že zaberou a bolest odezní. Jednou jsem si vzal krátce po sobě dvě tobolky a málem mi to odrovnalo. Mám pocit, že dávkování v tobolkách je nejednotné. Triptany jsou lepší, i když za doplatek. Ahoj.

Kiki (Pá, 27. 2. 2004 - 10:02)

Jo já jsem taky brala Relpax, taky 80mg balení a brala jsem vždy 40mg. Záchvat většinou povolil, ale projevovala se u mě po jeho podání šílená únava, motání hlavy a velký tlak na srdci a za půl dne, nebo nejpozději ráno (pokud byla mig den předtím odpol) se záchvat vrátil zpět. Prostě na mě působil tak, že pokud jsem měla migrénu doma a vzala si Relpax a šla na 4 hod spád, tak docela v pohodě, ale pokud přišla migréna v práci, tak byl pro tu šílenou slabost a únavu pro mě k nepoužití.Já jsem Imigran nebo Zomig nikdy nebrala, tak nevím, jak by mi zabrali, máte po lécích na migrénu taky takovou šílenou slabost, motání hlavy a únavu????Teď mi obv. doktorka nechala namíchat nejaké čípky, myslím Ergotamínové a já si je dala v pracovním tlaku a málem mě kleplo. Jak říkám, neudělala jsem už nic musela jsem odejít domu a ležet , ač bylo obpoledne, až do druhého dne, nemohla jsem ani zvednout ruku.Je to mormální??? je Vám taky tak???Ahoj kiki

Reklama

Přidat komentář