Reklama

Migréna

Honza (Ne, 7. 9. 2008 - 13:09)

Je to otázkou příčiny, zdá ze svalového napětí, anebo zhoršenou regulační schopnosti krevního oběhu. Dosti často se objeví migréna po pořádném fetování. Ale někdy i po pořádném obědě zakončeným velkou zmrzlinovou mísou a vypitím velmi studených nápojů.
Když již to ale příjde, tak je zapotřebí hodně pít - to je 3-4 litry za den. Dále pomáhá natírat spánky dobrým penetrčním prostředkem, na příklad Aloedeodorantem nebo Heat Lotions krémem.
A do pití nakapat nějaký activator, osvědčil se z Aloe Activator. Ten velmi rychle neutralizuje záchvat.
Obvykle migrénu nastartuji nevhodné potraviny jako je mléko, vejce, černá káva, sýry, uzeniny, vepřové maso...to všechno jsou potravinové alergeny,které to spustí.
Proto je vhodné po vypětí nebo "fetování" se vyhnout těmto potravinám a zvýšit příjem na příklad B12 Plus s kyselinou listovou, omega3 mastné kyseliny, 2 deci Aloe Berry nectraru, a na druhé straně omezit ihned sůl na několik týdnů a starat se o lepší hygienu střev ( dostatek vody, vlákniny a probiotik).
www.aloe-gel.cz

Terka (Čt, 4. 9. 2008 - 17:09)

chtěla bych se zeptat jestli už je to migrena: trpim bolesti hlavy, hlavně jakoby nad okem nebo i za okem.. je to štiplavá bolest.. nezvracim ale je mi nevolno a občas mě i páli oči.. je to migrena?? Trpím tím už dlouho byla jsem u doktorky ta mě poslala na rehabilitace, ale nepomohlo mi to.. už je to dva roky a opět se to zhoršilo

009JAJA"ENTRUM (Čt, 4. 9. 2008 - 11:09)

ZDRAVÍM VÁS MÍVÁM MIGRÉNU A KDYŽ PŘIJDU NA NI VČAS TAK MI POMŮŽE IBALGIN400 JINAK ZVRACÍM A MÁ MIJINÉ PROBLÉMY LUCKA

Návštěvník (St, 27. 8. 2008 - 11:08)

tak přesně tenhle problém mám taky

Věra (Út, 26. 8. 2008 - 13:08)

Začala jsem užívat na migrénu Naramig,ze skupiny triptanů.Za den je možné vzít 2 tabletky.Jenže mě trvá záchvat i tři dny.Nevíte,jestli je možné vzít další den,další tabletku?Dík Věra.

AE (Ne, 24. 8. 2008 - 13:08)

Máme dobré zkušenosti v léčbě migrény s Energy Renol, Peralgin. Poradime Vam individualne na www.energy-nature.blog.cz

blanka (Ne, 24. 8. 2008 - 07:08)

Kde tu Dolorexu kupujete? Na Lékárně.cz ji dlouhodobě nemají.

Honza (So, 23. 8. 2008 - 18:08)

Někdy stačí 50 kapek Aloe Activatoru do čaje a za půl hodiny je značné zlepšení. Zkušeností okolo migrény jsou popsány na www.aloe-gel.cz

mari (So, 23. 8. 2008 - 16:08)

Lenko, já je dávám i svému 14letému synovi, nemá sice migrény, ale zase ho často "jen" bolí hlava. Pomáhá to taky.

lina (Po, 11. 8. 2008 - 18:08)

dolorexa, jsou cinske bylinky, rika se tomu leceni podle TCM, podle slozeni velmi dobre, neuskodi to nikomu

Návštěvník (Ne, 10. 8. 2008 - 20:08)

Je uvedeno, že Dolorexa /potravinový doúplňěk/ není vhodný pro děti, ale věk uváděný není.

D.M. (Ne, 10. 8. 2008 - 20:08)

Tak se na me hrabete, ja uz mam migrenu od 13 let a v hlave lipom 2,5 x 2 cm ulozena supraselarne.

Lenka (Ne, 10. 8. 2008 - 13:08)

Mari, nevíš, jestli je ta Dolorexa vhodná i pro děti? Hledám něco pro 14letého syna. Mu zabíraly indometacinové čípky, ale už přestávají působit. Pořád se těch migrén ne a ne zbavit.

zdenina (St, 6. 8. 2008 - 10:08)

ráda bych se o přípravku dozvěděla víc, především kdo ho u nás nabízí, díky

mari (Čt, 31. 7. 2008 - 16:07)

Já trpím migrénami už 10 let, vyzkoušela jsem lecos od klasické medicíny až po léčitele s všelijakými, spíš neuspokojivými výsledky. Migréna byla i hlavním spouštěčem následného onemocnění depresí. Teprve lékařka, u které jsem se léčila z deprese se hlouběji zabývala i mými potížemi s migrénou, doporučila mi kromě analgetik i bylinný přípravek z čínských bylin a k mému velkému překvapení (fakt už jsem byla skeptická a nevěřila, že na mojí migrénu něco funguje)to účinkuje. Pokud máte někdo zájem ho vyzkoušet, prodávají ho některé internetové lékárny a informace o něm najdete na dolorexa.com.
Nejsem dealer ani nijak zainteresovaná na prodeji tohoto přípravku, sama si ho kupuji u paní doktorky přímo v ordinaci.

justyna (Čt, 31. 7. 2008 - 14:07)

Eli,,máš naprostou pravdu, každému sedne něco jiného, měla jsem na záchvaty migrény Imigran-snad to píšu dobře-bylo mi po něm tak zle, že jsem myslela, že je to poslední hodina v mém životě, no a někomu pomáhá. Pak jsem měla docela uspěch s naramigem, ale uplně nejlepší byly nějaké čípky. Nevím název, ale zabírali skvěle, sice jsem si po nich připadala jako v podroušeném stavu, ale učinek měly. Ted jsem objevila, že docela pomáhá i NALGESIN S, je to volně prodejné analgetikum, a v případu nouze taky celkem zabral. Byla jsem i na EEG, CT A MRI, vše v normě, takže i to diagnostikování migrény docela trvá

Eli (Čt, 31. 7. 2008 - 08:07)

Everiden, Orfiril, Depakine, Convulex jsou antiepileptika z jedné skupiny, obsahují účinnou látku valproát sodný.
Je zajímavé, že některé léky, původně používané k jinému účelu, se časem ukáží vhodné i k léčbě i jiných nemocí.
Namátkou Sodanton, dnes už málo používaný jako antiepileptikum, se podával i při poruchách srdečního rytmu.
V dnešní době se používají některé léky proti depresi k léčbě dlouchodobé bolesti a s úspěchem. A jistě by se jich našlo mnohem víc.
Ovšem člověk není stroj, aby se vyměnila nebo namazala u každého stejná součástka,vidíte to tady vy, migrenici,že co zabere výborně na jednoho, nemusí už tak dobře zabrat na druhého.A u migrény se musí často hledat hodně dlouho.

D.M. (St, 30. 7. 2008 - 22:07)

> justina > ja jsem bral Everiden, ktery se pouziva u epileptiku, ale take jako profylakce depresi, a ejhle, ono to zabyra hlavne na migranu. Hned pri pristi navsteve lekarky s ni o tom dam rec.

justyna (St, 30. 7. 2008 - 15:07)

to D.M.- něco na těch lécích proti epilepsii bude, jak píšu výš, brala jsem rok orfiril-antiepileptikum a stav se velice zlepšil

D.M. (Po, 28. 7. 2008 - 13:07)

Trpim migrenou v podstate od 12 let, nyni je mi 40. Na migrenu beru v pripade zachavu triptany, napr. Rosemig Spintab. Maji tu vyhodu, ze jsou plne hrazene pojistovnou, ale tu nevyhodu, ze jsou v jednom baleni 2 100 mg tabletky, takze se rychle spotrebuji. Pri ukrutnem zachvatu pomaha kombinovana injekce apaurin+ketonal, nebo v kombinaci s tramalem. Vzpominam si, ze kdyz jsem braval preventivne lek Everiden, vubec me hlava nebolela. Everiden se pouzivan jako prevence deprese nebo epilepsie.

Reklama

Přidat komentář