Reklama

Roztroušená skleróza

Mikulka (Pá, 21. 4. 2006 - 11:04)

Šarik, diky moc. Me znepokojuje, ze se to zopakovalo. Kazdou chvili s necim lezim, virozy, anginy, imunita v haji. Taky doufam, ze je to od toho a ne od neceho vaznejsiho. Necham se proklepnout. Kazdopadne dekuju za informaci.

jojo (Pá, 21. 4. 2006 - 10:04)

Díky Šariku,nakonec to dopadlo dobře díky mému nehranému zhroucení.Zrovna mám ataku,šla jsem před komisi zrovna pár dní po návratu z nemocnice,po 5 kapačkách SM,takže mi nebylo nejlíp.Měla jsem propoštěcí zprávu,v nemocnici jsem měla vyšetření psychiatra,vše měl v rukách,ale ho to nezajímalo.Pořád dokola mluvil,že musí přihlížet k mému vzdělání.Jak jsem se zhroutila,začal se ušklíbat a opovrhovat mnou, jako že jsem blázen.Já si lehla na postel a chtěla sanitku,tak volal do nemocnice a na jejich přímluvu nakonec milostivě uznal 66%.Ale bylo to opravdu hrozné a ponižující.Takovou aroganci jsem dlouho neviděla(kromě RATHA)

šarik (Pá, 21. 4. 2006 - 10:04)

Mikulka: máš typické příznaky chyceného trigeminu oboustranně, to je nesporné. Doufejme, že je to jen podráždění od virózy a příčina nebude jiná. U RS se poškození trigeminu objevuje až později.

šarik (Pá, 21. 4. 2006 - 10:04)

jojo: ty nesmysly co ti říkal hoď za hlavu. On má posoudit tvůj zdravotní stav podle vyhlášky 40/2000Sb a šlus. Nikde tam není psané, že se má přihlížet ke vzdělání nebo něčemu jinému. Pokud tak činí, jedná v rozporu s naším právním řádem. Také nic nemůže odhadovat. V té vyhlášce, která je pro posouzení stavu závazná jsou stupně postižení a on je jen může srovnat s tvými dodanými nálezy. Tos chytla pěkného debila. Ono můžeš sedět třeba i v akademii, ale jedná se o ložiskové onemocnění mozku, kde v konečném důsledku funkčnosti je postižen celý mozek a jelikož je to řídící orgán, tak je po stránce funkčnosti je v prdeli celý člověk. Mohla by ses odvolat k soudu, ale schůdnější bude, když to zkonzultuješ se svými specialisty a necháš si napsat nálezy od nich, kde výslovně uvedou, že to nebo ono je těžkého stupně-nejlépe když použijí slovní spojení zvlášť těžký. Ono by nebylo od věci, kdybys chodila na psychinu a k psychologovi a oni shledali, že máš organický psychosyndrom zvlášť těžkého stupně-tam je podle vyhlášky invalidita nejméně 70% a máš to v kapse. Jinak se z hajzlama nedá domluvit. Tak budeš mít papíry, že ti nefunguje celý člověk a ani hlava.

Mikulka (Pá, 21. 4. 2006 - 09:04)

Ahoj vsichni, mam uz nejakou dobu priznaky, ktere by mohly a take nemusely znamenat RS, samozrejme vim, ze k potvrzeni ci vyvraceni budu muset na vysetreni. Chtela jsem se ale zeptat na to brneni obliceje: potkalo me poprve pred 3 mesici po nachlazeni, bylo to spis jako paleni,jako by mi nekdo natrel kuzi na cele, nosu a kolem oci a rtu peprem ci paprikou, a pocitovala jsem to i na hornim patre a jazyku (jako kdyz si ho oparite horkym cajem). Tehdy se reklo, to jsou oblicejove nervy podrazdene od zanicenych nosnich dutin. Ted je to tu zase, RTG dutin negativni, k tomu silna bolest hlavy a oci - ale podotykam: neni to jednostranne jak tu mnozi uvadeji: paleni je oboustranne, bolest nekdy oboustranna nebo se strany stridaji... Mate nekdo neco podobneho? Diky... a drzim vam palce, bojujte.

jitka (Pá, 21. 4. 2006 - 07:04)

ahoj vsichni,
jak uz jsem psala vsechna vysetreni MR, LP, evok potencialy, EMg, mam v poradku, ale potize stale pretrvavaji.ted me hrozne boli prave oko, zrak zhorseny nemam,byla jsem na ocnim, vse je v poradku.nic me nebrni, obcas v noci, tak nevim ,proc prave v noci.jinak chodim do prace, pak sportuju a zvladam to celkem v pohode.co to znamena?

jojo (Pá, 21. 4. 2006 - 07:04)

Šariku,ty jsi odborník mimo jiné přes ID.Lékař z posudkové mi řekl,že musí přihlížet ke vzdělání.Takže mi dá jen ČID,kdybych byla dělník,dal by mi PID.Stejný zdravotní stav jen rozdíl vzdělání ovlivní ID!Mám 2 fr.berle,třes rukou,dvojité vidění,špatná rovnováha,bolesti páteře,trojklanného nervu,výpadky paměti,špatné soustředění,bohužel k tomu všemu mám VŠ a prý můžu pracovat hlavou,ale jak,když mi končetiny neslouží?Dále se podíval na má zaměstnání,usoudil,že jsem jich měla více a na zaákladě toho mi řekl,že jsem simulant a asi se mi nikdy nechtělo pracovat.Když jsem se ho ptala,na základě čeho odhadl jen 40%snížení prac.neschopnosti,řekl

Jolana (Čt, 20. 4. 2006 - 21:04)

Našla jsem k tomu více na www.holubcova.webpark.cz,ale u nás histamin a prokarin není možné získat.Pouze vzorek zaslaný z USA na 1 měsíc za několik tisíc.

viki (Čt, 20. 4. 2006 - 15:04)

předevčírem jsem viděla v TV pořad o zdr. sestře s RS asi v US, která na sobě vyzkoušela terapii dávkami histaminu a vyzdravila. Později začala vyrábět mast (procarin), která prý 2/3 lidí pomáhá. Tuto nemoc nemám a nevím, jaké léky jsou běžné a co obsahují, ale protože sama trpím jinou autoimunitní nemocí, tak Vám chci tuto info předat, třeba k něčemu bude.

gloglo (Čt, 20. 4. 2006 - 14:04)

Když nevědí kam člověka zaškatulkovat, tak žád nou léčbu ani nasadit nemůžou.

ALENA (St, 19. 4. 2006 - 15:04)

Ahoj Šeriku v propouštěcí správě bylo že jsem částečně ohrnla na levou polovinu těla a že je podezření ne diagnozu RS,po mi řekla obvodní lékařka.Ale těd když je LP negativní tak nevím.Jsem docela dost unavená a bolí mně hlava brní obličej a ruka ale to je někdy lepší a někdy horší,tak sema nevím.Jinak ty vyšetření co mi dělali jsem ti už psale.Zatím tí opravdu muc dekuji už nevím kudy kam.

šarik (St, 19. 4. 2006 - 12:04)

To EEG by bylo potřeba. A co napsali do propouštěcí zprávy?

ALENA (St, 19. 4. 2006 - 12:04)

Ahoj Šeriku EEG mi nedělali,když jsem ležela v nemocnici tak do mně rvali leky horem dolem,ale ted mi dali akorát magnézium.Cítím se hrzně umavemá.A přemýšlím jsetli se nemám obrátit do Prahy na náky vyšetření abych vědela.

Andrea (Út, 18. 4. 2006 - 20:04)

Ahoj Radko, muzes mi prosim rict, jak casto treba zakopavas? Ja si za posledni mesice vzpominam jen na dva pripady...jednou jsem zakopla na rovine a podruhe kdyz jsem sla do schodu...

šarik (Út, 18. 4. 2006 - 17:04)

Zatím nálezy nesvědčí jednoznačně pro RS. VEP nemusí být nutně způsobený touto diagnozou. Na MR když doktoři napíšou nespecifický nález, tak to je známka, že si s tím neví rady. Chybí mi tu zmínka o EEG, to by mohlo přiblížit nález na MR. Co ti je ti neřeknou, protože to sami neví. Snad nasadili nějakou léčbu a nebo se na to vykašlali?

ALENA (Út, 18. 4. 2006 - 14:04)

Ahoj Šeriku chtěla bych se zepta nebo spíš dopátrat toho co mi vlastně je brní mně levá pulka těla hlavně ruka a pvař noha jen někdy.když se mi udělalo hodně zle tak to byl takhrozný pocit bezmoci že mně odvezli do nemocnice cejtila jsem se hruzně slabá a jako kdybych byla na kolotoči něco šíleného.Po všech vyšetření mi rekli že jsem častečně ohrnula na levou pulku těla potom udelali VEP ten vyšel špatně,MR tam prý je nespecifikovaný nales.ta mi řekli že se muže jedmat o RS.Pak mi udělali LP a ta vyšla negativně,tak zase nevím.Obtíže jsou stejný akorát se cítím trochu líp ráno a pak se to zhoršuje.Řeč mam v pořátku akorát zapomínám slova coš je nepříjemné.Asi by mi pomuhlo kdyby mi řekli co mi je a já se necítila u doktoru jak hipochodr.Smířila bych se sčím koli hlavně kdyby řekli cokoli.Pak jsem se chtěla optat na IKEM Praha dostala jsem tam kontakt kdyby to tady chtěli hodit za hlavu.Prosím muže mi odpovědět kdokoli kdo mi muže jakým koli spusobem poradit.Děkuji vám všem

Radka (Út, 18. 4. 2006 - 08:04)

Andreo, tu únavu si vybavuju zpětně, netušila jsem, že bych mohla být nějak nemocná. 1. ataku jsem měla před 3 lety, po silné viróze jsem měla obrnu lícního nervu, naštěstí částečnou, ale levou půlku obličeje mám mírně pokleslou. Že to byla ataka jsem se dozvěděla až teď. Tehdy se to léčilo jako nachlazení, brala jsem několik druhů antibiotik, nic nepomáhalo a časem to přešlo samo. Zůstala mi slabá, nikdy nekončící rýma. Když zapátrám v paměti, tak si stejné problémy vybavuju až tak 6 let zpátky, ale nebylo to nikdy tak silné. Teď to začalo stejně, ale shodou okolností jsem se dostala na neurologii a udělali mi lumbálku a MR a diagnóza byla jasná. Zpětně si vybavuju různé příznaky, které jsem nevnímala, zakopávala jsem, hlavně při chůzi do schodů, bolely mě nohy, hlava atd., ale vždy jsem si to nějak vysvětlila a pořád jsem si říkala, že přece nemůžu být tak unavená. Asi před rokem jsem se nechala fotit na občanku, a když jsem viděla, jakou mám levou půlku obličeje a usmívám se jenom napravo, zděsila jsem se. V zrcadle jsem to jaksi nevnímala. To už se nikdy neupraví. Takže se snažím umyslně usmívat i nalevo, aby nikdo nic nepoznal, ale nejde to lehce, ta levá strana už je prostě poškozená.

Katka (Út, 18. 4. 2006 - 08:04)

Ahoj všichni , doufám , že jste prožili klidné velikonoce a přeji i v následujících dnech hodně pohody. Chtěla bych odpovědět na otázku ohledně brnění různých částí těla . Mě brní prsty na ruce už půl roku a pomalu jsem se začala smiřovat s tím , že to bude trvalý stav , ale poslední týden nebo 14 dní se mi zdá , že přišlo trochu zlepšení. Takže hlavu vzhůru pořád to může kdykoli přejít. Pro Míšu: pracuji na založení své e mailové adresy , ale u nás všechno trvá poměrně dlouho. Pak dám vědět .

Andrea (Po, 17. 4. 2006 - 20:04)

Evo, taky preju, aby ti to co nejdele vydrzelo :) A Vsem ostatnim taky.

Návštěvník (Po, 17. 4. 2006 - 20:04)

Psala jsem zde pár příspěvků,mám RS a dnes jsem po 2 a půl měsících byla v práci,cítím se skvěle a doufám,že mi to dlouho vydrží.Vím,že to asi nebude každý den,ale konečně se cítím zase potřebná-jsem zdravotník.Přála bych každému z Vás aspoň´trochu toho štěstí,které mám ted´já. Eva

Reklama

Přidat komentář