Reklama

Roztroušená skleróza

Vendi to Lucošk (Po, 10. 7. 2006 - 15:07)

Já jsem na MR byla před měsícem. Je to nepříjemné z hlediska hluku a stísněného prostoru, jinak dobrý. Pokud trpíš klaustrofobií, tak zavří hned oči a neotvírej, dokud nebudeš mít MR hotovou. Alespoň mně to docela pomohlo. Já jsem výsledky měla pozitivní, spoustu ložisek v bílé hmotě. Před 3 týdny jsem absolvovala lumbální punkci a čekám na výsledky. Budou až začátkem srpna. Diagnózu mi zatím nesdělili. Po různých vyšetřeních chodím už od února (oční, EP-pozitivní, neurolog - pozitivní, MR-pozitivní, LP-čekám na výsledky). Takže doporučuji, obrň se trpělivostí. Než lékař vysloví tuhle diagnózu, musí mít jistotu. A asi je to tak dobře. Myslím, že ti rozumím. Já období strachu a spousty otázek prožívám už druhý měsíc, kdy jsem se poprvné dozvěděla, že se o tuto nemoc může jednat. Už je za mnou i týden slzavého údolí a teď čekám na ty výsledky. Myslím, že už jsem i klidnější. Takže ještě jednou pevné nervy a držím pěsti - to je štěstí.

gloglo (Ne, 9. 7. 2006 - 09:07)

Ahoj Lucoško, neboj MR nic není a určení dg také ne, ono to většinou dlouho trvá, takže jsi na konec ráda že to nějak uzavřeli a že se to bude nějak léčit :-)) Napiš jak se to vyvíjí :-)) Pročti si starší příspěvky

Lucoška (Pá, 7. 7. 2006 - 08:07)

Ahoj všichni máte někdo zkušenosti s MR. Já na ná teď jdu a mám strach, že to bude RS. A kdyby ano jak se s tím dá žát a tak. Prosám napište. Mám strach, že kdybych měla RS všechno je v háji, ale doufám, že ne a co partner znamená to pro něj nějaký omezení a co pro mě. Díky všem.

peta (Čt, 6. 7. 2006 - 22:07)

máte někdo zkušenosti už dva dny mě ze strany pálí a bolí pravé stehno. Někdy je to silné a někdy to přejde na chvíli pak to zas začne. Nebo to pálí slaběji přijde mi i, že mám v nohou a omak slabší cit. Měla jsem poslední dny bolesti nohou a dost silné pak to zmizelo.

momo (St, 5. 7. 2006 - 23:07)

No já hledala pomoc nejdříve tady a také všude jinde, to jako teĎ BUDETE NEPŘÍJEMNÝ NA MĚ??? A PROČ TAK TO SSORRY

Michal (St, 5. 7. 2006 - 22:07)

to Katka (17. 5. 2006 14:47:19).
Můžeš prosím napsat odkaz na ten článek? Děkuji
Michal

šarik (St, 5. 7. 2006 - 22:07)

Tak proč tady ztrácíte čas dotazy a necháte si tu tlouct ode mě do hlavy nesmysly? Informujte se u svých lékařů a bude to mít správně. Já aspoň ušetřený čas můžu věnovat dalšímu vzdělávání pro lidi, kteří mé znalosti ocení. TEČKA!

momo, sorry (St, 5. 7. 2006 - 22:07)

To teda zírám, na diskusy, ikdyž jsem již nechtěla přispívat, tak dnes budu: šarik, mě jsi ale také nepomohl, a tvrdil jsi že MR nálezy nejsou tipické pro RS. A při tom Lékař z poradny RS je jako pozitivní potvrdil. A co se týče ep tak já mravence cítíla a štípání na zápěstí. :-( Tak nevím, sorry.
Pro neléčeného pacienta: nesuď nikoho pokud nejsi v jeho kůži :-O

Ja (St, 5. 7. 2006 - 21:07)

To teda nejsem partnerem, protože nikoho neumím urážet
, a na slovíčkaření nemám čas, já si šunky nemůžu válet doma, já se musím živit :+) ( jsem v práci)Samozřejmě že elektrody, pozdravuj neurologa, asi jsi s ním v kontaktu i v noci no to tak věřím, právě o tom jsem mluvil, že se s nikým neradíš to ty sám.
A nebu'd sprostý, nevíš s kým mluvíš já spros´tákům odpovídat nebudu, Tvoje znalosti nejsou nemalé ale pýcha je větší moc toho abys mohl někomu radit nevíš. a´t si každý zjistí o tobě pravdu. určitě se někdo s takovou zkušenností najde. Já raději píšu jak mi zobák narostl, neprohlašuji se za něco co nejsem--- jako ty, raději píšu lidové a nekopíruji stránky jiných, aspoň je to srozumitelnější.
Z prdele- to odpovídá vážně Tvé úrovni, a uvědom si že lékař musí být na pacienta milý a neupřímný, aby si ho získal, ikdyž někdy jsou sprostí. Já bych dítěti také nedokázala upřít jeho naivitu, Ty ubohá prostoto !

Návštěvník (St, 5. 7. 2006 - 21:07)

no koment

šarik (St, 5. 7. 2006 - 21:07)

:-))))))))) připojují se diody...jedno z mých vzdělání je směru elektro, taks mě pobavil a můj neurolog se řehtá ještě teď. asi tak :-DDDDDDDD Kromě toho na všech evokovaných potenciálech jsem byl opakovaně, takže vím co to obnáší. I změny jsem měl na obou zrakových nervech a taky vím o co jde. No a o MR toho vím celkem dost jak po technické stránce, tak po lékařské. Jo a mimochodem, když jsem se zas tak jednou válel na fakultní klinice, tak jsem se z prdele nechal u pana profesora vyzkoušet z neurologie a udělal jsem zápočet jen na základě mého samostudia. Víš, teď jsi mě i ostatní veřejnost přesvědčil, že po odborné stránce pro mě nejsi partnerem k diskuzi. A jak si na úrovni vědomostí TEORETICKÝCH A PRAKTICKÝCH z neurologie TY???? A nebo nic neumíš a svoji méněcennost si ukájíš napadáním druhých??????

neléčený pacien (Út, 4. 7. 2006 - 18:07)

MK počkej si na ataku, pak se budeš bát si nepíchnout. To bych bral, takový problém. . . Léčení se vším všudy.
P.S. jestli byla reakce teď v poslední době, nebo jsi teď začalo PK, tak poádej o jiný lék o změnu léčby. Jinak se omlouvám ale to jsou teda problémy, buď je mi z vedlejších příznaků tak špatně že to neřeší situaci, pak požádám o jiný lék, nebo to přijmu se vším všudy, kyž se to dá zvládnout.A nehýčkám si svůj problém, analizuj situaci. Já chci být taky hýčkán ... a hýčkat si, jenže není co, spadám do skupiny co se neléčí. Někdy je lepší prudší nástup nemoci než pozvolný, člověku je stejně blbě, protože musí pracovat a živit rodinu. nemůže lítat po doktorech kteří ho nebudou brát vážně pač jim bude připadat že se nemoc nemění, ale na subjektivní příznaky doktoři a lékaři nepřihlíží. Někdy nashle třeba v poradně, ale tam se ale nedostanu,nejsem z té sbrávné skupiny. tak se PK nezlob že se zlobím na tvůji otázku a že mě to rozčiluje. Buď statečné, neremcej a nebuď zbabělé.

MK (Út, 4. 7. 2006 - 15:07)

Píchám si copaxon a poslední dny mám problémy se píchnout, měla jsem totiž jednou reakci na vpich a bylo mi ny "umření". Nevíte, jak se mám toho strachu zbavit?

Ja (Út, 4. 7. 2006 - 12:07)

Jjsem dojat Šariku, prosím neopouštěj nás fňuk, děkuji Ti že mě nazývýš buzerantem, zasloužím si to za svůj lišícíse názor. ach :-)

pochybovaCZ (Út, 4. 7. 2006 - 11:07)

To se musíš Šariku, obrnit trpělivostí. Dělat prostě, že ty příspěvky, které se tě snaží zdiskreditovat, na diskuzním fóru prostě nejsou. Odpovídej jen tomu, koho něco konkrétního zajímá a je schopen za tvoji snahu aspoň poděkovat.
Včera v televizi zaznělo jedno moudro: "Génius se pozná podle toho, že se v jeho blízkosti začíná shlukovat obrovské množství blbců".
Tak se nenech odradit!

šarik (Út, 4. 7. 2006 - 09:07)

Tak se podívej buzerante Ja. Především neurologii neovládáš vůbec, tím méně, že bys jí rozuměl, tak sotva můžeš posoudit kvalitu mých odpovědí. Nicméně odpovědi na některé otázky musím konzultovat a to mě stojí čas. Pokud jsem zde napadán za moji snahu pomoci druhým, a to tím způsobem, že mi nejsi schopen konkrétně postavit argumenty co říkám špatně, tak to svědčí o tvé mentální nedostatečnosti. Nicméně nemám zapotřebí se tady handrkovat a jestli tě to uspokojí a je to tvým cílem, tak zde na fóru v oblasti neurologie končím. Tímto se omlouvám slušným diskutujícím, pro které měli mé příspěvky přínos.

? (Po, 3. 7. 2006 - 22:07)

Zajímavá diskuze ... co kvalifikovalo člověka s nickname šarik do role poradce ?

Ja (Po, 3. 7. 2006 - 16:07)

Četl jsem tvoje příspěvky pod šarikem i dědkem, "i mě jsi radil" Děláš chytrého, ale často meleš nesmysly :-(

šarik (Po, 3. 7. 2006 - 13:07)

Pro Ja: Zklidni hormon. Někdo tu napsal nějaký nález Z MR, ale pokud nejsou k dispozici další údaje, tak výsledek mého dotazu bude jen obecně o co by mohlo jít a vůbec toť vše. Mimochodem divil/a by ses, že je dost lidí na netu, co mi svěřili své nálezy ke konzultaci a ani své osobní údaje neodstranili! A koho se budu ptát,tak takové kydy...mělo by se to pohlídat... ve slovníku nemá, protože neurologii ovládá na špičkové úrovni. Možná jen pro zajímavost: jeho nálezy, popis MR a léčbu jsem konzultoval na klinice MAYO (jestli vůbec víš co to je) a došli naprosto ke stejnému závěru,takže odborná úroveň je snad jasná?

Šárka (Po, 3. 7. 2006 - 12:07)

Pro Ja: vždyť o nic nejde ne? On zas neví, čí výsledky to jsou. A je jasný, že všechno co zazní v diskuzi na netu musí brát člověk s rezervou, zásadní je co říkají doktoři...

Reklama

Přidat komentář