Reklama

Roztroušená skleróza

Ema (So, 12. 8. 2006 - 11:08)

...řekla bych, že bych v tomto článku napsala úplně to samé co Ty Zuzano a s datumem o den déle, ráda bych kdyby jsi mi odepsala na můj e-mail: Gellista"seznam.cz,pokud máš zájem se o této nemoci s někým psát

zuzana (Pá, 11. 8. 2006 - 20:08)

mám čerstvě diagnostikovanou RS - dle mých informací je nález dostatečného počtu "jizev" na MRI směrodatný pro určení diagnózy RS. pro určení další léčby je rozhodující četnost atak a progresivnost RS.Jinak obavy z prodlení asi nejsou nutné, mám prý RS už 15 let, řadu příznaků neurologové odbývali mávnutím ruky a teď čekám také na výsledky vyšetření likvoru. Zdravím a držím palce Z.

mercedes (St, 9. 8. 2006 - 11:08)

Prednison super, co? Váha a obličej v háji. Myslim si, že tě ještě pošlou na další vyšetření např. evokované potenciály. ?ádná metoda není 100%, proto potřebují pro rozhodnutí více vyšetření, na jejich základě pak rozhodnou. Pokud ti to neprokážou (buď ráda) tak si myslim, že třeba určitě by ti teď nedali interferony. Tam jsou moc drsné podmínky.A když je pak splníš, tak zase nemají peníze. No síla. Co teda teď bereš? Jestli něco bereš.

renata (St, 9. 8. 2006 - 10:08)

Děkuji za odpověď, přeléčena jsem byla, užívala jsem i Prednison. Taky jsem byla na infuzích ATB na infekčním viz nález protilátek proti boreliím. Drtí mě ta nejistota. Ráda bych,aby nastal posun. Vím, že RS se nedá vyléčit, ale dá se zpomalit průběh. Každé prodlení může způsobit škody na těle. Proto ten spěch. Ale to jistě víte i Vy všichni tady.Takže výsledky punkce nejsou rozhodující, ale mají velký význam pro dodržení kritérií na poskytnutí léků. Je to tak?

ahoj mercedes (Út, 8. 8. 2006 - 16:08)

promin zapomela jsem podpis, vetsinou ho poisu take na horu, psala jsi že po dvou měsících až přišel nález z homilky, já čekala 1,5 měs než přišel poslední výsledek, a to to paní popohnala, protože jsem jim tam volala. Pěkný den P:S: skutečně se nález malý nebo v začátku neléčí :-( v likvoru být nález nemusí nikdy :-) ale je to směrodatné pro určení dg. a léčení, mR se časem sama také upravuje. gloglo.

mercedes (Út, 8. 8. 2006 - 06:08)

Renato, co aspoň vím já, tak se může RSM ukázat na MR, ale v moku ještě nemusí být až později. Jinak, že příznaky sami mizí, asi bez jakýhokoli podání léku je dáno tím, že nemoc je v počátku a organismus má ještě natolik síly, že se vrátí do úplného normálu sám nebo aspoň do částečného. Ale jde o ataku a tak by ti měli určitě něco dát SoluMedrol v kapačkách nebo na pití. Jsou to kortikoidy v silných dávkách. Taky se může stát, že budeš mít 50:50 a ničim tě léčit nebudou, pouze příznaky. Aspoň, takhle mě to bylo v nemocnici vysvětleno, když jsem se po tom pídila.

renata (Po, 7. 8. 2006 - 13:08)

Prosím, mám dotaz: výsledky z punkce nejsou rozhodující pro určení diagnozy? Nebo se nemoc v mozkomíšním moku projeví až v pozdějším stadiu? Na MR mám nález ložisek, v moku výsledek negativní, přítomnost IgM v krvi /p41,p83,ospA/. Klinické příznaky - slabá paréza pravé části těla, výpadek paměti, porucha řeči. Zánět neprokázán. Vše se upravuje.

mercedes (Po, 7. 8. 2006 - 11:08)

Promiň nějak tomu nerozumim p. anonimní, já to nemám 2 měsíce, já to mám rok a půl. A už jsem za tu dobu stihla vystřídat nemocnici a jsem u jinýho neurologa.

ahoj mercedes (Po, 7. 8. 2006 - 11:08)

Oni el. fokusaci dělají po řadě a když to není akutní, když nejsi hospitalizovaná a nedělá se to na staim, tak to může trvat i 2 měsícce

mercedes (Po, 7. 8. 2006 - 08:08)

ono je to se mnou od začátku celý divný. Motala se mi hlava a tak mě poslali na MR, výsledek asi. Poslali mě na likvor, v krvi a v zákl. nic nebylo, ale pak to po 2 měsících přišlo z Homolky a výsledek byl asi. A podle doktorů jedno asi a druhý asi rovná se RSM. Já jsem jinak už rok a půl v úplný pohodě bez příznaků a to jsem nic nebrala, odmítala jsem. Pak na mě udělasli bubu bu a tak jsem začala něco teda brát. Já jsem se jenom pídila kolik pásů v likvoru může bejt a kolik ne a jakých a pořádně jsem nikde nic nezjistila, proto moje otázka. Jinak lumbálka super, přes půlroku mě bolely záda tak, že jsem nedokázala půl hodiny stát.

gloglo (Pá, 4. 8. 2006 - 17:08)

počítají se korespondující a nekorespondující pásy a aberantní pásy. krev ti určitě odebrali při LP, rozhodující je i intrathékální syntéza - (propustnost krevních části z řečiště z krve do CNS),
aberace

mercedes (Pá, 4. 8. 2006 - 14:08)

Gloglo, jsi moc hodný, že jsi mi odpověděl, ale moc tomu nerozumim, šlo by to trošku víc polopatě? Mě z krve žádný pásy nezjišťovali a vůbec nevim, kde jsem ty pásy měla.- Zpráva zněla 22 pásů (nebylo napsáno ani jakých).

gloglo (Čt, 3. 8. 2006 - 19:08)

mercedes na počtu nezáleží, jen na tvaru a v jak koncentrovaném pásu se nález objeví a zda jsou při stejných podmínkách pásy i v krvy :-)Laicky řečeno

mercedes (Čt, 3. 8. 2006 - 07:08)

Ahoj lidičky, chtěla jsem se zeptat, kdo jste byl na vyšetření likvoru, kolik asi tak přibližně máte pásů v likvoru? Díky

Andrea (Út, 1. 8. 2006 - 19:08)

Teda, tak toto som nečakala, že mi niekto takto odpovie, ale už som od viacerých o tom včelom jede čosi počula. A hlavne včelia kašička, je dobrá na odolnosť organizmu.

Bára (Út, 1. 8. 2006 - 18:08)

pro jjaj...teda to je názor........jestli to není myšleno v legraci tak tě teda člověče nechápu......jak můžeš s takovejma názorama žít????

Návštěvník (Ne, 30. 7. 2006 - 13:07)

nemaj pichat.

jjaj (Ne, 30. 7. 2006 - 13:07)

No, chudinky, včely. Vždyť kvůli každému žihadlu přijdou o život. Kde bereš jistotu, že jsi užitěčnější než včela. Aspoň vidím, že někdo nad námi postihuje opravdu ty, kteří si to zaslouží.

Andrea (Ne, 30. 7. 2006 - 12:07)

Ahojte, počuli ste niekto niečo o liečení RS pomocou včelieho jedu na základe píchania včelích žihadiel???

Návštěvník (Ne, 30. 7. 2006 - 06:07)

Reakce byly - cervene flicky. Takze radeji pichat do bricha a schovat je celodilnymi plavkami. Tema skladovani: rekla bych asi tak do 10 hod (nez se roztavi aku). Plus je tam jest nekolik hodin pri pokojove teplote (vse je v pribalovem letacku, konkretne si to uz nepamatuji). Problemy: asi 2x (za ty ě roky) jsem mela v noci zimnici. Souviselo to zrejme s nastydnutim a stacil 1 Paracetamol. Jinak se omlouvam za pozdni odpoved, ja uz zase zapomnela, ze nejakou RS mam !!!!

Reklama

Přidat komentář