Reklama

Město nebo vesnice ?

Lenka (Pá, 16. 10. 2015 - 16:10)

Nejšílenější je, když se na vsi najde pár lidí, kteří pomluvami a intrikařením na všechny strany rozkmotří celou vesnici. Bohužel stále existují takoví talenti. Ale to se může stát i třeba v kolektivu firmy. Jen z firmy se asi snáž odchází než z rodné vesnice...

Zenon (Pá, 16. 10. 2015 - 16:10)

Za mě město. Na vesnici jsem bydlel s rodiči a protože nejsem až tak šikovný byla doma mela. Na talíři jsem měl, že nic neumím a budu chudák apod. Přestěhoval jsem se do města mám práci o mne baví všude se dostanu městskou mám své koníčky a klid.

Alena (Pá, 16. 10. 2015 - 15:10)

Jako městský člověk...Jako městský člověk, který se z paneláčku přestěhoval do domečku na vesnici kvůli dětem, říkám hrůza.
Když byly děti malé, ještě to šlo. Ale potom to dojíždění do školy, na kroužky, doma jsme se scházeli kolem sedmé a padali na ústa. Děti vyletěly z hnízda a my tady zůstali. Takže z práce domů, pak makáme kolem baráku a večer koukáme na přiblblé pořady v telce, protože na drby nechodíme. A městečko nejblíž od nás nám už nemá co nabídnout.
Nyní už i manžel přišel na to, že toto není pro nás a tak se (ještě celkem mladí) na jaře vrátíme do města. Jupííí !

Tonda (Pá, 16. 10. 2015 - 07:10)

Jako městský člověk žijící na vesnici, musím říct paráda. Příroda, pohoda, ale lidi? Jak kdo. Vesnička má 300 obyvatel, a drbarna. Pokud nechodite chlastat jako oni, jste podivín.měli jsme kocoura, co chodil po vesnici, a domů najíst,pomazlit. Jeden soused kterému údajně vadil,se měl údajně domluvit s s luftaky co jezdí na víkendy, a kocoura naložit do auta a odvézt pryča někde vypustit. To mi řekla sousedka. Uhodil jsem na něj,a nevěděl nic.ale podrekl se a pak se mi vyhýbal. Nebejt to dědek, tak jsem ho dobil. Měl jsem to asi stejně udělat.

Majka (Čt, 15. 10. 2015 - 16:10)

S tím drbáním máte...>> ve městě furt lidi řeší politiky a "celebrity", na vesnici se řeší navzájem. Osobně mi to přijde víc skutečné, než řešit lidi, které jsem nidky nepotkala.

Tak to tedy nevím. Célebrity neřešíme, protože málokdo je ze sousedů zná a já se na telku dívám jen na sport. Takže jsem také mimo. Nyní řešíme často uprchlíky, ale kvůli tomu je nechci potkat :).
Řešíme sport a připadá mi celkem normální, že sportovce osobně neznáme. Naopak neřešíme sousedy a známé. To by bylo nedůstojné, když u toho nejsou.

>> Děti zde mají velké sportovní vyžití, ve škole plno kroužků, ve volném čase lítají venku s kamarády, rodiče zde zdarma pro ně pořádají plno akcí, mají kolem sebe zvířata...

Tak to my v Hradci nemáme...dokonce ani školy nééé :))

Radim (Čt, 15. 10. 2015 - 14:10)

Vesnice je pro mě lepší. Úplně nejlepší na kraji vesnice. Nemusím ani psa mít na vodítku, když jdu na procházku polní cestou. Svoboda, paráda, klid, příroda.

Město je pro mě kravál, smrad, tisíce lidí, co neznám, ani nechci znát, všecko bliká, křičí, všude samé značky a cedule, prostě buzerace...

Linda (Čt, 15. 10. 2015 - 11:10)

Nedokážu si vůbec...Každý to má jinak, ale já osobně mám pět minut do nejbližšího městečka, kde mají Vietnamci též otevřeno téměř furt. Navíc jsem objevila kouzla nákupů přes internet. Šetří mi peníze, čas i je výhodou, že mi zboží přijde rovnou do domu a nemusím se s ním tahat. Do kina jsme též chodili dřív v Praze často, ale když přišly děti, tak na to přestal být čas a jít celá rodina byl už přece jen výrazný zásah do rozpočtu. Nyní si filmy kupujeme na CD, díváme se přes internet, vyměnujeme se známými. Prakticky vše, co z něco stojí, dřív či později vidíme. Obča si zajedeme do kina do okresního města. Asi jako svobodná bych na vsi žít nechtěla, ale pro rodinu s dětmi je to podle mne ideální. Děti zde mají velké sportovní vyžití, ve škole plno kroužků, ve volném čase lítají venku s kamarády, rodiče zde zdarma pro ně pořádají plno akcí, mají kolem sebe zvířata...

MMilena (Čt, 15. 10. 2015 - 10:10)

Nedokážu si vůbec představit bydlet na vesnici.. Celý život jsme odkojená ve městě a jsem zvyklá, že i v neděli nakoupím vše, co potřebuji a že do kina můžu jít pomalu pěšky :)

hodný Venda (Čt, 15. 10. 2015 - 10:10)

S tím drbáním máte... to drbání mě nevadí, to je všude i v Praze, v podnicích, na ulici, v místě bydliště jen mimo své rajony se nikdo nevšimá, ale to relativní! Matka měla celý život prodejnu na vesnici a ženské si tam vyměňovaly zprávy - drby; moje máma toho byla plná a někdy toho měla po krk. Stalo se že bába přišla scháněla informční šum, matka ji poslala do prdele, tedy slušně, že. Mě ve vsi skoro každý znal, obec velká, asi 1200 obyv.,od jednoho konce obce až na druhý, pokud jsem někoho nepozdravil, chodily na mě žalovat, já se ale brzo otrkal, přestal se bát mámy a bábu žalovnici jsem ignoroval úmyslně. Později jsem získal pověst šibeničníka, ale to už jsem byl v 15 letech na intru, domů jsem se nikdy nevrátil ale.. ta drbárna byla všude, a jaká hloupá, od svačinářky, také některé dívky mladé trubky, dělal jsem mezi ženskými, podnik měl přes tři tisíce lidí, a drbárna byla všudypřítomná, a to jak tam kdosi vrňí že se probírali celebrity, prosím tě to se probíralo i na vesnici, pokud jsem přijel někam na venkově to bylo keců, co vy tam v Praze děláte, asi hovno, že. ne makalo se taky jen se mohl člověk trošku cítit skrytě ale drby tě doženou všude. něktřílidé myslí jaksi krátkozrace. my jsme měli v Praze i prase, dělali jse zaíjačky, pálili kořalku, veřili pivo a zavřovali ovoce, já jse si dokonce pěstoval přes 30 let vlastní brambory. Ty JZédácký ale iach jo ty dnešní od kapitel. hyen, od Pšinů to se nedá žrát.

Linda (Čt, 15. 10. 2015 - 08:10)

Jsem z malého města, aby...S tím drbáním máte pravdu, ale ono je to všude stejné, ve městě furt lidi řeší politiky a "celebrity", na vesnici se řeší navzájem. Osobně mi to přijde víc skutečné, než řešit lidi, které jsem nidky nepotkala. Sekačky jsou hrozný mor dnešní doby, ael je fakt, že na vsi přibývá víc lidí, co mají ovce, koníky či kozy jako přírodní sekačky. Nejvíc hluku udělají lufťáci, protože ti opravdu sekají každý týden - yžejmě to mají jako nějakou formu terapie. Nedělám si iluzi, že v domkových čtvrtích ve městech se neseče sekačkama. Pro mne osobně znamená vesnice větší počit bezpečí a to nemyslím nějaké kriminální činy, ale zkušenost, že pokud se člověku něco přihodí, tak je vždy někdo po ruce, kdo pomůže - a to často i ten,který vás třeba jinak drbe :)

vesniměsto (St, 14. 10. 2015 - 23:10)

Všem vadí řev sekaček,... Hlavokroutile, ještě chvíly krouti škeblí a ona ti upadne, musím ti říct že já neseču jako divej, sečeme normálně, máme kozy, malé, nějaké asijské a ty to posečou bez randálu,ještě tráva nestačí a někdy je půjčím k sousedce. má tky kozy ale trávu nežerou. Mě nevadí sekačky. bydlíme na vesniměstě, jedinej randál tu dělá blbej pes co štěká na všechno co se hýbe po ulici a když má štěkt na zloděje, tak zaleze, ještě jim drží branku a zavře ji když odjedou.

gin (St, 14. 10. 2015 - 22:10)

Vždyť nevím, zda bych ještě dovedl kosou sekat. Naklepat jsem se ji nikdy nenaučil.

Hans (St, 14. 10. 2015 - 21:10)

Pokrok se zastavit nedá. I vesničani mají sekačky na trávu a jiné stroje.

gin (St, 14. 10. 2015 - 21:10)

Dohánějí resty kolem baráků..

Snad nedělají rámus tím, že naklepávají kosu na babce?

Majka (St, 14. 10. 2015 - 18:10)

Celý život žiji (když...Chtěla jsem napsat: kolem Hradce lesy, písáky - ne kolem naší zahrady :)). Omluva...

Majka (St, 14. 10. 2015 - 18:10)

Celý život žiji (když nepočítám studia) v Hradci Králové, v "domkové" čtvrti. Takže přírody spousta, je tu klid, naše krásně vzrostlá zahrada, kolem lesy, písáky, ale zase i kultury dost. A když se nyní rozhodneme, že skočíme někam na večeři, jsme v centru MHD za 6 minut.
Když zajedeme za mámou na vesnici, o víkendu je to očistec, protože - jak bylo výše zmíněno - je tam děsný randál, jak lidi a chalupáři dohánějí resty kolem baráků.

Hans (St, 14. 10. 2015 - 18:10)

Já jsem z vesnice a budu na vesnici dále a asi až do smrti. Barák tu za kloudnou cenu neprodám abych mohl začít jinde v civilizaci. Nevím jak kdo si romantizuje život na vesnici, je to jen o dřině a poměrně velkých výdajů na dopravu, údržbu pozemků a baráku.

pepa (St, 14. 10. 2015 - 17:10)

Jsem z malého města, aby přírodě jsem měl blízko vždy. Před lety jsme se z manželkou přestěhovali na vesnici. Pohádková příroda, až... Na některé lidi. Ono je to všude, ale na vesnici je méně lidí a všichni se drbou navzájem. Až na výjimky rypaci. Pomlouvat, závidět, a zvířata mají rádi na talíři. Neříkám že všichni, ale opravdu mě to zklamalo.

Linda (St, 14. 10. 2015 - 07:10)

Jediné, co mi chybí na vesnici je možnost jít se někam dobře najíst. Z Prahy jsem byla zvyklá občas si dopřát indickou, arabskou či jinou asijskou kuchyni, teď, co si neuvařim, tak nemám. Ale stejně bych už vesnici za město nevyměnila. Život je zde takový víc autentický a víc spojený s přírodou.

je to tak (Út, 9. 8. 2011 - 22:08)

Ještě: když odjedem za...a teď babo raď

Reklama

Přidat komentář