Reklama

Gustáv Husák - náš poslední komunistický prezident

bič (So, 23. 6. 2018 - 00:06)

tak v Rusku za cara, za...Neříkám, že je Zeman svatý, ale pořád je lepší, než ti bramboráci, kteří kandidovali spolu s ním. Drahoš bez vlastního názoru, který by jen poklonkoval EU a NATO, vexlák Horáček by určitě myslel na pracující, když sám v životě na práci ani nesáhnul a o ostatních je škoda mluvit.

bič (So, 23. 6. 2018 - 00:06)

Stezka bude výhodná pro...Právě, že vývoz do Číny je jedno procento. Mohl by být daleko vyšší. Srovnal by se tím ten rozdíl. A nakupovat můžeme, ale čím budeme platit ? Snažit se vyvážet na přesycené trhy je pitomost.

bič (Pá, 22. 6. 2018 - 23:06)

Spíš Kuba, nikdo nepřežil...To, že měl Fidel Castro dobrou ochranku a CIA se ukázala jako neschopná, to je jiná. Za všemi atentáty na Fidela stály USA. Kubánci nestříleli prezidenty v USA. A když sem taháš carskou rodinu, co takhle vraždění Indiánů ? Nebo Ku-Klux-Klan ? Nic ?

no (Pá, 22. 6. 2018 - 20:06)

o čemu v civilizovaných...tak v Rusku za cara, za bolševiků nebo i naní za Putina, když někdo je odsouzen, tak ho odsoudí soud. Většinu případů řádný soud dle ústavy a zákonů, jen výjimečně snad nějaký revoluční soud.

Jiná věc je, že soud tam soudí, jak si car či strana přeje. Tohle fungovalo různě, buď dostal soud pokyn, jak se má odsoudit. Nebo soudce žádný oficiální pokyn nedostal, ale musel se dovtípit sám, co si vládce přeje a tak pak odsoudil. Přijde mi, že nyní jde o to, aby každý pochopil, co je žádoucí, co si přeje Putin. Přímo mu mnohdy nikdo nic neřekne. Někdy možná ano, do situace nevidíme, ale z toho, co jde pozorovat, jde usuzovat.

To s tím okamurou, to je někde zcela jinde. Tam se už nehraje fraška se soudem, prostě prezident řekl a to je směrodatné. To jsme někde úplně jinde. V Turecku soudí soudy podobně jak v Rusku, existuje tu jakési zadání, lze se dohadovat, o čem dostane soudce pokyn a co si musí sám domyslet. A dle toho pak soudí. Pokyn nemusí být jasný příkaz, jen naznačení. O to je to rafinovanější, pak nelze říci, že to bylo na příkaz moci. Ale okamurovské pojetí, to jsme někde zcela jinde. V době, kdy skutečně slovo panovníka fungovalo i jako soud. V Anglii tohle nebylo ani ve středověku, ale někde u Tatarů, Mongolů nebo Polovců ano. Zeman si nakonec sám tak počíná. Vlastně jinak než Putin či Erdogan. Přijde mi, že v některých středoasijských postsovětských republikách či byla totalita daleko horší, než co je nyní v Rusku. Tyto státy zpravidla mají s Ruskem ty nejlepší vztahy a Putin se tam nijak nevměšuje. Aspoň dokud tam ten tuhý režim trvá. Tihle prezidenti jsou Zemanovi vzorem, než přímo sám Putin. Putin i Erdogan jsou lidé, kteří mají značnou osobní disciplínu. Milují sice luxus, Putin vyspává až do poledne, ale jinak disciplínu má. Oba jsou pracovití. Nevím, že by se kdy na veřejnosti opili nebo jinak neovládali. Oba mají dobrý zdravotní stav i kondici, dobře vypadají. Zeman je troska, vizáž má mizernou. Není ani pracovitý, ani schopný, jen umí tlachat a ovládá určité řečnické triky a podrazy.

?? (Pá, 22. 6. 2018 - 19:06)

Jistě, Stezka bude výhodná...Stezka bude výhodná pro Čínu, jinak by o ni přece neusilovala. Ale vzájemný obchod bude výhodný pro všechny strany, které se na tomto projektu budou podílet.

Vývoz ČR do Číny je jedno procento, dovoz Číny do ČR je přes deset procent.
Nějakým vněšováním a sankcemi Čína stratí Evropský trh, pro ČR to bude nepozorovatelná ztráta.
Ano,asijský trh je ohromný a obsazený Japonskem, Koreou, Singapurem a Taiwanem. Můžem nakupovat od nich.
Korejské investice v Čr jsou větší jak čínské.

?? (Pá, 22. 6. 2018 - 19:06)

V likvidaci politické...Spíš Kuba, nikdo nepřežil víc atentátů než Castro.
A Němcov není nikdo? Likvidace celé carské rodiny. Atentát na Lenina.
Mrtvých by bylo víc, ale raději žijí v zahraničí, třeba Kasparov.
Dále třeba část Ruska Čečna má velké zkušenosti s likvidací nejvyšších lidrů.

D (Pá, 22. 6. 2018 - 19:06)

Ne jak u nás, že se to...Jistě. Udržuje Rusko jednostranně orientované na produkci ropy a zemního plynu, a udržuje ruskou ekonomiku v zaostalosti i tím, že brání zahraničním investicím, aby si jemu věrní oligarchové udrželi svou hospodářskou moc.

D (Pá, 22. 6. 2018 - 19:06)

Podceňování vědeckého...Až budu nucen zaměnit Windows za nějaký čínský operační systém, nebo až bude Google převálcován nějakým čínským search engin(em), možná změním názor. Zatím ale Čína plánuje poslat své kosmonauty na Měsíc někdy kolem roku 2036. I když se tento projekt nezpozdí, bude to nějakých 68 let po první misi americké.

bič (Pá, 22. 6. 2018 - 19:06)

o čemu v civilizovaných...V likvidaci politické konkurence drží primát USA. Tam se střílejí i prezidenti.

bič (Pá, 22. 6. 2018 - 19:06)

Jen jedno procento...Jistě, Stezka bude výhodná pro Čínu, jinak by o ni přece neusilovala. Ale vzájemný obchod bude výhodný pro všechny strany, které se na tomto projektu budou podílet. Nějakými sankcemi a vměšováním dosáhneme akorát toho, že Čína Evropu přestane potřebovat. Nakonec Číně patří už mnoho věhlasných světových značek a nemusí vyvážet do EU. Asijský trh je obrovský.

aspoň se to vyř (Pá, 22. 6. 2018 - 19:06)

o čemu v civilizovaných...Ne jak u nás, že se to demokraticky řeší roky, a často nic... Pokud je vládce v pořádku, a to Putin je,je to nejlepší. Můžete se třeba posr...on má zdravý rozum, a něco pro vlast dělá.

bič (Pá, 22. 6. 2018 - 19:06)

: Asijské země, které...Podceňování vědeckého potenciálu Číny je hospodský folklór. Už dávno nekopíruje motorky i s ojetými gumami. Čína zvládá vše, od kosmonautiky po nanotechnologie. Navíc má kvanta peněz, které investuje do rozvoje infrastruktury a do základního i aplikovaného výzkumu. Silicon Valley leží v Kalifornii, tudíž nemůže být v Číně. Čína má vědecké základny ve svých velkoměstech - Šanghaji, Pekingu aj., navíc má stále rostoucí populaci mladých vědců a i lidí, kteří se vracejí ze světa zpět. Sice je na druhém místě za USA, ale nebude dlouho trvat a předstihne je. A to samé je u Indie, Ruska a dalších asijských zemí. Nebo si snad myslíš, že země, které dokážou vyrobit jaderné zbraně, poslat do vesmíru své vlastní kosmonauty, nemají technologie ? Z tvé strany beru podobné výlevy jen jako zbožná přání, ale ne jako realitu.

?? (Pá, 22. 6. 2018 - 18:06)

o čemu v civilizovaných zemích nebo i Rusku rozhodují soudy.

V Rusku ovšem rozhoduje Putin i koho má soud odsoudit za zpronevěru, tunelování (populární kandidáti na prezidenta) nebo kdo dostane kulku na náměstí.

?? (Pá, 22. 6. 2018 - 18:06)

Takových moc není. Ani Ovar...Ovar je největší obdivovatel sám sebe, sebestředný, toužící po obdivu, kterého se mu těžce nedostává. Být prezident měl být vrchol jeho kariéry ale prezident ČR nemá šanci na vyniknutí v světovém měřítku, pokud to není Havel. Proto Oval leze do Kremlu a Pekingu aby aspoň chvíli byl vidět a klaní se před prťavým Putinkem.
Vždy když vidím jak se mu pýchou křiví huba když se chválí, je mi z toho zle. Hlavně že camcal o pokoře.
Ať zaleze do doupěte v Čapáku, Babiš mu tam udělá výběh.

22.6. (Pá, 22. 6. 2018 - 18:06)

Džusblues.

#NÁZEV? (Pá, 22. 6. 2018 - 18:06)

ten lhář a tunelář Bakala. Drtinová: jak to víte, že je lhář a tunelář, přece pan Bakala nebyl odsouzen. Ok.: řekl to pan prezident.

Tak skvělé, co řekne pan prezident je směrodatné. Což by nebylo tak zlé, ale on se vyjádřil k něčemu, o čemu v civilizovaných zemích nebo i Rusku rozhodují soudy. Soud, to není směrodatné, směrodatné je, co řekne prezident. Naopak rozsudek ho nezajímá, pokud se mu nelíbí. Pokud s ním spokojen je, tak pak ano. Máme skvělého pana prezidenta, ne? Dobré vztahy s Kremlem jak za Husáka.

Budžes (Pá, 22. 6. 2018 - 18:06)

horší nežli rusák je ten čurák husák

všichni kopou d (Pá, 22. 6. 2018 - 18:06)

: Asijské země, které...Ale čile s ní obchodují. Až Čina bude chtít splatit dluh od USA to bude sranda...

Tony (Pá, 22. 6. 2018 - 17:06)

Takových moc není. Ani Ovar není takový. On se chová čistě pragmaticky.

Breivik by neměl mít fešáckou basu.

?? (Pá, 22. 6. 2018 - 17:06)

Nejnebezpečnější jsou obdivovatelé Putina a velké Číny a lidé jako Breivik.

Reklama

Přidat komentář