Reklama

Mužnost

D (Čt, 7. 7. 2016 - 17:07)

Když byla Marie Brabantská popravena, bylo Konradinovi necelých 14 let. Jistě si na danou událost vytvořil svůj názor. Došlo-li k takové popravě v rámci jeho blízkého urozeného příbuzenstva, muselo pro něj být i jeho vlastní umírání na neapolském popravišti za necelé tři roky později daleko familiernější životní situací, než by toto umírání bylo, kdyby Marie Brabantská nebyla byla popravena.

D (Čt, 7. 7. 2016 - 16:07)

To je jako Tvůj mužský...Ludvík Přísný?

7.7. (Čt, 7. 7. 2016 - 16:07)

To je jako Tvůj mužský vzor?

D (Čt, 7. 7. 2016 - 15:07)

Své dětství a dospívání strávil Konradin na dvoře svého strýce z matčiny strany Ludvíka II. Hornobavorského zvaného Přísného. Ten nechal popravit svoji první manželku, Marii Brabantskou, protože ji podezíral z nevěry.

Dnes již muži nemohou beztrestně usmrcovat své manželky kvůli nevěře. Naopak - pokud je plodem této nevěry nějaké dítě, paroháč je nejednou feminizovanou soudní mocí ještě přinucen je živit, a to bez ohledu na to, že to dítě nemá jeho krev.

Je-li pak nějaký pohlavně již vyvinutý, ale nezletilý chlapec přinucen k souloži nějakou ženou, a dojde-li v důsledku takovéto kopulace k početí a zplození dítěte, je pak na tom de facto znásilněném chlapci, aby takového svého nechtěného potomka živil.

Až tam to lidstvo, a zejména Evropa, dopracovaly od starých dobrých časů Ludvíka Přísného.

D (Čt, 7. 7. 2016 - 11:07)

Dobrodružný a tragický osud mladičkého dvojnásobného krále a vévody v jedné osobě Konradina je v lidovém historickém povědomí dnešních generací dosti opomíjen. To samé však v ještě daleko větším měřítku platí o neméně dobrodružném a tragickém osudu jeho nerozlučného druha Fridricha I., markraběte bádenského, který našel v říjnu 1268 smrt na neapolském popravišti společně s Konradinem. V době popravy bylo Fridrichovi jen 19 let. Ve vztahu ke Konradinovi se Fridrich měl jako Amil k Amisovi, Jonatán k Davidovi nebo Pylades k Oréstovi.

Na tomto krásném obrazu je vyobrazena scéna, ve které se Konradin a Fridrich dozvídají ve vězení o své brzké popravě. Šestnáctiletý Konradin je touto informací rozhořčen, ale uklidňují jej doteky nejen na místo přivolaného duchovního, ale i o tři roky staršího Fridricha, jenž má zakrátko sdílet s Konradinem jeho strašlivý osud.

http://tinyurl.com/z7w7ppy

D (St, 6. 7. 2016 - 20:07)

Ó bože - ty koleje, zase ty koleje!

ShabbaTot (St, 6. 7. 2016 - 14:07)

ale ano,on je ten Žid...samozřejmně ti Israelští,ti svá děcka uživěj a proto je posílají do škol v Evropě a USA.
Arabák je neuživí-ten je opásá bombou a posílá na smrt,aby se jich zbavil.

ShabbaTot (St, 6. 7. 2016 - 13:07)

...nadělá si děcek jak...ale ano,on je ten Žid uživí,má na to vědecko-technický potenciál a maximální schopnosti národa,kde je více jak 50 % občanů vysokoškolsky vzdělaných a který má přes 250 NC za vědu za posledních 50 let.
Ti si poradí.....
Narozdíl od vybydlených lokalit u arabášů odkud směřují všichni ti ekonomičtí do Evropy,ale pouze jenom do té západní.
Kolik z nich je Židů?
Nu.....tak uživí oni svá děcka,anebo neuživí....nu?.....
UŽIVÍ!

6.7. (St, 6. 7. 2016 - 12:07)

Ano, jistě, i tohle je...Nejde o to být ve sportu nejlepší,ale o to vydat ze sebe to nejlepší.

Hela (St, 6. 7. 2016 - 11:07)

Mám problém.Nevím čím to je.Svého manžela skutečně miluji.Ve všem ostatním si rozumíme.Pouze v sexu ne.často na mě naléhá a já cítím ,že ve mě není nastřádána potřebná touha pro milování.Moc ráda se s manželem mazlím , ale ne vždy jsem schopna sexu.Manžel je pak(asi právem ) podrážděný a jeho podrážděnost se pak přenáší i na mě a pak se několik dní hádáme kvůli každé hlouposti.Za několik dní , během kterých rozebíráme náš vztah a přemýšlíme jestli se k sobě skutečně hodíme, se situace obrátí a jsme jako čerstvě zamilovaní.Náš vztah je neustálá sinusoida.A já vím, že za to můžu já.Manžel mi neustále předhazuje statistiku milování a že jsem mladá a že "to" prostě musím chtít, a že se musím víc snažit se vzrušit atd.Prostě to nedokáže pochopit.Myslí si, že všechny ženy mého věku po sexu šílí, že to vidí v baru na holkách jak po mužích blázní.Myslím si,že všechny nechtějí sex, ale vlastně to nevím.Možná skutečně já nejsem normální.Radila jsem se i s lékařem, doporučil mi užívat pupalku. A nic.
K sexu mám ale kladný vztah.Naše sexuální aktivita je asi 1-4 týdně.Nevím jak je to u ostatních.Je mi 26.Napište mi prosím někdo něco o tomto problému.

D (St, 6. 7. 2016 - 11:07)

Ano, jistě, i tohle je možnost. Konradina úplně ignorovat, ponechat jej pouze úzkému okruhu historiků, a zbavit se tak nelehké mravně intelektuální volby ohledně toho, jak vnímat jeho krátký dobrodružný život a smrt pod katovským mečem.

A co takový Chlodvík? Taktéž mladičký ranař a kápo, který kolem šestnácti let svého věku železnou pěstí sjednotil francké kmeny, a položil tak základy Francké říše? Budou ho snad též ignorovat i dnešní fašisté a islamofobové, kteří jinak dávají k dobru kdejaký detail historie bojů mezi křesťany a muslimy? Budou snad i oni věřit tomu, že Karlové Martelové mohli ve svých triumfech zazářit bez předchozí drsné práce Chlodvíků? Že jako vítězní vojevůdci proti machometánům spadli z čista jasna z nebe???

6.7. (St, 6. 7. 2016 - 10:07)

Já zase úspěšně a...To se fakt nedá,to budeme za chvíli blázni všichni...

Hans (St, 6. 7. 2016 - 10:07)

Nevím jak ostatní,ale já...Já zase úspěšně a šťastně přežívám, když toho závisláka na Česku nějaký týden už vůbec nečtu.

6.7. (St, 6. 7. 2016 - 10:07)

A jak, příslušníci lidu...Nevím jak ostatní,ale já to přežiju,když vynechám z výuky Konradina.

Tom (St, 6. 7. 2016 - 10:07)

Kraviny do kravína, nejsou tu zajímavější témata?

je (St, 6. 7. 2016 - 10:07)

tu někdo, kdo ty Déčkovi hovadiny čte?

D (St, 6. 7. 2016 - 10:07)

A jak, příslušníci lidu českého, chcete učit následující generace vnímat Konradina?

Chcete dát přednost moderním, postosvícensko-humanistickým, politicky korektním stereotypům, a traktovat jej jako mladičkou oběť politických špinavostí mužů, kteří byli daleko starší a mocnější než sám Konradin?

Nebo, naopak v úctě k tradici a středověku, v něm budete vidět plnohodnotného, aktivního činitele dobových politických konfliktů a bojů, důstojného dědice rodových nároků a nepřátelství, a opravdového spolustrůjce vlastního osudu, který svůj život jako muž ve věku šestnácti let čestně prohrál?

Můj postoj je zde doufám celkem jasný.

D (Po, 4. 7. 2016 - 21:07)

Dost by mě ovšem zajímalo, proč přesně vedla poprava Konradina k diplomatické izolaci Anjouovců v Evropě, respektive jaké zásady tehdejší rytířské etikety byly tímto aktem porušeny.

Byl snad Konradin na popravu - z hlediska dobových zvykově právních či jiných evropských standardů - příliš mladý? Pochybuji.

Neměl snad být správně popraven, jelikož boj za vlastní rodové državy byla z tehdejšího pohledu legitimní aktivita? Možná.

Nebo snad nebyla hlavním důvodem ódia vůči Anjouovcům ani tak ta poprava sama o sobě, jako spíše její neceremoniální charakter, a následné vhození urozených těl do hromadného hrobu v podobě sprosté improvizované jámy? I to je možné.

Má zde o tom nějaký zdejší historický vzdělanec či vzdělankyně nějaké poznatky, či poctivým studiem podložené, kvalifikované odborné názory? Sem s nimi!

D (Po, 4. 7. 2016 - 16:07)

Ohledně Konradinovy smrti je též možno připodotknout, že dotyčný měl příležitost zemřít dva měsíce před svým veřejným stětím ještě o poznání důstojněji. Dne 23.8.1268 totiž svedl s Karlem z Anjou bitvu u Tagliocozzo, kterou prohrál, a z níž posléze uprchl do Říma, aby byl vzápětí zajat a vydán svému francouzskému soku. Kdyby dal Konradin přednost smrti na bitevním poli, nemusel podstoupit veřejnou popravu na neapolském tržišti.

Ouha (Po, 4. 7. 2016 - 16:07)

Konrád V. Německý (neboli...zajímavé

Reklama

Přidat komentář