Reklama

Mužnost

dane, (Ne, 7. 8. 2016 - 10:08)

vzhledem k tomu, že je to...a jestli se to D nelíbí, může si něco políbit. Ten se vnucoval na všechny možné diskuse a nikde ho nechtěli, všude ho vyhazovali, ale odmítl vyslyšet diskutující. Tak zrovna na něj se vykašli.

dane, (Ne, 7. 8. 2016 - 10:08)

Tak snad téma je mužnost,...vzhledem k tomu, že je to normální mužské prádlo, proč by v něm chlap nemohl vypadat mužně.
Chlapi nosí elasťáky a také jim to na mužnosti neubere.

Eulálie (Ne, 7. 8. 2016 - 01:08)

Asociovat téma trestu smrti a popravy s problematikou předpopravního stravování a vyměšování vězněných odsouzenců, to je vpravdě geniální a případný intelektuální manévr.

D (Ne, 7. 8. 2016 - 01:08)

Tak snad téma je mužnost,...Odpovědí tedy budiž: NE, nikoli, nestanou se. Máš ještě nějaké další otázky nebo připomínky?

7.8. (Ne, 7. 8. 2016 - 01:08)

takovou blblost, ten...Před osudem zbaběle neuteču i to je Mužnost...

Dan (Ne, 7. 8. 2016 - 00:08)

takovou blblost, ten...Tak snad téma je mužnost, tak se ptám.

Kdo sem ale nad (So, 6. 8. 2016 - 23:08)

takovou blblost, ten bagatelizuje mimořádně závažnou tematiku, o které se tu posledních několik týdnů diskutuje.

Dan (So, 6. 8. 2016 - 22:08)

Jaký máte názor na pánské punčocháče a na jejich zařazení v dnešní době do pánského šatníku. Myslíte si, že stanou součástí denodeního oblečení mužů a jejich konfekce.

I obdržení info (So, 6. 8. 2016 - 16:08)

je pro mladého muže nezanedbatelné psychické trauma, které má jistě vliv na fyziologické pochody organismu. Často vyvolá buď zácpu, nebo průjem.

Konradin a Fridrich Bádenský však aspoň byli ze strany svých věznitelů předem chlapsky konfrontováni se strašlivou jistotou své brzké smrti mečem.

Naproti tomu taková Olga Hepnarová čekala celé měsíce v cele smrti, a dokonce ani poté, co Lulu její ortel podepsal, se jí nikdo neobtěžoval (minimálně oficiálně) informovat. Celou tu dobu se třásla strachy.

... kteří (So, 6. 8. 2016 - 13:08)

U hromadných poprav je, jak...jsou na řadě dříve.

Vraťme se ale k (So, 6. 8. 2016 - 13:08)

U hromadných poprav je, jak známo, riskantní, umožnit druhému až poslednímu odsouzenci v řadě, aby viděl stětí svých druhů, kteří jsou na dříve řadě.

Je to zvláštní, uvážíme-li, že videa poprav vypadají spíše banálně, a žádnou zvláštní hrůzu - aspoň u nezúčastněných osob - rozhodně nevyvolávají.

Nicméně Fridricha Bádenského stětí Konradina v jeho vlastních posledních chvílích, alespoň v podání dobového kronikáře, silně agitovalo.

Že by si, konfrontován s mocnou, syrově krvavou realitou dekapitace uvědomil bezpředmětnost nábožeských představ své doby o smrti jako bodu návratu člověka k jeho údajnému "stvořiteli"?

Vydávání menáže (So, 6. 8. 2016 - 09:08)

Konradinovi a Fridrichu Bádenskému ve Vaječném hradu na neapolské pláži, jakož i odběr jejich exkrementů, bylo nutno zařídit tak, aby žádný z obou nemohl podobných vězeňských technikalit a proceduralit využít k pokusu o útěk.

Život je absurd (So, 6. 8. 2016 - 09:08)

Tak cos tu vyřešil(a)? :-Da žádné řešení, které by bylo trvalé a pozitivní, nemá. Jeho solidním řešením je jedině smrt.

Steve (So, 6. 8. 2016 - 02:08)

Tak cos tu vyřešil(a)? :-D

D (Pá, 5. 8. 2016 - 23:08)

Karel z Anjou se do poslední...I když konkrétně ta toaletní mísa už asi byla pod rozlišovací schopnost krále Karla z Anjou. Nicméně jeho velitel pevnosti Castel dell'Ovo (tj. Vaječného hradu) i takovéto detaily svému personálu jistě specifikoval, aby svého krále uspokojil.

D (Pá, 5. 8. 2016 - 21:08)

...že strava stojí za...Karel z Anjou se do poslední chvíle nemohl úplně na sto procent spolehnout na souhlas papeže Klementa IV. s Konradinovou popravou. Musel si proto nechat pootevřená zadní vrátka, a mít po ruce i plán B (například nabídnutí Konradina a Fridricha Bádenského k vykoupení). Proto se mu jistě hodilo Konradina i Fridricha Bádenského stravovat kvalitně, a nechat často vyprazdňovat i jejich mobilní toaletní mísu.

D (Pá, 5. 8. 2016 - 21:08)

Způsob nakládání s dekapitovanými těly je přesně to, v čem se liší dobře organizovaná hromadná poprava od hromadné popravy organizované lajdácky, chaoticky, diletantsky.

http://tinyurl.com/zyp94dd

V. (Pá, 5. 8. 2016 - 21:08)

Úděl Konradina v historickém a kulturním povědomí zastínil de facto shodný úděl také významného Fridricha markraběte Bádenského, ač oba byli sťati ve stejný den a na stejném místě. K tomuto zastínění tragédie Fridricha tragédií Konradina došlo proto, že Konradin byl urozenější, neúspěchem byla postižena jeho italská výprava, zatímco Fridrich mu tam se svými muži jen pomáhal. A konečně, Konradin položil svůj život v šestnácti letech, zatímco Fridrich měl již devatenáct, což taktéž vrhá na úděl Konradina ještě o něco tragičtější, a tím i historicky a kulturně výtěžnější světlo. I poprava Fridricha Bádenského však byla historicky velmi významná, a plně si zasluhuje kulturní reflexi, včetně výtvarných děl, truchlivých oratorií, divadelních her či filmů, Dosavadní tři čtvrtě tisíciletí od Fridrichovy smrti k němu byly skoupé. Kéž se jeho tragédie a poprava dočká nějakýh obrazů, soch a sousošší, hudebních či dramatických děl aspoň v následujících 750 letech, do tisíci pětistého výročí jeho popravy!

5.8. (Pá, 5. 8. 2016 - 19:08)

...že strava stojí za hovno,někdy nedostali najíst vůbec...

D (Pá, 5. 8. 2016 - 19:08)

ale i v řadě jiných...Kat, který stínal Konradina a Fridricha Bádenského, stát toho 29.10.1268 před obtížnou zkouškou svého opravdového mistrovství. Bylo pro něj nejspíš opravdu záhodno stít každého z těchto dvou vysoce urozených mladých odsouzených vždy pouze jedinou ranou meče. U ostatních toho dne a na onom místě popravovaných to už asi bylo důležité o něco méně.

Reklama

Přidat komentář