Reklama

Zážitky z vojny

David (Čt, 26. 6. 2014 - 20:06)

Nevidím tě jako buzeranta,...Neoddělal jsem se, ale za kvalitní období svého života vojnu rozhodně nepovažuju. Čas vojenské služby pro mě měl přímo negativní hodnotu - byl daleko horší než jen bezcenný. Kdybych býval mohl těch devět měsíců prohybernovat, nebo je úplně vynechat a zemřít o tři čtvrtě roku dříve, než ve skutečnosti zemřu, vůbec bych neváhal.

Vůbec nechápu, co máš na mysli tou samou konfabulací. Chceš tím snad říct, že svoje vojenské konflikty, které jsem zde dosud stručně popsal, se ve skutečnosti nekonaly, nebo že jiné nepříjemné aspekty své vojenské služby, které jsem dosud zmínil, ve skutečnosti nebyly mé vojně vlastní?

Nicméně pokud jde o ty ostré náboje, máš vlastně výjimečně pravdu. Ostrými jsem střílel (a granát házel) jen jako nevoják na komunistické vojenské katedře. Na samotné vojně jsem střílel jen jednou slepými.

!!! (Čt, 26. 6. 2014 - 10:06)

mužská konvivialita - soudržnost
maskulinní - mající mužský ráz
a to má být zážitek z vojny, zatím je to jen přehlídka cizích výrazů, člověk aby měl slovník u ruky, tak nevím jestli nemám spíše brečet. Vojenské zážitky jsou veselé, někdy pikantní a každopádně to není přednáška jako od Davida.

Jarin (Čt, 26. 6. 2014 - 08:06)

Pod iniciálem "D."...Takže jo, jsi to ty.

chlapská konvi (Čt, 26. 6. 2014 - 08:06)

Pod iniciálem "D."... Nevidím tě jako buzeranta, ale jako chytrého blbečka, s takovým se dá dost těžko bavit. Když čtu tvůj příspěvek o tom jak jsi přežil vojnu, je to samá konfabulace, tak mne napadá že jsi se raději na vojně neodbouchnul. Asi to nešlo, nedali ti ostré, že?

David (St, 25. 6. 2014 - 20:06)

No jo, jsi to ty ten D., co...Pod iniciálem "D." či jménem "David" píše více účastníků, a jsou mezi nimi i vyložení trollové. To, co píšu na Doktorce já, ale má vždy hlavu a patu.

Máš ještě nějaká další senzační odhalení či připomínky?

chi (St, 25. 6. 2014 - 20:06)

No jo, jsi to ty ten D., co chorobně píše do všech možných diskusí a hlavně na bláznivou Hepnarku.

David (St, 25. 6. 2014 - 20:06)

Sám bych se příliš neviděl jako nějaký zženštilý buzerant, hermafrodit a slabý jedinec, nepoužitelný pro praktický život. Co však moc neumím, je dělat z nouze ctnost. Ano, přežil jsem vojnu, nepokusil jsem se před ní, během ní ani po ní o sebevraždu, a občas jsem možná dokonce vstupoval do tvrdších konfrontací s gumami, než mnozí jiní vojáci.

Vojna však pro mě vždy byla hnusný vopruz a otročina, a nikoli nějaký svátek mé mladé maskulinní odolnosti, fyzické síly, silné vůle, improvizace, smyslu pro humor či chlapské konviviality. Nejsem, a asi nikdy nebudu, schopen na ni vzpomínat v dobrém.

David (St, 25. 6. 2014 - 19:06)

Jak může záchod smrdět?...> Jak může záchod smrdět? Mladý vojsko ho průběžně šůruje kartáčkem na zuby, vodní kámen škrabe žiletkou, jediná bakterie se neuchytí.

Jak myslíš. Tam, kde jsem byl já, pisoáry smrděly - i když možná o něco málo méně než na komunistické vojenské katedře. O jejich čištění kartáčky na zuby jsem sice slyšel, ale na vlastní oči to nikdy neviděl. Spíše bych proto něco podobného odkázal do světa vojenských legend než do světa každodenních rutin staré mazácké vojny.

úvaha (St, 25. 6. 2014 - 16:06)

mě by zajímalo z čeho je David? Asi z hoven!

Definice (St, 25. 6. 2014 - 15:06)

Voják je hmota oblečená do zeleného a pohybující se za pomoci řevu.

Fuj (St, 25. 6. 2014 - 09:06)

Každému smrdí něco jiného, víc nebo míň. takové nádražní záchodky, které měli zdi natřené jakousi penetrací, které hajzlbába jen spláchla hadicí, také pěkně smrděly.
Na vojně pokud vím záchody byly čisté, pokud smrděly tak přiměřeně. Byly denně šúrované a tak nevidím proč se o nich rozepisovat. To jsem viděl horší zvěrstva, třeba na dívčích internátech, kde jsme předělávali el.vedení, a když jsem si šel odskočit, vrhnul jsem obsah žaludku. Mísy byli plné výkalů až po okraj, chudáci instalatéři. A holčičky se nosily jako frajerky, nosánky nahoru. Já jsem byl pět let na internátě, ale tohle jsem nikdy neviděl a na vojně už vůbec, ucpaný záchod byl zprovozněn hned.Jen pro informaci ten dívčí internát byl na Slovensku ve Svidníku.

nástupní ročník (Út, 24. 6. 2014 - 22:06)

Jak může záchod smrdět? Mladý vojsko ho průběžně šůruje kartáčkem na zuby, vodní kámen škrabe žiletkou, jediná bakterie se neuchytí. Kam se na ně hrabou Brefy a podobné sračky.
Mno, kdysi náš spoluobčan hovořící jazykem používaným okolo Balatonu mě klasicky vzbudil pálením chodidel cigaretou, že jest na hajzlu nablito a do rána to tam má vonět jahodama. Vzhledem k tomu, že se netopilo v kamnech, aby se do rána místo jahodové vůně nalokal kysličníku uhelnatého, tak jsem se pod plaštíkem tmy dole v dědině za pomocí krumpáče porozhlédl v místním konzumu a měl jsem kliku, že měli zavařené jahody v konzervě. Nezdržoval jsem se odkláněním jednotlivých balení, ale zrovna zprivatizoval celý regál. Něco šťávičky jsem mu natřel okolo nosu a zbytkem naplnil nádržky. Ráno se mazáctvo divilo, jak v zimě můžou na hajzlu cítit vůni jahod a ten degeš snad i z toho vystřízlivěl :-)))))))
A ty tu hovoříš o smradu na armádních hajzlech? To jsem nikde nezažil a to ještě nebyl vantačové Bríííís.

David (Út, 24. 6. 2014 - 20:06)

Smrad armádních pisoárů pro mužstvo

byl hnusem, se kterými jsem se mimo komunistickou vojenskou katedru, a později raně postkomunistická kasárna, snad nikdy a nikde nesetkal. Tak odporně a soustavně snad opravdu žádné jiné hajzly nesmrděly.

Dosud si nejsem úplně jistý, zda to bylo pouze proto, že mladí muži, připravující se na výkon či vykonávající nejčestnější vlasteneckou povinnost, jednoduše žádnému z obou zmíněných režimů za investice do nějaké sanitární chemie nestáli, nebo zda byly ty pisoáry ještě naopak úmyslně "ošetřovány" nějakým živným roztokem, který by podporoval množení těch nejsmradlavějších chcánkových mikroorganismů.

Jistě - přežití necelého roku, celého roku, roku a půl či dvou let v podobném smradu mladému muži obyčejně nezabrání, aby později založil rodinu, vydělával, platil daně a byl soustavně připraven narukovat k obraně vlasti v době války. Není to tedy takové trauma, které by mu zabránilo být po zbytek života užitečný moci. Není-li však člověk bez čichu či absolutní prase, kvalitu jeho prožívání to i tak devastuje. V tomto subtilnějším smyslu tedy ani nelze zcela říci, že se naprosto nejedná o nějaké životní trauma, nýbrž pouhou prkotinu.

rudolf (Út, 24. 6. 2014 - 11:06)

proboha co to je nezasloužená formální autorita? tedy asi vím , ale když na mne zařval důstojník, tak buď řval právem nebo si léčil ego. obvykle jsem na vojně šaškoval, vše jsem prováděl až absurdnosti, když už jsem někoho naštval a to bylo skoro pořád, řval a já nepřemýšel o nějaké formální autoritě. dále nerozumím co je to otrok? to bychom byli všichni otroci nejen na vojně, ale v práci, někdo doma - když ho zjebe a prohání manželka,otrok času, otrok vlastní hlouposti a pod. Davide ty máš příběhy, to by jeden z toho dostal horečku omladnic.

jo (Út, 24. 6. 2014 - 11:06)

To je tak, když někdo...Naprostý souhlas.

f (Út, 24. 6. 2014 - 09:06)

no a zase jsem tam mrsknul malé d, no a co, mám se zbláznit

f (Út, 24. 6. 2014 - 09:06)

To je tak, když někdo dělá machra a začne upozorňovat druhé na gramatiku, měl by sám psát správně, malé nebo velké č, ven je čert, vždyť zde skoro každý píše malé písmeno ve slovech. Když jsem si zakládal mejlovou adresu před 12 roky, poctivě jsem si zadal své jméno s velkým písmenem, ale bylo mě sděleno a musel jsem to přepsat na malé, později jsem si zvykl i na psaní malých písmen při podpisu, v titulování a pod. také při psaní pod nickem jde gramatika stranou. A Steve pindá že chce dělat machra, jednou píše malé s, jindy velké!
Troufám si tvrdit když píši tužkou, neudělám chybu jedinou. Přesto když jsem chodil na psací stroj namrskám spoustu překlepů a v při kontrole je lehce přehlédnu a to je celý princip, ve slově diskuze klidně mrsknu špatně s, to se stane a i přehlédne, Steve a david jsou chytří blbci, a od nich je lepší se vzdálit!!

hm (Út, 24. 6. 2014 - 08:06)

No hádej ....Ve slově čeština se opravdu velké Č nepíše.

Steve (Po, 23. 6. 2014 - 22:06)

Steve vždyť ty jsi...No hádej ....

David (Po, 23. 6. 2014 - 21:06)

Nedostatek mazácké vojny....> .....naši velitelé, kteří rozhodují, kde budeme sloužit, do jaké jednotky budeme zařazeni, a dokonce i v jaké ložnici budeme spát... Tohle u nás určovali mazáci a gumy do toho neměly co mluvit, pokud nechtěli mít na krku vzpouru otroků.

Jako špagát jsem si osobně ve skutečnosti mohl taky trochu vybírat - ale dost málo.

Reklama

Přidat komentář