Reklama

Zážitky z vojny

Steve (Ne, 10. 8. 2014 - 23:08)

Vojna a Branná povinnost je úplně něco jiného. Branná povinnost přeci byla za Komančů na ZŠ, však si vy starší vzpomeňte jak jsme si museli navlíkat ty gumový masky s chobotem a filtrem + další běhání po venku :o)))) říkalo se co je kryt atd.

!! (Ne, 10. 8. 2014 - 23:08)

Davide ty základe slušného vychování, ty z vojny máš depku a tak zalez, máš víc zelenej mozek jak ten dozorčí Vylágoš.

Helena (Ne, 10. 8. 2014 - 23:08)

jardo, ty pitomče, David... a jaký je v tom rozdíl, obě slova vojna a branná povinnost mohou znamenat jedno. Proboha to vaše slovíčkaření. Každopádně ženské mají dost práce s dětmi a na vaši brannou povinnost akorát mohou pěkně z vysoka! víte co, že.

kritizuje vojnu (Ne, 10. 8. 2014 - 22:08)

David lže, vymýšlí si,...jardo, ty pitomče, David nechce pro ženy vojnu, ale brannou povinnost (kterou stejně vždycky měli a stále mají všichni občané). Když nevíš vo co gou tak drž klapačku.

Steve (Ne, 10. 8. 2014 - 22:08)

Hmm, zajímavý případ.

David (Ne, 10. 8. 2014 - 22:08)

David lže, vymýšlí si,...Tys tu zrovna chyběl, šmudlo. Odprejskni odsud, nemáš ani základy slušného vychování.

jarda (Ne, 10. 8. 2014 - 22:08)

Naprosto nevěrohodný...David lže, vymýšlí si, jeho zážitek z vojny je naprosto banální, lidé prožijí daleko horší věci a nejsou z toho poznamenáni n celý život. V přispěvcích si protiřečí, v jednom tvrdí že tuto diskusy založil a že si může psát co chce a že nemá nikdo právo ho kritizovat, nakonec tvrdí že diskuse je přístupná všem. kritizuje vojnu, ale pro ženy by ji uzákonil, což je proti zdravému rozumu. Dále uvádí že nežije nyní v republice, ale podle mne si vymýšlí a dělá se zajímavým, i když to nikoho v podstatě nezajímá! je to duševně vyšinutý jedinec, protože píše i do diskuse Oprátka pro OH. Tam psal pod stejným nickem, pak D, ale prozradil se tím že si libuje v odstavcích, používá nevhodně cizí slova, a neúnavně pořád dokola prosazoval své názory o podpisu popravy,Štrougal a další, dokonce píše že to lidi zajímá a bude o tom psát. Zkrátka je to nějaký přemoudřelý hlupáček. Ať žije kde chce, třeba na Marsu, není mu to nic platné ale je to vůl až do oblak.

David (Ne, 10. 8. 2014 - 22:08)

Cenzor funguje na diskusním...Plácáte zase páté přes deváté. Vyjádřím se tedy jen k tomu, co trochu souvisí s vojnou.

Je pochopitelné, že děti je nutno autoritativně usměrňovat, a že za jejich výchovu musí zodpovídat někdo, kdo má pravomoci o nich přiměřeně rozhodovat v době, kdy ještě samy nedovedou rozpoznat, co je ku jejich prospěchu. I jejich vychovatelé (například rodiče, učitelé), jsou však povinni je postupně vést k samostatnosti - patnáctiletému dítěti například nelze bezdůvodně vnucovat plínky.

Pokud pak jde o mladé plnoleté muže, u nich je třeba předpokládat, že již jsou dost staří na to, aby o sobě mohli samostatně rozhodovat.

Jistě jim nelze proti jejich vůli a pod hrozbou justičních trestů vnucovat místo pobytu, ubytovací podmínky, stravu, ošacení, způsob, směr a orientaci držení těla a jeho pohybu, konkrétní fyzické úkony, dlouhodobé úkoly, které mají plnit, či celkový způsob trávení času.

Takto je s nimi možné zacházet pouze tehdy, je-li to naprosto nezbytné pro obranu státu nebo pro odvrácení nějakého velmi vážného stavu nouze, ale v žádném případě ne pouze "pro jejich dobro", nebo aby se tímto způsobem "učili pořádku a sebeovládání".

Zmatek v hodnotách a životních principech tu máte vy, a ne já.

Steve (Ne, 10. 8. 2014 - 21:08)

Zážitky z vojny.pro retardovanýho Stíva

Já to myslel jako dotaz moravsky, né česky. OK?

mamut (Ne, 10. 8. 2014 - 20:08)

> Za minulého režimu,...Cenzor funguje na diskusním fóru Novinek. Sledování internetu, telefonů aj. je běžná praxe. A proč nebyl zrušen Severoatlantický pakt, když byla zrušena Varšavská smlouva ? Kdepak jsou sliby Václava Havla ? Už nikdy žádné pakty, žádné elitářství, žádní nezaměstnaní - to je jen komunistické strašení..... atd. Bohužel - paměť mi slouží až moc dobře, na rozdíl od jiných. Ano - hodně lidí v lásce vojnu nemá. Ale tak bychom mohli začít třeba u jeslí, mateřské školky, školy atd. Tam se přece mnoha dětem také nechce a přesto tam musí. Není to též diktát rodičů a společnosti ? Dokonce Vás za zanedbání výchovy mohou popotahovat u soudu. To je též diktát společnosti. Dle Vás by bylo na každém dítěti, zda se svobodně rozhodne být analfabetem či ne a nikdo by mu v tom neměl bránit. A co trauma malého dítěte, kterého rodiče strčí třeba do jeslí, byť ono chce zůstat doma se svou matkou a hrát si s ní ? Máte to celé nějak pomotané s těmi Vašimi "svobodami".

mamut (Ne, 10. 8. 2014 - 20:08)

pokud souhlasíte jak s...Beru vojnu jako výchovu mladých mužů. Samozřejmě, že v dnešních podmínkách je využití armády nulové. Ale Vy si myslíte, že v případě nějakého konfliktu by nás pár profíků spasilo ?

mamut (Ne, 10. 8. 2014 - 20:08)

> Za minulého režimu,...Jistě - jak někdo nechválí současný režim, hned je komunista. Opravdu čítankový příklad. Zmínil jste se zde, že jste emigroval. Mohu se Vás zeptat, do které země ? Má tato země armádu a jakou úlohu ta armáda plní ?

mamute, (Ne, 10. 8. 2014 - 19:08)

Chlape zatracená, co to tu...pokud souhlasíte jak s komunistickou vojnou, tak i s vojnou po pádu komunismu, neprotiřečíte si tak trochu?

Neměly vojna předtím a vojna potom přesně opačný význam?

David (Ne, 10. 8. 2014 - 19:08)

Nevím jak vy, ale my jsme v...Díky moc, exote a Falote. Aspoň slovo nepřímé podpory.

Falot (Ne, 10. 8. 2014 - 19:08)

Já podobně mám vzpomínky na vojnu jako exot!

exot (Ne, 10. 8. 2014 - 19:08)

Nevím jak vy, ale my jsme v době komoušů před vojnou hledali jen modrou !!
Jelikož jsme byli na vojně 2 roky, dodnes
(je mě 57) to upřímně pořád považuji za 2 roky zmarněné !!!
Prostě "zelení" mozci jak brčál!!!
A to jsem byl několika peckový !!

David (Ne, 10. 8. 2014 - 19:08)

Chlape zatracená, co to tu...> Za minulého režimu, kdy existoval bipolární svět, měla vojenská služba svůj smysl a to, že by byla proti zájmům společnosti, je názor možná Váš a malé skupinky lidí.

Netvrdím, že za minulého režimu neměla vojna svůj smysl. Její smysl však byl zločinný.

"Chránila" zemi před demokracií a základními lidskými a občanskými právy svobodami: svobodou pohybu, svobodou slova, svobodou soukromého vlastnictví a podnikání, svobodou smluvní a směnnou, svobodou shromažďování a sdružování, reálným volebním právem (tj. právem si ve volbách vybrat z více než jedné kandidátky či kandidáta a právem ucházet se o přízeň voličů i bez posvěcení nějakých komunistických okupačních kolaborantů).

Komunistická základní vojenská služba a komunistické ozbrojené síly rovněž "chránily" porobu Československa i ostatních zemí středo-východní Evropy v područí moskevského stranického politbyra a sovětských okupantů.

> Dnes snad mladí neotročí kapitálu ? Co ty statisíce nezaměstnaných ? Co mladí, kteří nemají peníze na to, aby mohli založit rodinu ? Komu otročí oni ? Proti tomu je celá vojna kojná. Ale máme banány a internet, kde si můžeme "svobodně" vylít žal pod dohledem slídilů, jací nebyli ani v padesátých letech.

Toto je vaše trapná komunistická propaganda. Pokud se Česko chtělo vydat cestou takového Běloruska, nikdo kromě (v tomto specifickém ohledu) relativně zdravého rozumu jeho vlastních občanů mu v tom nebránil. Jste to vy, kdo stojí v menšině proti většině společnosti, když brojí proti integraci ČR do EU a NATO.

A ta vaše poslední věta je vaše paranoia. Pokud se domníváte, že někoho na oficiálních místech vaše protirežimní brblání zajímá, tak byste se měl dát vyšetřit.

mamut (Ne, 10. 8. 2014 - 18:08)

> Bez urážky: jestli tě...Chlape zatracená, co to tu plácáte ? Za minulého režimu, kdy existoval bipolární svět, měla vojenská služba svůj smysl a to, že by byla proti zájmům společnosti, je názor možná Váš a malé skupinky lidí. To Vaše "zotročování" mladých je bohapustý blábol. Dnes snad mladí neotročí kapitálu ? Co ty statisíce nezaměstnaných ? Co mladí, kteří nemají peníze na to, aby mohli založit rodinu ? Komu otročí oni ? Proti tomu je celá vojna kojná. Ale máme banány a internet, kde si můžeme "svobodně" vylít žal pod dohledem slídilů, jací nebyli ani v padesátých letech.

David (Ne, 10. 8. 2014 - 18:08)

Ani ne. Spoléhám na svoji...> Ani ne. Spoléhám na svoji paměť, i když pravda, je to už 30 let, co jsem vojančil. Ale že dozorčí útvaru nemohl být záklaďák, to si pamatuji dobře.

V takovém případě bych, být tebou, na vlastní paměť (tu dlouhodobou, ani tu krátkodobou) moc nespoléhal.

Kdo tu tvrdí, že dozorčím útvaru byl záklaďák?

Já, jako voják základní služby, absolvent VKVŠ a poddůstojník jsem byl dozorčím praporu, zatímco můj nadřízený, voják z povolání a důstojník, byl dozorčím brigády, jež byla zároveň i vojenským útvarem (lze proto o něm hovořit i jako o dozorčím útvaru, byť jsme mu tak my samozřejmě neříkali).

Ještě s tím máš nějaké problémy?

No (Ne, 10. 8. 2014 - 17:08)

> Prapor bylo vojenské...Ani ne. Spoléhám na svoji paměť, i když pravda, je to už 30 let, co jsem vojančil. Ale že dozorčí útvaru nemohl být záklaďák, to si pamatuji dobře.

Reklama

Přidat komentář