Reklama

Ponižování v nemocnici

pavel (Čt, 25. 12. 2014 - 19:12)

v nemocnici jsou hovada od doktorů po uklízečku,sem přišel z bolestí břicha na pohotovost a arogantní doktor mě začal buzerovat ani nevím proč a hned mě začal zastrašovat, že se tam kuchá a pižlá a td. pak prej at si lehnu ,a on mě strká prst do prdele a z druhé strany se čumí sestra. a že neví jesli půjdu na kuchání a takové řeči,potom když mi řekli že si mě tam nechají a já se zmínil že tam mám auto že bych je potřeboval odvézt,znovu mě zjebal.nekteré sestry protivné jak sračka,namistrované jen buzerují a také ještě buzerovaly učnice ze zdravky místo toho aby jim řekli co mají dělat.pak zase sem vlezl do sprchy a byl tam akorát vozejk uklízečky,tak sem se šel osprchovat,načeš tam vlítla hadrošmátra a žačla mě zase jebat jestli nevidím že tam má vozejk?(asi se potřebovala podívat na ptáka)...no je toho mnohem víc,celkově hnus jak prase,tam jak se člověk dostane tak je s ním konec,nedovedu si představit až se tam zase dostanu:(

MaDi (Čt, 25. 12. 2014 - 19:12)

Zdravím, strávil jsem pár...Proč jste si nestěžoval? U ošetřujícího lékaře, u primáře oddělení, u ředitele nemocnice? Na každém pokoji visí "práva pacienta"...

To, že nehájíte, svá "domnělá" práva, je Vaše chyba ...

MaDi (Čt, 25. 12. 2014 - 19:12)

Zdravím, strávil jsem pár...Nikdy jsem se s tím nesetkal. Tento rok jsme strávil na infekčním oddělení na Bulovce 15 dní se žloutenkou typu A a maximální slušnost, maximální tolerance. Jen mne sestřičky středního a vyššího věku trochu štvaly, že si chtěly pořád povídat, zatímco já si chtěl číst... :-). Tak moc práce tam neměly ...

A to platí o všech zařízeních, které jsem kdy navštívil, i návštěvy studentů lékařství byly maximálně vstřícné a maximálně ohleduplné.

Chtěl jsem i jedno "méně obvyklé vyšetření" a primářka oddělení opět maximálně vstřícná a milá a ohleduplná.

A moje matka je navíc penzionovaná zdravotní sestra ...

Jen sestra mojí praktické lékařky má mylné povědomí, že je nejchytřejší na celém Světě a že tak má právo a povinnost poučovat všechny okolo a to včetně pacientů ...

muž26 (Pá, 19. 12. 2014 - 13:12)

Zdravím, strávil jsem pár dní v nemocnici, úraz koleno + kotník. Byl jsem zaskočen necitlivým chováním sester a asistentů, kteří nedbají na intimitu a soukromí pacientů.

Většinou si stěžují ženy, že s nimi bylo jednáno podřadně nebo se musely odhalit, před více doktory, případně vizita. Ale já chci říci, jak je to ponižujicí i z druhé strany, tedy muže.

V případech těžších zranění a nemocí to chápu. Vím, že pro sestry je to rutina, pravděpodobně mají posunou úroveň studu.

Hygiena na lůžku za účasti více asistentek, odvoz na vozíku do sprch přes chodbu
(publikum očumujících) bez naprostého zakrytí k tomu nasranost, když jsem si dovolil říct aspoň o přehození ručníku přes intimní partie. Ano jsem asi stydlín, ale tohle je na mě prostě moc.

Mám přítelkyni zdravotní sestřičku, potvrdila mi, že sice záleží na konkretní sestře, ale běžně se to děje.
Sám na živo slyšet, jak se praktikantky SZŠ baví na chodbě, že bude převaz a bude někdo nahej ...
Uzemnila mě odpověď, mé bývalé spolužačky, která pracuje v nemocnici, když jsem se jí na intimitu pacientů zeptal. cituji " No a, jsou to jen chlapy, oni to snesou, dělá se to normálně, holky na praxi sem musí, tak ať se aspoň pokochaj " = Málem mi vypadla čelist po tomto sdělení.
Řeči typu "Na chlapovi není nic k vidění" nebo "Takových už jsem viděla" (muž snad neviděl mraky nahých žen????)

Když jsem kdysi ležel na JIPce, omývaly mě NAJEDNOU (přestože by to v pohodě zvládla jedna) dvě sestry středního věku a měly u toho nevhodné poznámky. Nedovedu si to představit v opačném gardu, kdy by mladou dívku omývali dva padesátníci a ještě se tím bavili... !!!!!??

Jaká z žen by toto snesla s klidem s uklidněmí 2 mužů nad sebou, že se stydět nemusí, že jich viděli už mnoho ????

Kde je slušnost nebo aspoň přiměřenost chování, přece nenechám o sobě pečovat nějakou ženskou, které muži ublížili a teď se mstí takto. !?

Reagoval jsem, že by si to sestry měly také vyzkoušet, vcítit se do situace. Položit se na lůžka a nechat se obskakovat a umývat muži. Bylo mi odpovězeno, "tohle nejde, je to ponižující přece pro ženu". To samé jsem se zeptal mé ženy: prý by to nesnesla ... a dodala, že kdyby to přece jen byly ochotné zkusit, pak by následovalo mstění se.
Krásná rovnoprávnost ....

Slušných zdravotních sester si velmi vážím, mají moji úctu. Je to velmi záslužné povolání.
Omlouvám se za chyby, psal jsem to velmi rozrušen, bohužel tyto zážitky jsou pravdivé a moje žena mi to doma potvrzuje.

Ano, mohl jsem si stěžovat, ale výsledný efekt by se stejně nedostavil.... Netvrdím, že je to tak všude a vždy, ale o tomto tématu se nikdo nebaví. A když už, tak je pořád staromodně vžitá představa muž=úchyl, žena=andílek. Když se můž dívá, je okřiknut a prase .... Když žena nic se neděje. To je vše.

Hezký den.

Reklama

Přidat komentář