Reklama

David Weingartner a jeho tragická smrt

a když už vysto (Po, 14. 9. 2015 - 11:09)

..členové kapely v tv na rozloučení a David přecejen byl aspoň chvíli známý,tak právě na jeho případě je vidět,že sláva nakonec mnohdy nic neznamená ! K čemu je sláva,když pak stejně člověk zůstane sám a nikdo mu nepomůže ? Sláva neznamená nic ! Jen člověka může zničit ! David chtěl slávu ale taky štěstí ale protože se šťastný necítil,tak sáhnul po drogách !

nee (Po, 14. 9. 2015 - 10:09)

Na tyhle kecy nemam fakt...Kdyby lidi okolo Davida nelhali,tak by to bylo jiné ! Proč tvrdí,že byl v pořádku 2 dny před smrtí,když už 2 roky předtím dávno lítal v drogách ! I když je David mrtvý a nic už mu nepomůže,tak je nejhorší to okolí co dělá že nic nevidí a odvrátí se od člověka když je na dně !!

právě proto.. (Po, 14. 9. 2015 - 10:09)

Nechápu jak tady tohle.....o tomhle se nemluví a lidi umírají..je to tabu,.ale musí se o tom psát i kdyby to mělo zachránit jen jednoho člověka !!!

tak to je.. (Po, 14. 9. 2015 - 10:09)

..poselství je jasné..boj s drogami a depresemi člověk nemůže sám zvládnout ! A David bohužel sám zůstal !

je to jako u Iv (Po, 14. 9. 2015 - 10:09)

..akorát se David zničil drogami ještě rychleji..u něj to ale nevěděla celá republika,jen právě to blízké okolí co mu nepomohlo..o to je to smutnější..navíc mu bylo jen 30 let..a psát se o tom musí ! Hezké řeči na pohřbu jsou nanic ! Každý kdo ví,že má někdo stejné problémy jako měl David mu musí pomoct a nesmí čekat,až ho najdou podobně jako našli Davida !!

nemám slov.. (Po, 14. 9. 2015 - 10:09)

Davidovi nikdo nepomohl..a já se ptám proč ?

xy (Ne, 13. 9. 2015 - 10:09)

A v té říčce skutečně...Na tyhle kecy nemam fakt slov.Nechápu,že se vrtáte ve smrti člověka takhle hnusným způsobem.Hned to vyventilovat na internet,ať se všechno bolavý dostane hezky mezi lidi.Na blití!

xy (Ne, 13. 9. 2015 - 10:09)

Skupina,která už po smrti...Nechápu jak tady tohle můžete rozebírat a plácat nesmysly?Tohle josu věci,které mají zůstat mezi přáteli,veřejnosti a tisku skryté. Plácáte si svoje rozumy,abyste dali najevo,že víte víc než ostatní a přitom kašlete na to co jeho rodina nebo blízcí přátelé.Jste hyeny. Ať už byla smrt Davida jakákoli,odešel jedinečný člověk a i kdyby zemřel jinak,nebyla by ta ztráta menší.Nebo jo?Je mi z vás špatně

nejdu.. (So, 12. 9. 2015 - 12:09)

..bude vzpomínat v ústraní..tak je to správné..nedělat show ze smrti člověka,ale vzpomínat v tichosti !

tak zítra je.. (Pá, 11. 9. 2015 - 21:09)

..rozlouční s Davidem..kdo může přijďte uctít talentovaného zpěváka.

smutné je.. (St, 9. 9. 2015 - 21:09)

..že mu zřejmě pomoci nebylo..měl určitě nějakou psychickou nemoc,možná maniodepresivní psychozu možná něco jiného..a neléčil se a snažil se pomoct drogami..což byla konečná..

drogy (St, 9. 9. 2015 - 00:09)

X-Left To Die: Na začátky vzpomínám velice rád!

5.11.2013 | 759

Chomutovská kapela X-Left To Die, hrající rock-crossover, vznikla v roce 2004. Mají za sebou několik CD, vyhrané soutěže jako jsou Erzgebirgischer Rockpreis, Můza v Plzni pod Lampou, Skutečná liga, Česká rocková liga a Rock Nymburk. Taky vydali několik videoklipů a DVD. Mezi jejich největší úspěchy patří koncert před kapelou MARILYNa MANSONa. Na otázky odpovídal David Weingartner.

Jak by jsi představil Vaši kapelu, kdyby Vás ještě někdo neznal?
Kapela kluků, kteří mají rádi sami sebe, každý nějaký svůj styl hudby a je to daný dohromady, proto bych to neházel ani do žádné škatulky. Jsme normální kapela, kterých tu je milión.

Jak vzpomínáš na Vaše začátky?
Vzpomínám na ně poslední dobou čím dál radši, protože jsme starší a starší. Už to není jen o tom si dát brko a jet si jen tak někam pro srandu. Dřív bylo jedno jestli tam bude 15 nebo 1500 lidí. Hlavně, že jsme se zhulili, opili, někde spali a byla to prostě sranda. Dneska to už řešíme trošku jinak, máme nějaké své povinnosti, svou práci. Už je to prostě jiný, takže na začátky vzpomínám velice rád.

Když řeknu Váš největší úspěch, co se ti vybaví?
Největší úspěch je naše kapela, bez ní bychom nesestavili ani žádný společný úspěch. Takže určitě všechno spojený s kapelou. Ať první demo nebo koncert před kapelou MARILYNa MANSONa.

Vám se na CD Ekompilace 2013 objevily dva songy a to End On The Road a Láskovrazi. Jak se Vám na nich pracovalo?
Natáčeli jsme to v Domažlicích ve studiu Kavkaz, práce byla velmi příjemná. Bylo to pod vedením někoho jiného, ale myslím, že bylo vše v pohodě.

Jak jste si v rámci ekompilace koncerty užili?
V rámci možností samozřejmě, ale užili jsme si je jako každý jiný koncert. Někde bylo více a někde méně lidí, někde bylo víc srandy a někde míň.

Naposledy jste vydali klip Mám toho dost. Plánujete teď v nejbližší době nějaký klip nebo CD?
Klipy budou hned 2. Určitě na písničku Bang a Láskovrazi. Asi tak během půl roku to bude počítám a na nové desce pracujeme taky.

Vy se účastníte soutěže Spark Fresh Blood, kde pro Vás fanoušci můžou hlasovat do konce listopadu. Co byste jim vzkázali, aby hlasovali právě pro Vás?
Ať pro nás hlasují hlavně lidi, co nás slyšeli a chodí na koncerty, aby hlasovali upřímně a srdcem.

základ.. (Út, 8. 9. 2015 - 23:09)

..je vždy v rodině..tam se získávají závislosti nebo jsou naopak odmítnuté..

david.. (Út, 8. 9. 2015 - 21:09)

..se asi neměl rád..neužíval si života,jak řekl jeho spoluhráč..on bohužel čekal na smrt..bral drogy,aby utekl realitě,kde se cítil k ničemu..

njn (Út, 8. 9. 2015 - 14:09)

x-left to die sdílel(a) odkaz.
11 červenec ·
Letos vystoupíme ve Vrskmani, nechcem být mrtvý!
Tohle psali..David možná umřít chtěl,když byla kapela v rozkladu tak ho to zničilo..

ach jo (Út, 8. 9. 2015 - 14:09)

x-left to die Dneska se na Vás těšíme do Nejdku přátelé , neni to s náma v posledních měsících, letech růžový, ale tak už to chodí, nové priority, osobní vývoj, láska a jiné možnosti.... Zatím to vísí na nitce a stačí asi málo jen a bude zpřetržena, tak uvidíme dnes.... Těšim se . Roman 20 červen v 9:27 Jak velkou pravdu měl..škoda,že Davida nezachránili..

vpadá to že se. (Út, 8. 9. 2015 - 14:09)

..na něj vykašlali kolegové z kapely..x-left to die sdílel(a) událost uživatele Zakk Zakk.

Další místní sešlost kapel v sobotu 8.srpna, zahrajeme v čtyřčlenné sestavě, která je od roku 2006 stálá. Za 11 let existence se stalo nespočítatelně nejen mnoho extrémně šílených, ale také veselých událostí, které navždy zůstanou v každém z nás. Hlavně dotek životních okolnosti jako například odchod dvou kytaristů, opuštění kapely skvělým pomocníkem a managerem, pravdou a lží, sebeuvědomněním, rodinou, prací, bohémstvím, je potřeba vnímat přítomnost. Život stejně jako láska se vyvýjí, létá jako vážka a je třeba otevřít oči a uvědomit si situaci, která se nás dotýká v nás a přilétá i od Vás a měl by přijít čas postavit se tomu čelem a nečekat až zahřmí a všechno se sesype, když přátelské rady pozbívají účinku, kapela je vnitřně potrhaná a uvědomění stále nejiskří. Osobně mám sílu žít, bojovat, ale co když....... r_man. Děj se vůle naše. Nechť se sejdem včas a všichni na zkoušce. A_men.

asi.. (Út, 8. 9. 2015 - 00:09)

..se nakonec zbláznil..hranice mezi genialitou a šílenstvím je tenká..

navíc.. (Po, 7. 9. 2015 - 21:09)

..toužil po slávě a ta se mu nakonec nepovedla jak chtěl..týden před smrtí měl poslední koncert..od hlasu z roku 2012 se o něm nepsalo a nakonec až po jeho smrti.nakonec utopil svůj talent v drogách..

njn (Po, 7. 9. 2015 - 21:09)

je prostě svět příliš...Ano to je pravda,přesto je příliš kruté umřít ve 30 a utopením..a poté co něco dokázal,se tam válela jeho mrtvola..stejně jako u Ivety Bartošové..každý má právo na důstojnou smrt..a ne na to umřít takhle !

Reklama

Přidat komentář