Reklama

Imigranti

Blažek (Po, 26. 10. 2015 - 21:10)

Za odmítnutí uprchlíků zrušení dotací od EU ? Výborné téma pro veřejnou debatu a závěrečné referendum.

Já byl momentálně hlasoval proti přerozdělování i za cenu ztráty dotací.

Majer (Po, 26. 10. 2015 - 21:10)

Když už se neví kudy kam, tak se začne vydírat ;-O Myslím, že je lepší žít bez dotací

než s půlmilionem nepřizpůsobivých, kteří umějí tak akorát natahovat ruce. Jediný, kdo se po tomto prohlášení zhrozil, tak jsou pijavice přisáté na EU penězovody.

Helikar (Po, 26. 10. 2015 - 21:10)

Já se obávám, že Evropa už ztroskotala. Právě na takových věcech jako uprchlická nebo řecká krize se ukazuje, čím ve skutečnosti je - neschopným a bezmocným molochem, schopným jen organizovat summity, které nic nevyřeší, řízeným od reality zcela odtrženými idealisty. A to ještě nemluvím o tom, že je zadlužená až po uši...

Pavelek (Po, 26. 10. 2015 - 21:10)

: Prostředky bohatých...Ale má to výhody, zemědělci by konečně začali pěstovat plodiny vhodné pro naše podnebí a náš trh, choval by se dobytek, nestavěly by se různé pseudostavby, jen aby se čerpalo... Vše má svá pozitiva :-)

M. Levá (Po, 26. 10. 2015 - 21:10)

Myslím, že bych nesmyslné projekty EU oželela, výměnou za pocit bezpečí pro naše potomky.

Kiara (Po, 26. 10. 2015 - 20:10)

Vysoký počet migrantů staví EU před existenční výzvu,“ uvedla dále ministryně Miklová-Leitnerová. „Buď Evropa na problému s uprchlíky ztroskotá, nebo z něj unie vyjde posílená - zejména díky spravedlivému rozdělení uprchlíků,“ dodala.

D (Po, 26. 10. 2015 - 20:10)

Přijet do cizí země,...: Prostředky bohatých států EU, stejně jako unijní prostředky a prostředky OSN by dokázaly patrně radikálně změnit i situaci v místech konfliktů a tato pomoc by byla přínosnější než to, co se děje nyní.

Tenhle příspěvek je celkem přemýšlivý, a zdaleka ne se vším v něm nesouhlasím. Nicméně cpát peníze do míst konfliktů je jako házet je z okna.

Kiara (Po, 26. 10. 2015 - 20:10)

Kdo odmítá migranty, měl by přijít o dotace z EU, zní z Rakouska....
Rakouská ministryně vnitra je pro zvýšení tlaku na země Evropské unie, které nesouhlasí se spravedlivým rozdělením uprchlíků. Omezila by jim i finanční pomoc. Kritizovala také výstavbu plotu na hranici Maďarska a Srbska.

Vladimír (Po, 26. 10. 2015 - 20:10)

Rozhádat Evropu a pak se do ní nastěhovat.

Muslimský svět nás pomalu bez války kolonizuje a podobné výroky tomu jen napomáhají.

26.10. (Po, 26. 10. 2015 - 20:10)

No hurá!!! Tak teď aby to...(y)Tak,tak...

Petr.P. (Po, 26. 10. 2015 - 20:10)

Přijet do cizí země, která o člověka nestojí, má řadu svých vlastních problémů a lidí v bídě,bez znalosti jazyka, bez vzdělání, bez zajištěného ubytování a zázemí, co mohou jiného čekat?Státy jako Německo,Dánsko,Anglie,Holandsko a další svým štědrým sociálním systémem v těch lidech vzbuzují naději. Pád do propasti je o to horší. Věnovat tyto peníze na pomoc v místech odkud imigranti přicházejí,na pomoc tam, kde se za stejné peníze dá udělat daleko víc a pro víc lidí by bylo lepší, než stavění dalších a dalších ubytoven a táborů se kterých se stávají gheta a kde se časem život moc neliší od toho od kterého utíkají. Prostředky bohatých států EU, stejně jako unijní prostředky a prostředky OSN by dokázaly patrně radikálně změnit i situaci v místech konfliktů a tato pomoc by byla přínosnější než to, co se děje nyní.Čím dříve to někomu dojde, tím lépe.Tak obrovská vlna uprchlíků nakonec neudělá nic jiného, než že vzedme stejně velkou vlnu násilí a odporu proti nim. Evropa, ač relativně bohatá, nedokáže pomoci všem, zvláště když v ní žije spousta lidí bez práce a na hranici bídy.

Petr M. (Po, 26. 10. 2015 - 20:10)

No hurá!!! Tak teď aby to svými iPhony a dalšími smartphony dali vědět domů, že všude dobře, doma nejlíp!!!;-DR^

J.J. (Po, 26. 10. 2015 - 20:10)

Ono utíkat před válkou a utíkat za výhodami je sakra rozdíl... Ti, co bojují o život budou rádi i za krachující Řecko, bohužel víme, že cíleně utíkají do státu kde jsou pěkné dávky...

Katerina F. (Po, 26. 10. 2015 - 20:10)

Nekdo se nas snazi presvedcit, ze to jsou chudaci, mame si je vzit domu, dat jim najist, obleceni, manzelky, dcery a sestry? Nikdy.

Jo a bacha, na dnes ve vecernich zpravach rikali, ze za nesnasenlive prispevky muzou byt dva roky. Sbohem demokracie. Sbohem svobodo. Sbohem evropska civilizace...

J.Ž. (Po, 26. 10. 2015 - 20:10)

No a co? Kdo je sem zval? Dostanou střechu nad hlavou, peníze, bezpečí před, před kterou utekli. A to je málo? Já dřu jako kůň 10 - 12 hodin denně, 6 dní v týdnu, abych uživil své děti a nikdy mi nikdo zadarmo nic nedal. Krucinál!!!

Džejn (Po, 26. 10. 2015 - 20:10)

Tak hlavně ať to dají vědět domů, aby se nenechali další miliony pobláznit náborem převaděčů, kteří z toho mají obrovské zisky.

Rusnok (Po, 26. 10. 2015 - 20:10)

Takze po roce a pul pracuji cela CTYRI procenta imigrantu?! Navic nejsou schopni se naucit jazyk a nedokazi zapadnout kulturne...

Prosim o vysvetleni, proc prijimat imigranty.

Vít (Po, 26. 10. 2015 - 20:10)

"Jako uprchlík se stávám obětí cizí kultury?" To snad ne. Jako uprchlík jsem držel hubu, učil se jazyk a hledal jsem si jakoukoliv práci!

Sen se pro uprc (Po, 26. 10. 2015 - 20:10)

Desetitisíce uprchlíků už v letošním roce přicestovaly do Evropy z válkou i ekonomickými problémy zmítaných zemí. Hledají lepší život, blahobyt i nadějnou budoucnost. S příjezdem do nových domovin však přichází vystřízlivění. Uprchlíci zde mnohdy žijí v bídě a jsou terčem opovržení.

Ve většině případů pak přichází vystřízlivění. Kolem uprchlíků sice nezuří válečná vřava, stávají se však obětí nového prostředí, odlišné kultury a života na dně společnosti. Nejčastějším jevem je podle mnoha průzkumů neziskových organizací pád do chudoby. Uprchlíci se po příjezdu do cílové země nedokážou zapracovat do společnosti a jsou závislí na sociální podpoře států, píše server Vocativ.

Do snu o lepším životě tak mají zkušenosti těch, kteří se dostali do vytoužených evropských velmocí, daleko. Pro mnohé by bylo podle analytiků lepší, kdyby se rozhodli usadit v zemích blíže jejich domovinám jako je Řecko, Turecko či Itálie. Náklady na cestu by se radikálně snížily a uprchlíci by mohli našetřené finance použít pro lepší start do nového života.

Věděli jste? (Po, 26. 10. 2015 - 20:10)

Největší uprchlický tábor na světě nenajdete ani na Blízkém východě, ani na Balkáně. Keňský Dadaab je domovem stovek tisíc migrantů a od devadesátých let v něm vyrostly již dvě generace uprchlíků. Humanitárním organizacím začínají docházet prostředky, protože do popředí zájmu se dostala uprchlická krize v Evropě.

Reklama

Přidat komentář