Reklama

Imigranti

TonyV (St, 6. 4. 2016 - 10:04)

Pročítám všechny...Přesně tak, jsme už ve specifické válce a vypatlaná sluníčka to nevidí.

Ono (St, 6. 4. 2016 - 10:04)

ten zánik evropské kultury nebude za rok ani za deset let, /už je zaseto/ ale možná za 50 sto a více neprdne-li někomu v kouli dřív a nebude konec všemu a všem.

XXL (St, 6. 4. 2016 - 10:04)

je společným dílem lidstva...Pročítám všechny komentáře na tomto "diskuzním fóru" a troufám si tvrdit, možná naprosto špatně, že tento poslední svým idiotizmem překonává všechno, co tu dosud bylo napsáno.Celý život dřu a starám se, aby moje rodina měla všechno potřebné. Nikdy jsem od tohoto státu , mimo přídavků na děti, nedostal ani korunu. Když musela dcera podstoupit náročnou oční operaci, zaplatil jsem za ni 36000. Nikdo se neptal, zda na to mám, či nikoliv. A nyní bych měl ze svých daní sponzorovat nějaké,jak můj soused říká "kozomrdy", jen proto, že jejich imámové mají rozdílný názor na Korán a protože si myslí, že v Evropě na ně čeká ráj.Také já jsem pokaždé dojmut pohledem na ubohé děti migrantů. Jenže, pokaždé si uvědomím, že za pár let z těch nevinnýchn tvářiček budou nabušení, mladí muslimové, kterým nepůjde o nic jiného, než jak nám upižlat hlavu.
Evropa páchá sebevraždu, mimo jiné, díky podobným sluníčkovým pitomcům.

Současné bohats (St, 6. 4. 2016 - 09:04)

je společným dílem lidstva obecně, a dlouhých generací Čechů, Němců, Židů, Poláků, ale třebas i Italů nebo Romů.

Mohl by mi někdo vysvětlit, jakým právem by si mohla chtít současná generace Čechů tohle všechno osobovat jen sama pro sebe, a nedělit se o to s potřebnýi chudáky ze Sýrie a jiných válkou a bezprávím postižench zemí?

Jakým právem dosud přijala Evropa méně syrských uprchlíků, než i malý sousední Libanon?

Jakým právem si dovolují lidé v Česku, Maďarsku, Polsku nebo na Slovensku ohrnovat nos nad evropskými imigračními kvótami, které mají ulehčit utrpení uprchlíkům a pomoci milionům potřebných? Proč se místo toho bez řečí neobětují, a nepřijmou jich minimálně stovky tisíc?

Proč u nás místo toho vítězí naprosto sobecké obavy o vlastní koryta a vlastní bezpečnost?

Radim (St, 6. 4. 2016 - 06:04)

Děs pane Vašnosto, toto...Bohužel je ti pravda. Jenže za to nemůže budhismus, ale lidé

Tony (St, 6. 4. 2016 - 02:04)

Děs pane Vašnosto, toto píše Břetislav Olšer o Tibetu:

Vy jste byl v Tibetu. Trpí Tibeťané pod čínskou nadvládou?

Čína postavila nejvyšší železniční trať na světě z Pekingu do Lhasy, velké letiště, dálnice, restaurovala tibetské kláštery. Dnes je čas satisfakce pro Tibeťany a připomenout pravdu, kterou u nás nemíní slyšet Havlové, Bursíkové, Schwarzenbergové, Kalousci, Halíci, Putnové, Piňosové a další zvrhlí populisté, kteří nechtějí znát obraz situace z dob temného feudalismu, kdy tibetští nevolníci a otroci představovali 95 procent populace, přirozeně neměli žádnou osobní svobodu a zacházelo se s nimi jako s věcmi. Vlastnili je buď vládní úředníci, aristokraté nebo vysocí lámové. Po generace byli připoutáni k půdě patřící feudálním pánům. Čím více měl pán nevolníků, tím byl bohatší. Mohl je půjčovat, dávat jako vklad do hry, zastavovat na hypotéku, darovat je či prodat. V případě, že nastávající manželé patřili různým pánům, musel být jejich sňatek schválen oběma pány.

Někdy si nevolník musel svou manželku od pána koupit. Jakmile se nevolníkovi narodilo dítě, stalo se majetkem pána. Lichva, robota a vysoké daně tvořily pilíře režimu. Většina nevolníků byla zadlužena či zatížena dědičným dluhem. Ostatně, lichvu dobře znají i nynější Romové. Zatímco ve starém Tibetu nebyly žádné školy, v současnosti má Tibet čtyři univerzity a tibetštinu jako hlavní jazyk.

Když putovali v 60. letech po Tibetu novináři Stuart a Roma Herder, hovořili s bývalým nevolníkem Zerethem Tueya Wangem, který ukradl dvě ovce patřící klášteru. Za tento čin ho zbavili obou očí a zmrzačili mu ruku, takže ji už nikdy nemohl používat. Vysvětlil jim, že přestal být buddhistou: „Když jim svatý Láma přikázal, aby mě oslepili, pomyslel jsem si, že na náboženství není nic dobrého.“ Přestože zbavení života je v rozporu s buddhistickým učením, některé provinilce trestali velmi silným bičováním a pak je „ponechali bohu“ v mrazivé noci zemřít.

Tony (St, 6. 4. 2016 - 01:04)

A jaké fikane metody...Neomarxismus dnes opanoval Německo.

jarda (Út, 5. 4. 2016 - 20:04)

Každý režim by měl být...To jsme si nerozuměli... Dnešní režimy používají rafinovanejsi metody, jak manipulovat a ovládat lidi. Většinou už lidi nezabijeji a nezaviraji, ale zničí je i než toho, a někteří si to ani neuvědomují, že jsou otroci, kteří drou za almuznu. Písničky o demokracii, a EU to umí velice dobře... Někde.imigracni vlna je další formou, jak zaměstnat lidi, aby neměli čas energii na politiky, a jejich kontrolu. Jenže, ono se to vymsti,až lidé prokouknou...

Řehoř (Út, 5. 4. 2016 - 20:04)

A jaké fikane metody...Každý režim by měl být fikaný, to ano.

jarda (Út, 5. 4. 2016 - 19:04)

Takže šlo spíše o to,...A jaké fikane metody používají současné režimy? Daleko rafinovanejsi.

sardanapal* (Út, 5. 4. 2016 - 19:04)

Takže šlo spíše o to,...Jistě , unás a jinde okolo celkem civilizovaným způsobem ( teď mne zde rozdrtí na prach ) . Ano čím více na východ tím více musely represe a tlak na smýšlení tamních obyvatel stoupat .
Jenže dávat do jedné hromady to co bylo zde třeba s režimem polpotovským , to je skutečně demagogie .

Řehoř (Út, 5. 4. 2016 - 18:04)

Ne , doslova tvrdili , že...Takže šlo spíše o to, mít je jakožto nejpočetnější (a tudíž nejnebezpečnější) třídu více pod kontrolou. A to fikaně pomocí zdánlivého předání moci právě jim.

sardanapal* (Út, 5. 4. 2016 - 18:04)

Oni tvrdili něco v tom...Ne , doslova tvrdili , že dělník , nebo rolník je blb . Tudíž ačkoliv má vládnout společnosti , jeho intelektuální schopnosti tohoto nedosahují , takže ke svému celkovému osvobození a vládě - musí být logicky veden ...

Řehoř (Út, 5. 4. 2016 - 18:04)

Jo za to mohou ti...Oni tvrdili něco v tom smyslu, že dovedou lidstvo jakožto vyvolená třída do komunismu...ale jak dlouho to "dovádění" má trvat, už neřekli :-)

sardanapal* (Út, 5. 4. 2016 - 18:04)

Jo za to mohou ti marxističtí intelektuálové : dělnicko rolnická třída musí vládnout , ale nemůže si vládnout sama :-)

Řehoř (Út, 5. 4. 2016 - 17:04)

Soudruzi se ale rádi...No právě..."chtěli" vytvořit beztřídní společnost, zbavit se buržoazie a místo toho vytvořili zase jen novou "elitu".

Ty vole! (Út, 5. 4. 2016 - 17:04)

Soudruzi se ale rádi...A dnešní politická garnitura bez ohledu na to jestli jsou zprava,zleva nebo ze středu krade tak,že komunisti byli proti tomu břídilové!Kradli taky,ale nenechali rozkrást stát,protože věděli že nás neživí moře ale naše ručičky a kdyby těm ručičkám sebrali práci a chleba,tak by nevládli tady 41 let a nepomohl by jim ani Sovětský svaz.Aspoň v tomhle nebyli tak krkaví jako ti kteří vládnou od převratu.

jarda (Út, 5. 4. 2016 - 14:04)

I když mám stále pocit,...Jenže i v tom socialismu ať byl jaký chtěl, se lidé i obyčejní měli dobře, a na lidi se myslelo. Dnes je pro elitu obyčejný člověk otrok a dobytek

Řehoř (Út, 5. 4. 2016 - 11:04)

Ještě bych to poopravil; když mají všichni stejně, je socialismus, o komunismus se jedná tehdy, když je všechno všech (což je utopie). Na to už musí být člověk echt nemateriálně založen.

Řehoř (Út, 5. 4. 2016 - 11:04)

I když mám stále pocit, že komunistům o komunismus vůbec nešlo, byla to jen zástěrka. Komunismus jako takový nikdy nikde nebyl (s bídou socialismus), jednalo se vlastně jen o diktatury komunistických stran, včetně ČSSR.

Reklama

Přidat komentář